About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

1 Eylül 2012 Cumartesi

Uykun Olayım ! / Hoşgeldin Eylül






  Güzeller güzeli Eylül ayının  ilk gününde prensesimle merhaba demek istedim sizlere.
  Blogspottaki sorunun ne olduğunu anlayamadan kendi kendine çözüldü. Bir kaç blogger arkadaşım da bloğuna resim yükleyemediğinden şikayet edince ben de beklemeye karar verdim. Neredeyse geriye dönük olarak pek çok postumu silmek üzereydim ki sevgili Elif'in Terazisi "blogda fotoğraf yükleme kotası dolunca tüm fotoğrafların silindiğini "yazmış. Neyse kısaca yeniden bizim evden fotoğraflarla karşınızdayım :)
 Koltuktaki yastıklar dikkatinizi çekti mi bilmem ama benim fotoğrafını  çekmek üzere hazırlandığım obje yastıklardı. Benim kız her zamanki gibi "rol çaldı " ve güzellik uykusundan uyandırmaya kıyamadığım için de bu karelerde yer aldı. Baş rolü kapmakta  üstüne yok değil mi ?
 Yastıkların tasarımı benim çok değerli tasarımcı bir arkadaşıma ait;benim için özel olarak hazırladı . Ellerine fikrine sağlık,güzel gönüllü Gülşin'im ,çok teşekkür ederim !
  Uzun pek uzun ve sıcak yaz günlerinden sonra nihayet sonbahar geldi. Baharların ikisi de başımın tacıdır ancak sarı kızıl renkli sonbaharı oldum olası çok severim. Akşamları sırtıma şal alarak hafifçe ürpererek dostlarla yaptığımız bahçe sefalarının tadına doyum olmuyor bu mevsimde.
 Okulların açılması nedeniyle okul alış verişlerini son günlere bırakmak istemeyenler,evini sonbahara kışa hazırlamak isteyenler yavaş yavaş yazlıklardan dönüyorlar. El işlerini yapmak için heves ve isteğimin arttığı bu günlerde yeni yeni malzemeler almak istiyorum,bir de bu sene kumaşlarla oynayasım var.
 Atölye'de yaz boyu yavaşlayan dersler eylülün 3. haftasında hızlanacakmış. Boyamayı da  Atölye'yi de çok özledim. Örgü örmeyi ise çok  çok özledim. Sizler de benim gibi düşünüyorsunuz değil mi? Ben de sizlerin yaptığı ya da yapacağı güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum. O halde"  hoşgeldi sonbahar,hoşgeldi hobi mevsimi ! "


FALL/SONBAHAR  gibisi yok gerçekten ...
Elimizden işimizin  eksik olmaması dileğiyle,
En güzel hafta sonu sizin olsun!
Kalın sağlıcakla!

19 yorum:

  1. Anaaaaam... keyfe bak yaaa, çok şekeeer :)
    Yastıkların çok şeker, çok şık, kumaşla dantelin birleşimini zaten çok severim, düğmeler, renk uyumu...sana mı mutlulukla kullan desem, yoksa senin kızlara mı :))
    Sonbahar hüzünlüdür nedense, ama ben değil :) Kuru yaprakların üstünde yürümeyi severim, annem ise dökülen yaprakları süpürmekle kendini sorumlu tuttuğundan hiç hoşnut değil :)
    Elişlerimi çoook özledim, zorunlu olanları bir bitirirsem, ah neler yapmak ister gönlüüüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Banucuğum bir de o var değil mi? Minnacık bahçemdeki kuru yaprakları her sabah tırmıkla topluyorum,senin koskoca bahçeyi yapraklardan temizlemek ne kadar zordur kim bilir? Allah Solmaz hanım teyzeye kolaylık versin. Sana da bol üretimli bir sonbahar dilerim sevgili arkadaşım!

      Sil
  2. Küdük Hanım, salondaki beyaz koltuk yastıklarına yattığında kamufle oluyordu; ama bu yastıklar ona güzel bir arka plan olmuşlar:)) Demem o ki ilk fotodoki yatışına bayıldım ben! Hem yer, hem yanında yatabilirim o pozun!

    Yastıklar şahane olmuşlar - yapanın elleri dert görmesin; kullanan iyi günlerde kullansın - amma velakin yastıkların güzelliği perdelenmiş Küdük' ün yanında üzgünüm yani.

    Hakkını verelim Küdük hakikaten rol çalma ve başrol kapma ustası! Hatta bu konuda Ordinaryüs' lüğe doğru hızlı adımlarla koşar durumda! Yine de o güzelliğe boynumuz kıldan ince!

    Ona kocaman bir Maşallah; size Sonbahar' ın muştuluğu gelsin benden!

    Bu yılın sıcaklarını uzun zaman akılda kalacak gibi! Dilerim Sonbahar mevsim özelliklerini ve güzelliklerini segilemekte kıskanç davranmaz.

    Kocaman öpüyorum kızların herbirini ve tabii Sizi!


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım,güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Küdük hanımefendinin güzelliği koltuk kılıflarını kaldırınca daha bir ortaya çıktı gerçekten de. Şirin şey! Siz onun uslu uslu yattığına bakmayın, gün boyu yatıp uyuyor sonra akşam olunca bir hareket bir hareket inanamazsınız. Bu sabah da bahçeden Kara'yı kovalıyordu." Ev benim git " diye söyleniyordu bir yandan da. Bu arada benim kapı önü yamyamlarımın sayısı arttı,demek ki sonbahar geldi kediler sokağa :(
      Sevgiler bizden size gelsin yanında kızların sulu sulu öpücükleriyle...

      Sil
  3. Yastıklar çok şirin olmuş. Güle güle kullanın. Bizim genç odasının perde fonu ve yatak örtüleri aynı kumaştan. Deseni çok beğenerek almıştık. Oh küdük hanımın keyfine diyecek yok. Gel keyfim gel :) Sonbahar gelsin artık sıcaklar bitsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Başakcığım çok teşekkür ederim. Sizin gençler de iyi günlerde sağlıkla kullansınlar canım! Bizim evin genci Küdük ne de olsa:)

    YanıtlaSil
  5. Canım tombikim. Aslında miniciksin, biliyorum ama şu uykulu halinle pek bi şirin ve tombikçe görünüyorsun. Seni alıp yumoş yumoş mıncıklayasım geliyor:))

    Nilgün Hanım'cığım, bunlar bizim stres ilaçlarımız..Yastıklar harika ama tabii ki ilk göze çarpan olamamışlar o güzelliğin yanında:))

    Sonbaharı ben de çooook severim. Sağlıklı güzel ve romantik bir sonbahar olsun. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum,haklısınız Küdük minnacık bir kedi ama kendi küçük sevgisi büyük. Verdikleri aldıklarından çok bu yavruların.
      Biz de Begonvilli Ev'in tüm canlarına çok güzel bir sonbahar dileriz.
      Sevgiler,selamlar!

      Sil
  6. Ah çok şeker! Bizim ufaklık da, fotoğraftan rol çalmaz da, kardeşinden rol çalar. Büyük kedimizi ne zaman sevsek, işini gücünü bırakır koşarak gelir, aramıza girer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların hepsi bi alem zaten. Yaptıklarına artık hiç şaşırmıyor aksine çok eğleniyorum. Sevgiler ,sen de bana sık sık yaz olur mu?

      Sil
  7. Uyuyan güzel kalbimi sevgiyle titreştirirken o güzelim yastıklar da içimdeki dikiş cadısını fena halde uyandırdı:)Emek şık tasarımla birleşince gözümüzü alamıyoruz böyle
    Yapanın ellerine sağlık
    Sonbahar çocuğu olmamdan mıdır nedir kendimi iyi hissettiğim zamanlardır bu aylar..severim
    Herşey gönlünüzce olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin "sonbahar severler kulübüne" ! Mevsim yaz olmasın da ...
      Dikiş mi ? senin elinden kurtulamaz arkadaşım. Öptük seni de kalabalık ev ahalisini de :)

      Sil
  8. Aynen bende hem boya işlerini hemde örgü örmeyi özledim.
    Bu kız çok tatlı ama onlar başrolde olmazsa olmaz :) onu uyurken mıncıklamak istedim.
    Yastıklarda dikkatimi yan rol olarak çekti :) çok şık, ellerine sağlık Gülşin'in....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediciğim örgü örmek bana çok iyi geliyor. Hem de yaptığım en temiz el işi,kışa da çok yakışıyor Allah için. Öptük seni ...

      Sil
  9. Yarabbimmmmm, tam sarılmalık olmuş burda:)) Gözleri kapalıyken aynı BADEM:))
    Canım sık gelemiyorum kusura bakma çok yoğunum bu aralar. senden sonra Balıkesir'den gelin alkma sırası bende:),düğünler orada olacak. Bu hafta evlerini tuttuk İzmir'de şimdi orası ile ilgileniyorum.
    sevgiler sana ve kızlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice senin işin pek fazladır şimdi. Allah kolaylıklar versin canım! Balıkesir gelinleri biraraya gelsinler yazın da bizi kaynatsınlar :D
      Öptük seni ve de Badem 'i...

      Sil
  10. yastıklar güzel olmuş.prenses uyku halinde bile göz alıcı maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundacığım çok teşekkür ederiz. Allah nazardan saklasın gerçekten pek nazlı pek güzel bir prensesdir benim kızım!

      Sil
  11. sevgili colette,
    nedenini bilemiyorum......ama bana huzunu cagristiriyor
    sonbahar...mevsim yaslaniyor gibi geliyor
    dedim ya nedeni yok
    buralarda hava daha cabuk yazi unutuyor galba...
    ayvalikta yasarkende donucem,yaz bitiyor diye cok uzulurdum
    hayat bu aslinda dimi??????
    neyse,,prensesi op benim icin
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil