About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Temmuz 2017 Pazar

Evcil hayvan ve bahçeli ev gerçeği

İnstagramda bol bol kedi fotoğrafı paylaşıyorum , sonuçta insan elindeki malzeme neyse onu kullanıyor öyle değil mi?
Sosyal medya hakkında yapılan araştırmalara bakılırsa ” insanların sürekli mutlu anlarını, sahip olduklarını paylaşması takipçilerde mutsuzluğa hatta kıskançlığa yol açıyormuş” Doğrudur .
Hayat hep güzel anlardan ibaret değil , bazen işin bir de perde arkası oluyor ki bunlar pek çoğumuzun katlanamayacağı hatta felaket olarak nitelendirebileceği gerçekler.
Misal ; birçoğumuz ” şöyle bahçeli bir evim olsun da öyle kedi- köpek sahibi olayım ” deriz ya , bahçe ve evcil hayvan birbirine düşman aslında . Kedileri çok seviyorum ama bahçeme verdikleri zarar kimi zaman beni çileden çıkarıyor. Yeni diktiğim çiçekleri kazıp çıkarıyorlar, olur olmadık yere tuvaletlerini yapıyorlar , mama ve su kaplarını devirip ortalığı kirletiyorlar ama en fenası Kirpiler… Bahçede bir kirpi ailemiz de var ve onlar tuvaletlerini mama kapları dahil her yere yaptıkları gibi kediler gibi üstünü örtme zahmetine katlanmıyorlar bile.
Köpekler ise , bahçede köpek bakmak evin içinde bakmaktan daha zor bence. Toprak kazmak köpeğin genlerinde var. Yeni sulanmış bahçede yuvarlanmak, gelip burnunuzun dibinde silkelenmek, çamurlu patalarıyla açık kapıdan içeri dalmak en çok hoşlandıkları oyun . Merak etmeyin 8-10 yıl sabrederseniz uslanıyorlar 🤣🤣🤣
Nasıl bahçeli ev gerçeğini sevdiniz mi?

Yaşlı kızım Tagaddi'm


Masum bakışlarına aldanmayın. Bu da bahçemin yeni sahiplerinden ,adı Junior , babası olduğunu tahmin etiğimiz Melül'ün tıpkısı.Oyun alanını kaza kaza çiçek bırakmadı :(

17 yorum:

  1. Hahahahahah süper bir yazı ! Evet ben de İstanbul' dan Ege' ye göç ettiğimden beri dört ayaklılarla daha samimi halde yaşıyoruz. Dediklerinizde yerden göğe haklısınız, allahtan benim kediler gözlerini dünyaya ev ortamında açmadıklarından dışarı yaşamı çok iyi bilip onun gereklerini yerine getiriyorlar. Biraz evde, çokça bahçede ve bahçenin de dışında. Geçenlerde bir yavru kedi buldu eşim yolda, alıp getirdi biraz toparlayana kadar kalsın dedi. Herşey iyi güzelde ben böyle kedi görmedim ömrümde, önünde leb-i toprak, istediği yere tuvaletini yapabilecekken, gelip benim güzelim çeşme limon ve begonvil yetiştirmeye çalıştığım saksılara kakalarını yapmaya başlamaz mı? Artık kovalıyorum ve gelmiyor. Zor cidden, ne düşündüklerini anlayamıyorum çoğunlukla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A bak ben unutmuşum , güzelim saksıları tuvalet niyetine kullanıp çiçeklerimi kuruttular .
      Yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim, sevgiler 💖

      Sil
  2. Gülü seven dikenine katılır Nilgün'cüğüm, bence yine de şükretmelisin çünkü kedi de, köpek de (hiç köpeğim olmadı tahmin ederek yazıyorum) dört duvar içinde değil, tabii ki, toprak, çimen, ağaç, temiz hava kısaca dışarıda yaşamaktan daha zevk alıyorlar, doğaları da bunu istiyor. Bahçesi olmayan kediler (kendi kedimden biliyorum) pencereden imrenerek bakıyorlar ağaçlara, apt. bahçelerine, içleri gidiyor:(((( ayrıca eminim bahçede büyüyen kedi, köpek daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyor.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim tabii ki şükür bin şükür , hoş benimkiler şükretsin , çok şanslılar çoook. Ben sosyal medyadaki şu malum algıya biraz dokundurayım dedim, anladın sen 😘Öperim

      Sil
  3. :))))

    Katılmamak ne mümkün. !! Ektiğim çiçekleri dısarı çıkartmış görmüyormuyum Kan beynime çıkıyor benimde :(( hele şu sıcaklarda saatlerce bahçe ile uğraşıp , tam arkama yaslanmışken olmuyor Nilguncüm Olmuyor :))))) Sosyal medyaya gelince Aahhh ahh :))) !!!!!!! :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nunu'm 💖Blog dünyasının bana kazandırdığı güzel insanlardan birisin , keşke sen de tekrar başlasan yazmaya ...

      Sil
  4. Bahçeniz ve eviniz çok güzel sizi severek takip ediyorum ellrinize emeğinize sağlık.Kedi ve köpeklere gelirsek bahçede dahi tahammül edemiyorum canım saksıların içine oturuyorlar evde ise asla .Onların ne tüyüne nede nefesine katlanamam .Yok koltuk tepesinde yok yatakta asla bana göre değil. Ama hiç bir zaman eziyet çekmelerini istemem .Özellikle kışın 4. kattan sıcak sıcak tavuk sularını ,kemikleri onlara indiririm kaplara yerleştiririm sokaktan da dondurucu soğukta onları çağırarak bi şekilde yediririm .Tüm yemek artıklarımı sokağa indirir su kaplarınıda kontrol ederim. Benden bu kadar açıkçası bahçe kapısından içeri girişleride yasak .Evde bakanlarada saygı gösteririm.
    Sevgiler Fatoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun varsın bu kadarı da yeter, herkes evine alıp bakacak diye bir kural yok ki. Teşekkürler güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.

      Sil
  5. Çok iyi anlıyorum Nilgün Abla. Biz de bu sene çim olayına giricez bahçede. Bakalım nasıl zaptedicez 2 kedi bir köpeği:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşiniz zor canım. Kedi neyse de köpeğe bahçenin de ev olduğunu iyice anlatmak lazım. Bizimki neyse ki tuvaletini bahçeye yapmıyor ama başlarda birkaç kazma girişiminde bulunmuştu . Keşkül'e 6 aylıkken temel itaat eğitimi aldırmıştık o zaman eğitici " bahçeye çiçek dikerken köpeğe gösterin merakını gidersin" demişti . Kolaylıklar dilerim 💖

      Sil
  6. yapsınlar bahçeye, gübre oluyor işte :) benimde bol kedim ve bir köpeğim var, evde kum olduğu halde bahçeyi tercih ediyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki " gülü seven dikenine katlanıyor"
      Sevgiler size ve kuyruklu dostlarıza 💞

      Sil
  7. İnsan elinde olmayan her şeye özeniyor işte, bahçeli evde yaşamak gibi.
    Ama siz öyle güzel anlatmışsınız ki bahçeli ev gerçeğini, şimdiden sonra daha çok sevdirmiş bile olabilirsiniz :)

    Bahçenin o yeni üyesine de bayıldım, nasıl masum bakmış öyle :)
    O güzel bahçenizde kuyruklu dostlarınızla birlikte huzurla sağlıkla yaşamanızı diliyorum Nilgün Abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim güzel Zeynep'im , nasıl mutlu ettin beni yine...
      Sen buraya uğruyor böyle tatlı böyle güzel yorumlar bırakıyorsun ya . Öperim seni 😘

      Sil
  8. ahhhh razıyız aç kalmaya ,susuz kalmaya,çiçeksiz kalmaya yeter ki bizim canavarlar mutlu olsun <3 :)

    YanıtlaSil
  9. Hiç düşünmemiştim böyle olacağını kolay gelsin size

    YanıtlaSil
  10. bak bu kıskançlık meselesini hiç düşünmedim, oysa ben dünyaya ne kadar güzellik yollarsam o kadar geriye güzellik gelir düşüncesi ile paylaşıyorum bütün o fotoğrafları.. sürekli kendi fotoğraflarını çekenler acaba hangi duyguya maruz kalıyorlar :)))) iyki varsın günümü, varoluşumu güzelleştiriyorsun sevgili Nilgün. kedi kavgalarından muzdaribim sorma hani o gözüne üzülüp tedaviye uğraştığım dombili efendi düş kızımı çok dövüyor. güzel yürekli kadın kocaman sevgiler sana.

    YanıtlaSil