About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Güzelbahçe Organik Pazarı ve Bir İftar Menüsü



Ramazan boyu özenle hazırlanmış iftar sofraları postlarından sonra benimki pek yavan kalacak ama "haydi gelenek bozulmasın ,bir de iftar menüsü bulunsun arşivimde" diyerek bu fotoğraflarla   kaldığım yerden "merhaba ! " diyorum.
Pazar günleri ilçemizde Organik Halk Pazarı kuruluyor. Bu pazarın projesi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İnce'ye aitmiş . Aslında hayata geçirilişi epey olmuş ama proje Sığacık Halk Pazarına ilham olunca ve burası ilk Citta Slow'umuz  BURADA  olarak ünlenince Güzelbahçe yine tanıtımını yapamamış! Bunlar pazardaki esnaftan duyduklarım,ne kadarı doğru bilemem. Bildiğim şu; yerli halk o kadar konuksever ki kendinizi pazara çıkmış biri değil de köyün konuğu gibi hissediyorsunuz gerçekten.
İftar hazırlıkları için seçtiğim tüm sebze ve meyveler organikti ve sabah erken saatlerde aldığım için de tazecikti. Eh benim sofranın burada yer almak için bir bahanesi olmalıydı değil mi ama ?
Konuklarım genç bir çift olmakla birlikte , birinin tip 1 diyabet   hastası olması nedeniyle menümü oldukça sade ve özenli hazırladım. Şeker ve karbonhidrattan kaçındım.  Sadece iftar açıcılarda şeker vardı ki arkadaşım bunlardan yiyemedi :(


Börülce salatası,Çökelek salatası,Reyhanlı roka salatası,barbunya,patlıcan ezme,yoğurtlu kabak ,yeşil-siyah zeytin ve peynir çeşitleri ... Yaz sofrasının sade ama sağlıklı zeytinyağlılarına sıcak yemek olarak balık eşlik etti . "Balık nerede" derseniz ,o telaşla fotoğraflamayı unuttum :) Benden yemek bloggeri olmaz arkadaşlar! Yemek bloğu hazırlayan arkadaşlarıma bir kez daha saygı duydum !


Gece hava oldukça güzeldi. İzmir günler sonra rahat bir nefes alabildi. Biz de konuklarımızla geç saatlere kadar bunalmadan bir bahçe keyfi yaptık.
Güzel bir hafta dileklerimle,
Kalın sağlıcakla !

41 yorum:

  1. BİZDE AFİYET ŞEKER OLSUN DİYELİM.HER ŞEY ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Colette, merhabalar güzel bir hafta olsun hrepimize. organik malemelerle hem de diyabet rahtsızlığı misafirine özenle hazırlanmış sofra hiçde küçümsenek türden değil bence aslında hepimiz bazen mübarek günlerde birde kanımızda mı var nedir misafirperverlikten gelen alışkanlıkla bazen sağlık kurallarını unutup abartıya kaçabiliyoruz.herşey çok güzel ve sağlıklı görünüyor. bu arada gerçekten iftar sofrası hazırlayıp birde onları fotoğraflamak büyük marifet ben bu sene hiç yetişemedim bunlara . Elinize sağlık. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şükran hanımcığım sağlığın önemini kaybetmeden kavramak gerekir diye düşünüyorum. Ne de olsa artık taşı yesek öğütecek yaşı geçtik :) Benden de size sevgiler ve teşekkürler!

      Sil
  3. Ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyorlar,ellerinizin değdiği herşey harika oluyor.Burnuma mis gibi çökelek kokusu geldi iftara hemen ben de yapacapım.Tabii buralarda çökelek bulabilirsem,bu yörede çökelek hiç bilinmiyor Ankara ya gittikçe alıyorum.Bulamazsam da tulum peyniri ile deneyeceğim.
    Kızları öpüyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Efenaz'ın annesi,çok teşekkür ediyorum. Çökelek salatası burada Çingene Salatası diye de bilinir ve yapımı kolay olduğu kadar lezzetli olduğu için çok yapılır. Biz de sizi ve Efenaz'ı öpüyoruz. Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  4. iftara gelebilirmiyim?????????
    goruntuler nefis
    yapanin ellerine saglik:)
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Cihan hanımcığım ,sen gelesin meclise bir yer mi bulunmaz? Baş üzre yerin var! Sevgiler bizden...

      Sil
  5. İlk olarak yapraklı güzel tabağınız gözüme çarptı. Çok hoş, maşallah.
    Börülce salatasına ve barbunyaya bayılırım:))))
    Ellerinize sağlık, harika bir sofra hazırlamışsınız.
    Hayırlı günler.
    Kocaman sevgiler^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım çok teşekkür ederim canım. Sana da hayırlı günler ve kucak kucak sevgiler!

      Sil
  6. şekerim sen yakınsın bize ,o zaman bizde seni cumartesi günleri Urla Üretici kadın Pazarımıza bekliyoruz.Herşey doğal ,urlanın çevre köylerinden...Bende oradayım yaptığım şapka bebek tasarımlarımla,memnun kalacağınızdan eminim.Yerini merak edersen urla meydanına geliyorsun ,pehlivanoğlunun üstüne çıkıyorsun biz oradayız eski tamirhane binası olarak da biliniyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asosh Urla'ya gelince seni mutlaka bulacağım. Bebekleri görünce tanırım zaten seni :) Sevgiler canım!

      Sil
  7. daha ne olsun coletteciğim,
    her şey nefis görünüyor:)
    ellerine sağlık,
    serin ve gönlünce geçsin haftan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepayna'm bu sofra tam bir Egeli sofrası . Aslında çok basit ama çok sağlıklı,tüm Ege yemekleri gibi... Senin de haftan gönlünce geçsin arkadaşım!

      Sil
  8. Afiyet olsun, iyi haftalar, bütün haftan böyle ağzına layık şekilde lezzetli geçsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir dilek bu Elift,bayıldım doğrusu :) Senin de haftan nefisss geçsin!

      Sil
  9. Ne güzeldir şimdi oralar. Az kaldı bayramın 3. günü benim için de ege günleri başlayacak. Şimdiden mutluluktan uçuyorum desem yeridir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihancığım bu hafta hava pek güzeldi gerçekten. Gel gel tam zamanı:)

      Sil
  10. Colettecim ellerine sağlık.Hafif ve güzel bir menü olmuş.Hemde Organik.Süper:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canancığım sen beğendiysen sorun yok canım! Sen yeme- içme işindesin değil mi?

      Sil
  11. Ellerinize sağlık, ne kadar düşünceli bir ev sahibesisiniz. Menü de gerçekten çok sağlıklı ve lezzetli. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esinciğim ulusça misafiri çok seviyoruz ama ağır ve yağlı yemeklerle misafire eziyet etmenin anlamı yok değil mi? Sevgiler canım!

      Sil
  12. colette, şimdi girdim bloguna. iftara da tam 1 saat var yani açlığımızın
    son sınırlarındayız:) bir de senin o güzel sofranı gördüm ama
    fazla bakamadım. iftar sonrası daha ayrıntılı inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketciğim yine gel canım,hatta her gün gel :) Allah kolaylık versin canım ama Ramazanın da sonu geldi gibi ... Sevgiler!

      Sil
  13. Eğer bu defa da bozmazsam yine diyetteyim ve hepsi muhteşem göründü tabi ki bana... Offf ya yemek yemeyi neden bu kadar çok seviyorum yahu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mor Atölye ha gayret ,diyet zor iş ama sonucu düşün ve gayret et bozma canım! Ben de yemek yemeyi çok seviyorum ne yazık ki...

      Sil
  14. Tam bir Ege sofrası. Bence tam aksine siz yemek paylaşımlarına devam edin. Kıyısından köşes
    inden bir Ege'li olarak börülce ve çökelek salatasına imrendim. Ellerinize sağlık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz İlhan bey. Yeme içmeyi sanat haline getirmiş biz gurmenin ziyareti beni çok mutlu etti. Ege yemekleri benim de favorimdir. Evimizde bu tarz yemek pişer ve çok şükür ki eşim de Egeli olmamasına rağmen zevk alarak yer.Teşekkür ederim,her zaman beklerim!

      Sil
  15. salata hastası birisi olarak bayıldım;) şu salatanın üstündekiler kaparimi? merak ettim aldım kapari(bi kavanoz) hiç kullanamadım çünkü tarif bulamıyorum:)

    bütün bloga baktım ancak gözümden kaçmış il olarak neresi eviniz çok hoş. emekli olup istanbulu terketme hazırlığı içersindeyiz de:)

    sevgiler
    yildizlimakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yıldız salataya bayılıyorsan doğru adrestesin:) Salatayı ben baş yemek olarak görürüm ve gerçekten de özenirim. Kapari yeşil salatalara çok yakışıyor ,evde ciddi bir kapari stoğum vardır. Bu arada ben İzmir'de oturuyorum,beklerim canım! Sevgilerimle...

      Sil
    2. bende salatasız bir yemek düşünemem bıraksalar beni sadece salata ile doyarım;) blogunuzun diğer sayfalarındada bir tavuklu kapari salatası buldum:) ama yine tarif bulamadım yeşil salata ise üzerine kapari koy diyorsunuz diye anlıyorum. bir deneme yapmam gerekli.

      emeklilik yaklaştıkça nereye gidelim olduk:) onun içinde özellikle başka illerdeki evleri görmek güzel oluyor . bağımsız bahçeli çokda ücra bir yerde olmayan aynı zamanda emekliye hitap eden bir yer:) çokmu şey istiyoruz bilemedim:)

      Sil
    3. Yıldızcığım yemeklerimi ciddiye alan bir tek sen varsın arkadaşım. Yaptıklarım kolay ve uydurma şeyler. Sen tarif istiyorsun ya nasıl memnun oldum anlatamam:)
      Ben her yeşil salataya,patates salatasına ,kısaca salata olarak gördüğüm her şeye koyuyorum kapariyi. Marketlerden kapari turşusunu kavanozla alıp dene istersen. Hoş bir lezzet. Tavuk salatasının tarifini sana vereyim ama inan ki matah bir şey değil yaptığım. Diyet tavuk göğsünü iyice haşladım,bir avuç haşlanmış makarna,göz kararı süzme yoğurt,bir kaç diş dövülmüş sarmısak,1 kutu mısır konservesi,yarım demet dereotu ,yarım kavanoz kapari turşusu,bir kaç kaşık mayonezle karıştırdım oldu bitti. Deneyip paylaşırsan sevinirim ben de. Şimdiden afiyet olsun!

      Sil
    4. en güzel lezzetlerde o uydurma yemeklerden çıkar . tavuk salatasının malzemeleri güzel kapari nasıl olur bilemedim bende marketden konserve turşusunu aldım yani
      ama bir tane ağzıma attım garip bir tatdı:) malzemelerle karışınca güzel bir tadı olabilir denediğimde paylaşırım. tarif için şimdiden tşk.ler

      Sil
  16. Kaldı mı o yemeklerden! Kaldıysa atlayıp geliyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var var . Kalmaz mı hiç? Her gün yeniden pişiyor bizim evde taze taze:) Her zaman bekleriz ,biliyorsunuz siz zaten!

      Sil
  17. Ellerinize sağlık, ne kadar özenmiş, ve dikkat etmişsiniz! hepsi birbirinden özenle seçilmiş:) Misafirlerinizin kendilerini özel hissettikleri muhakkak. Ben de tatile, Seferihisar Teos'a gidenlerdenim, inşallah bu sene kısmet olursa geç de olsa gitmeyi planlıyorum. Güzelbahçe Organik Pazarı aklımızda bulunsun. Bir gün birşekilde karşılaşmak ümidiyle.. gönülden sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Googoook blog dosluklarına çok önem veriyorum ben. Karşılaşmalar tanışmalar pek keyifli oluyor. Teos bize çok yakın,ayarlayabilirsen misafirim ol,çok sevinirim. Benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize,kollarınıza sağlık hepsi birbirinden leziz görünüyor.Afiyet olsun.Sevgiler:)))
    sizdebuyrun.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Yanıtlar
    1. Olsun Tülinciğim! Yiyelim,içelim,söyleşelim,hayat dostlarla güzel:)

      Sil