About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

3 Ocak 2015 Cumartesi

2015'e merhaba !


Sizi bilmem ama ben her defasında gelen yıldan çok şey beklerim. Sanki her yıl Dünya Kitabında sihirli  bir sayfa açılır ,kötü olan her şey yok olur gider, katı yürekler yumuşar, hastalar iyileşir; hoşgörü artar,dünya tazelenir sanırım. Sanmam da öyle olmasını umarım.

Taaa çocukluğumdan bu yana Yılbaşı yaklaşırken içimi tarifsiz bir sevinç kaplar,çevremde pek adet olmamasına rağmen evi süslemeye başlar; mütevazi cep harçlığımla  yakınlarıma küçük armağanlar alırdım. Sonra yılbaşı kutlamaları ticari bir boyut kazandı ,her yerde süsler,yapay ağaçlar satılmaya başladı. Memur halimizle "ne kadar az eşya,o kadar rahat taşınma !" mantığıyla çılgın alış-verişler yapamadım, evi yine kendi yöntemimle süsledim,püsledim,çeşit çeşit yemekler pişirip yeni yıla sevinç içinde "hoş geldin! " dedim. 

Son zamanlarda benim gibi bu masum ,çocukça kutlama heyecanına katılanlar kınanmaya başladı  ,hoşgörü erdemine ulaşamamış kişilerce önce gizliden sonra açık açık sataşmalara hedef olunca neden böyle davranıldığına hiç anlam veremez oldum. Hatırı sayılır bir kesim yalnız yeni yılı değil,hem Dini hem de Ulusal bayramları coşkuyla kutlarken, bundan büyük bir haz alıp gururlanırken ne oldu nasıl oldu da bu hale geldik onu da anlamakta güçlük çekiyorum;kelimenin hakkını vereyim,anlamak istemiyorum!


İyimser düşünenler kendilerine de çevrelerine de sıkıntı vermezler.
Her şeye rağmen iyimser olmaya çalışıyorum. Aslında dünyada bunca kötülük varken kendi kendimize kötülük etmenin anlamsızlığını bir gün anlayacağımızı umuyorum.Dilerim çok geç olmadan anlarız...



Neyse ... Sözü yine uzatmaya başladım,iyisi mi bu yıl kendim için neler istiyorum size onu anlatayım.

Üretken insan mutlu insandır,aklı da yüreği de iyilik için ,güzellik için çalışır.
Bu yıl daha çok  üretken olmak istiyorum. Zamanı iyi kullanmak,bloğuma daha çok zaman ayırmak , daha çok -neredeyse gençliğimdeki kadar çok- kitap okumak, sağlıklı beslenmek, her sabah mazeret üretmeden yürüyüş yapmak, yeni yeni şeyler öğrenmek istiyorum...


Hayatıma dahil olan herkes için yüreğimden geçenlerin en güzelini diliyorum!
Kalın sağlıcakla!

NOT: Yazıma gönüllü modellik eden pc'nin başından defalarca kalkıp oturduğum halde gülümsemeye devam eden, yazımı hazırlama sürecimde sabırla beni bekleyen " Al Yanaklı Bebeğim'e " ve bebeğimle beni buluşturan kendi küçük yüreği büyük meslekdaşım Rabia'ya çok ama çok teşekkür ederim. Ellerine ,emeğine sağlık çalışkan arım benim ♥

35 yorum:

  1. sevgili Nilgün, dileklerin, dileğimdir. fotoğraflayarak iyi ki, bizimle paylaştın, al yanaklı bebeğe, onun sepet evine bayıldım. Rabia' nın emeğine , yüreğine sağlık. her yıl güzel şeyler olacağına inanan yüreklerimiz hiç umutsuz kalmasın. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yıl dilerim bizi tazeler Ayşen,yüreğimizden umut ,dilimizden güzel sözler eksilmesin.Yeni yılın kutlu olsun!

      Sil
  2. Ben de aynı şeyi düşünüyordum, bu sene daha yoğun bir şekilde yılbaşı kutlayanlar üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışıldı. İsteyen yeni yılı, isteyen mekkenin fethini kutlasın, isteyen dua etsin, isteyen içkisini içsin o akşam. Ama birileri illa ki, herkes benim gibi olmak zorunda mantığıyla hareket ediyor. Hatta öyle bir hınçla doluyorlar ki, kutlama yapanlara kinlerini boşaltmaktan kendi ibadetlerini de unutuyorlar. Böyle insanlar için iyimserlik ve hoşgörü beklemek sanırım oldukça iyimser bir dilek :)
    Bu elişi yapan kızıl saçlı ve gözlüklü bebek sana ne kadar da benziyor :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de yazmadan duramadım işte...
      Hoşgörümüzü yitirince ne kazanacağız Allah aşkına? Bebek benim için özel üretildi sahiden de bana çok benziyor :)
      Güzel yorumunla soğuk günümü ısıttın teşekkürler...

      Sil
  3. Akıllı mantıklı Sağduyulu dik duran insanlara ne kadar yakınım bir bilsen .
    Bir o kadar da ayrımcı mantıksız birikimsiz insanlara uzağım.

    Sevgiyle yapılan inançla yapılan herşey mübahtır.
    Hoşgörüsüz insanlara. Katlanamıyorum kusura Bakmasınlar

    Yüreğine sağlık. Iyiki aramızdasın iyiki üretkensin iyiki farkındalığı çok kıymetlimizin

    Hep mutlu ve sağlıklı kal nilgüncüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nunu ziyaretin de yorumun da benim için ne kadar değerli bilemezsin.
      Seninle aklımız da yüreğimiz de bir zaten...
      Sen de iyi ki varsın ,bu yıl sana her güzelliği ama en önce sağlık diliyorum. Öpüyorum♥

      Sil
  4. Duygularınıza katılıyorum, aynı soruları bende soruyorum. Bu pembe yanaklı bacıya da bayıldım, hatta battaniyesini ondan daha çok sevdim, dikesim geldi bi tane, can yoldaşı olur sanki bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ötekileştiren,kınayan,işin aslını astarını bilmeden karşı çıkanların ne yapmaya çalıştıklarını ben de anlamak istemiyorum.
      Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler...

      Sil
  5. Umarım tüm dilekleriniz sizi bulur :) Bebeğe bayıldım! şans getirsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz fazladan gelecek şansa hepimizin ihtiyacı var bu günlerde . Dilerim sizin de dilekleriniz gerçek olur :)

      Sil
  6. Bu harika post için önce sana, sonra el emeği göz nuru al yanak için rabiacığıma çok teşekkür ederim nilgüncüm🙏yalovadayız annemde, internet sıkıntı burada çekmiyor ama bir merhaba demeden geçmek istemedim💕güle güle kullan al yanağını, sevgilerimi gönderiyorum🙋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı Emelim'i zorluklar yıldıramaz! Bloğuma yaptığın her ziyaret ve yorumların benim için paha biçilemez değerde. Sağ ol , var ol Emelciğim!

      Sil
  7. Yine çok güzel ve iç açıcı bir yayın hazırlamışsın ellerine sağlık:
    Minik arkadaşın süper bir şey yapan ellere selam olsun. :) Mutlu yıllar mutlu pazarlar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice umarım Rabia bu satırları okuyordur. Selamını almasını dilerim zira...
      Sana da mutlu yıllar arkadaşım!

      Sil
  8. Sevgili Nilgün Hanım,

    Güzel postunuzu okudum. Duygularınıza katılmamak mümkün değil. Ben yaşını başını almış bir kişi olarak çocukluğumdan beri hiç christmas kutlamadım, noel babayla da yakından uzaktan bir yakınlığımız yoktur. Ancak, biz yılbaşı yani 31 Aralık'ta yeni yılı kutlardık. Babamın aldığı hindiyi ( o günlerde serbest dolaşmayan kümes hayvanları ortada yoktu- hepsi serbest dolaşırdı) annemin saatlerce pişirmesini yanına iç pilavla birlikte güzel sunumunu beklerdik. Apartman da o günlerde herkes de olmayan televizyon nedeniyle evimizde toplanan 30- 40 kişi ile yeni yılı karşılardık. Sizin de yazdığınız gibi sanki her yıl yaşamımızda yeni ve temiz bir sayfa açılır ,tüm güzelliklerin bir başlangıcı olur, kötü olan her şey yok olur gider, herkes birbirini çıkarsız bir sevgiyle sever dileklerini her zaman olduğu gibi o gün de umut ederdim. Bu arada Rabia Hanımın eline sağlık, sanki sizin o sevimli yüzünüzü biraz yansıtıyor gibi. Sizlerin yaptıklarınızı görünce kendime çok kızıyorum. Ve de yeni yılda ben de güzel şeyler yapacağım diyorum. Bu kapsamda, güzel ve merhametli kalbinizden geçen güzel şeylerin gerçekleşmesi, sağlık, mutluluk, başarılı, aileniz ve kuyruklularınız (onlarda aileden zaten) birlikte güzel bir yıl dilerim. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur hanım o kadar güzel anlatmışsınız ki sanki yılbaşı anılarınızda ben de yanınızda sizinle birlikteydim :)
      Bizim kuşak sevginin anlamını daha bir bilir ve kendisi gibi düşünmeyenlere karşı daha hoşgörülü davranırdı sanki...
      Sevgili Rabia'nın bu yorumları okumasını dilerim,o kadar tatlı bir genç hanım ki anlatamam...

      Benden de size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  9. Sevgili Komşum,
    Hangi duygularla yeni yıl sevinci yaşadığınızı gayet iyi biliyorum. Aynı sevinci yaşıyor ve aynı umudu ben de taşıyorum. Çünkü yaşamın dayanılmaz ağırlığını sırtlayabilmenin başka yolu yok. Umut etmeye devam edeceğiz. Varsın herkes ne düşünürse düşünsün. Kim bilir hangi nedenlerle eleştirilen pek çok şeyi, çok çok önemsiz kılacak kocaman ayıplar ve yanlışlar yapılıyor bu ülkede. Nedense insanların masum kutlamaları eleştiriliyor, ne acı..
    Kırkyama yapan sevimli hanımefendi çoook şirin. Rabia Hanım'ın ellerine sağlık. Değerini bilen birine verilen armağan gibisi var mı:)
    Yeni yıldan beklentilerinin tümünün gerçekleşmesini yürekten diliyorum.. Sevgimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum bu sözleriniz benim yüreğimden geçirip dillendiremediğim kelimeler... "Çünkü yaşamın dayanılmaz ağırlığını sırtlayabilmenin başka yolu yok. Umut etmeye devam edeceğiz. Varsın herkes ne düşünürse düşünsün. Kim bilir hangi nedenlerle eleştirilen pek çok şeyi, çok çok önemsiz kılacak kocaman ayıplar ve yanlışlar yapılıyor bu ülkede. Nedense insanların masum kutlamaları eleştiriliyor, ne acı.."
      Aynen aktarıyorum ve bloğuma yaptığınız her yorumla kattığınız güzellikler için size teşekkür ediyorum.
      Bu yıl dilerim size de sağlık ve mutluluk getirir.

      Sil
  10. Coletcim paylaşımın o kadar güzel anlatmış ki duygularını . Tam anlamıyla bu duygularına ben de ortakım desem.
    Yeni yılda daha çok okumak, öğrenmek, başarmak ve paylaşmak benim de beklentilerim arasında. Yeni dostluklar için her zaman kapım açık. Umut doluyum. Sevgi doluyum. 2015 hepimiz için güzel şeyler getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canan hanımcığım 2015 yılı dilerim sizin de gönlünüzden geçenleri doya doya gerçekleştirdiğiniz bir yıl olur .
      Sevgiyle kalın!

      Sil
  11. Şimdi içimi dökmeye kalksaaam... çok uzun sürecek, zaten internetim kopup duruyor...
    Noel ile Yılbaşının farkını anlamamakta inat edenleri, milleti manevi duygularla böylesine paramparça edenleri Rabbime havale ediyorum, hiiç uğraşmayacağım, değmez çünkü...
    Biz sağlıkla, huzurla, hoşgörümüzü, üretkenliğimizi, içtenliğimizi ve en önemlisi karakterimizi kaybetmeden, doğru bildiğimizden şaşmadan yaşantımıza devam edelim...
    Herkese güzellikler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu haklısın değmez ... Körü körüne bir şeye inanıp sorgulamadan peşisıra gidenlere acırım o kadar !
      Dilerim bu yıl hepimize sağlık,huzur ve mutluluk getirir... Gerisi nasıl olsa hallolur değil mi?

      Sil
  12. Malesef oluyor böyle şeyler. Hoş görmek ya da en iyisi görmemek lazım. Rabia HAnımın bütün bebeklerine hayranım. Hayranlığım şuan sizin fotoğrafınızla da fazlasıyla arttı. İyi yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Haklısın hiç görmemek,görmezden gelmek en iyisi.
      Sevgiler ...

      Sil
  13. Sevgili colette Bizde her yıl yeni yılı sevinçle karşılarız..Çocuklarımla Yeni yılın gelişini kutluyoruz. Çam ağacı süsleme işi ister Hıristiyan’ların İsa’nın doğuşunu kutladıkları Noel bayramını ister çok eski Türklerin kutladıkları yeniden doğuş bayramını temsil ediyor olsun hiç fark etmez benim için. Bizim evde yeni yılı kutlamak için süsleniyor çam ağacı. Çocuklar o kadar mutlu oluyor ki gerisi teferruat. Mutlu yıllar..Ayrıca bebek de çok güzel.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Güliz çok haklısınız, hayatı çekilir kılan hoşluklara yüreğimizi açabildiğimiz için şükredelim ve çocuklarımıza da bunu aşılayalım yeter!
      Sevgiyle kalın!

      Sil
  14. Her türlü kutlamaya varım, varsın adı yılbaşı olsun, varsın kandil olsun, bayram olsun... Hepsini de aynı heyecan ve coşkuyla kutluyorum, çocuklarıma da aşılıyorum güzelce, onlar da bilsinler ki hayat kısa, ne varsa umuda dair, yaşamaya dair, günü güzelleştirmeye dair hepsi bizim için, kim ne derse desin, biz yüreğimizin sesini dinleyenlerden olarak tüm güzel şeyleri kültürümüze bir zenginlik olarak kabul edelim, kabul etmeyenlere de onların bize gösteremediği saygıyla "tercih sizin elbette" diyelim...
    Gönlünüzce bir yıl olsun öğretmenim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen ağzına sağlık.
      Ötekileştirmeden,kınamadan ,sevgi ve hoşgörüyle birbirimize kenetlendiğimiz vakit daha mutlu olacağız bu aşikar. Ne tür bir canlı başkasını huzursuz ederek,onu mutsuz kılarak kendini tatmin edebilir ki?
      Gururla andığımız geçmişimizde Osmanlı'yı yüzyıllarca ayakta tutan ,tebasındaki azınlıkların din ve vicdan özgürlüklerine saygı duyarak onların yaşam biçimine karışmaması değil miydi? Eee şimdi ne oldu ?
      Kal sağlıcakla!

      Sil
  15. Bebeği unuttum pardon, çook şeker, ellerine sağlık Rabia hanımın, bütün bebekleri gibi bu da çok sevilesi :)

    YanıtlaSil
  16. :)) Bu bebek sizsiniz ama :)) Üstelik saçları da kızıl ♥ Rabia hanım çok güzel bir iş çıkarmış, ellerine sağlık ♥

    İnsanların farklı farklı tekamülleri var Nilgün hanım. Algıladığımız ve idrak ettiğimiz herşey, içinmizdeki yolculuğun derinliğine ya da yüzeyselliğine bağlı.

    Biliyoruz ki dünya, anlamak ve sınavı vermek için var. Sınavını vermeye yakın olanların ufku daha geniş, hoşgörüsü daha engin, vicdanı daha baskın, empatisi daha gelişkin olur. Herşeyi paylaşmayı bilir. Bunun için üniversiteler bitirmek de gerekmez.

    İletişim halindeyiz, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyor ya da öğretiyoruz. Kendisine saygısı olan insan, karşısındakine de saygı duyar. Duymuyorsa eğer daha alınacak dersi çok vardır zaten; sizden ya da başkasından zorla da olsa öğrenir.

    O nedenle hoşgörüyü elden bırakmadan; yola devam etmek en doğrusu diye düşünüyorum.

    Siz gülen yüzünüzle, güzel gönlünüzle etrafa mutluluk ve ilham vermeye devam edin ♥

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım yazdığınız her satırın altında yine onlarca sözcük yatıyor.
      Vakurla dimdik ayakta durarak keşfedilmeyi sessiz ve sabırla bekleyen bir hazine gibi sözleriniz.

      Haklısınız bu dünyaya belki bir defa değil birçok kez geliyoruz. Bazılarımız tekamül edemediği için bir daha bir daha geliyor ;bazılarımız da çevresine yararlı olabilmek için ...
      Bu yorumunuz yine başımın üstünde ,aklımın köşesinde...
      Siz de yumuşacık yüreğinizle,bilge sözlerinizle bize yoldaş olmaya devam edin olur mu?
      Sevgiler...

      Sil
  17. Merhabalar burada yazan sevgili dostlar, bizlere dinimizde önce hoşgörüyü anlattılar.Ramazan ayında bir programda seyrettiğim şeyden çok mutluluk duymuştum Hatırlamıyorum hangi ülkeydi .Bir rahip bulunduğu yerde türkler için kilisenin arka tarafında müsait bir salonda her akşam iftar yemeği verip kendisi de bu yemeklere katılmıştı hatta her akşam eşraftan da farklı insanlar canı gönülden katılmışlardı o iftar yemeklerine.. Hoşgörünün bir kez daha insan ruhunu nasıl olumlu etkilediğini gördüm, orada yaşayanların birbirine olan saygıları yüzlerinden okunuyordu..hoşgörünün ne anlama geldiğini anlamamakta direnenlere bilmeyenlere anlatmak çok zordur..bunu anladım bizler yeni umutlarla yeni yılı yıllardır ailece kutlarız yazdığınız gibi hediyeleşmek, çam ağacını süslemek benden dinimi asla almaz hatta güçlendirir...böyle düşünen sizlere buradan binlerce teşekkürler. Bloğumdada kısaca yazdığım gibi yeniyıl güzel olan herşeyi bizlere getirsin.Hepinize gönlünüzce geçireceğiniz nice yıllar diliyorum..rabia hanımın eline emeğine sağlık bebek ben ce de tam seni yansıtıyor sevgili coletteciğim.. güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şükran hanımcığım biz bizi biliyoruz ve yüzlerimizi görmeden sesimizi duymadan yürekten yüreğe konuşuyoruz.
      Anlattığınız proğram keşke yine yayınlansa değil mi?
      Babaannem de benzer hikayeler anlatırdı. Onların Yahudi dinine mensup komşuları varmış ve hamursuz bayramlarında pişirdikleri ekmekleri Müslüman komşularına getirirken ,Müslümanlar da onlara aşure dağıtırmış. Ne hoş değil mi?
      Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla!

      Sil
  18. Ne güzel yazmışsınız, hoşgörünün halledemeyeceği hiçbir şey yoktur bence de... Saygılı olmak, düşünceye saygı göstermek en güzel erdemlerden biridir öyle değil mi öğretmenim? Yeni yılın şans, mutluluk, sağlık getirmesi dileklerimle sizi kucaklıyorum. Sevgiler Sema:)

    YanıtlaSil
  19. İnsanlığın umuda ihtiyacı var.Senin gibi , bizim gibi umut dolu pozitif insanlara ihtiyaç var. Sevgiler...

    YanıtlaSil