About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

1 Ekim 2014 Çarşamba

Ekim ayı da geldi


Birçoğunuzun başına gelmiştir. Blog yazmaya bir ara verince artık kolay kolay yeniden başlamak gelmiyor insanın içinden. 

Bu ara birçok aksilik yaşadım, çok yoruldum; grip oldum ,keyfim kaçtı. Enerjim o kadar düştü ki çevremi de aynı sıkıntıya ortak etmemek adına biraz geri çekilme ,dinlenme ihtiyacı duydum.

Hayat bazen böyle olabiliyor işte ne yapalım ?


 Bu dönemde pek bir şey yapamamış gibi görünsem de hanidir okumak istediğim bir kitabı okuyup bitirdim, bir granny square (hanım dilendi bey beğendi ) kırlent daha ördüm, patchwork projemin yarısına gelebildim. 

Sonbaharın gelişiyle hava daha erken kararıyor dolayısıyla gün ışığından yararlanma süremiz azalıyor ama serin serin esen rüzgar bana çok iyi geliyor. Sıcakların gitmesine benim kadar memnun olan başka Egeli var mıdır acaba?

Bahçeyi içeri taşıdık,depoyu temizleyip bahçe mobilyalarını kaldırmak için eşimin uygun olacağı günü bekliyorum sabırla !



Bizim buralar şehir merkezine göre daha serin oluyor ,o nedenle akşamları henüz bir ısınma aracı istenmese de ördüğüm diz battaniyeleri çok işe yarıyor. Bir de çay içmeyi çok özlediğimi farkettim,soğuk limonatalar,ayranlar, limonlu sodalar önümüzdeki yaza kadar favorim olmayacak. 
Ne çay ne kahve tiryakisi olduğumu söyleyemem,bizim evde pek çay demlenmez üstelik ama şimdilerde her akşam sadece kendim için bile olsa demliyor ve içmeye doyamıyorum.  İşte bizim evde muhteşem sonbaharın gelişiyle böyle ufak tefek değişiklikler oldu. 

Ne yapalım bizim küçük bir dünyamız var ;iki insan,bir köpek ve yedi kediden oluşan bir masalın kahramanlarıyız biz...

Kalın sağlıcakla!

35 yorum:

  1. ne güzel kareler bunlar:)
    öncelikle çok geçmiş olsun,
    güzel bol kuyruklu çocuklar var evinizde maşallah:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım çok teşekkürler ... Biliyorsun ig. daha hızlı ve blog kadar özen istemiyor ,orada paylaşımlarım sürüyor ama blog yazmaya pek enerjim yok bu aralar. Grip de tuzu biberi oldu işte... Neyse şimdi biraz toparlandım.
      Benden de sevgiler...

      Sil
  2. Dönme eylemi zor olsa da, kendi adıma siz geldiğiniz için çok sevindim. Bu güzel karelerle bizleri karşılamanızı bekliyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim !
      Böylesi dostlukları kuracak ne zamanım var artık,ne de sabrım. Çok motive edici bir yorumdu ,tekrar teşekkürler...

      Sil
  3. Güzel sesini duyduğuma öyle sevindim ki..Merak etmiştim, bir şeyler hep eksik kalmıştı internet gezilerimde, hoşgeldin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Elif ! Değil mi ama eskiler birer birer terkediyor burayı . Hanidir Ruşen hanım yok örneğin. Sevdiye çoktan kapattı kepenkleri gitti. Nohut da seyrek yazıyor ,işte sen ,ben ve birkaç kişi kaldık ... Hayırlısı bakalım . Sevgiler...

      Sil
  4. Tekrar geçmiş olsun komşucuğum. Neyse ki atlattınız. Grip sırasında bile güzel işler yapmanız hayranlık ve ilham verici. Kutluyorum sizi.Elinize kolunuza sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum grip son günlerin olayı ,öncesi var bir de biraz moral bozucu olayların yaşandığı ama insan unutmasa da tahammül edebiliyor galiba !
      Neyse şimdi her şey yoluna girecek gibi. Teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil
  5. yedi kedi mi?? aman allahım..
    ne şenliklidir eviniz, insan hiç sıkılmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Narçelen ! Hiç değilse nüfusu sabitleyelim diyoruz mahallenin kedilerini kısırlaştırıp duruyoruz bakalım ne olacak ?

      Sil
  6. Muhteşem bir köşe olmuşş ^_^

    YanıtlaSil
  7. Soğuk algınlığı ya da grip her neyse bu; şımarık çocuk gibi; paçaya tırmandı mı inmek bilmiyor.

    Çok geçmiş olsun; umarım salgın hale gelmeden önlemişsinizdir. Sebep ne olursa olsun; bloglar içinde göz sizi çok ara bunu bilirsiniz, ama ne zaman ses verseniz; biz kapıya dikiliriz onu da biliyorsunuz zaten....

    Grip bizde de başlıca gündem konusu! Önce babam çok ağır bir grip geçirdi; hiç olmadığı kadar uzun bir zaman yattı; ardından da annem! Zaten şahtı, iyice şahbaz oldu kadın♥

    Ondan da haftaları geri bırakmak üzere bana ve Nursun' a hopladı. Bu süreçte bizi de"borozan ailesine" çevirdi. Kiminin burnu "Do" dan ses veriyor, kiminin "Si'den ama ortak olan korna seslerimiz.

    Herkes konuştuğu zaman trafik polisinin olmadığı 4 yol ağzına dönüyor evdeki sesler. Kulak tıkamalık yani. (Çocukluğumuzun kızamık, su içeği gibi senkronize hastalıklarından sonraki ilk senkronizemiz bu Nursun' la. Ne büyük kabusmuş bizim ortak hastalığımız yeni algıladık- Allah ikiz sahibi ebeveynlere sabır versin valla)

    Bugün Kiev' le konuştuk; başta Dmitry herkes grip-kırılıyorlar.

    Neyse;

    Sizin kış bahçenizin keyfini bilen bilir; ama orası mevsizsiz bence. Hele de içine yerleştirdiklerinizle ilk görüşte unutulmaz oluyor zaten.

    Borazan Ailesinden, Masal kahramanlarının her birine sonsuz sevgi ve selamlar (Öpmüyoruz şimdilik) ♥


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paçavra hastalığına bile böylesi esprili dille yaklaşabilen kaç kişi tanıyabilir ki insan hayatta?
      Hani şaka bir yana sizin evde şiddetli deprem yaratmış grip ,artçıları bile yıkıcı olmuş. Çok çok geçmiş olsun Kanber Ailesi'nin tüm bireylerine...
      Ben de sizi öpme hakkımı saklı tutuyorum şimdilik!
      Sevgiler...

      Sil
  8. Geçmiş olsun, ara sıra hayat yavaşlamamızı istiyor galiba.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. sevgili nilgün, yaşadığın aksilikler ve de geçirdiğin grip için kocaman bir geçmiş olsun, 15 günü aşkın bir aradan sonra gelen bu merhabaya, özlem dolu bir merhaba gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşenciğim sorma !
      Ekim gelmeden grip geldi bünyeye. Aslında insanın morali bozulunca sağlığı da bozuluyor ama şimdi işleri yoluna koyduk sayılır,az biraz toparlandım :)
      Selamını aldım ben de sana sevgilerimi yolladım :)

      Sil
  10. Yedi kedi için tebrik ediyorum :) Ben iki minikle bile kafayı yiyiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım insan hayvansever olunca ve bahçeli bir evde yaşayınca istemeden de olsa hayatına böyle canları alabiliyor. Kedilerin hiçbirisi bilerek isteyerek ,seçilmiş alıp eve getirilmiş değil. Zaman zaman paylaşıyorum ,hepsi yaralı,ölmek üzere ,hasta ya da terkedilmiş oldukları için ölmeye yatmış bir şekilde bize sığındılar. Tedavilerini yaptırıp yuvalandırmaya çalıştım ama hiç kimse istemedi;öyle olunca da bahçede hepsine birer yuva yaptık ,birlikte yaşayıp gidiyoruz. Evin içindeki tekirin hikayesi ise bambaşka ,bir gün sana yeniden anlatırım;zira onun hikayesini de evvelden paylaşmıştım.

      Sil
  11. Geçmişler olsun Nilgün'cüm . Bu masalın tüm kahramanlarına kucak dolusu sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dost ,güzel yürekli insan Haticeciğim,iyi dileklerin için çok teşekkürler...
      Benden de sevgiler...

      Sil
  12. Şu bir hafta nasıl geçti anlamadım, bizde de bir telaşe var ki sormayın Nilgün Ablacığım.
    Sanırım "oluruna bırakma" dönemim gelmiş deyip, biraz sakinlemeye çalışıyorum.
    Çok geçmiş olsun bu arada! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinciğim bizde de bir telaş var bu aralar,kışa hazırlık yapıyoruz ;bitince paylaşırım zaten . Yorgunluk ve aksilikler çok sinirlerimi yıprattı ama sabır tatlım ya,bunlar da geçer. Sakin olalım değil mi?

      Sil
  13. Nilgün Abla geçmiş olsun sana ben de yarım günde ne olduğumu anlamadan grip oldum,hapşuruk tıksırık yıkılıyorum.Bu sabah da bir uyandım boğaz olmuş balon kulaklar zonkluyor ama ne yaparsın bu halde geldim işe.Ben ekimi grip ile karşıladım hiç iyi olmadı.Bir de bugün öğleden sonra yola çıkıyoruz memlekete anneme gitmek için.Bu halde yol nasıl geçer hiç bilmiyorum.Kolum kanadım ağrıyor vallahi.Bu yıl çok erken başladı grip inşallah çok sürmeden herkese bulaşmadan geçer.Ay ben de durmuş ne anlatıyorum burda.Size masal kahramanlarına güzel bir ekim güzel bir bayram diliyorum...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tıpkı benim durumum . Ben de ne olduğumu anlamadan yakalanıverdim :(
      Haklısın yol daha da sarsar insanı ama sonunda aileye kavuşmak var ya ,işte onu düşünüp moral bul. Sana iyi yolculuklar ve iyi bayramlar.

      Sil
  14. Geçmişler olsun:( mevsim geçişlerinde ne kadar dikkat edilse de oluyor işte soğuk algınlığı.. ne güzel kış bahçesi gibi ve öyle güzel anlatmışsın ki çay içesim geldi:))
    kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuşcuğum sorma ya bu yıl pek erken grip oldum :( Şimdi çok daha iyiyim canım,teşekkürler.
      Çay yalnız içilmiyor zaten beraber içelim :)

      Sil
  15. senin küçük bir dünyan ama koskocaman bir yüreğin var. Çok geçmiş olsun, çayı demle yettim yanına, bende çay delisiyim ya, seve seve eşlik ederim sana.
    ruh haline gelince, seninkinden birazcık hallice diyelim:)
    Ama bloğuna girip yazdıklarını okuyunca, o güzelim fotoğraflarına bakınca, biraz daha mı iyi oluyorum ne?

    YanıtlaSil
  16. Çok geçmiş olsun Nilgün Hanım... Biz de benzer durumlardayız bu ara. Masal kahramanlarına sevgiler, selamlar Sema:)

    YanıtlaSil
  17. paylastiklarindan kendine gelmis gibisin,,,colettecim
    yasamin icinde hepsi var..
    ozlem,,,saglik,,keyifle yapilanlar...zorla yaptiklarimiz:(
    hersey hersey...
    6 senedir tek basina yasiyorum..tabi gelen gidenlerimi saymassam:)
    cayin olmadigi vakit cok azdir:))))))
    cok seviyorum,,birde aburcubur yememi onluyor sanki
    kendine iyi bak...paylasimlarini dort gozle bekleyenlerini unutma
    seni kocaman opuyorum...

    YanıtlaSil
  18. Bu mevsimde kendimizi korumakta zorlanıyoruz galiba, ben de aynen sizin gibi erken bir grip atlattım. geçmiş olsun, inşallah bu mevsimin ilk ve son gribi olur. Bu arada eksikliğiniz hemen hissediliyor. Kalabalık ailenizle :) mutlu bir hayat diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Nilgün hanım geçmiş olsun.Ben de kendimi çok yorgun hissediyorum yaz nasıl geçti anlamadım.Kışın artık dinleneceğim diyorum.Enerjinizi tekrar kazanıyorsunuz ne güzel.Küçük dünyanızda sağlık ve huzur eksik olmasın sevgiler Türkan.

    YanıtlaSil
  20. geçmiş olsun sevgili nilgün.
    bende bugün paçavraya dönüş yaptım çok iyi oldu yani bayram öncesi falan :)
    resimlere bakmaya doyamadım.ev güzel içindekiler güzel ve yaşayan küçük aile ise en güzeli.hep mutlu ve sağlıklı olun hep beraber..

    YanıtlaSil
  21. nilgün hanımcığım....geçmiş olsun..kendinize dikkat etiniz.bizim buralar çok soğudu.(İÇ ANADOLU) 10-15 gündür sabaherken saatte,akşamları kaleriförler ,kompiler yanıyor.mevsim geçiçleride değişti.birden geliyor..bizim ev halkıda bir fasıl gribi geçirdik inşallah bir daha gelmez....İYİ BAYRAMLAR sevgilerimle emel....

    YanıtlaSil