About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

5 Ekim 2017 Perşembe

Amerika Amerika

Berke 8 yıldır Amerika’da , benim de 4. ziyaretim . Hesapta iki yılda bir ziyaret etmiş gibi görünüyorum ama gerçekte son gidişimin üstünden 7 yıl geçmiş.
Yaş aldıkça sorumluluklarım da artıyor , hooop diye evi, doktoru, annemi bırakıp seyahat edemiyorum. Neyse … Berke bu yıl tezini teslim ediyor hayırlısıyla ve önümüzdeki yıl bambaşka bir eyalete taşınacaklar büyük ihtimal …
Bu yaz Türkiye’ye gelemediler , biz de o kadar çok özledik ki eylülde 10 günlüğüne kalktık gittik. 50 yaşın üstünde iki  genç ( !) için bu biraz sarsıcı bir seyahat oldu doğrusu. Bünyemiz yeni saat dilimine tam alışıyordu ki geri döndük , üstelik doktor ertesi sabah hastanede işinin başındaydı .
Madison küçük bir üniversite şehri , şehir merkezinde bile çok katlı yapılaşma pek az; olanlar da yurt binaları, oteller falan . Yeşili bol , göller bölgesi burası . Kuzeyde olduğundan iklim sert, çocuklar da en çok bundan yılmışlar zaten. Ne tesadüftür ki ben ne zaman gitsem hava çok sıcak ve nemli oluyor. Öyle böyle değil … 32 derece sıcaklık ve %95 nemle geceleri uyumakta çok zorlandığım gibi gündüz de yürüyerek gezmeyi tercih ettiğimiz için fazladan güç sarfettik. Sonuçta zaten 2 günümüz yolda geçtiğinden kalan bir haftayı çocuklarımızla geçirdiğimiz için çok mutlu ama bir o kadar da hüzünlü ayrıldık oradan!







Pek çok dekorasyon mağazası gezdim, dekorasyonda 2017 sonbahar- kış modası hakkında fikir sahibi oldum , onlar da başka yayının konusu olsun artık… WordPress’e ısınma turlarım devam ediyor. Bloğa döndüğüm için mutluyum, instagram şimdilik kapalı kalsın bakalım …
Kalın sağlıcakla !

22 yorum:

  1. Annesi kuzularına mı kavuşmuş :) Canım arkadaşım, bedene yorgunluk olmuş ama ruha iyi geldiği o kadar belli ki. İyi etmişsiniz, tekrarı nasip olsun inşallah.

    Son fotoğraf da Sevgililer Günü kartpostalı gibi :))

    YanıtlaSil
  2. Aaaa! The Bridges Of THe Madison County diye efsane bir film var. O madison mı orası?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O filmi biliyorum Meryl ‘e hayranım zaten , olabilir tabii hiç düşünmedim !

      Sil
  3. Ne güzel yapmışsınız da gitmişsiniz :) Yol evet çok yıpratıcı, annem de gittiğinde çok sarsılıyor kardeşimin yanına. Ben henüz o girişimde bulunamadım 16 saat uçuşu göze alıp :))

    Bloga dönmenize çok sevindim, güzel yazılar bekliyor bizi gibi geliyor.
    Oytunla kocaman kucaklıyoruz sizi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüş iyi bir saate denk geliyor da giderken burada gündüz orada gece, heyecan var zaten uyku tutmuyor . Hasretlik zor zenaat :( Benden de kocaman öpücükler size ❤️

      Sil
  4. Ne iyi etmişssin Nilgün abla, görüntüler harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika gibi değil oralar zaten , yeşili bol , sessiz sakin . Hal böyle olunca da her yer fotojenik ☺️

      Sil
    2. Hoş geldiniz.ınstagram göremeyin merak etmiştim.

      Sil
    3. Hoş geldiniz. Ins.göremeyince merak etmişti
      m. Blogu okuyunca anlaşıldı.

      Sil
  5. önce burada blogspotta kal olur mu? ben diğerinden takip edemiyorum. dönmene çoooook sevindim. ah sen oğlunla gezerken nasıl duygulandım bir bilsen. çocuğu uzakta olan anlar anca. bana diyorlar ki, internet var, kamera var, evet çok şükür ama öyle değil işte insan oğlunun kokusunu özlüyor, ah be Nilgü'üm hasretlik zor. neyse bu kavuşma epey yeter sana. bizde her yıl olmasa da, bir buçuk yılı aştıkça görüşelim diyoruz, ben gittim onlar geldi, ama zaman o kadar hızlı geçiyor ki... off çenem düştü. iyki döndün bloglar ilk göz ağrımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pc’im tamir edildi Ayşen , bi güzel temizlendi de geldi. Biliyorsun akıllı telefondan yayın giremiyordum, yazmayı çok özlemişim. Bundan böyle sık sık buradayım . Hasret konusunu hiç açmayalım, her seferinde bir öncekinden daha çok yanıyor canım😔Neyse sağ olsunlar, sağlıklı olsunlar da... Hem memleketin hali malum , Öpüyorum seni kocaman!

      Sil
  6. Hasretliği çeken bilir..Seni o kadar iyi anlıyorum ki,yanaklardan süzülen yaşlar bir kaç gün hiç dinmiyor:( Sağlıklı, mutlu olsunlar da..Wordpress hesabından takip edemiyorum seni, buradan gitme kuzum. Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle diyorum Sebiciğim “ yeter ki mutlu olsunlar, sağlıklı olsunlar “ Buradayım artık , eski günlerdeki gibi olmaz belki ama bloglardan vazgeçmek yok!

      Sil
  7. Şans eseri bir bloglara bakayım dedim, senin postunla karşılaştım. Nasıl hoşuma gitti.
    Gurbetlik konusu burnumun direğini sızlatıyor hep ama işte sağlık olsun da ayrı olalım diyorum.
    Dört gözle de gelecek yazılarını bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giderken bir heyecan oluyor da dönerken zor işte... Tabii ki sağlık olsun Aydacığım ... Ben çok sık olmasa da buradayım , burada olmayı seviyorum ☺️

      Sil
  8. Tekrar bloğa dönmeniz güzel olmuş, sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de burada olmaktan çok keyif alıyorum . Sevgiler 💖

      Sil
  9. Havalar nasıl olursa olsun; sizin ab-ı havanız süper olmuş ♥♥♥ Arası uzamadan, tez vakitte ve daha uzuuun zamanlısı nasip olsun inşallah ♥♥♥

    Keyifli bir hafta sonu dileriz efeem ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin !
      Ben de size çok güzel bir hafta sonu dilerim 💖

      Sil
  10. Fotoğraflar çok güzel, ne iyi yapmışsın. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları görmek bana da çok iyi geldi. Sevgiler 💖

      Sil