Biliyorsunuz artık ,benim zaman alan uğraştıran ve sonucu riskli yemeklerle pek aram yoktur.Kırk yılda bir onları da yaparım elbet ama daha çok hazırlanması kolay,pratik ve sonucu garanti yemekleri ,kurabiyeleri kekleri tercih ediyorum.Hindistan Cevizli kurabiye de tam bu kategoriye dahil.Lezzeti güzel,hafif ,az miktarda hazırladığım için de daha bıkmaya fırsat kalmadan tüketiliyor.
Kurabiyelerimde yoğurdu çok az miktarda kullanıyorum,yoğurt ayrı bir lezzet vermekle beraber kurabiye ertesi güne kalırsa yumuşadığı için bizim evde artık hiç şansı kalmıyor.
Gelelim tarifi tarafımdan değiştirilip hafifletilmiş miktarı azaltılmış neredeyse orijinaliyle tüm akrabalık bağlarını koparmış kurabiyemin tarifine(aslı Emine Beder'in ''PASTALAR&KURABİYLER''adlı kitabındandır)
Malzemeler:
1 su bardağı eritilip ılıtılmış margarin
1+1/25 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket baking powder
yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
3 bardak kadar un
1 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Pudra şekeri ve yumurta çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpılır diğer malzemeler yavaşça eklenir ,hamur yoğurulur(çok yoğurmuyoruz o zaman sert oluyor)üstüne nemli bir bez ya da strech film kapatılarak dinlendirilir,teflon tepsiye veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye irice ceviz büyüklüğünde parçalar hamurdan koparılıp elde hafifçe yuvarlandıktan sonra dizilir .Siz zaten biliyorsunuz ama ben yine de söyleyeyim çok sık dizilmez çünkü hamur kabarıp kurabiyeler birbirine yapışabilir ! 170 dereceye ayarlı ılık fırında 15-20 dakika kadar(üstü pembeleşene kadar)pişirilir .Çaya gelen kimse yoksa konu komşu davet edilir bol sohbet eşliğinde yenir -mümkünse bitirilir :)_
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilblogunuza kavuştuğum okuyabildiğim için nasıl mutluyum!
YanıtlaSilnefis görünüyor. arkadaki sarı hanımçantasına da sevgilerimi iletin lütfen :)
YanıtlaSilmüjde
Diyette olan ve ablasının düğününe kadar en az 6 kilo vermesi gereken birine bu yapılmaz ki..
YanıtlaSilŞeytan, deepfreeze de ki sakladığın kurabiyeleri çıkar, iştahla ye diyor ;((
Eline sağlık canım, afiyet şeker olsun!
Ben de yutkunayım ;))
KIZLAR GİDİNCE PASTA ÇÖREK KURABİYE YAPILMAZ OLDU BİZİM EVDE ASLINDA YAPSAM İYİ DE OLUR ANİ GELEN MİSAFİRE ÇIKARMAK İÇİN. YILARIN VERDİĞİ YORGUNLUK DİYORUM BEN ONA BENDE ÇABUK PRATİK TARİFLERİ SEVİYORUM ARTIK ELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilnefis görünüyorlar...ellerine sağlık...
YanıtlaSilEşimin ''sağlığa zararlıdır diye uyarı yapıp öyle yayınla''dediği kurabiyelerim tamamıyla light olup koca tabağı bitirmek yerine tadına bakmak suretiyle bir bilemedin iki tane yenildiği taktirde mutluluk verdiği tescillenmiştir.Kurabiyelerime gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim !
YanıtlaSilSevgilerimle...
colette , ben de bu kurabiyeden yaparım,çok lezzetlidir.kurabiyeler bir evin olmazsa olmazıdır zaten..
YanıtlaSilOh çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu güzel bir tarifmiş...
YanıtlaSileline sağlık:)
Kokusu bile geldi burnuma mmmhh mis gibi :) ellerine sağlık ablacığım.
YanıtlaSilGüzel tarif için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgilerimle.