About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

11 Mart 2011 Cuma

Simi'nin( Küdük'ün) hikayesi !

   Ne diyebilirim ki hayvan sevgisi bizde genetik.Rahmetli babaannemle ben sokaktan yaralı güçsüz kedileri toplar yaralarına'' sarı toz'' sürer iyileştirir ,karnını bir güzel doyurur sonra da bizi terkedip gitmelerini hüzünle seyrederdik.O zamanlar İzmir-Karşıyaka'da bahçeli bir evimiz vardı kedi bakmak hiç sorun olmazdı yani.Sonra biz de modern çağın konutlarına (!)geçtik,apartmana taşındık.Yıllarca kedim olmadı.Evlendim ,oğlum dünyaya geldi,eşimin işi nedeniyle zorunlu hizmetler derken bir yere kök salamadık,köklenmeyince de evde başka bir canlıya yer olmuyor.Sonra yeniden İzmir'e geldik ve ilk yıllardan başlayarak kediler evimizi şenlendirmeye başladılar.Oğlum böyle bir ortamda büyüdü,küçükken gıda dahil bir çok şeye alerjisi olan oğlumun hayvanlara hiçbir zaman alerjisi olmadı.
     Çocuklar büyüyorlar ve eğitim için başka şehirlere gidiyorlar bu kaçınılmaz.Oğlum Ankara'da yüksek lisans yaparken ''evde bir arkadaş istediğini,evde kuyruklu bir can onu karşılamayınca evin yuva olamadığını'' söyledi.Şimdi nişanlısı olan kızım da- o zamanlar arkadaşıydı -   kedileri çok  severmiş ama tüm yalvarmalarına karşın ailesi ''evde hayvan beslenmez'' diye karşı çıkmışlar.Bir Ankara ziyaretimde  ikisi birden karşıma geçip ''lütfeeen !söz ,çok iyi bakacağız ''diye beni kandılar ve beyaz bir yün yumağından daha büyük olmayan pembe burunlu ,maviş gözlü pisicik kucağımda kendimizi oğlumun evinde bulduk.Ben ''bakın çocuklar bana güvenmeyin,bakamazsanız asla almam,evde zaten bir kedi bir de  köpek var,anlaşamazlar,hayvana yazık olur ''dedim .Çok büyük konuşmuşum çoook...
      Gel zaman git zaman okul bitti,bizimkiler doktora için Amerika'ya gittiler ,giderken de ''biz orada bir düzen kurana kadar sende kalsın''diye bu kızı tüm çeyiziyle bana bıraktılar.Bana da tüm itirazlarıma rağmen şirineye evimi açmak düştü,çünkü onu bir başkasına vermek vicdanıma da insanlığıma da tamamen aykırı bir hareketti....Başlarda çok zorlandım iki kedi hiç anlaşamadı ve dünyanın en iyi kalpli köpeği Keşkül neye uğradığını şaşırdı.Bazen onlar kavga ederken ayırmaya kalktı ama bir iki tırmık darbesinden nasibini alınca bunun çok da akıllıca bir hareket olmadığını anladı.
      Oğlum diyor ki ''Küdük'ü evlendikten sonra geri  alacaklarmış''.Kim verir ki ?Artık zaman aşımına uğradı,kedicik benim kızım oldu,hem o kadar yola el kadar çocuk nasıl dayansın değil mi ama ?
    Gelelim Küdük ne demek?Öyle Tagaddi gibi anlamlı bir adı yok bu kızın ,asıl adını yani Simi'yi asla öğrenemedi .Adı Kedicik,Küdücük derken Küdük kalıverdi hepsi bu :)









12 yorum:

  1. bu Kedicik Küdücük Küdük kız fıstık maşallah. bence de verme ablacım, zamanaşımına uğramasını kabul etmezlerse anne sesiyle didaktik didaktik başlayın konuşmaya. nasılsa sıkılıp tamam derler. Zİra benim annem oyle yaptı bana:))

    YanıtlaSil
  2. canım benim bütün kediler benzer ama bu beyaz cinsin benzerliği ayrı birşey. nasıl masum bakmış sanki yazdıklarını okumuşta duygulanmış gibi:)) BADEM den ve benden sevgiler Sana ve Küdük'e ve diğer patli dostlara

    YanıtlaSil
  3. Colette,daha dün akşam evdeki konu idi,bir kediye evimizi açmak.Benim çocukluğum kedili,köpekli evde geçtiğinden,eşimin evde bir kuşa bile tahammülsüzlüğünden yıllar yılı tartışma konumuz bu olmuştu.Şimdi eşim başka şehirde çalışıyor ve küçük oğlum ve ben hain (!) planlar peşindeyiz. :)
    Tek sorun evde yaşayan büyük oğlumun 3 hemstır ı.Ömürleri o tatlı şeylerin 2 yılmış ama bizimkiler 3 olacak hala gayet sağlıklılar...Bekliyoruz kaçınılmaz sonu.
    Küdüğü görünce anlatayım dedim.

    YanıtlaSil
  4. Çook hoşuma gidiyor sizin yazdıklarınızı okumak. Siz hep böyle yazın emi..

    YanıtlaSil
  5. oyy çok güzel bir van kedisi kedicik küdücük dayanamaz o kadar yol gidemez bende çok seviyorum kedileri en son ki van kedisi maceramdan sonra annem kesinlikle bu eve kedi girmiycek dedi ve bitirdi olayı.
    :(

    YanıtlaSil
  6. Ben hiç mavi gözlü kediyle tanışmadım. Çok güzel görünüyor tatım:)

    YanıtlaSil
  7. Küdücük'ün hikayesini okudum ama resimler açılmadı. Ama çok tatlı kedi resimleri olduğuna eminim.Ben kedimi kaybettikten sonra tekrar bir kedi almak içimden gelmedi.Kedili bir evin sıcaklığını hep özlüyorum.

    YanıtlaSil
  8. :)) küdük çok şeker maşallah ee zor günleri geçiren sensin bencede verme ablacım
    ben şahsen severim kedide köpekte ama evde yapamam onlarla neden bilmiyorum ama yapamam bu nedenle seni bir kez daha tebrik ediyorum ablacım
    bu arda yasaklara rağmen buradayım ve yeni adresim bu oldu beklerim :)
    sevgiler
    http://www.birdemliksohbet.com

    YanıtlaSil
  9. Birdy,teşekkürler canım.Vermem tabii,seninkine de annem mi el koydu ?
    Haticeciğim pek duygusaldır kendileri ama masumiyeti biraz da keyifsizliğinden ,yarın vet.e gideceğiz bakalım nedeni neymiş öğrenelim.
    Tülinciğim haydi aramıza katıl canım sen de...
    CafenoHut teşekkürler sen yeter ki iste,arkası gelecek:)
    Kitapcadısı Vnlar biraz huysuz oluyorlar haklısın ama Küdük Ankara&İran melezi.
    Nedret hanım,maviş gözlü beyaz kedilerin bakımı biraz daha zor,albino oldukları için çok hassaslar bana kalsa ben soke alırdım:)Garantili üretim :P
    Hüznün tadı haklısın kayıplar yeni gelenin hep kıyaslanmasına yol açıyor üstelik.
    Sevilciğim yeni adresini kopyaladım,sana da sevgiler gönlüm dolusu.

    YanıtlaSil
  10. ayy roman okumus gibi oldum, ne guzel anlatmissiniz, konu baska bir guzel, anlatimda. Kedisiz, kopeksiz, kussuz, baliksiz bir ev dusunemiyorum ama eger bakabilme sanslari varsa insanlarin, yoksa uzaktanda olsa sevsinler yeter, zarar vermesinler onlara..Bende kedilerle ve kopeklerle buyudum. Benimde kedilerim ve kopegimle ilgili anilarim var, belki bir gun bende yazarim bloguma tabi iki kelimeyi bir araya getirip sizin gibi boyle guzel bir anlatim uslubuyle yazabilirsem...Sevgiler, Hepsinin kuyruklarindan optum...

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. sevgili collette blog ziyaretin için çok teşekkürler çok memnun oldum kediniz çok şeker bende tam bir kedi hastasıyım

    YanıtlaSil