About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Haziran 2014 Pazartesi

İşin kolayına kaç bakalım !


Kaç bakalım işin kolayına kaç!
İyi de nereye kadar? Blog dostları senden ses bekler,öyle " iki yastık,bir fıstıkla olmaz bu iş! "
Lakin hava sıcak,(Allah eksikliğini göstermesin ) gelen -giden çok. Elime iş alamıyorum kiiii!!!


Taaa ne ne zaman başladım bu yastığa. Bitti ; dikemedim,diktim ütüleyemedim,haydi bi gayret ütüledim ,içini doldurdum-sanki çok iş yaptım da anlat anlat...- fotoğrafladım ve işte hepsi bu!

" DMC Natura Just Cotton ", sağolsun  Lavanta Bahçesi Ahu  bloğunda söz etmişti bu iplerden ,hemen gidip almıştım. 2 kırlent ördüm, diğerini hediye ettim - fotoğrafını bile çekemeden hem de. - Bunu da kendime ördüm .
Kalan iplerden de dün otura kalka bir bunting ördüm ,şimdilik cansız mankenim Beyaz Dolabıma asıverdim. Biraz daha ipim kalaydı uçlarına tahta boncukla püskül de geçirecektim ama yetmedi işte.
Gidip almam da zaten zira hem çok pahalı hem de hep artacak ,ben de hep gidip alacağım ;bu iş sonsuza kadar uzayacak. 




Bunting  nasıl beğendiniz mi? 
Ben bu süsleme işini çok seviyorum,geçen yıl kumaştan dikmiştim bahçeye ama bir gün yağmurda dışarda kalmış kumaşın boyası akmış ,ben de attım gitti. Bakalım belki yine dikerim . Dikiş dikmeyi çok seviyorum zaten ,bir gün gayret ederim herhalde...

" Bu günlük de bu kadar " desem ; son diktiğim  çok değişik bir battaniye örneğiyle  en kısa zamanda yine geleceğime söz versem... Olur değil mi?

Tüm İslam aleminin mubarek Ramazanı'nı kutluyor ,insanoğlunun  merhamet ,hoşgörü ,sevgi-saygı gibi erdemlerini hatırlamasına vesile olmasını diliyorum. Açlık ve susuzluk yalnız insana özgü değildir. Yeryüzünde tüm canlıların "bir tas suya,bir kap yemeğe " ihtiyacı vardır. Zengin-mütevazi farketmez iftar sofranızdan artanları bir tas suyla beraber kapınızın önüne koyarsanız sokakta yaşam savaşı veren bir canı kurtarabilirsiniz. Unutmayın bu konuda çok olursak azın söyleyecek sözü kalmaz!

Haydi kalın sağlıcakla !

18 yorum:

  1. Kırlent de bunting de çok güzel olmuş...ben çok beğendim :)
    Hayırlı ramazanlar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nilgün arada ses ver yeter :))) yaz ve misafir trafiği malum, ege kıyılarında yaşamanın tatlı bir parçası, yinede birşeyler sıkıştırmışsın araya ben de el işi hiç yok....sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir sonla noktalamışsın yazıyı bayıldım! benimde öyle elimde süneduran bi yastık yüzüm var bak onu hatırladım şimdi :)) bu kırlent yüzü de şahane olmuş bu arada, ahenk içinde yerine kurulmuş..

    YanıtlaSil
  4. Daha ne olsun komşucuğum.Çok ama çok şık bir yastık olmuş.Ne zaman başladığınız önemli değil, bitmiş olması önemli.Şimdi hemen ipi not alıyorum.Gerçi daha tığ işi yapacak durumda değil ellerim ama olsun, ben iyileşmeyi umut edeyim de..Buntinglere ben de bayılıyorum. Bahçeye kumaşlardan dikmeyi istiyorum. Ancak daha bizim bahçenin tarzı, renk ağırlığı belli değil.Kameriye ve oturma yerleri bol ahşaplı bir şeyler olacak ama belli de olmaz, ferforje de olabilir. Şezlonglar, minderler nasıl olur, ne renkler kullanılır hiç bir fikrim yok. Sonbaharda, yani burada turizm sezonu kapanınca usta bulabileceğiz.
    Battaniyeyi çok merak ediyorum. şimdiden ellerinize sağlık diyeyim. Sizin de Ramazanınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. Kendine haksızlık etme bence zamansızlıkta o yapılanlar büyük iş oluyor aslında...
    Amin işşallah demekten başka sözüm olmasa da arkadaşına sonuna kadar katılan öğrenci gibiyim şu an :) <3

    YanıtlaSil
  6. Çok tatlı bir kırlent olmuş Nilgün hanım, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. aman da aman pek güzel olmuş bu yastık, motifini ayrı renklerini ayrı beğendim, yerini de bulmuş o koltukta tam olmuş, bunting ise ayrı bir güzel olmuş o dolaba da çok yakışmış. Dikiş dikmeyi ben de çok özledim, şu sıra böyle fazlaca bir istek var hatta, bakalım bakalım lafta kalmaz icraata geçeriz inşallah :) çok çok öpüldün, o becerikli ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
  8. Eliniz neye değdi de sonucu kötü oldu - vak'i midir???

    Bu son örgü bunting ( Türkçesi flama olsa gerek) kumaş hemcinsine 5 basmış fekat - çok çok beğendim. Beyazın üzerinde sezonu çok da güzel vurgulamışlar üstelik. Ellerinize sağlık. Kırlent de çook şeker olmuş; ellerinize sağlık2 ...

    Eh sizin ev bu şeker flamalarla 1 Temmuz kabotaj bayramına hazır sayılır bence :) Bayramınız kutlu olsun. Hip hip hurra :)

    (Ramazan için tüm dileklerinize en samimi duygularla katılıyorum)

    YanıtlaSil
  9. bu işin kolayına kaçmak değil:) tam bir emek işi. İğneyle kuyu kazmak der annem.
    Herkes yapamaz, başlar bitiremez benim gibi:)
    Çok beğendim, süslerini, yastığını, dolabını, içindekileri, önde duran pembe kutuyu:)
    hepsi sen, hepsi senden:)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Dün Instagram'da görmüştüm ve bayılmıştım yastığa. Harika görünüyor. Renkleri, duruşu, modeli çok çok güzel olmuş. Ellinize, emeğinize sağlık. Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Son cümle beni benden aldı..Azın söyleyecek sözü olmaz...Tebrikler..

    YanıtlaSil
  12. Son cümle beni benden aldı..

    YanıtlaSil
  13. nilgün hanımcığım...ellerine sağlık kırlent harika olmuş,siz yaparsınızda güzel olmazmı.....kırlentin üçlü dizaynına bayıldım.motif yerleştirmene baktım kaldım.banada bir fikir oldu.bende yatak örtüsü yapıyorum.böyle sizden gördüğüm gibi yaparım inşallah emeğine sağlık.hayırlı ramazanlar...dolu dolu sevgilerimi gönderiyorum.emel.

    YanıtlaSil
  14. sevgili colette...
    sen ne yaparsan yap...ama bizlerle paylas:)))))
    harikasin..sohpetin..sunumun..ozletme kendini
    can kusum sevgiler sana...

    YanıtlaSil
  15. Bence "iki yastık bir fıstık" dediğiniz kadar basit görünmüyor hiçbir şey, örgü zor iş... Buram buram emek kokuyor her yanı. Ellerinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  16. yastığa da buntinge de bayıldım elinize sağlık. zaten o kadar zevklisiniz ki yaptığınız herşeye bayılıyorum. :)) size de hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  17. Takip ettiğim 4-5 blog var, merakla bekliyorum bugün ne yayınlacaklar diye, biri de sizsiniz. Keyifle takip ediyorum, her yaptığınız her yazdığınız çok güzel ve kesinlikle katılıyorum, yastık da harika olmuş, ellerinize sağlık. Sevgiler, hayırlı ramazanlar Sema:)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...Eviniz de o kadar güzel ki insanın çıkıp çıkıp gelesi geliyor vallahi...:)))

    YanıtlaSil