About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

28 Nisan 2012 Cumartesi

Sütçüüü !





 Boya sevdam sürüyor. Köyde en büyük sıkıntım malzeme bulamamak ama olsun ben de süt şişelerini boyarım öyle değil mi? Gördüğünüz gibi hiçbir şey beni yıldıramıyor. Her ne kadar mutfağım deli kızın çeyizine benzemeye başladıysa da  buncağızlara da bir yer bulunur elbet.
Şişeleri taaa İzmir'den taşıdığımı söylersem bana güler misiniz? Önümüzdeki günlerde bir fırsat bulabilirsem Atölye'ye gidip malzeme almayı planlıyorum. O zamana kadar şişe boyamaya devam...İşin komik yanı ben hiç süt içmem biliyor musunuz? Nescafeme bile tek damla süt koymam -hoş artık nescafeden de hiç hoşlanmıyorum ya o ayrı mevzuu - 
 Ülkemiz orta yaş kadınlarının  osteoporoz  tehditi altında olduğunu biliyorum bu nedenle peynir ve yoğurt tüketmeye özen gösteriyorum,bir de günde en az 2-3 ceviz yemeyi ,sofraya bol yeşillikli salata ile  oturmayı alışkanlık haline getirdim. Egzersiz konusuna hiç girmeyelim ;evde kızların peşinde dolanmak ,Keşkülle parka gitmek dışında pek bir şey yaptığımı söyleyemem. Hep ertelediğim konulardan biri de yoga. 
 Bir arkadaşımın ısrarlarıyla haftada 2 gün yogaya gitmeye karar verdim. Ne kadar sebat edeceğimi göreceğiz artık :) Siz sakın kendinize beni örnek almayın ,hayatımıza bir şekilde egzersizi sokmak zorundayız . Hem insanın bedeni sağlıklı olunca ruhu da sağlıklı oluyor. Oflayıp puflayarak ,hastalıklarla dolu bir yaşlılık geçirmemek için ,önce kendimiz sonra da sevdiklerimiz için kendimize çok iyi bakmalıyız ...
Sağlıklı günler dileklerimle ,dolu dolu geçsin hafta sonunuz !

39 yorum:

  1. Bunlar ne şirin bir süt şişeleri olmuş :))
    Boyama sevdası olunca mutlaka boyayacak bir şey bulunuyor, buna en güzel örnek bu süt şişeleri galiba :)
    Özendim ama şimdi bende boyarım kiii :))
    Egzersiz yapmasanız bile size o temiz havanın enerjisi yeter bence, yeşilliklerin içinde sadece durmanız bile en kuvvetli egzersiz yerine geçer.

    Sizin hafta sonunuz da dolu-dolu, canlı neşeli geçsin :)

    YanıtlaSil
  2. Zeynepciğim boyamayı çok seviyorum. Hani utanmasam her yere elimde boya fırça ile gideceğim. Sen daha güzel boyarsın ,hem de benim gibi komşudan şişe istemek zorunda kalmadan :)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik çok cici olmuşlar. Yazınızda demişsiniz ya mutfağım deli kızın çeyizine benzedi diye :)) ben de aynı durumdayım inanın ki... Ama insan bu boya işine kaptırdığı herseyi boyayasım geliyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çilekli mektubum,desene yalnız değilim :)

      Sil
  4. şişeler harika boyanmış ellerinize sağlık.yogaya başlıyacakmışsın çok memnun olacaksın benim kızım da yoga eğitimcisi.bana da söyledi ama bu konuda çok tembelim.haydi sana kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil hanımcığım ah bir başlayabilsem ! Yoga yapmıyorsunuz diye kızınız size sitem etmiyor mu ?

      Sil
  5. Çok cici olmuşlar, e tabi beceri olunca insan da neyi boyadığı fark etmez:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Burcu hoşgeldin ! Vallahi çok hamarat sayılmam sadece çocuk gibi her gün yeni bir şeyler öğrenmeye gayret ediyorum hepsi bu...

      Sil
    2. ilahisennnn

      Sil
    3. ilahisennnn

      Sil
  6. çok şık çok başka olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiciğim hoşgeldin ! Çok teşekkür ederim,beğenmene sevindim :)

      Sil
  7. Şişelere bayılıyorum gerçekten, hepsi ayrı güzel oluyor, elinize sağlık! Keşkülle hergün yapacağınız yarım saat yürüyüş ihtiyacınız olan tek egzersiz kalp sağlığınıza. Köpek sahipleri köpeklerini dolaştırmak için günde en az 3 defa yürüyüş yaptıkları için kalp sağlıklarının daha iyi olduğu çıkmış araştırmalarda :) Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
  8. Süper olmuşlar, elinize sağlık. Bu süt şişelerinin hepsi ayrı bir güzel oluyor doğrusu :) Yapılan araştırmalar, köpek sahiplerinin günde 3 defa köpek dolaştırmak için yürüyüş yaptıkları için kalp sağlıklarının daha iyi olduğunu göstermiş, Keşkül'le yürüyüş size en güzel egzersiz bence:) Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucuğum köpekler de sahiplerine benziyorlar giderek. Keşkül de pek bir tembel oldu. Canı istemediği zaman hemencecik yolunu eve doğru çeviriyor :)

      Sil
  9. çok şeker olmuşlar... ben sizleri gördükçe ah keşke buralarda da bir dekupaj kursu olsa diye nasıl hayıflanıyorum bilseniz... disiplinli bir ortam söz konusu olmazsa ben hayatta kalkışamıyorum böyle işlere... malzemelerim dolap bekliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşen hanımcığım kurslar motivasyonu arttırıyor bu konuda çok haklısınız. Malzemeleriniz dolap beklesin bence siz de ahşap boyama kursuna katılın dekupaj konusunda ben size her zaman yardımcı olmaya hazırım.

      Sil
  10. Süt şişeleri harika olmuş.Arkada sürmeli canan açmış.Ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çiçeğin adını öğrendim,çook teşekkür ederim arkadaşım !

      Sil
  11. Bak boyalarını al gel, bizim bodrumda biiiiir sürü oyanabilecek malzeme var, tabak çanak şişe bardak tava tencere tepsi....hem de bedavaaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu beni baştan çıkarma bak sonra pişman olursun :)

      Sil
    2. Ah Nilgünüüüm hiç pişman olur muyuuum :)

      Sil
    3. Eh o halde ''yettim gari !''

      Sil
  12. ne tatlı olmuş bunlar :D süt sevmeyen cocuklar için iyi fikir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ashley bak bu açıdan bakmamıştım. Keşke benim annem de böyle şişeler yapsaydı o halde değil mi?

      Sil
  13. ne güzel olmuşlar,ellerinize sağlık, hamur kabartma yapılmış sanırım, boyayı fırça ile mi uyguladınız yoksa sprey boya mı kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili öğretmenim,boyayı ponpon fırçayla(sünger fırça da deniyor) hafifçe tamponlayarak ve en az 4-5 kat helinde,her katın iyice kurumasını beklemek şartıyla uyguladım.Üstüne hamur kabartma yaptım ve sprey vernikle 3 kat vernikledim. Bilmem yardımcı olabildim mi?

      Sil
  14. çok şık olmuşlar. terzi kendi söküğünü dikemezmiş. bu şişelerden ve aoç yoğurt kaplarından bi dünya var da inşallah birgün yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Sedenciğim ,terzi sen olunca neler neler oluyor ben biliyorum ama :)))

      Sil
  15. sevgili nilguncum,siselerine bayildim,,,,,
    cok sirin olmuslar,,,,mutfagin icin kullandigin tabiri ben butun evim icin kullaniyorum:)
    oglusum,veranda kizilay cadirina benziyor dedi.......dun
    sarkan ,astigim sarkaclar,kus evleri,kafesler:))))))))
    olsun bende boyle mutluyum
    oglum burasi benim kucuk atolyem...o gozle bak diyorum:)))))))
    opuyorum kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah hah ! Kızılay Çadır ha! Bayıldım ben bu benzetmeye. Bir de benim evi görse neler diyecek oğluş ?

      Sil
  16. Şişeleriniz çok şirin olmuşlar ,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Şişeleriniz çok şirin olmuşlar,ellerinze sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Have a good month!!!
    From Greece with love

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you dear friend.I wish you good day to you !

      Sil
  19. Cok tatli sirin bir ablasin sen yaaa :-) Siselerin cok hos, ne güzel bir sevda ve ne güzel sürekli üretmek. Ben sütü severim ama yagsiz olani, senin gibi bol yesillik sebze hele peynir. Diyete basladim 2 hafta önce ve cok alistik birbirimize artik klasik agir yemekler yiyemiyorum, kus gibi hafifledim. Yürüyüse devam yarin arkadasim bekler yatayim ben :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sarı kızım,sen zayıfla gönlünce ama sağlığına dikkat et olur mu ?

      Sil
  20. bizim odalarıda boyamaya gelsene hemde bedava

    YanıtlaSil