About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Ocak 2012 Pazartesi

Bir kahve alır mıydınız?





Boyamayı seviyorum. Atölye'de zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Çoğunlukla alt yapısını evde hazırlayıp süslemek için Atölye'ye götürdüğüm objelerimin bazen cilası kurumadığı için orada kaldığı oluyor. Bu yatılı misafirliği abarttığm zamanlar da oldu. Evden iki sehpayı aynı zamanda boyamak için götürünce kahve fincanımızı bile koyacak yer bulamadık bir süre :) 
Bu sehpa son boyadıklarımdan,görselini o kadar sevdim ki Şeyda Hanımcığım ona benim adımı verdi . Baharda bahçe teması,ne hoş değil mi ? Bir de küçük ev figürlerini çokça kullandığımı farkettim. Tamamen istem dışı oldu bu ... Aslında düşününce çok da şaşılası gelmiyor bana bu seçimlerim;boşuna mı dedim ,'' Evimi Seviyorum ''diye ? 



 Geçen haftalarda bir de çekiliş düzenlemiştim anımsarsanız. 500. konuğa ulaşmamın anısına. Çekilişi sevgili  MEYRA  kazanmıştı. Ben de tamamen kendisini düşünerek tasarladığım armağanı o sizlere göstermeden yayınlamak istemedim. İşte armağan: '' Pembiş Tik Tak ! '' Hep mutlu saatlerini göstermesi dileğiyle. Meyracığım şansın bol olsun canım benim ...


Sevdiklerime el emeği armağanlar vermeyi seviyorum. Çok sevdiğim arkadaşım Aylacığım'ın  torunu olacak. Benim arkadaşlarım içinde torun sahibi olacak ilk kişi sevgili Ayla ... Bebeğin cinsiyeti belli ''oğlan '' adı da Ateş olacakmış :) Ateş bebek sağlıkla gel mutlulukla gel! Kısmetin bol ,şansın açık olsun !  Bu kapı süsünü Ateş için boyadım. Sokak kapısına asılacak ve ziyaretçiler evde  bebek olduğunu bilerek çalacaklar kapıyı :)
Havalar bir süre daha soğuk gideceğe benzer . Biz İzmir'de o kadar fazla hissetmesek de açık havada yapılacak tüm aktiviteleri bir süreliğine dondurduk. Hafta sonları yakın yerlere yaptığımız kısa gezilere en azından havalar ısınana kadar ara verdik. Akşamları evde bol bol film izliyoruz eşimle. 2012 Yılı Oscar adayı tüm filmleri izledik ,şansı çok yüksek değil belki ama ben'' The Help ''filmini çok sevdim. Amerikalılar'ın,Afrika kökenli vatandaşlarına  1960 lardaki ırkçı ve ayrımcı yaklaşımını  anlatan çok hoş bir film. Fazla ipucu vermek istemiyorum ,meraklanıp sinemada izlemek en güzeli. 
Televizyondaki yerli dizileri izlememe politikam sürüyor. Ne yazık ki Gülse Birsel'in yeni dizisine de bayıldığım söylenemez. Beklentimi yüksek mi tuttum acaba ?  
Kışın en sevdiğim yanı evde zaman geçirmeye olanak vermesi ama bahçemi de çok özledim. Baharın gelmesiyle bizi yapılacak tonla iş beklemesine rağmen bahçe keyfi bir başka. Serin yaz akşamlarının vazgeçilmezi şömine keyfine ,bahçede hırkayla bile hafifçe ürpererek yaptığımız mangal sohbetlerine çok zaman var daha ... Böyle diyorum ama aslında akıllıca olan mutluluğu ertelememek  ve  '' sonra ''lar yerine şimdiyi , anı yaşamak ! Elindekinin değerini bilmek...Öyleyse biz de öyle yapalım ;
Neşeyle ve umutla başlayalım  bu haftaya ki  güzel geçsin günlerimiz  !
Sevgiler ...

64 yorum:

  1. çok ama çok güzeller..hem sehpa hemde saaat benim favorim olan desenlerden..bende evimi çok seviyorum..güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehnaz hanım ayni beğenilere sahip olmamız rastlantı mı acaba:)

      Sil
  2. sabah sabah ne güzel geldi bu boyamalar.içim açıldı valla.nöbetten çıktım hala çalışıyorum.o sehpanın yanında bir kahve bana ne iyi gelir şimdi:)mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O haldene mutlu bana Ebrulikediciğim! Umarım dinlenebilirsin ,sana da mutlu haftalar!

      Sil
  3. cok cok guzel olmuş hazır hedıye vermeyı sevıyorken benıde severmısın :DD

    YanıtlaSil
  4. Sehpalara bayıldım. Muhteşem olmuş. Saat deseniz o da harika görünüyor. Bebek hediyesi çok anlamlı. Hepsi birbirinden güzel. Sevdikleriniz, sizden hediye alan insanlar, çok şanslı bu el emeği muhteşem hediyelere sahip olabiliyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğçe ben de onlar gibi dostlara sahip olduğum için çok şanslıyım. Teşekkürler canım !

      Sil
  5. Hepsi çok güzeller ayrı ayrı bayıldım. O güzel sehpanın üstüne fincan bile olsa koymaya kıyamazdım .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handeciğim koyabilirsin tam 6 kat vernikledim :) Çok teşekkürler canım!

      Sil
  6. hepsi de çok şık olmuş:))

    YanıtlaSil
  7. Sehpa ve saat çok güzel seçilen resimleri de çok beğendim. siz sehpanızı kazanan arkadaşta saatini güle güle kullanınız :)Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım Nilgün ablacığım. Bir de kahve içsek şimdi ne güzel olur :)))

    YanıtlaSil
  9. Sehpalar cok guzel colette eline saglik.
    ama benim icin daha da guzel olan ozellikle son paragraflardi. ne guzel demissin elimizdekinin kiymetini bilelim degil mi? Ben de yazi ozluyorum ama surekli bunu hatirlatyorum kendime bu anlari da ozleyeceksin Gulcin diyorum tadini cikar.
    Cok guzel bir yaziydi eline saglik.
    haftaya iyi ki seni okuyarak basliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülçin ben de düşünüyorum da bu günü yarın özlememek için her günü olabildiğince güzel yaşamalı. Yarın bu yaşta olmayacağım ve belki bu kadar sağlıklı bile olamayacağım,o halde bu gün en güzel günümdür ne dün ne de yarın! Sevgiler canım!

      Sil
  10. Enfes bir kahve masası. Diğerlerine de bayıldım. Ellerinize sağlık komşucuğum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili komşum baharı erken getirdim galiba eve:)

      Sil
  11. Hepsi birbirinden güzel, öyle bir sehpam olsa bütün gün kahve içerim herhalde. Meyra güzel günlerde kullansın hediyesini, Ateş bebekte...sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  12. şu an o sehpa üzerinde kahve fincanlarımızın eşliğinde yaptığımız güzel bir sohbeti düşledim nedense:)Tik tak bana çok iyi geldi,zira herkes peşinde sorular havalarda,adres İzmirde diyorum:)Hepimizin şansı bol olsun Nilgün ablacım..Bu arada dizi konusunda Yalan Dünyayla politikasını alt üst edenlerdenim.Beklenti fazla olunca sanırım hüsran oluyor sonu!Ama ben sevdim Orçuna rağmen:))keyifli sıcacık bir hafta diliyorum sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu soğuk havada kahve de olur sahlep de... Sehpanın kısmetinde ne varsa artık :) Senin de haftan çok güzel ve neşeli geçsin !

      Sil
  13. Nilgün abla muhteşemsin yine...Sehpana atölyede bitmiştim zaten görünce yine bittim :)) Saat ve duvar süsü de harika..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Boyamayı sevdiğin öyle belli ki canım benim, insan fotolara bakarken elinde olmadan gülümsüyor:) Yazın keyifle kullanman dileğiyle, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım evet çok seviyorum boyamayı . Yaz gelsin artık değil mi? Sevgiler...

      Sil
  15. ben bu sehpa da kahve içmeye gelir sonra da sehpayı alır gidersem bana kızmayın sakın,şaka şaka hepsi birbirinden güzeller bunları yapan ellere ve yüreğe sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım kahvemizi de içeriz sehpayı da paketler sana veririz:) Kızmak mı ? Sevinirim ancak:)

      Sil
  16. bu güzel sehpada kahve içimek büyük zevk çok güzel meyra hanım güzel günlerde bol sohbetli kahvelerde kullanır inşallah
    kapı süsü ne güzel bir fikir bebişte sağlıklı günlerde kullansın bende evimi çok seviyorum ama bütün gün işyerindeyim ancak akşam vakitlerinde anlayacağınız müthiş bir ev özlemim var sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül hanımcığım bilmez miyim o özlemi ? Yıllarca aynı duygular bende de vardı. Sevgiler ...

      Sil
  17. Merhabalaaar.. Öncelikle banner'ınıza bayıldım!Pek çoğumuzun günlük hali :) Yaptığınız sehpaya ve diğer objelere de bayıldım, eve gider gitmez birşeyler yapma isteği verdi!! Ama artık bahar gelse di mi? Bahçelere balkonlara yayılsak, şu paltolardan kurtulsak!! Neyse sonuç olarak ellerinize sağlık, hepsi süper:) :) Sevgiler, Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucuğum hoşgeldin ve çook teşekkürler. Bence de kışlıkları kaldırsak bahçelere balkonlara yayılsak :) Sevgiler canım!

      Sil
  18. bayıldım sehpaya,önceki postta bayılmıştım zaten...
    mutlu geçsin haftan coletteciğim,
    bahar gelsin artık diyenlerden biri de benim:)))
    sen evini,ben de seni seviyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepayna'm ne kadar tatlısın ve güzel söz o öyle. Ben de seni ve ''bir ev... ''lerini çok seviyorum!

      Sil
  19. o nasılll güzel bir fiskos öyleeeee,keşke yanınızda olsaydım,banada boyardınız dimi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AssoRTieK hoşgeldin canım,teşekkürler ! Sana da seve seve boyardım tabii :)

      Sil
  20. merhaba bende ev figürlerini çok kullanıyorum yaptığınız herşey çok güzel çok özenilmiş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap hoşgeldin! Ben de seni ziyaret ettim senin boyamalar,keçe işleri hepsi harika! Ellerine sağlık...

      Sil
    2. çok teşekkür ederim hoşbulduk güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiler

      Sil
  21. Colette , sehpa harika canım , rengi , teması çok uyumlu , eline sağlık .

    Ben şu anda , izlediğin " the help " filminin kitabını okuyorum , ismi " duyguların rengi " . Güzel bir kitap .

    Mutlu , keyifli haftalar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim kitabı bitirince düşüncelerini paylaşırsın değil mi? Sevgiler...

      Sil
  22. sevgili nilgun hanim,
    bunlar ne guzel yorumlar.....
    kiskanmadim ama imrendim
    evet soyliyecek soz birakmamis arkadaslar:)
    ama hakikaten cok sik bir sehpa olmus,,,,,,
    ellerinize, yureginize saglik
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan hanımcığım çok naziksiniz teşekkür ederim. Arkadaşlarım da o kadar tatlılar ki onlara söyleyecek söz bulamıyorum:)

      Sil
  23. Tek kelime ile bayıldım...
    Sanat eseri kıvamında bir sehpa olmuş
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Altıüstüevkadını ne kadar naziksiniz,sanat eseri yapmak kimmmm ben kimmm ? Yine de çok teşekkür ederim Atölye ve öğretmenimiz Şeyda hanım adına.

      Sil
  24. Tek kelime ile bayıldımm
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Çalışmalarını çok sevdim.Eline emeğine sağlık.
    Buda ayrı bir sanat dalı.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be canım Gönül'üm biraz teknik çokça sabır hepsi bu Yine de çok teşekkür ederim güzel sözlerin için!

      Sil
  26. Colettem, sehpalarının üzerine insan birşey koymaya kıyamaz be canım, çok cici olmuşlar :)
    Gülse Birselin dizisi konusunda ben de hayal kırıklığı yaşadım maalesef :( Ama tv karşısında iş yaptığım için hergüne bir dizi bulmaya çalışıyorum öylesine de olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu boşverrr bizimle mi yaşayacak? Yenisini yaparım olur biter. Akşamları dizi yerine film izlemek daha keyifli ama haklısın o zaman el işi yapılamıyor. Sevgiler canım ...

      Sil
  27. Ne tatli insansin sen colette.. yazilarini okurken bile huzur buluyorum. Benim senin yaninda bir sure terapiye ihtiyacim var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kitchen Wich şımardım şimdi. Gel canım konuşalım,kahve içelim biraz da boyayalım bak ne güzel gelir ikimize de...

      Sil
    2. Ah bukadar uzak olmasammmmm.. :)

      Sil
  28. Güzel gönlünü yaptığın işlerde görebiliyorum ben.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım ,nazik insan Tülin'im sesini duymak ne güzel. Seni çook özledik:)

      Sil
  29. Çok beyendim kahve sehpanızı bir kahve tiryakisi olarak,Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen hoşgeldin. Kahveyi ben de çok severim ama yanında dost olursa:) Sevgiler canım!

      Sil
  30. Ama insan hangisine bakacağını şaşırıyor, hepsi öyle neşeli, öyle hayat dolu kiii, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  31. ah ben çekilişi kaçırmışım :( neyse.
    işleriniz çok güzel, ve kaliteli... evde bu objelerle yaşamak ne keyifli olur..

    YanıtlaSil
  32. Hepsi de birbirinden güzel ve zevkli çalışmalar, kutlarım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  33. Cupcake'li saate bayıldım! <3

    YanıtlaSil
  34. Ahşap Boyama Çalışmalarınız çok güzel olmuş.Sevgiyle yapıldıkları belli. Birzamanlar bende yapıyordum. Onun yerini şimdi mozaik çalışmalarım aldı. Emeğinize sağlık.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil