About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Kasım 2016 Çarşamba

Başlasın mı?



ABD yeni başkanını seçti,hayırlı olsun bakalım.
Niye şaşırıyoruz ki , yaklaşık 20 yıldır Amerikada yaşayan bir yakınım  " Türkiye küçük Amerika değil, Amerika büyük Türkiye " demişti bir vakitler ... Yorumu size bırakıyorum artık...

Halk seçimini yaptı ,onlar erdi muradına biz bakalım yarınımıza ...




Böylesi zor zamanlarda en iyi ,en dinlendirici şey  hobilerime sığınmak  oluyor . Örmeyi çok seviyorum, Patchwork gibi boyama gibi özel bir hazırlık istemiyor. Nerede olursan nereye gidersen at çantana bir yumak bir de tığ ,ohhh mis ! Yemeğin pişmesini beklerken, çamaşır bitsin de asıvereyim derken, akşam tv karşısında hatta doktorda sıra beklerken bile örüyorum.  

Beni uzun süre meşgul edecek büyük büyük işlere de kalkışmıyorum artık, çarçabuk bitiverecek kırlentler, bebek battaniyeleri , bilemedin taburelere minder niyetine kılıf. 

Bu da yılbaşı temalı oldu ,tamamen rastlantı ama oldu işte . Bence çok da iyi oldu. 
Başlayalım mı artık yeni yıl hazırlıklarına ?


Mumları yakıp da fotoğrafı öyle çekmek isterdim ama ne mümkün ? Bizim buralar iki gündür uçuyor resmen , bir rüzgar ,bir fırtına sormayın ! Hava da karanlık , iç karartan cinsten, fotoğraf için zorunlu olarak bahçeye çıktım ,doğal ışık her zaman tercihim çünkü . 

Keyifli günler dilerim buraya yolu düşen herkese ...

25 yorum:

  1. Örgü konusunda ve Trump konusunda hem fikiriz, fırtına da durum aynı. Evi süsleme işleri için içimkkıpır kıpır lakin 1 hafta sonra bır Istanbul'a anne, babamı ziyarete gideceğim. Aralık başı dönerim. Ondan sonra başlarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ne iyi oldu bugun yazman Nilgun. Daha guzel bir zaman olamazdi benim icin :)
    Hadi, bekliyoruz yesilleri, kirmizilari ve elbette kar beyazlari.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merakla yeni yıl hazırlılarınızı bekliyorum .Ellerinize sağlık.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  5. O tabure kılıfının tatlılığı Nilgün ablaa, ne şirin olmuş, bizim burası da epeyce rüzgarlı şu sıra, yürüyüşlerim iptal oldu, iyice eve tıkıldık artık, ve biliyor musun ben de battaniye örüyorum, ve niçin örmedim diye de durup durup kendime kızıyorum..

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir benzetme, "Amerika büyük Türkiye"...
    Oldukça da düşündürücü aslında...

    Halklar dikta rejimleri neden bu kadar çok seviyorlar anlam veremiyorum...

    Sevgiyle kalın ♥

    YanıtlaSil
  7. İşte örgü böyle keyifli ve kolay taşınabilir bir hobi. Ben de çabuk biten işlere bayıldığımdan, çocuklar için örüyorum genelde. Geçenlerde yanılıp şaşıp kendime bir kazak başladım ne oldu? Söylüyorum bak gülmek yok; kazağın önü bitti ama ipleri nereye kaldırdıysam bulamıyorum, kaldı kazak! Neyse bulunca devam ederim araya küçük işler alayım. Tabureniz pek cici olmuş...Ay ne çok yazdım, hadi kalınız sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  8. Ne de güzel olmuş .Ellerinize sağlık, keyifli günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  9. Hayıra çıkalım inşallah ablacım. Yine ne fıstık işler çıkartmışsın:)
    Yeni yıl yeni umutlarla gelsin!

    YanıtlaSil
  10. Güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz ben de sizinle özel bir paylasımda bulunmak istiyorum www.hürriyet com.tr/hazırlık altı ay sürdü çekimler iki günde bitti 40 27 3728 diye yazarsanız Pınar ÖĞÜN haberi çıkıyor kendisi Mehmet Ali ALABORA'nın eşidir. Türkan SAYLAN'ın hayatını oynamıştı resimdeki melez Melin EDOMWONYİ yeğenimdir 10 kasım Hürriyet gazetesi haberi okursanız sevinirim sevgiler Türkan

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim Hürriyet gazetesi Pınar ÖĞÜN haberi dersenizde çıkıyor Türkan

    YanıtlaSil
  12. saglık ve huzur la oturun evınız cok guzel umarım banada nasip olur

    YanıtlaSil
  13. Nilgün hanimciğim...ellerine sağlık...papatya motifli battaniye çok güzel olmuş.bende buna inanin siz den öğrendim.patchwork u önce bilmezdim.bu sene kırkyama ve patchwork kursa gidiyorum.imkanim olsa paylaşırım.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  14. Bu güzellikler çevrenizden, sevgi ve huzur yüreğinizden eksik olmasın sevgili Nilgün Hanım.❤️❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
  15. Hafta sonu bir sergiye gittim ÇSM de."Dünden Bugüne Taşıdıklarımız" ODTÜ Mezunları Derneği'nin. Nasıl güzeldi! Olsaydınız bayılırdınız Dr. Bey ile birlikte.

    Bizim yeni bir yardım etkinliğimiz var canım. Blogda anlattım. Burada paylasır, seni takip eden güzel insanlara haber verebilir misin? Bakarsın birileri bu vesile ile çağrımıza kulak verir.
    Şimdiden teşekkürler arkadaşım. Güzel günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm Tülinciğim 👍🏼Elbet paylaşırım . Sevgiler !

      Sil
  16. Harika bir blog :) Emeklerinize sağlık. Yepyeni bloguma bende beklerim sizi. sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Başlayalım Nilgünüm, o kadar ihtiyacımız var ki mutluluğa. Küçük şeylerle mutlu olmayı bilmemiz gerekiyor, kendi içimizde hiç olmazsa. Her türlü engellemeye ve negatif insanlara inat, güzellikleri paylaşmaya devam.
    Çok güzel fotolar, bak bak için kıpırdasın türünden:)
    Öptüm çok!

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar;

    Bloğunuzun "Blogger Gazetemiz"de tanıtılmasını isterseniz, alttaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    http://www.hikayekalplikadin.com/2016/12/blogger-gazetemizde-yerinizi-alin.html

    YanıtlaSil
  19. Emeğine sağlık örgülerin hepsi birbirinden güzel 2017 nin tüm insanlığa birlik barış çıkarsız iyilikler getirmesi umuduyla

    YanıtlaSil
  20. Bugün bir coştum, evdeydim tüm gün blog yazayım dedim ama sizleri okumaya daldım bugün:)
    Çok boşladık buraları ama sanırım şimdilik devir IG devri, ne dersin Nilgün?
    Öperim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de buralar yeniden canlansın istiyorum ama olmuyor Ayşe. Devir değişti, şimdi ig. modası var 😌

      Sil
  21. Eksikliğiniz; kısa zamanda "duyuru tahtasına" dönen bu yayınla çook belli oluyor; özlenmişsiniz efem... ♥♥♥ Yeni blogunuzu çok geriden takip edebiliyorum ama buraya damladım şıpın işi(hehe) Buradan zor da olsa ses verin; meltem esintisi gibi geldiniz. Mis gibi hafta sonu da sizin olsun.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ben apartmanda oturuyorum sokak kendilerini besliyorum ama bazı insanlar hoşlanmıyorlar sizin yazılarınızı okudum çok sevindim iyiki varsınız keşke sizin gibi komşularım olsa daha mutlu olurdum alanyadan sevgiler hüzün

    YanıtlaSil