About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

8 Aralık 2014 Pazartesi

Bolca kırmızı içeren bir blog yazısı...

Sevgili blog dostlarım böyle aralıklarla yazmaya ben de alışkın değilim. "Ah ! " diyorum " Bazı haftalar neredeyse her gün yayın yapardım,şimdi üstüme yapışıp kalan bu atalet nedir böyle ? "

İnsan bir şeyi yapmak istesin aslında bahaneler ardına sığınmasının bir anlamı yok. Bunca yıldır emek verdiğim bloğumu bir kenara atacak değilim elbet. Bloğumun bana kazandırdığı öyle çok şey var ki...

Misal değil ülkemizin dünyanın neredeyse dört bir yanından dostlarım oldu. Başka türlü nasıl karşılaşır ,nasıl  tanışırdık öyle değil mi?


Güzel olan pek çok şey girdi hayatıma ,başta sizler olmak üzere... Denemeye cesaret edemeyeceğim güzel el işlerini yapabilmem için cesaretlendim, dikişe başladım. Ara verdiğim kırkyama çalışmalarına hız verdim . Kaynak taramayı öğrendim,bu yaştan sonra bilgisayarı hayatımın içine kattım. Bilgim görgüm arttı. Fotoğraf çekmeye başladım -hala çok acemi olsam da -  çok yol katettim. Tüm bunlar bloğum/bloglar sayesinde oldu tabii...




Tüm bunların yanında blogumu bir süredir izleyen İzmir'in yerel bir dergisinden "Narlıdere Life'den " her ay kendileri için yazı yazmam konusunda teklif geldi. "Zaten blog yazıyorum ,dergiye de yazarım " deyip kabul ettim. Meğer iş burada bizbize sohbet etmeye benzemiyormuş. Her ne kadar incelik gösterip yazımın tek bir sözcüğüne dokunmadan sayfayı hazırladılarsa da uzunca bir süreç" şöyle mi olsun böyle mi " diye fikir yürütmek durumunda kaldım.

Bir de fotoğraf konusu var ki hiç sormayın. Ben fotoğraf çekmek için mizansen hazırlamıyorum ,obje fotoğraflarından çok hayatın içinden bir şeyler yakalıyorum biliyorsunuz. Bazen kızların bir pozu ,bazen bahçede yeni açan bir çiçek,bazen de yeni bitirdiğim bir el işinin ait olduğu yerdeki görünüşü falan...

Dergiye fotoğraf çekmek öyle değilmiş meğer. Aman arkadan Keşkül'ün kafası-burnu görünmesin, tam fotoğraf çekerken Tagaddi masanın üstüne zıplamasın ... 
Ya da evden bir köşeyi görüntülerken kedinin biri koltukta uyuyakalmıştır onu uyandırmamak için beklemem gerekti, derken epey zorlandım...

Neyse ... Sözü yine çok uzattım,gelecek sayıdan itibaren buradayım


İşte böyle dostlarım. Bu aralar biraz daha seyrek görüşecek gibiyiz.

Bir önceki yazıma bıraktığınız şahane yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hiç adetim olmadığı üzere  aradan bunca zaman geçtiği halde yanıtlayamadım,bağışlayın!
Şu dergi işi biraz otursun bakacağım artık.

Yılbaşına kadar buralara uğrayabilmem çok zor görünüyor. Çocuklar uzunca bir süredir yurt dışındalardı ,Noel dolayısıyla onlar da gelecekler,( doğrusu çok da özledim ) birlikte zaman geçirmek istiyorum.




Çok erken ama şimdiden herkese mutlu bir yıl diliyorum. İnşallah 2015 yılı 2014 yılından çok daha güzel geçer. Hastalıklar,felaketler ,kazalar geride kalsın,Yeni yıl çok ama çok güzel olan her şeyi getirsin !!!






24 yorum:

  1. Günaydın!
    şahane haberler bunlar..
    insanın emeklerinin karşılığını alması ne mutluluk verici değil mi!
    buralardan biraz uzaklaşacak olmana üzüldüm ama esaslı bir sebebi var dedim:)
    nice nice güzel başarılara imza atman dileğimle,
    2015 senin de misler gibi şahane geçsin..

    YanıtlaSil
  2. canim arkadasim,,,can kusum
    seni ozluyoruz bu dogru:)
    ama biliyoruz bizleri yalniz birakmiyacagini...
    blog aski bir kere olmaya gorsun....seni kutluyor vede kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
  3. Narlıdere life dergisinin bugün itibari ile hastasıyız:)
    Harikulade haberler zinciri:) sadece yılbaşına kadar buralara uğrayamayacağın dışında tabi. Neyse ING sağolsun.
    Kırmızılardan vazgeçme, en çok sevin evine yakışıyor, sana yakışıyor, bayılıyorum bu renge sen kullandığın zaman.
    Çocukların için şimdiden gözün aydın olsun. Harika bir yılbaşı geçirin hep birlikte, hep de öyle sürsün dilerim.

    YanıtlaSil
  4. mutlu exclusive design8 Aralık 2014 09:47

    Aileniz ve çocuklarınız ile çok mutlu yıllar şimdiden. Ama umarım takipçilerinizi unutmaz arayı çok açmazsınız.

    YanıtlaSil
  5. Ne şahane bir haber bu... Yeni yazıların şimdiden hayırlı vede uğurlu olsun :)
    Ve mutlu yıllar sana da erken erken :)
    İyi ki bloglarımız var ♥

    YanıtlaSil
  6. çok sevindim. keyifli yazılar o zaman ;))

    YanıtlaSil
  7. Tünaydın :)
    Blog konusunda aynı fikirdeyim, asla vazgeçmek olmaz.
    Çok zevklisiniz, dergide de harikalar yaratacağınıza yürekten inanıyorum.
    Yeni yıl dilekleriniz için kocaman bir amiiiin :))

    YanıtlaSil
  8. Senin fotograflarına bakarken zaten bir dekorasyon dergisine bakar gibi hissediyordum o yüzden hiç şaşırmadım böyle bir teklifin gelmesine, başarılı olacağına yürekten inanıyorum ayrıca çok sevindim Nilgüncüğüm tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  9. bu güzel haberler aravermeler için kabul edilebilir sebepler bence hayırlı olsun çok başarılı olacağına eminim.Fotoğrafların harika her baktığımda başka bir detay ilgimi çekiyor.O kavanoza da ayrıca bayıldım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Blogun tadı sahiden bambaşka, yazılarınızı merakla & özlemle bekliyorum :)
    Mutlu Yıllar,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Önce bloğunu okudum her yazdığını.Yazmak istedim ( önceleri).yazamadım!Belki de nasıl yazılacağını bilemedim.Siz öğrettiniz çok teşekkür ederim.Bu yaştan sonrasonra derken;Bu kadar güzel duyguları,işleri,elişlerini, fotoğraflarla kim yansıtırdı!Nasıl tanırdık seni arkadaşım.Olmayan şeyler artmaz canım.Var ki Nilgüncüm.Büyük mutluluk çocuklarımız gözünaydın şimdiden .Akşam yazacağın dergiyi internetten araştırdım Nilgünü (yazılarını ) nasıl okuyabilirim Bergamadan diye.Çok güzel çalışmaları var,facebook sayfaları var.Teşekkür ederim öğretmenim,arkadaşım.Şükran Kılınç Hodo

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel dolu dolu bir post bu Nilgün Abla!! Bir sürü güzel haber.
    Blog konusunda sanırım hepimiz aynı durumdayız. Eskiden cuma günü son postu hazırlar, pazertesiye kadar sosyal medyadan uzak durur üretirdim ama şimdi haftasonları ve akşamları da pinterest, instagram twitter bizi esir alıveriyor, saatler hop diye geçiyor, üretmeye zaman kalmıyor sonra:( Yani en azından benim böyle...
    Buna rağmen sen harikalar çıkartıyorsun ortaya. Dergide de çok beğenilerek takip edileceğine eminim...
    Öpüyorum yanaklarından...

    YanıtlaSil
  13. Dergide yazı yazmaya başlamanız ne güzel, size çok yakışır. Sizin adınıza çok sevindim, tebrik ederim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. ayyy ayyy ne güzel bi post olmuş :)))

    iyi ki yapmışsın hepsini!

    YanıtlaSil
  15. Herşeyin en güzelini bulmak için bıkmadan araştıran, olmazları bir araya getiren, yapılmaz deneni sıkılmadan, sabırla uğraşıp yapan, kotaran; üzerine şövalye zırhı geçirip halsızlıklara karşı savaşan, insan, hayvan, bitki ayrımı yapmadan hepsini sevgi potasında eriten siz; yazarlık en çok sizin ellerinize yakışırdı.

    Blog yazarken bile kılı kırk yaran siz; heybenizde kullanıma hazır tuttuğunuz en güzel sözcükleri ve cümleleri yazar; Narlıdere' nin güzel insanlarına ilham olmaya devam ederken; bizi de ihmal etmezsiniz ♥

    Ama sorularım var!

    1. Yıllardır kızlar size poz versin diye bunca uğraşıp tam başarı elde etmişken; kızları kadrajdan uzak tutmakta zorlanmayacak mısınız?

    2. İçine bir canın en güzel bakışı girmiş kadrajın sıcaklığı varken neden mobilya ve dekorun soğukluğuna mahkum ederler ki okuyucuyu?

    3. Linki açtım, sizi göremedim? Sahi adınız yazarlar arasına ne zaman girecek?? Ya da var da ben mi göremedim acep??

    Kestane kebap acele cevap.....

    YanıtlaSil
  16. Tebrik ederim Nilgün Ablacim, bence geç bile kalmışlar bu teklifte:)
    Zaten instagramda da birbirbirimizi görebiliyoruz, sen keyfine bak mutlu günler geçir çocuklarınla, bizler her daim buradayız.
    Biskuvi kutun yine harika olmuş eline sağlık, mutlu seneler senin oksun, kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Komşum, ''Ama özletiyorsunuz'' diye başlayan bir mesaj göndermeye niyetlenirken bu yazınızı görüp okudum. Tüm yanıtları almış oldum. Dergi yazarlığınız hayırlı olsun. Sayfanızı ya da köşenizi en güzel şekilde dolduracağınızdan eminim.
    Kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  18. ne güzel bir haber,
    tebrik ediyorum gönülden,kalpten:)
    yeni hayranlar olacak demektir:))
    güzel fotoğraflarını,yazılarını,becerilerini izlemeyi seven:)
    nilgün o ne güzel bir masa ve ağaç beni benden aldı:)
    şahane bir yeniyıl olsun,dileklerin gerçekleşsin:)
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Delicious biscuits
    nice teddy bear box!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  20. Tebrikler arkadaşım, harika fotoğrafların,yazıların çok beğenilecek eminim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Bu sene bende biraz kırmızılandım Nilgün'cüm ama senin kırmızılar gibi olmuyor.. Hakikaten bu kırmızı en çok sana yakışıyor.. Dergi haberi de harika.. Küçücük bloglarımızın böyle farklı yerlere yönelmesini çok seviyorum ben.. Şimdiden bende sana buradan harika bir yeni yıl diliyorum. Umarım 2015'de sanak değil reel olarakta görüşebiliriz..

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel haberler verdin Nilgün. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  23. Nilgün hanımcı'ğım....tebrik ederim...bizler özlüyoruz ama....allah başarılarını üstün kılsın...işinde allah muvaffak etsin. yeni yılın kutlu mutlu olsun. sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  24. Yukarıda yapılan bütün yorumlara canı gönülden katılıyor ve tebrik ediyorum. Bir dergide yazmanın size çok yakışacağını düşünüyor, Yeni yılınızın gönlünüzce geçmesini diliyorum.

    YanıtlaSil