About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

12 Eylül 2014 Cuma

Boyutlu hamur kabartma " Güz gülleri "...


Sonbahar romantizm mevsimi olmalı .
Evet evet öyle olmalı çünkü öyle olmasaydı  "hayatta güllü objeler çalışmam ! " diyen beni bile baştan çıkaramazdı...



Ne demişler " büyük lokma yut,büyük laf etme ! "
Boyadım boyadım nihayetinde ben de klasik anne zevkine hitap eden bir güllü kutu boyadım!

Anneee bak şimdi tam da senin istediğin gibi oldu . Hem artık " Bunun boyaları niye dökülmüş ? " demezsin  değil mi :)))




Detay ver bakayım. Hah tamam oldu .

Romantik bir hafta sonu dileklerimle !

Merak edenler için; kutuyu vazgeçemediğim Folkart tuffy ile siz deyin 4 ben diyeyim 5 kat boyadım. Yanlarına rölyef pasta çalıştım ,üstüne stencil yaptım. Hafif parlak keten rengiyle kuru eskitme yaptım. Peçeteyi aldım fotokopicinin yolunu tuttum. Sonra geldim düzgünce kesip hamurladım. Vernikledim oldu bitti.



39 yorum:

  1. eline sağlık,umarım anne de mutlu olmuştur
    mutluhaftasonu

    YanıtlaSil
  2. Anlatıldığı kadar basit olmadığı malum, çok çok güzel birşey olmuş, ben gülleri çok severim, içimi açtı. Harika bir kutu olmuş, 4 kat 5 kat işi ise; bizim bildiğiniz dikiş işlerinden farklı değil, cam ve vitray boyama kursundan bilirim biraz daha merak edilen sonuçları vardır her zaman bir renge niyet edilip farklı bir uygulamayla sonlandırıla da bilir;)) ben öyle yapardım bazen:P. Yanlardaki uygulama çok asil bir bitiş olmuş. Ellerinize sağlık yeniden. Sonbahar'ın Romantizm mevsimi olması muhtemeldir evet ne sıcak ne soğuk herşey gerektiği gibidir sanki, ne yazdan tam koptuk hissi ne de sonbahara hazırım duygusu geçer, öylesi bir mevsimdir sanki başlı başına! Katılıyorum size. Sevgiler ve iyi hafta sonları;).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel ifade etmişsin Handancığım. Bazen ben de objemi boyarken gerek görselin duruşu gerekse renk ve biçimi nedeniyle bambaşka bir yöne gidebiliyorum. Aslında bu işimde de öyle oldu denebilir.
      Sonbahar nasıl güzel bir mevsimdir değil mi? Hele ağaçların giysilerinden sıyrılırken etrafa saçtığı altınlar...
      Ayyy güzel işte sonbahar!
      Sevgiler...

      Sil
  3. Bu güllü zarif şirinmi şirin kutu harika olmuş colettecim, bak bişi öğrendim bugün peçeteden renkli fotokopi çektirmek hiç aklıma gelmemişti, hay aklınla bin yaşa!
    öperim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Sebuşcuğum etrafta birbirinin benzeri görsellerle yapılan işler dolanıp duruyor ; hem değişiklik arzusu , hem de dekupaj esnasında yırtılıverirse peçetenin yedeğinin olmayışı beni fotokopiciye yönlerdi. Sonuç fena değil gibi...
      Sevgiler...

      Sil
  4. sevgili nilgün, güllü ve kalpli desenleri nedense bende sevmem, birde simli pulluları, ama bir taraftan da dilimize işlemiş bir beğeni ifadesidir ''allı güllü'' aman arada değişiklik iyi, hem nede güzel oluvermiş. ellerine sağlık... romantik blog komşum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen zevkini üç aşağı beş yukarı biliyorum ve benim de zevkim hiç bir zaman o yönde olmadı ancak hepsi Sonbahırın suçu :)))

      Sil
  5. ellerinize sağlık çok güzel olmuş ayrıca ben güllere bayılırım

    YanıtlaSil
  6. Bir defa elini hamurdan çıkarıp da tasarıma, zenaat konularına dalınca insan; içine girdiği dünyanın bütün nimetlerinden sınırsızca yararlanıyor. "Ben sevmem"ler, "Ben yapmam"lar, "Aaa hadi canım asla elime almam" lar başka bir hayatın labirentlerinde kaybolup gidiyor. Size kalan karşınıza çıkan, doku, koku, renk, cisim ya da görüntünün içine girip detayları yakalamak oluyor haliyle.

    İçine girdiğiniz bu süreçte yakaladığınız tüm detaylara, hep büyük beğeni ile baktım biliyorsunuz zaten. Bu, anne kutusuna da öyle bakıyorum... Ne güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh benim sevgili Nurdan hanımcığım! Uzunca bir süredir görüşememiş olsak da hep yanımda olduğunuzu bilmek benim için ne kadar değerli anlatamam. Moral aşılayan sözlerinizle, değerli yorumlarınızla beni her zaman motive ettiniz. Sağ olun ,var olun!

      Craft işi bir bütün gerçekten de...Bir başladınız mı her alanından zevk alıyor denemek istiyorsunuz...

      Sevgiyle kalın daima...

      Sil
  7. Bence harika olmuş, arada kabuğumuzdan çıkıp farklı şeyler yapmalı zaten insan. :)
    Bu güzel kutunun da zamanı gelmiş demek ki. Ayrıca peçeteden fotokopi olayı da fazla akıllıca...
    Ellerinize sağlık. :) İyi hafta sonlarınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama Ersinciğim? İnsan kendini rutine bağladı mı bir süre sonra hem yaratıcılığı kayboluyor hem de hevesi...
      Dediğim gibi etrafta aynı görsellerle çalışıyor,artık bir görseli görünce sanatçısını da tanıyorum ,bu da bana yeni bir şeyler yapmışım duygusu vermemeye başladı. Bu peçete tekti ,olduğu gibi kullanmaya kalksam aksilik ya yırtılabilirdi. Tuttum ben de fotokopisini aldım. İyi de oldu galiba.
      Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  8. Çok güzel olmuş, eminim annenizde beğenecek :) Benim annemde bişeyleri zımpara yapıp eskitince çok üzülüyor ''ne güzel boyamışsın mis gibi ne diye bozuyorsun '' diyor, demek tek benim annem değilmiş böyle düşünen :)) Ellerine sağlık yeniden, sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha hah Hülyacığım ! Benim annem bir şeyi eskimesin diye özenle kullanan bir kuşaktan geliyor,yepyeni bir objeyi eskitmeye çalışmamın mantığını çözemeyişi ondan :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. :D Annen pek eski sevenlerden değil galiba. Çok emek harcamissin ama çok güzel olmus Nilgün Abla eline sağlık, renkler ve desenler cok uyumlu olmuş seve seve kullan.Guzel bir hafta sonu dilerim sana dinlenmeceli, zira sana yetisecegim derken bitap düşüyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekinciğim :))) Annem objeyi bi güzel boyadıktan sonra elimde zımpara orasını burasını kazımanın mantığını anlamıyor :)
      İltifat ediyorsun tatlım ,aslında yapabildiklerim yapmak istediklerimin yüzde biri bile değil. Yine de çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  10. Linda,adorei,parabéns amiga.Bom fim de semana.Valéria.

    YanıtlaSil
  11. Okumaya üşenenlerdenim ben. Baktım bi güzellik gördüm dedim ki kendime nasıl yapılmış okumazsan olmaz. Ve okudum bitti. Keske ben de yapabilseydim diyorum. Neyse kendime iş çıkarmadan döneyim kendi işlerimin başına dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembeciğim üşenme talım okumak güzeldir. Neler neler öğrenir insan :)
      Teşekkürler sevgiler...

      Sil
  12. Çoook güzel olmuş. Bahçemde açan güller de böyleler.Biraz dağınık ama harika renkler tonları ile sonbaharın tadını çıkarıyorlar. Tabii ki biz de:)
    Boyama tekniğini çok güzel anlatmışsınız. Hiç bilmediğim bir konu ama denemeyi cidden çok isterdim. Güllü desenler konusunda aslında size katılıyorum. Ahşap üzerinde çok banal ve zevksiz olanlarını gördüm. Ama emin olun sizinki öyle değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili komşucuğum. İnsan zamanla ne kadar değişiyor değil mi?
      Ben de sağda solda özensizce yapılmış güllü objeler göre göre soğumuştum ama özenle yapılın her iş gibi bu da fena olmadı galiba :)
      Sevgiler...

      Sil
  13. anneciginin adina cok sevindim... cok romantik bir kutu olmus
    su kabartma isine soyunucam,,,kolaymi?hammuru demiyorum,,,rolyef pasta dedigin
    aldim duruyor
    ama ben hic bu isin kursuna gitmedigim icin..biraz tedirginim
    ama yapicam bu isi:)elimden kurtulamaz
    yasin benden kucuktur muhakkak
    ama kendime yakin buldugum bazi blogerleri kardesim gibi hissediyorum,,,inan buna
    uzaklarda olanlara cok alisikim ya:)
    sanki uzaklardaki kardeslerimsiniz...bazilari kizlarim
    ne guzel bir duygu!
    gonlune saglik colettecim...canim arkadasim

    YanıtlaSil
  14. bende de bir puro kutusu var, bu biçim, olur mu acep senin yaptığın biçim:)
    çok güzel, çok çok...

    YanıtlaSil
  15. :) O kadar güzel olmuş ki benim bile yapasım geldi ablacığım ellerine emeğine sağlık. Sonbahar bloggerların içindeki romantizmi uyandırdı. Ben de seviyorum sonbaharı ama yağmurda soğukta kalan canlar için çok endişeleniyorum.

    YanıtlaSil
  16. nilgün hanımcığım...kaç gündür bilgisayarım arızalı idi. ellerinize sağlık.harika olmuş.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  17. The box is beautiful. ! I love the decorations in the form of roses !

    YanıtlaSil
  18. harika olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. tik tik,,,nerelerde benim can arkadasim
    merak ettim...

    YanıtlaSil
  20. her tarzın ayrı güzelliği var :) çok güzel olmuş eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
  21. lütfen ihmal etmeyelim bloğu:) çalışırken yol arkadaşı lazım:)
    özledim.

    YanıtlaSil
  22. şöyle şöyle yaptım böyle de yaptım oldu bitti denmeyecek kadar emek var bu kutuda. her birini sonuna kadar haketmiş ve karşılığını güzel vermiş bir çalışma. ba-yıl-dım:) elinize, emeğinize, zevkinize sağlık nilgün hanım.
    blogla ilgili ufak bir ihmal mi var acaba? :)))
    sevgiler kucak dolusu...

    YanıtlaSil
  23. Off çok geç gördüm ben bu rpmantik kutuyu! Ellerine sağlık Nilgün Ablacığım yine döktürmüşsün:)

    YanıtlaSil
  24. muhteşem bir kutu olmuş. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil