About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

6 Ocak 2013 Pazar

Mutlu pazarlar !




Hava oldukça soğuk . Dün gece başlayan yağmur sabaha karşı dindi .
Bu kez gafil avlanmadım,geceden pisilerin sayımlarını yaptım evlerine yerleştirdim. Mama kaplarını doldurdum ağzına kadar. Malum soğuklarda daha çok yiyeceğe gereksinim duyuyorlar.
Sabah ilk işim kaplarını kontrol etmek oldu,tabii ki boşalmışlardı ." Orası İzmir soğuğu ne kadar olacak ki " demeyin. Bizimkiler de bu kadarına bile  alışkın değiller işte. 

Şimdi çay keyfi yapıyoruz ailece. İçimiz huzurlu. Yıkanıp arınmış doğanın güzelliklerini içimize çeke çeke...
Dün akşam son zamanlarda gördüğüm en etkileyici filmin eleştirisini yapıyoruz. Sahi söylemeyi unuttum. Biz dün akşam 3D keyfiyle şahane bir film izledik. Öneriyorum kaçırmayın,mutlaka izleyin ailece.  Pi'nin Yaşamı : Aman Allah'ım o ne güzel filmdi öyle.
Görüntüleri şiir gibi. Konusu mu harika! Kitabını okumamıştım ama bazı filmler kitaplarından daha çok ses getiriyorlar ya galiba bu da öyle olacak. 


Bir de aklımda Tolstoy'un ölümsüz eseri Anna Karenina 'yı  izlemek var. Bizimkiler istemedi ama ben mutlaka gideceğim. Romanını daha lise yıllarındayken okumuştum,ne çok şeyi kaçırmışımdır kim bilir? Bundan önce birkaç Anna Karenina izledik sinemada ,bakalım bu yorumu beğenecek miyim? Eleştirilere çok takılmam ama kimisi çok beğeniyor kimisi de yerden yere vuruyor. İzlemeli görmeli,sonra konuşmalı!



Bu günlük benden bu kadar dostlar,
Hepinize mutlu ve huzurlu bir pazar diliyorum. Sıcak demli çay ,kızarmış ekmek tadında!
Kalın sağlıcakla!

32 yorum:

  1. İyi pazarlar Nilgün Hanımcığım,çiçekler çok güzel,Ankara'da çiçeğe hasret kalıyorum.Tesadüfün güzelliği,birazdan ''Pi'nin yaşamını'' izleyeceğiz.Mis gibi çayınızı içerken ,güzel İzmir'in havasından burayada gönderin.Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanım kalp kalbe karşıymış işte :)
      Bakalım siz de beğenecek misiniz?
      Sevgiler,iyi pazarlar!

      Sil
  2. Mutlu ve keyifli pazarlar. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu pazarlar,gönlünüzce geçsin bu gününüz!

      Sil
  3. Mutlu ve keyifli pazarlar colette!

    YanıtlaSil
  4. mutlu pazarlar canımmm ...iç acıcı resımlere tesekkurler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Serpil hanımcığım,beğeniniz beni çok mutlu etti:)
      Sevgiler!

      Sil
  5. filmi mutlaka ben de izlemek istiyorum..
    mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her film için bu kadar kesin konuşmam ama bu mutlaka izlenmeli diyorum!
      Keyifli seyirler size ve iyi haftalar!

      Sil
  6. Huzur dolu güzel pazarlar Colettecim.Gurbet kuşum gelince bizde gitmek istiyoruz bu filme .Güzel paylaşımların için teşekkürler arkadaşım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hanımcığım tez vakitte hayırlısıyla kavuşmanızı dilerim!
      Ben de güzel ziyaretiniz ve yorumlarınız için her zaman size çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle kalın ,daima!

      Sil
  7. İki Nilgün Hanım' ın yazışmasını okurken dikkatimi acayip çekti. Pi' nin Yaşamı moda deyimle "pişti" olmuş. Ama pazar günü rehavetine kapılmayıp, iki Nilgün arasında iyi bir gişe hasılatı dilediyse; beklediği hasılatta geliyor demektir :))))

    Filmi seyretmedim henüz ama tavsiye madem derhal izleme imkanlarını araştırmaya yöneliyorum. Anna Karenina klasik ve ölmez eserlerden. Her versiyonu hem seyredilir hem kitaba dönüp tekrar tekrar okunur da... Keira için "oyunculuğu şahane" yazan sinema eleştirmenlerine rastladım onun için bile olsa seyretmeye değer.

    Bu arada; mis gibi temiz doğa kokusu; çayın kokusuna karışıp geldi. Afiyet bal şeker olsun. Çekirdek aileniz eski formuna kavuşunca hem sizin tadınız dahada şekerlendi hem postlarınızın tadı...

    Buradan aldığım tatları damağımda; kelimeleri dimağımda tutup da gidiyorum.

    Çok güzel bir Pazar olsun her açıdan,

    Sonsuz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım,adı benzer olanların zevki de benziyor herhal. Baksanıza aynı zamanda aynı şeyler yapılıyor :)

      Film hakkında bir yazmaya başlarsam kendimi alamam. O kadar beğendim ki anlatamam. Görsel şölen oluşu bir yana konu diğer yana,o kaplana aşık oldum resmen!

      Anna Karenina için kızları örgütledim,perşembe gidiyoruz, bakalım beğenecek miyiz.

      Ev halkı yıllardır ilk kez birarada ,Allah nazardan saklasın diyeyim . Keyfimiz yerinde çok şükür:)

      Hepimiz için pazar geçti artık ,güzel bir hafta olsun!
      Sevgiler...

      Sil
  8. Heee, Gelincik Hanim uzaklarda ama yine de uzun zamandir eksik kalan huzurun tamamlanmis tadi buralara kadar geldi. Evin kiz cocuklarinin da evde sevincten taklalar attiklari gibi bir hissim de var ozetle.

    Uzun yillardir sinema bulamadigimiz icin evezi CD'lerle korettigimiz film keyfini artik internetten gideriyorum. 2D ekranlardan 3D tadni alamadigim icin uzun zamandir internet kayitlarina tiklamamk icin elimi tutuyorum ama 3D icin cok guzel renk ve gorseller var, merak etmiyorum dersem yalan soylerim.

    Kisaca keyfinz gelsin, cayin yaninda illaki sizin kekleriniz, borekleriniz falan da vardir simdi yaw. Uffff.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı dilli sevgili Nursun hanımcığım,bu film kaçmaz bence işler güçler nasıl olsa hallolur yarın alın yanınıza sevgili Nurdan hanımcığım gidin izleyin bu filmi.

      Çay keyfimiz güzeldi sabah ,akşamüzeri ise kek benden değil ama sevgili komşumdan geldi oğluşa "hoşgeldin"babında.

      Ahhh1 Biizm evin kış haller, de güzel,siz gelin hele ben size ne kekler ne börekler yaparım. Hem yeni bir börek yaptım geçende ev halkı da pek beğendi.

      Sevgiler benden size...

      Sil
    2. Çok yazım hatası olmuş aceleden . Utandım :(

      Sil
    3. He he. Valla ben kendimi cok iyi hissettim hatalari gorunce. 'Yanliz degilsin' diyen ic sesim de acayip keyifli.

      Ogretmenim sizin icin hayati onemde hatasiz yazmak ama benim icin gunluk olmaz ise olmazim. Onun icin adamina gore muammele yaptim diyerek geciniz:)))

      Sil
  9. ne güzel çiçekler hele yağmur sonrası ya da sabah çiğiyle süper gözüküyorlar çok sevdim... ya hangi günlüğe girsem Pi'nin yaşamından bahsediyor merak ediyorum ben bir de filim ya da oyuna gidince kitabını da okumak istiyorum şimdi kafam karıştı ne yapsam : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine bence zaman geçirmeden gitmelisin!
      Kitabını okumak ise bonusu olur:)

      Sil
  10. Pazar bitti bile coletteciğim,
    güzel geçsin haftamız:)
    ben de "amour" filmini izledim haftasonu,
    etkileyiciydi.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Amour" yabancı gelmedi bana izledim mi acaba?

      Mutlu haftalar Cepaynacığım!

      Sil
  11. Filmi aklıma not ettim, kuzulardan sinemaya gitmek pek mümkün olamasa da dvd den izleriz inşallah...
    Yazdıklarınızdan ve fotoğraflarınızdan bana geçen bütün canlıları nasıl da koruyup kolladığınız, çiçekleriniz güvende, kediler, köpekler emniyette, tüm ihtiyaçları görülmüş halde, çok hoşuma gitti bütün bunlar...
    Teşekkürler, eminim size kendi dillerinde bol bol teşekkür ediyorlardır ve siz de bu dili çok iyi biliyorsunuzdur zaten ama bir kez de ben söyleyeyim "Allah razı olsun sizden Nilgün hanım, misliyle geri dönsün yardımlarınız size ve güzel ailenize"
    Selamlar "özel" İzmir'e...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenciğim yakında DVDsi çıkar ama inan bana o görüntüler o kadar şahane ki Tv de aynı tadı verir mi bilemem.

      Tüm güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ben yalnız olmadığımı sizlerin de bu konuda çok duyarlı olduğunuzu biliyorum.

      İzmir'den kucak dolusu sevgiler selamlar...

      Sil
  12. sevgili colettecim....beni unuttunmu?
    yoksa banami oyle geliyor:)))))))))
    sevgilerimi yolluyorum,soguk karli gecelerden
    bakalim varabiliceklerimi sana?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihancığım seni unutmak mümkün mü?
      Tatlı neşeli koca yürekli sabırlı arkadaşım benim!
      Sevgiler karsız ama sana buzzz gibi soğuk İzmir'den!

      Sil
  13. Hımm güzel İzmir Yıkanmış desenize:) ne hoş. Gerçi soğuklarda içim burkulur hep dışarıda kalanlar ya da çalışmak zorunda olanlar vs. vs.. ama doğa işte, yaşam bir şekilde öyle ya da böyle devam ediyor, soğuğu da olacak sıcağıda ne yapalım.. Neyse film önerisini de mutlaka dikkate alıyorum, Nilgün Abla'cığım. Bu önerin iyi oldu;) sevgiler, selamlar benden de:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım pazar güne yıkanan kirinden pasından arınan İzmir bu gün o kadar soğuk ki aynı yağış bu gün olsa kesin kara dönerdi.

      Film güzeldi gerçekten. Felsefi söylemler de vardı ama izleyince bana hak vereceksin,felsefe melsefe bahane görüntüler konu şahane!

      Öptüm kocaman!

      Sil
  14. Merhaba bloğunuzun sessiz takipçisiyim anlatımınız sıcacık huzur dolu(yumuşacık diyeyim) talebeleriniz ve çocuklarınız ne kadar şanslıymış:)
    Peygamber efendimizin sözü olarak biliyorum tam emin değilim ama merhamet etmeyene merhamet edilmez buyuruluyor tamda hadis-i şerifteki gibi o masum hayvanlara sevginiz merhametiniz taktire şayan...sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Saadet hanım o güzel yorumunuz adınız gibi saadet verdi bana. Çok teşekkür ederim,ağzınıza güzel yüreğinize sağlık!

      Ben aslında pek çok hayvanseverin yaptığını yapıyorum ama bireylerde empati uyandırmak adına elimden geldiğince bunları yazıyorum. Hepsi bu. Hayvanları oldum olası çok severim. Allah'ın onları yaratırken bizler onları koruyup gözetme görevini verdiğine inanırım. Herkes hayvanları sevmek zorunda değil ama zarar vermesinler yeter ! İşte böyle...

      Ziyaretiniz beni çok mutlu etti,her zaman beklerim. Sevgiyle kalın!

      Sil
  15. Tesadüfen gezerken buldum blogunuzu samimi satırlarınız iç ısıtan karelerinizle saatlerdir okuyup duruyorum. Satırlarınız kadar keyif ve huzur dolu günler dilerim.kaymaklı kadayıf anası sinem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunun adı gibi tatlı bir hanımdan aldığım bu işten yorum beni çok mutlu etti.
      Ben de size mutlu ve keyifli günler dilerim,sevgiyle kalın!

      Sil