About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

10 Haziran 2019 Pazartesi

Atmıyoruz yeniliyoruz / koltuk yenileme


Bu koltuk eskilerin “ fiskos koltuğu “ dedikleri türden minik ama çok rahat bir çift koltuktu. Boyu pek de uzun olmayan rahmetli annem yaşlandıkça daha bir kısalmış “ ayaklarım yere değmiyor “ diye başka koltuklarda oturamaz olmuştu . Aldığı terbiye başkalarının yanında ayaklarını toplamaya ya da uzatıp da oturmaya müsaade etmediğinden son yıllarını hep bu koltuklarda oturarak geçirmişti .

Maddi değeri pek fazla değildir ama manevi değeri çoktur ve bende güzel anıları olduğundan biraz dokunmak istedim böylece yeni bir şansı olacaktı ...

Koltukçu döşemelerini söktü çünkü kabara dedikleri çivileri yalnız başıma sökemedim . Ahşap kısmını hiç zımparalamadan CADENCE WERY CHALKY “ Light powder blue  ile 2 kat boyadım , katlar arasında en az 24 saat beklemek gerekiyordu , ben tüm bu işler için Atölye’ de çalıştığımdan her katın arasından birer hafta geçti , sonra mint yeşili pudra ile eskittim ; araya bayram girdi. Etti 2 hafta daha , cilaladım ve döşenmek üzere koltukçuya teslim ettim . 


Bu post  “Arkası Yarın “ kıvamında olsun diyorum ; 
Koltuklar kaplanıp geldikten sonra son haliyle bir yayın daha yapacağım ve size maliyetini kalem kalem yazacağım.
Şimdilik kalın sağlıcakla ! 



7 yorum:

  1. O mint yeşili boyası beni benden aldı ve döşemesiz hali bile hoşuma gitti benim..
    Kimbilir kaplanınca nasıl güzel olacak..
    hikayesi de ayrı güzelmiş koltuğun Nilgün ablacım güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.. Merakla bekliyorum sonucu..

    YanıtlaSil
  3. Boyası, eskitmesi öyle güzel görünüyor ki, süngerli hali bile hoş göründü gözüme..Ellerine sağlık, merakla bekliyorum kaplamadan dönüşünü..

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem olmuş. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil