About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

13 Ocak 2013 Pazar

Nerede kalmıştım?







İnsan bir şeye ufacık da olsa  ara verince bir daha kolay kolay  eline alası gelmiyor .
Ben ise boyamaya epey ara verdim. Bu yıl Atölye'ye 1 ay,o da çok aksatarak devam edebildim. Araya hep başka başka işler, uğraşlar girdi. 

Sevgili Şeyda'yı ,Aslı'yı , Ayşegül'ü  ve orada tanıştığımız tüm arkadaşları çok özledim. Özellikle sevgili Şeyda'ya bana kattıkları için , emekleri için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu demek değil ki artık boyama yapmayacağım. Hobilerim arasında en  severek yaptığım ve beni en çok  mutlu eden şey dekoratif boyama oldu. Sadece ara verdim işte hepsi bu! 

Bu şişelerin boyamasını yapalı çok oldu , bu da yılbaşı armağanı olarak yaptıklarımdan. Bir arkadaşım için boyamıştım,çabuk çabuk çektim fotoğrafını ki o gün ışık hiç uygun değildi. Güle güle kullansın!

Hayat hiç durmadan akıp gidiyor,günler günleri kovalıyor. Kış geç geldi ama arayı kapatmak istercesine çok sert geldi. Geçen hafta yurdun pek çok yeri kara kışa teslim olurken İzmir de en soğuk günlerini yaşadı. Öyle ki 1 hafta boyunca neredeyse evden hiç dışarı çıkmadım desem yeridir. Sinema günü hariç :) Ben evde olmayı çok seviyorum,evde olmayı zorunluluktan değil bilerek isteyerek tercih ettiğim günler oluyor. O günler kendimi hobilerime öyle kaptırıyorum ki günün nasıl geçtiğini anlamıyorum dahi. Her gördüğümü yapmak,her şeyi öğrenmek için içimde bitmek bilmeyen bir istek var. Keçe işi yapmak istiyorum,dikişe başlamak istiyorum,kırkyamaya yeniden başlamak istiyorum,istiyorum da istiyorum.... Tabii bu arada ev kirlenmesin,ütüler dağ gibi yığılmasın da istiyorum :) Bizim evde bu mümkün değil tabii. Her güzelliğin bir de bedeli var. Kızlarla yaşamak çok keyifli ama bir o kadar da meşakkatli. Elimden süpürgeyi,toz bezini düşürmedikçe sorun yok ! İpin ucu bir kaçtı mı yakalayabilene aşk olsun! Ben de diyorum ki "sağlık olsun!" beni de dinç tutan işte bu işler güçler...

İnsanın eli çalışmayınca çenesi çok çalışıyor galiba :) 
Yine çok yazmışım ,sıkılmadan okuyabilenlere çok teşekkür ediyorum.
Kaldığım yerden devam ettiğim bu" havadan sudan işler " yazıma son verip kaçayım ben en iyisi .
Tekrar görüşene değin kendinize çok iyi bakın ,
Kalın sağlıcakla!

Not: Bir önceki yazımı yanlışlıkla sildim :( Ziyaret eden,yorum bırakan tüm dostlara yanıt veremediğim için çok özür dilerim. Ayrıca "kızların güzel fotoğrafları nereye kayboldu ? "diye soran sevgili Nursun hanım sizin  için aynı fotoğraflarla yeni bir yayın yapacağım,söz !

39 yorum:

  1. Cok guzel. İr yazı olmuş hiç sıkılmadan okudum:) boyama konusunda cok zevklisiniz bence bana fikir veriyorsunuz...ama insan ne istiyorsa yapmalı ...bende bu ara o kadar cok şey yapmaya çalışıyorum ki dağıldım cok. hepsini herseyiyapmak istiyorum..keske bı kaç elim daha olsa...ama yine de bu işlerle uğraşıyorum.cok keyifli size de kolay gelsin hepsini de yaparsınız cok zevkli ve düzgün çalışıyorsunuz..sevgiler size....

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözleriniz bana güç ve moral veriyor. Çok teşekkür ederim.
    Boyamayı çook seviyorum ama bu ara biraz ara vermek bana iyi gelecek gibi...

    Size de kolaylıklar dilerim,sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  3. sevgili colette...
    yazini gulumsiyerek okudum:)
    ilk yorumdaki arkadasin keske bir kac elim daha olsaydi....cumlesine bayildim
    bende bazan zaman su gibi akip gecmese keske diyorum
    sanki zamana yetisemiyorum....bazen boyle dusunmek aci veriyor icime
    aslinda ne kadar dolu dolu yasiyoruz:)))buda madolyanin diger yuzu
    opuyorum colettecim seni....guzel bir hafta olsun....herkeze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan,hep söylerim yine söyleyeceğim;senin yaşama bakışını ve ona sıkı sıkı sarılmanı o kadar çok seviyorum ki !
      Sen bir taneciksin biliyor musun?

      Zaman bizden hızlı ne yazık ki,biz yavaşladıkça o hızlanıyor o halde yavaşlamak yok,koşturmaya devam!

      Güzel bir hafta olsun hepimiz için ...
      Sevgiler!

      Sil
  4. Hadi bakalım, hazır başlamışken aynı hızla yeni yeni boyamalar yap olur mu? Merakla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülsüm hanımcığım "ha gayret "diyordunuz yani :)
      Bakalım kısmet :)))

      Sevgilerimle.

      Sil
  5. Sizin yazılarınızı her zaman büyük bir keyifle okuyorum hep yazın.
    Bu sene ahşap boyamayı bende çok yapamadım,dikiş öğrenmeye çalışıyorum,keçe çalışmalarım var ama ahşap boyamayı farklı seviyorum.
    İşlerinizde kolaylıklar dilerim,şişeler harika olmuş ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı arkadaşım,sevgili Mehtap hanımcığım, Ben sizin anca öğrenciniz olurum. Keçe işine hiç başlayamadım ,dikiş deseniz sökük dikmeden öteye yol bilmem bile.

      Ben de size kolaylıklar diliyorum,sizi izlemeye devam :)
      Sevgiler!

      Sil
  6. Şişeler harika olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nuray hanımcığım bu işi gerçekten çok güzel hakkıyla yapan arkadaşlar var,onlara yetişmeye çalışıyorum ben hepsi o kadar.
      Beğeniniz beni mutlu etti,çok teşekkür ederim,sevgiler!

      Sil
  7. Kesinlikle; yakalanmis en guzel resimler cope gitmis, olacak sey degil. Kuduk'un her haline cok alisikiz ama Taga'yi fincanlarin uzerinde gormek... ruyamda gorsem inanmazdim.

    Sevgili Nilgun Hanimcigim. Keyifle yapilan her isin sonucu hem goz hem de gonul oksayici olunca bizlere de bayram oluyor. Siseler kime gitti ise gule gule kullansin. Kiskanmiyoz.

    Eminimki sizin atolye arkadaslarinizi ozlemenizden daha fazasi ile ozlenmissinizdir... biliyoz cunku acayip ozlenmis durumdasiniz yani soylemesi ayiptir. Ara verme nedelerinizin cok guclu olmasi nedeniyle gikimizi cikarttirmiyoruk amma velakin artik birseyler boyayin lutfen.Hem buradan da olsa sesinizi duyup seviniyoruz hem de elinizden cikan gorsel zenginliklerlerle gozlerimizi senlendirmeyi ozledik.

    Dikkate alinmasi ricasiyla arz ederim efem. Unutmayiniz ki, uzaklarda ses isitmeyi bekleyen garibanlarin sayisi gun gectkce artmaktadir(burasi ajitasyon bittabiki)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursun hanımcığım bu bilgisayarın aklı yok ki, Güzelim yazıyı attı uzaydaki boşluğa gitti. Ah ellerimle kıydım diyeceğim ama fotoğrafların aslı bendedür :)

      Bu yıl Atölye bana uzak kaldı. Hava muhalefeti de buna eklenince resmen gidip gelmeler külfet oldu. Bakalım baharda havalar güzelleşince yine başlarım belki belli mi olur?

      Biliniz ki ben de sizin bana seslenmenizle neşe ve enerji depoluyorum ,siz buralara uğramayınca öksüz çocuklar gibi kalakalıyorum. Allah hepimize sağlıklı bir ömür nasip etsin de hep birlikte olalım inşallah!

      Sevgilerin en kocamanını biz buradan size yooladık !

      Sil
  8. keyif alarak okudum yazınızı.yazında yapmak istediklerini artık ben yapar oldum.çünkü kızım evlendi,torunlar büyüdü artık zamanı istediğim gibi değerlendirebiliyorum.zaman özgürüyüm anlıyacağınız yeter ki bunları yapmak için allah sağlık versin dert vermesin.
    şişelere de bayıldım çok güzel olmuşlar arkadaşınız en iyi günlerde kullansın.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ben de blog dünyasına adım atalıberi sizin el emeği göz nuruyla yaptığınız her şeyi hayranlıkla izlemekteyim.
      Allah torununuza sağlıklı bir ömür nasip etsin,analı babalı büyüsün inşallah!

      Beğeniniz ve nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler!

      Sil
  9. Nilgun abla yazini(yazilarini) hic sıkılmadan okuyorum.Ne guzel anlatmissin yine,ev isi hic biter mi?Bir de bunlara yapmak istediklerimizin hepsini yapma istegi eklenince ben de ayni duruma dusuyorum... Ama dedigin gibi bizi bu kosusturmalar ayakta tutuyor :) Siseler cok guzel,iyi gunlerde kullanilsinlar.Iyi aksamlar diliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşahcığım eskiler ev işlerine boşuna "dipsiz kiler boş ambar " dememişler. Ucu bucağı yok! Bazen "benim tek hayatım ev işleri mi " desem de yapacak şey yok ,o da olacak el işi de gezme de tozma da... Olduğu kadar artık,Allah sağlık versin de ...

      Şişeler umarım sahibi tarafından da beğenilmiştir. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kal!

      Sil
  10. Ne sıkılması, zevkle okudum yazını. Canım ablam, kış uzun, yaparsın hepsini sırayla, şişeler de yine süper olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar ,kış uzun değil mi? Acaba bu telaş yaşlanmaktan mı ? Her şeyi yapmak isteyip de yapamamk gençken o kadar da koymuyor insana.

      Öptüm seni kocaman !

      Sil
  11. Nursun Dudu döktürmüş gece gece :))Üstüne ben fazla gelmem umarım :))

    Biz, sizi ve kızları görmek için dört gözle (gözlüğümüzle oturuyoruz ekran karşısında - doğru diyorum) beklemekteyiz. Arada "ce" deseniz de makbulümüz. Amma velakin yazınızı çok büyük keyifle okudum. Demek ki uzun yazmanızı ve karşılıklı sohbet tadındaki yazılarınızı özlemişiz. Yani "ce" kısa olmazsa seviniriz oluyor tercümesi...

    Kızların fotografları şahaneydi. Nasıl kıyıpta bastınız delete tuşuna bilemedim şimdik. Neyseki tekrarı olacak müjdesini de okudum. Oh gece rahat yatarım artık.

    Arayı çok açmayın, siz olmayınca bir tarafımız eksik kalıyor.

    Kızların pataları, kulakları, burun ve kafalarını pu's ederim. Önce sizin yanaklarınızı elbette. Doktor beylere hörmetler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım,o nasıl söz öyle? Siz laf atmazsanız ben bir şeyi eksik ya da kötü yaptım zannına kapılıyorum.
      Siz olmadan burlar ıssız. Hem ne demişler " Kanbersiz düğün olmaz! " siz de bu sözü hem mecazen hem de aslen karşılamktasınız :)

      Yazılarım size keyif veriyorsa bu beni çok mutlu eder. Zaten yaptığımız şu gök kubbeye hoş bir seda yollamak,yerine ulaşırsa ne ala !

      Arayı açmamak için günlerin daha uzun benim daha gayretli olmam yönünde evrene dilek yolladım umarım kabul olunur :)

      Size yolladığım sevgilerin en kocamanından payınızı aldınız değil mi?

      Sil
    2. Bana düşenden büyük almışım payımı, Nursun' la saçsaça girmiş vaziyetteyiz - tamam

      Evrene gönderdiğiniz mesajlar yerine ulaşmıştır- tamam

      İzmir yollarının daha da kısa olması için biz de evrene mesaj yolladık- tamam

      Bir an evvel görüşmek üzere Noel baba dahil tüm babalara mektup yolladık, torpil bekliyoruz - tamam

      Sesim geliyur mu? - Tamam...

      Sil
  12. Ah be Colettem, ben de hep klonlansam diyorum ya... 1.ev işleri-yemek yapacak, 2. Bütün gün ayaklarını uzatıp kitap okuyacak, 3.Hobilerle uğraşacak... nasıl ama, üç tane olsam yeter yani :))
    Şu güzelim şişelerinin ilk resmi var ya... Şişenin arkasındaki objenin sapı sanki şişenin sapıymış gibi çıkmış ya, şişeye de sap ne güzel yakışırmış diye düşündüm ve hemen acaba neyle sap yapılabilir düşüncesi geldi yerleşti kafama iyi mi :)) Öyle plastik bir şerit bükülüp yapışabilir, işlevsel olmasa da görsel... ay ben neler düşünüyorum yaaa... en iyisi seni öpüp kaçayım, zaten çamaşır makinası durmak üzere, onları asacağım daha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu fikrin şahane!
      Yalnız seni bilmem ama benim müdaheleci bir kişiliğim var. Orkestra şefi misali her şeye yön vermeye bayılırım. Eminim kendi klonlarıma da aynı şeyi yapacağımdan daha çok yorulacağım. Böyle iyi :)

      Nurdan hanım'a da dediğim gibi,günler daha uzun ben daha dinç ve gayretli (bak genç demiyorum) olursam bu işi çözeceğim galiba:)

      Öptüm kocaman!

      Sil
  13. Bende uzun zamandır boyama yapmadım daha dün aldım elime gerçekten zor oluyo ama insan bu sefer daha çok yapmak istiyor bağımlılık yapıo adeta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgülcüğüm bence ara vermek iyi değil,insanın hevesi kaçıp gidiyor. Ha gayret güzelim!
      Sevgilerimle...

      Sil
  14. Siz ne yaparsanız yapın Nilgün hanımcım, içine o deriiin duygularınızı katacağınız için biz izlemeye doyamayacağız, eminim. Ben de hem çalışıp, hem Dark'a bakmanın keyfinin yanında zorluklarını da yaşıyorum ya... Sizi çok iyi anlıyorum, her istediğime zaman ayıramıyorum bir türlü. Ama amaç bir şeyler üretmek ve ürettiğinden mutlu olmak, onları sevdiklerimizle paylaşmak değil mi? Ne yaptığımızın çok da önemi yok bence...
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı dilli İzmirli hemşerim!
      Sen beni ben seni çok iyi anlarız da canımız her bir şeyi yapmak başarmak istiyor,günler bize niye yetmiyor bunu bir anlasam:)

      Benden de san kucak kucak sevgiler!

      Sil
  15. Anladım insan hiç bir zaman değişmiyor:) Anladım ki ben de kaç yaşına gelirsem geleyim aynı senin hissettiklerini hissedeğim, sakinleşmeyi ümit etmek büyük hata:)
    Ama insanın tutkulu olması kadar da güzel bir şey yok, umarım içimizdeki bu azim, istek, tutku hiiiç kaybolmaz...
    Bir de şu toz olayına bir çare bulurlar inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı ,neşeli becerikli Nohut'um.
      "İnsan yedisinde neyse yetmişinde de oymuş! " Bizi biz yapan da bu heyecan değil mi?
      Hani bir kuş var ya kanat çırpmazsa ölecek ben de öyleyim işte durursam ...

      Toz ,ütü olayına çare bulan yüzyılın bilim insanı olacaktır zannımca :)

      Sevgiler bizden sana!

      Sil
  16. Bir gün toz tutmayan eşyalar üretilecek, ütülenmeye ihtiyaç duymayan kumaşlar yapılacak, biz değil belki ama çocuklarımız görecek inşallah o günleri, o zaman onlar bizden çok daha fazla bu saydığımız güzelim hobilerle uğraşıp belki daha da fazla mutlu olacaklar (inşallah olsunlar!) :)
    Evimi Seviyorum diye boş yere koymamışsınız işte bu bloğun adını, evimi ben de çok seviyorum vallahi, bir yerlere gidince bir an önce kendi çöplüğüme dönmek istiyorum ve bazen de hiç çıkmamak...
    İnsan bir yerden sonra (belki benim için birazcık erken bunları söylemek ama!) ipin ucunu kaçırır gibi oluyor, o da olsun, bu da güzelmiş, şunu da denemeli diye diye pek çok değişik şeye yöneliyor :) Ben bu durumumdan çok ama çok mesudum, çünkü böyle böyle işler yapınca, aklımı bunlarla meşgul edince başka kuruntulara, gereksiz sataşmalara (misal koca kişisine) zaman kalmıyor, belki takat da :)))
    Siz uzun yazdım demişsiniz ya, hiç de uzun değil, ben upuzun yazdım bu yorumu asıl, çok pardon :(
    Sevgiler (kızlara da ayrı ayrı ;) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenciğim ağzından bal damlıyor senin :)
      Bence çok uzun sürmesin ,bir an önce şu dediklerini yapıversinler!

      El işlerinin insana iyi gelen pek çok yönü var kuşkusuz. Başka başka işlere kafa takmamak,olmak istemediğin yerde ve insanlarla olmamaya bahane uydurmak gibi. "Boyam kurumadan gelemem,ay dikiş için etrafı dağıttım,bitirmeden asla çıkamam " gibi...

      Biz de ayrı ayrı seni öpüyor ,"yorumun en makbulu sohbet tarzında olanıdır,yazalım ,okuyalım" diyorum.

      Sil
  17. keyifle okuyordum birden bitiverdi:) kısa kesme yazılarını sevgili nilgün'cüm, bıkmadan okuyorum.
    bu kadar işle aynı meşgul olmak beceri işidir. gücünüz, kuvvetiniz eksilmesin. içinizdeki öğrenme ve yapma isteği hiç tükenmesin. yapmak istediğiniz herşey çok keyifli. bekliyorum merakla:)
    öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sevgili Nageham hanımcığım,epeydir sesiniz çıkmıyordu.

      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ama hepimiz birbirimizden feyz alıyoruz. Maşallah bizim blog aleminde herkes birer Martha Stewart gibi...

      Sevgiler!

      Sil
  18. siz yazarsınızda ben okurken sıkılırmıyım hiç.sizde kendimi buldum resmen.ahşap boyama harika olmuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğba çok tatlısın!
      Hep diyorum ya bizim blog aleminin maşallahı var. Resmen her birimiz arı gibiyiz maşallah!

      Sevgiler!

      Sil
  19. collete hanım merhabalar ben evgünlüğü adlı bloğun sahibiyim naçizane evimde kurabiye yapıp satacağım buna ihtiyacım var evde çalışmaktan başka çaremde yok sizden ricam http://evinindelisi.blogspot.com/2013/01/siparis-alinir.html bulinki boluğunuzda yayınlamanız bana destek olursanız çok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel yazı :) Hiç sıkılmadan da okudum, bu akıcı türkçeyle yazılmış içten yazıyı.Allah size sağlık sıhat versin hep böyle enerjik olun, hep çalışkan olun. maşallah... maşallah
    Şişeler çok zarif, çok güzel olmuş. Zaten yapılan işin güzelliği resimlerle konuşuyor.
    Ellerinize, emeklerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Filiz hepimize" maşallah ! "diyorum ben!
      Birbirimize feyz veren destek olan kocaman bir aileyiz biz.
      Şişeler ise atmaya kıyamadığım süt şişeleri ki o kadar çok boyadım ki şimdi nereye koyacağımı şaşırıyorum:)

      Sevgilerimle!

      Sil
  21. Yazını okurken sanki beni yazmış gibisin arkadşım .Bir bakıyorum sabah birde hava kararmış neler yapmayı programlarken hiçbir şey yapamadığımı görüyorum aslında tek bir şeye odaklanmak en iyisi ama neredeeee kolay gelsan sana bende torun sende elemanlar birgün elbet bize de sıra gelecek.
    Sevgiler

    YanıtlaSil