About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

15 Aralık 2011 Perşembe

Şeker tadında bir hafta sonu !


Asla sade minimal bir evim olmayacak benim ! Ruhunda biriktirme saklama olmayan ben artık hiçbir şeyi atamaz oldum.  Haydi attım diyelim , atarken içi cızz eden biri oldum çıktım.
Çok da uzun olmayan bir süre önce rengine cıvıltısına kanıp reklamında '' artık masaya tencereyle servis yapacağınız kadar güzel '' dedikleri bir tencere takımı aldım. Daha bir ay dolmadan tutma yeri kırıldı. Şirkete mail attım hemen ilgilendiler. Kulbun yenisi geldi,taktım. Aradan kısa bir süre geçti ki cam kapağının tutma yeri kırıldı. Amaan ! dedim pazardan aldım değiştirdim. Derken teflon(!)tenceremin yemeklerin dibini tutturduğunu ,geç pişirdiğini keşfettim,artık piyasada olmayan emektarlarımı yeniden kullanmaya başladım. 
Mutfak eşyasına olan düşkünlüğümü bilen eşim de dün yeni bir takımla çıkageldi. Tam istediğim gibi şu  bakır kaplı country tencere takımıyla. Sonuçta benim ev restoran mutfağı değil ,bu kadar tencere tavaya yer yok . Gereksiz olanlar atılacak ! Amann ne zor vedalaştım bilemezsiniz o kapağı ayrı ,kulbu ayrı hava çalan takımımla :( 
Dekorasyon dergilerinde görüp özendiğim evlere bakıp da '' artık eşyayla uğraşmak istemiyorum,bu evler gibi sadeleşmeliyim '' kararlarımı ne zaman uygulayabileceğim ben?
Sevgili Zeynep ( Zeynep'in Evi ) geçenlerde ''Evimdeki Torpilli '' postunda '' sizin evde haddinden fazla alınan ne ? '' diye sormuş. Yanıtım ne oldu biliyor musunuz ? ''Bizde tam 6 tane elektrik süpürgesi var '' Tamam kızlarla evi temiz ve düzenli tutmak için çok uğraşıyorum ama bu kadarına ne gerek vardı değil mi ? 
Yok yok !Yakında çok yakında sıkı bir temizlik yapacağım ve evde birden fazla olan her şeyi -kızlar hariç-,1 yıldır kullanmadığım her eşyayı ihtiyaç sahiplerine dağıtacağım. Bunun adı da ''Bahar Temizliği '' olsun !
Kendinize çok çok iyi bakın ve şeker tadında bir hafta sonu geçirin !

29 yorum:

  1. Kolay gelsin. Aman dikkatli eleyin, yoksa benim gibi sonradan "ay, keşke onu vermeseydim" gibi hayıflanmalar olmasın:)

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin arkdaşım)) benim gibi şunu vereyim yok atayım derken dur kesin bir iş için yada bir şey yaparım ben bundan diyerek sakladığım bir sürü eşyanın içindeydim en son dağıttım ve rahata erdim gerçi yine bir kenara koyup biriktiririm vazgeçemiyorum ne yapayım atamıyorum)) dostlarım isterse veriyorum böylesi beni daha çok mutlu ediyor

    sevgiler kızlarınıda benim için mıncıkla))

    YanıtlaSil
  3. 6 süpürgemi ilk defa duydum:))

    YanıtlaSil
  4. Öyle der miyim Sibelciğim ?
    Uysalanne kızları sıktım,mıncıkladım öptüm kocaman senin yerine :)))
    Yaa Meyracığım ! Ama kızlarla baş etmek gerçekten zor :(

    YanıtlaSil
  5. Bizim evinde iyi bir bahar temizliğine ihtiyacı var. Eskiden biz de hiç düşünmeden verirdik kullanmadıklarımızı şimdi elim titriyor. Yaşlanıyorum diyorum, ama seviyorum bunu da..
    O bloglarda, dergilerde gördüğümüz, buz gibi, boş, sade evler benim için hep oralarda kalacak gibi görünüyor ne yazık ki.
    Sen de kendine çok çok iyi bak Nilgün ablacığım. Bu arada ne de güzel bir kavanoz olmuş bu böyle..

    YanıtlaSil
  6. ben sık sık yaparım o elemeyi, iyi oluyor. yoksa sonra başa çıkmak çok zor. olmayanlarla paylaşın, paylaşmak güzeldir:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bu duygular bana hiç yabancı değil.Benim evimde de 3 gömme dolap,dört gardolap var.mutfak dolaplarını ve şifoniyerleri saymıyorum bile.Nasıl atayım.Gerekçem şu.Dağınıklıkla başedemiyorsan dolaplara tık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Aynı evde 6 süpürgeye 6 kişi temizlik yapsa 10 dk.kalmaz ev parlar:)))ne hoş olur değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Elif'in Terazisi :)
    NoHut'um benim de asla olamayacak öyle her şeyin ip gibi dizildiği muntazam ve de sakin bir evim,asla !
    Asortik,kesinlikle haklısın !
    Dolunay Hanım,aman siz atmayın zaten,atacaklarınız bile kimbilir ne güzeldir sizin .
    Natali süpersin !

    YanıtlaSil
  10. Ben de atamıyorum hiçbir şeyi, özellikle poşetler, yığınla poşet var evde, ama kıyamıyorum, ruhum çöpçü benim:)

    YanıtlaSil
  11. Ah aynı ben:) Kullanmadığım her şeyi elden çıkarma huyum olsa da bazılarına kıyamıyorum. O ''eski emektarlar'' dediğiniz tür bazı eşya, araç gerecimizin yerini yenileri tutmuyor. Yine de istifçilik boyutuna gelmemek için sık sık eleme yapmalı. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  12. bu DIY meselesi çıkalı ben de atamıyorum,üstelik bir şey yaptığım da yok:))
    benim evimdeki torpilli de "yorgan" coletteciğim,vakumlu torbalarda durup duruyor...

    şimdilik almayı kestim ben,ne eve,ne de kendimize bir şey almama kararı aldık,ancak eskiyince yenisi alınacak!
    umarım elden çıkarmayı da beceriliri bir gün:)
    o kavanozdaki çilek reçeli mi,acaba?
    senin de haftasonun güzel geçsin de...bir an düşündüm bugün cuma mı diye:)))
    ne uzun yorum oldu bu,bağışla...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Baharcığım yalnız olmadığımı biliyordum :)
    Sevgili komşum tehlikeli sularda yüzmeye başladığımı hissettim bir an ve bu yazıyı yazıverdim :)
    Cepayna'm yarın yokum ben de o nedenle şimdiden iyi hafta sonları dilediydim :)Ahhh! ben de almadan durabilsem !

    YanıtlaSil
  14. Benim de eşyalarla vedalaşmam sizin gibi oldukça sancılı geçer:) Sanki eşyaların da duyguları varmış hissine kapılırım, elden ve evden çıkarırken üzülmek gibi garip takıntılarım vardır:)
    Hep mutlu olmanız dileğimle.

    YanıtlaSil
  15. Nilgün ablacım hepimizin gönlü sadelikten yana, ama ihtiyaç olduğunda almak zorunda kalıyoruz ve o alınanaları da zaman zaman sığdıracak yer bulamıyoruz evlerimizde ne yazıkki..Evimdeki torpilli için yazdığın yoruma gerçekten ben de şaşırmıştım.. benim kurtarıcım annem oluyor bu konularda.geliyor ve lazım olmayan ne varsa alıp götürüyor..oh diyorum ferahlıyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Ben son yıllarda az alan ,2 taneden birini dağıtan biriyim.İki çocukla ,diğeri kullanır diye sakladıklarımı da dağıtınca rahatlarım sanıyordum.Şimdi de her birimizin ilgi alanları ile ilgili eşyalar birikmeye başladı.Büyüğün sonsuz sayıda kitap,dergi,defterleri,spor malzemeleri.Küçüğün müzik enstrümanları,amfiler,gitarlar.Benim el işi malzemelerim...Yok,ben de ümide kestim o hastane görünümlü evlerden birinde yaşamaktan.

    YanıtlaSil
  17. aynı durumu ben de yaşıyorum ve neyi evden çıkardıysam ertesi gün lazım oldu:) onun için vazgeçtim ben iyiyiz böyle:)size de kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  18. Nilgun abla herhalde tahmin edin diye sorsaydin kimsenin aklina 6 tane supurge gelmezdi cok guldum :)) Annem derki kullanmadigin seyi atmak gunah yazik belki ama saklamak da gunah en guzeli ihtiyac sahibi olan birini bulup vermek.. bahar temizligi erken baslamis olacak sanirim ama olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Ah Nilgün ablacım; bizim evin 'atamayanı' da sevgili kocam..Kendine iyi bakmadığı zaman tehdit ediyorum onu: 'Bak benden önce öte tarafa gidersen, vallahi de billahi de tırı dayarım kapıya, hepsini gönderirim ! ' diyorum, korkuyor sanırım biraz:)))))))))) Ver kurtul bence:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. bu virütik bi durum sanırım... :) bi kaç yıldır benim de kanımda... panzehirini bulabilmiş değilim hala.
    bu arada benim evimdeki torpilli de örgü şişleri sanırım... sanki çok örgü örer gibi onlarca değil, yüzlerce var... bir bölümü annemden... al götür kızım deyince ben de toplayıp getirdim benimkiler yetmezmiş gibi. :))))

    YanıtlaSil
  21. ben de tam senin tersinim. fazla hiçbirşeyim yok.ne buluyorsam dağıtıyorum herkese. evim çok sade bu yüzden..

    YanıtlaSil
  22. Canım arkadaşım bahar temizliğin bitince bize de uğra emi atılacak okadar çok şey varki.Onlarla aramda acaip bir duygusal bağ var çok kızıyorum bu huyuma ama senin gibi o sade döşenmiş evlere bayılıyorum darısı benim başıma.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. merhaba sitesini tesadüf gördüm çok begendim bende evimi çok seviyorum sizin gibi maddi olanaklardan dolayı pek bir şey alamıyorum keşke size yajın olsaydım kullanmadıklarınızı bana verseydiniz

    YanıtlaSil
  24. Ayşımcığım yok ben eskiden böyle değildim. Yaşlandıkça daha çok bağlanmaya başladım eşyaya :(
    Zeynepciğim,eskiden ben annemin evinden gereksiz olan her şeyi atardım. Annemden bana hayır yok yani :)
    Tülin,sevgili arkadaşım,çocuklar ve kocayı hiç sorma. Benim oğlan artık bizimle yaşamıyor ama hala eşyaların kimselere verdirmiyor !
    Ecerce,canım sen her şeyi değerlendiriyorsun ama :)
    Burcu,gül vallahi :) Hangi süpürge iyi dedilerse aldım :)
    Serapcığım,benim koca benden beter. Evde her şeyi atmakla suçlanan benim :)Tehdit yöntemini çok tuttum ama bilesin !
    Ah Ruşenciğim,sevgili arkadaşım.İşe yarayanları tut sen. Örgü örersin bir ara ne de olsa ama ben ne yapacağım 6 süpürgeyi :?
    Buketciğim ben atarım atmaya da evdekiler çok kızıyorlar :)))
    Mevdoş'um genç kızken annemim evinden ne var ne yok atmışlığım vardır benim. Bana bu aralar bir haller oluyor işte :)))
    Adsız,beni üzme şimdi :( Pekala sen de az bütçeyle çok güzel şeyler alabilirsin evin için.Hem insan bıkıyor zamanla çok para vermek akıl karı değil ki !

    YanıtlaSil
  25. Tecrübeyle sabittir ki bundan kurtuluş yoktur..Biriktiririm..... Atarım.... Biriktiririm... Atarım
    Her ikiside ruhuma iyi gelir
    Yaratıcılığımı körükler
    Enerjimi şarj eder
    Devam:)

    YanıtlaSil
  26. Sevgili altıüstüevkadını bu da çok iyiymiş :)))

    YanıtlaSil
  27. Ama o tencere tavalar boyanıp dekopaj yapılınca balkonda bahçede pek güzel duruyorlaaaaar, atacakmısın onları :(

    YanıtlaSil
  28. bende aldım o tencerelerden hemde epeyce pahalıya sonuç tam bir fiyasko dediğin gibi kupları koptu kapakları kırıldı yemekleri her koyduğum sulu yemeği yaktı eternitiğdi benimki sizinkiler ne

    YanıtlaSil