About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

31 Ocak 2014 Cuma

Bir yumak mutluluk / Mutlu hafta sonları



Üç yılı aşkın bir süredir buralardayım. Blog dünyasında pek çok arkadaşım oldu ,bunların hemen hepsiyle bloğumu yazmaya başladığım ilk günlerden başlayan dostluğum halen sürüyor. Zaman içinde yeni dostlar da katıldı aramıza ,sayıca az da olsa bazı dostlar da bizden ayrıldı...

Hep derim ya "blog işi ,gönül işi " diye... Uzun bir mesai harcayarak fotoğraflar çekiyor ,bunları düzenliyor ,yazımı hazırlayıp yayınlıyorum. Kimi zaman sık sık ,kimi zaman da aralıklarla yayın yapıyor ama burayı sevmeye  ve yüreğimde kocaman bir yer vermeye devam ediyorum.

Bu aralar internette geçen zamanımın kitap okumamı ve diğer el işlerimi yapmamı biraz engellediği kanaatine vardığımdan PC'im ile arama biraz mesafe koydum. Okumak üzere pek çok kitap aldım,değiş-tokuş yaptım. 
Şimdilik bu bana iyi geliyor. 
Biliyorsunuz ben okuduğum kitapların eleştirilerini paylaşmıyorum ,zira zaten mesleğim bununla ilgili olduğundan burada başka bir dünya oluşturdum kendime.
İşliyor,kesiyor,biçiyor,boyuyor ,örüyor ve bunları paylaşmaktan çok büyük keyif alıyorum...




DMC'nin Türkiye'de Eylül ayında satışa çıkardığı Natura Just Cotton Örgü İpliğini sevgili Ahu'nun bloğunda görmüş ve hemen denemek istemiştim. İzmir'de satış yapan yeri bulamadığım için internetten satın almak yerine  illa dokunarak renklerini görerek almak istediğim için de düne kadar bekledim. Nihayet beğendiğim birkaç rengini çantama atıp eve geldim. Şimdi elimdeki yarım işleri tamamlayıp örmeye başlayacağım günü heyecanla bekliyorum.

Herkese bereketli,bol üretimli ama illa ki gönlünce geçecek bir hafta sonu diliyorum.
Kalın sağlıcakla!

37 yorum:

  1. Mutlu haftasonları Nilgün ablacığım :) fotoğraflar çok ciciş, nihayet Naura bulmana çok sevindim, ördükçe keyif alacağını düşünüyorum, hakikaten farklı bir iplik DMC natura, kullandıkça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın, ben DMC naturalı projelere devam edeceğim hatta bloğumda güzel sürprizler olacak önümüzdeki günlerde :)
    bilgisayardan biraz uzak kalma kararına gelince, çok iyi anlıyorum ve aynı hissiyatta olduğumu söylemek istiyorum, bloğum benim bebeğim gibi, onu çok seviyorum ama gerçekten zaman ve emek istiyor, şahsen eskisi kadar sık paylaşım yapamıyorum, bazen bilgisayar başında saatler geçirdiğim oluyor, aynı şekilde telefon sürekli elimde, sosyal medya vs., bu konuda kendimi çok eleştiriyorum, o zamanı okumaya, üretmeye, evime, eşime ayırmak varken... tabii yine devam edecek blog postları, ama daha sindire sindire olsun diyorum, böyle karmaşık bir ruh hali bilmem anlatabildim mi ama anladın bence sen beni
    öperim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anladım sizi şekerler :) aynı durumdayım. Oğluma, evime ve kendime daha çok vakit ayırmak için benimde paylaşımlarımda azalmalar oldu. Colette'ciğimin söylediği gibi blog tutmak gönül işi. Hobiyi strese bağladığın zaman keyif almaktan vazgeçmişsin demektir. Zorlamayla yada mecburmuş gibi kasmaya ne gerek var. Yani bende blogumu çok seviyorum ama keyfi aldığım sürece devam edeceğim, bir gün sıkılırsam da bırakır giderim yani :)

      Sizin yünlerinizi görünce heves ediyorum. Kış bitecek daha Kaan Batu için başladığım atkı bitmedi :)) ne mıymıyım yahu ben...

      Hadi öperim ikinizi.
      Mutlu haftasonları

      Sil
    2. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz biz güzeller. Evini ailesini,üretmeyi seven bizler tabii ki burada olmayı da seviyoruz ama bazen ara vermek iyidir. Öpüyorum sizi dişi kuşlarım benim !

      Sil
  2. demek 3 yıla rağmen bu duygu devam ediyor,ben henüz 4 aylığa 5 varım,sanıyordum ki daha ileriki zamanlarda bazı şeyler daha standartlaşır,hımm demek kazın ayağı düşündüğüm gibi değil.
    iyi ki varsınız,güzel şeyleri bizimle paylaşıyorsunuz.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Havva önceleri yalnızca birkaç bloğu izleyerek atıldım blog dünyasına,sonra izlediklerim arttı ve bir gün ben de yazmaya başladım ve inan ki burada olmak çok keyifli ...
      Benden de sana sevgiler...

      Sil
  3. Kutular, şişler, yumaklar hepsi harika görünüyor. Ortaya ne çıkacak sabırsızlıkla bekliyorum Colette.
    Sen buralardan ayrı kalma ama fazla özlüyorum...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette her telden çalınca bazen her şey yarım kalabiliyor. Şimdi elimde bitmeyi bekleyen o kadar çok proje birikti ki biraz sukunete ihtiyacım var galiba.
      Öpüyorum çok!

      Sil
  4. Ne kadar güzel tercüman olmuşsunuz duygulara Nilgün ablacim. Ben bloğu epeydir bosladigim için ben de tam aksine geri dönüş yapacağım. 7 yaşını doldurdu benimki de. Bloglar gerçekten çocuklarimiz gibi. Bu arada o ipi ben de Ahu Hanim'da gördüm ve almak istiyordum. Bakma firsatim olmadi baksam da bulamayacakmisim demek ki :) ipi nerede bulabilirim. Öpüyorum sizi kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fulyanna bekliyoruz canım. İçten sıcacık doğal yazılarınla bloğun benim de severek izlediklerim arasında. Hem biz hemşehriyiz de :)))

      Sil
  5. Kemeraltı alışverişi buralardan özenle takip edildi :)) Merak ettim bu ipleri şimdi ama bende illaki dokunarak almak isterim..Bakalım o marifetli ellerinden neler çıkacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegülcüğüm bir gün kaç gel de birlikte kaybolalım Kemeraltı'nda :)))

      Sil
  6. Bu blog aleminde bana ilk yorumu yapan sen olmuştun Nilgün Abla'cığım. ( ki bunu her fırsatta söylüyorum:) ve her zaman yorumların bana inanılmaz destek oldu.
    Ben bloglar sayesinde kendimi keşfettim. Tutkumun farkına vardım. Öğrenmeye aç, her şeye geç kalmış bir hisle daldım buralara. O kadar çok şey öğrendim ki şu geçen 3 yılda,, koca bir kütüphane dolusu kitap okusam belki bu kadarını keşfedemezdim.
    Umarım, sık ya da seyrek uzun yıllar birbirimizden birşeyler öğrenerek, keyif alarak birbirimizin hayatında oluruz.
    İplerinle de sana bol keyifler, zevkle sıcacık ör örüştür:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benim çok sevgili Nohut'umsun. Seni bulduğumda cennete düşmüş gibi olmuştum ,bloğunda saatlerce dolanmıştım. Eh haksız da değilmişim zaten :)))
      Ben de yıllarca buralarda olmayı diliyorum seviyorum burayı da sizleri de...

      Sil
  7. Ah ahh Nilgun hanimcim siz ve Ahu var ya beni yeni yeni seylere surukluyorsunuz bir cesaret girissem mi acaba bu ise de :) merakla bekliyorum ne guzellikler cikacak bu ipliklerden. Iyi ki varsiniz blig dunyasinda... opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedenciğim senin elinden gelmeyecek bir iş olduğunu sanmıyorum ben. Olsa olsa daha bu işi denemeye daha fırsatın olmamıştır.
      Öpüyorum çok!

      Sil
  8. 2006-2014 8 yıl oldu , iş hayatının kasvetli zamanlarında yazamadığım aylar hatta yıl oldu... ara sıra olsun ama paylaşacakların olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon daha uzun yıllar buralarda olmanı dilerim. Bu arada bir yorumda adını gördüm ama sen açıkça yazana değin benim sevgili Moon'umsun :)

      Sil
  9. Ben bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum. Çok başarılı buluyorum. Gerçekten başka bi dünya ve başka bi gönül işi. Elbette bilgisayar başında çok zaman geçirmemize neden oluyo. Olaun güzel gene de. Ben de çabalıyorum iyi bir blog olabilmek için. Ben de bloğuma bekliyprum. Sevgiler. Ayrıca ipleri çok merak ettim hemen internetten araştırmaya başlıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B.G. bgstil ne güzel böyle sessiz takipçilerin sesini duymak...
      Ben de sizi ziyarete geleceğim. Sevgiler...

      Sil
  10. İçim açıldı postu görünce hersey özenli düzenli uyumlu, ne oreceksin acaba bu cicislerden bitene kadar bizi merakta bırakma olur mu:))
    İnsan icinden nasıl geliyorsa öyle yaşamalı, blog işi insana psikolojik destek veren güzel birşey, ben bunun icin blogdayim kendimi yanlız hissetmiyorum sizlerle, ama bazen yazmak ve yazmak istiyorum tam o anda cocuklar tüm enerjimi alıyorlar vazgeciyorum, bazen ufak tefek paylaşıyorum, bir iddiam olmadığı icin gönlüm rahat, yani keyfimin kahyasiyim:)) Okumaktan uzaklasmamaya çalışıyorum okumadigim zaman hayatimda birşeyler eksik oluyor ruhum doymuyor, sen de haklısın ne zaman istersen biz burdayiz sen istedigin zaman yaz, kendini de yorma çok, kocaman sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekinciğim her telden çalma huyum yok mu benim?
      Başlayacağım ama kendimi zor tutuyorum hele şu yarım ileri tamamlayayım da...
      Seni tabii ki anlıyorum önce çocuklar... O kadar çabuk büyüyorlar ki tadını çıkar onlarla geçen zamanının.
      Benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  11. Fotograflar harika ! Şiş kılıfını çok çok sevdim :) Üretkenliğinize gıpta ediyorum. Eminim bu yumaklardan da çok guzel şeyler çıkacak ortaya.
    Size de iyi hafta sonları.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiş kılıfınızı benimde hemen dikkatimi çekti el yapımı değilse satın alabileceğim yer var mıdır? teşekkürler

      Sil
    2. Kedi butik çok teşekkür ederim:)
      Şiş kılıfım kardeşimin hediyesi. Londra'dan,Cathy Kidston . İnternet sitesinden temin edilebilir sanıyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  12. colettecim....sen biraz araliklida olsa...paylas lutfen
    bizler sana sende eminimki bizlere alistin
    son gunlerde blogla ilgili sorunlarim var
    once izleyenlerim gitti...baktim diger bloglardada var bu sorun
    simdide paylastiklarim sizlere ulasmiyor
    kendimi yalniz hissettim bu konuda,cunki bakiyorum kimse bunu dile getirmiyor
    bana blogun verdigi keyfi hic bir paylasim araci vermiyor
    zaman zaman bende kendime ara versemmi diye sordugum oluyordu...ama simdi blogum bana kirildimi diye soruyorum?
    saka bi tarafa ozletme kendini...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan sanırım bloğunla ilgili sorunlar hala sürüyor. Şimdi bi kahve içmeye sana geliyorum bakalım neler paylaşmışsın.
      Sevgiler...

      Sil
  13. Nilgün ablacığım, sen içini ferah tut bence blogunla bir çok kişiden çok ilgileniyorsun.biz de nedense senin bloguna gelmekte zevk aliyoru.ben her yayınında her fotografınfa yaşanılan gerçek hayatın ve anın enerjisini alıyorum.sende ki hiç bir detay öylesine, fotografta güzel dursun diye degil bence . oldugu gibi.Ya sen heo yaz ne olur.Sen benjm emeklilik hayalimsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabiacığım maşallah sen arı gibisin. Bir yandan okul,bir yandan TV çekimleri,Tildalar...Allah kolaylık versin,güç kuvvet versin.
      Ben de seni severek izliyorum. Öpüyorum kocaman!

      Sil
  14. Yumaklar şeker tadında:) Renkleri süper. Ne güzellikler çıkar o tatlı ellerinden şimdi senin.
    Keyfine bak.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim " ör beni,ör beni" diyorlar değil mi?
      Biraz dinlenmek bana iyi gelecek,yarım işlerimi tamamlarım hem.
      Sen anladın zaten beni.
      Öpüyorum kocaman!

      Sil
  15. İnsan, dönem dönem farklı alanlara ağırlık verme ihtiyacı duyuyor. Yüreğinizin sesine uyun, sizi en çok mutlu eden faaliyetlere ağırlık verin ama buraları da ihmal etmeyin, güzel yayınlarınızı çok özlüyoruz.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nova hanımcığım o kadar güzel ifade etmişsiniz ki...
      Bu ara gönlüm avare bakalım ne zamana değin...
      Öpüyorum sizi...

      Sil
  16. Blog dünyasında insan gerçekten çok fazla şey öğreniyor.
    Bilmediği ne kadar çok şey olduğunu fark ediyor.
    Yapabileceklerinin farkına varıyor.
    Seviyoruz bu alemi:)

    Renkler harika, sıcacık.
    İnşallah güzel şeyler örer ve bizlerle paylaşırsınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beyza blog dünyası benim ikinci okulum oldu. Haklısın o kadar çok şey öğrendim ki sizlerden,kolay kolay vazgeçemem ...
      Zaman zaman yayınların arasını açmak dinlenmeye çekilmek iyi oluyor yoksa buraları bırakıp gitmek olmaz tabii ki!
      Sevgiler...

      Sil
  17. soğuk havalı bir günde evden çıkmadan bunlarla uğraşılır...

    www.qhayadesign.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar;
    Özlemişim yazdıklarınızı okumayı. Türkiye tatilinde epey koşturduk. Evimiz için pek çok şey yaptık. Uğramayı da çok istedim bir çay içimlik bile olsa. Ama hiç fırsat olmadı, günler yetmedi bile. Ben ailemin yanına döndüm eşim bir süre daha kaldı. Şu yünlerin dokularına renklerine de bayılıyorum. Gelirken alıp getirmek istedim yine birkaç tane ama ona bile zaman yaratamadım. Keşke burada da böyle güzel yumaklar güzel renkler olsa. Burada bulduklarım pek zayıf incecik ver renk seçeneği de yok. Artık bir dahaki kışa kaldı battaniye örme hevesim. Çok sevgiler selamlar ve renkli günler:)

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,
    Yumakların renkleri şeker gibi, çok cici. Keyifli örmeler... Bloğunuz çok güzel. Bundan sonra takipçinizim. Ben de bloğuma beklerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil