Buyrun beş çayına...
VİŞNELİ JÖLELİ İRMİK TATLISI:
Malzemeler;
1 lt.süt
7 kaşık irmik,7 kaşık toz şeker
bir parça damla sakızı
bir kaşık tereyağ
1 kutu vişne jölesi
yarım kutu donmuş vişne
Yapılışı:Süt,irmik ,toz şeker ve damla sakızı kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirilir,sıcakken içine bir kaşık tereyağı konup ocaktan indirilir,hafifçe ıslatılmış borcama boşaltılır ,ılınınca kutunun üstündeki tarife göre hazırlanmış jöle hazırlanır ,vişnelerle karıştırılır hafifçe irmik tatlısının üstüne dökülür.Zaman varsa bir gün önceden hazırlanması daha uygun olur.Jölenin donması 3-5 saati bulabiliyor.Afiyet olsun.
Çoğumuz biliyoruz ama ben yine de anımsatmak istedim;
PEYNİRLİ KEK:
Malzemeler
3bardak un
1 bardak yoğurt
1 bardak rendelenmiş beyaz peynir
1 bardak sıvı yağ
3 yumurta
1 paket beking powder
1 demet dereotu,maydanoz
Tüm malzemeler karıştırılır,hafifçe yağlanmış kek kalıbına ya da uygun bir borcama dökülür 150 dereceye ayarlanmış fırına(soğuk)atılır üstü kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun.
ben 5 çayına buyururum tabi buyurmam mı ama lütfen lafta kalmasın:))
YanıtlaSilPeynirli kekten istiyorummmmmm mmmm
Canımız çekmedi değil hani ;)) afiyet bal şeker olsun ;)
YanıtlaSilSevgili Aylin,Sebi aşkolsun size de yaparım seve seve :)Buyurun gelin :)
YanıtlaSiloooh serin serin balkonda çaylar yanınızda nefis kekle tatlıdan birer parça bize de ayırın lütfen ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende isterim bende :)))) harikalar ellerine sağlık canım
YanıtlaSil