About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

24 Nisan 2012 Salı

Kalbim Ankara'da kaldı



Oğlum üniversitede okurken hemen her ay Ankara'ya giderdim. Tabii o zamanlar bloğum yoktu ,bu nedenle de bloglar sayesinde tanıdığım sizler ve yine sizler sayesinde keşfettiğim pek çok güzellik  de hayatımda yoktu. Eğer daha uzun kalabilseydim sizleri görmeyi ,tanışmayı  ,kahvenizi içip sohbet edebilmeyi çok çok isterdim ...
Ankara ziyareti aslında belli bir amaç içindi.  Eşimin de dahil olduğu Ankara Tıp Fakültesi 82'liler topluluğu mezuniyetlerinin 30. yılını öğrenciliklerinin geçtiği Ankara'da kutlamak istemişler. Çok da güzel ve dolu dolu bir organizasyon hazırlamışlar. Ben de gönüllü fotoğrafçıları oldum:) Yüzlerce fotoğraf çektim ama çoğundan izin alamadığım için buraya sadece birkaçını koyabileceğim.




Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nde düzenlenen törenden sonra öğle yemeği için Kaleiçine gidildi. Biz eşimle bir ara gruptan ayrılıp Pirinçhan'a ve sevgili Dolunay Hanım'ın bloğunda görüp çok merak ettiğim Yapalak Ayşe bebeklerinin satıldığı neşeli dükkan gittik. Zaman çok dardı o nedenle istediğim halde bebek seçip alamadım. Bu bile tekrar Ankara'ya gelmek için iyi bir neden oldu :)


Yapalak Ayşe kuklaları



Yemekten sonra  Anıtkabir'e gidiş ve çoğumuzun gözlerini yaşartan bir duygu seliyle Ata'yı ziyaret ... Çoluk çocuk ellerinde bayraklarla Ulu Önder'i  ziyarete gelmişti. O muhteşem görüntü sözcüklerle nasıl anlatılır bilemiyorum.





Akşamüzeri Kızılcahamam'a gidildi. Çam ağaçları arasında biraz serin ama mutlu kahkahalarla dolu iki gün geçirildi. Yenildi içildi ,şarkılar türküler söylendi ;Ankara 'nın kır saçlı seymenleri ve Ege'nin Efeleri zeybek oynarken onlara tempo tutuldu .


Canım Ankara'm bekle beni,en kısa sürede ...
Herkese mutluluk dolu günler dilerim.
Sevgiyle kalın!

13 yorum:

  1. her zaman gel ama bizlerede gel;)

    YanıtlaSil
  2. Colette Hanım,

    Her satırında; yazarının, duygusal ve düşünsel nasıl dolu dolu yaşanan bir zaman diliminde bulunduğunu ifade eden bu posta, başkasını bilmem ama beni Ankara' ya gelmiş kadar hissettirdi.

    Bunda oldukça etkileyici fotografların da büyük katkısı var tabii.

    Anıtkabir! ... anlatılmaz yaşanır. Sıradan bir günde dahi insanın yüreğini dalga dalga kabartan bir yer orası. Böylesine anlamlı bir günde, neler hissettirir tahmin etmek zor değil.

    Paylaşımınız için çok teşekkürler. Elinize, yüreğinize sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ne güzel olmuş ..bende severim Ankarayı ...kızılayı selanik caddesini ...

    YanıtlaSil
  4. çok mutlu olmuşsun sevgili colette, yazından da fotoğraflardan da belli:) en kısa sürede isteğini yerine getirir ve yapamadıklarını yapmak üzere gidersin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Keyifli ve mutlu günlerinizin artarak çoğalması dileğimle.
    Kızlarınız sizi özlemiştir:)
    Sevgiyle kalın, daima...

    YanıtlaSil
  6. cok guzel iki gun yasamisiniz colettecimmmm
    keyifen gecen iki gun.....
    tombilik bebeklere bende bayildim:)
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  7. Ben Ankara'ya hep Sömestr tatillerinde geldim, o yüzden benim aklımda heep karanlık, kasvetli, sıkıcı, boğucu (o zamanlar hava kirliliği vardı, doğalgaz icat olmamıştı :) ), nemli bir şehirdir Ankara. Benim için de hep İstanbul'a dönüşü güzel olmuştu. Belki bir gün, bir bahar, bir yaz günü görürsem severim o şehri, bilmem ki?

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir gezi olmuş.Bu sefer görüşemedik ama,bir dahaki sefere mutlaka.
    Sizinle tanışmak ve sizi ağırlamak bana mutluluk verir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Colettecim ne güzel anlar yaşamışsınız.Güzel anılarla dönmüşsünüz.Eminim kuyruklu dostlarınız sizi çok özlemişlerdir.Paylaşımınız için teşekkürler .Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşım sen buralara mı geldin?Demek o sebepten yüzü gülüyor havanın,Ankara nın.Gelecek sefer birlikte olabilmeyi umuyorum canım.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel ve anlamlı bir gezi olmuş . Hele Anıtkabir ziyareti , içimdeki özlemi arttırdı . Teşekkür ederim , sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ne güzel yapmışsınız teyzem de 50 küsur yıl önceki lise arkadaşlarıyla buluşur hemen her yıl ve üni arkadaşlarıyla hoş anılar, güzel toplantılar oluyor

    YanıtlaSil
  13. Hani bazı günlerimiz dolu-dolu geçer ya, sanırım sizin içinde o gün öyle olmuş. Tam anlamı ile dolu dolu ve coşkulu geçirmişsiniz.
    Ankara herkes için başkadır, ayrıca bir fotoğraf bir yazı bile duygularımızın coşmasına sebep olabilir. Bunun için teşekkür ederiz size.

    YanıtlaSil