About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

17 Haziran 2016 Cuma

Keşke gerçek olsa !


Sosyal medyadan , televizyondan ,haberlerden her bir şeyden uzaklaşasım var epeydir - burası başka , burada sahici dostlarım var şükür - 
Ülkemde olup bitenler herkes kadar beni de etkiliyor, üzüyor . Huzurumu çalıyor, kabus dolu geceler yaşatıyor !
Terörün kendisi kadar teröre verdiğimiz tepkiler de beni derinden sarsıyor.
Ölenin ardından bile " bizdenmiş / sizdenmiş " yorumları yapılıyor ya , " aman Allah'ım , biz ne ara bu kadar kötü olduk ? " diyorum .
Hiç istemeden de olsa kalın bir duvar örüyor ve kendimi o duvara içine hapsediyorum. Oysa ben bu değilim . 


Yıllar önce, sanırım 20 yıl kadar oldu ,  Amerika ziyaretimde çevresine kalın kalın , yüksek yüksek duvarlar örülmüş siteler görmüş ve şaşıp kalmıştım. Orada yerleşik hayata geçmiş yakınımız " burada zengin aileler yaşar, güvenlikleri için böyle bir çözüm üretmişler " demişti. Şimdi bu tarz yerleşim yerleri bizde ne kadar doğal karşılanır oldu değil mi ? 






Oysa benim  görebildiğim şu güzellikleri gönül gözüyle görebilse insanoğlu , ne savaş kalır, ne zulüm , ne  hırs ne de kıskançlık , 

Küçücük bahçemde ellerimle diktiğim çiçeklerimin bana sabah sabah selam vermesi , hele ki sağlıkla sevdiğim insanla yeni bir güne uyanabilmenin mutluluğu bana yetip artıyor bile...

Dünya hepimizin evi, insanlar mahvetmediği müddetçe hepimize yetecek kadar yer var !


Keşke her şey ama her şey eskiden olduğu kadar yalın, temiz ve kolay olsa...

Mutlu bir hafta sonu dileklerimle ,
Kalın sağlıcakla !


17 yorum:

  1. Son günlerde ruh durumumuz da o yüksek yüksek duvarlarla çevrilmiş siteler gibi, kendimizi korumaya çalışıyoruz ama ne mümkün; ne kadar uzaklaşsak da aldığımız her haber yaşam sevincimizi yaralamaya devam ediyor :( Umarım; küçük bahçenizin verdiği mutlulukla uyandığınız günler, ülkemiz için de yakındır :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Duygu ve düşüncelerinizi paylaşıyorum Nilgün Hanım. Geleceğe yönelik ümidimi korumak istiyorum ama genellikle karamsarlık basıyor aklımı, kalbimi ve ruhumu.

    YanıtlaSil
  3. Nilgün Abla, çok haklısın, herbir cümlende, herşey ne kadar kolay aslında, sevmrk mutlu olmak huzur duymak güzel düşünmek,.... Bu kötü insanlar neden kendilerine, kalplerine, vicdanlarina boyle bir kötülük yapıyorlar, aslında en büyük kötülüğü önce kendilerine yapıyorlar... Onlar bizlere ne kadar kötülük etse de biz güzel olmaya devam ediyoruz, bunu görmüyorlar . Her kalp güzel doğar, sonra cirkinlesir, keske izin vermeseler cirkinlestirmelerine, dunyaya huzurla veda edebilseler... Hayatlarimizi cirkinlestirmeye calisan tüm inssn goruntusundeki yaratiklardan nefret ediyorum :(
    Seni, evini, ciceklrtini, kuyruklu dostlarini çok seviyorum, kendine iyi bak cicim :)
    Yeni blog yazim hazir, cilekli ve limonlu su ikram edeyim :)

    YanıtlaSil
  4. ah keşke ne güzel olurdu ama herkesde vicdan iyi niyet hoşgörü yok ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  5. Aynı düşüncelerle tam 20 gün önce bu kararı verip uyguladım. Blog hariç tüm sosyal medya hesaplarımı bir kalemde sildim. en çok da şunun farkına vardım ne çok zamanım varmış ve ben bunun farkında değilmişim. çünkü sosyal medya inanılmaz fazla zamanını çalıyormuş insanın. TV ye gelince 8 senedir izlemiyoruz eşimle. Çocuklar doğunca vermiştik bu kararı. Bloga kıyamıyorum kapatmaya ama yakında 8 senelik blog baskıya girecek ve sene başına bir cilt olacak şekilde 8 ciltlik bir arşiv halinde kütüphanemde yerini alacak. Anı niteliğinde çocuklara kalması açısından sonrasında kapatır mıyım onu bilmiyorum ama sosyal medyasız yaşamak gerçekten insanı insani duygularla ama gerçek duygularla tekrar başbaşa olmaya itiyor ve neler kaçırdığımı daha iyi görüyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. "Durdurun dünyayı inecek var." diye bir tiyatro oyunu vardı. Çok bunaldığımız anlarda biraz uzaklaşıp tekrar dönebilsek. Ama öylesine hızlı dönüyor ki, inmeye bile zaman yok.
    Daha güzel bir dünya için el ele verip elimizden geleni yapabilsek...

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar haklısınız. Mutlu olmak bu kadar kolayken bütün bunlar niye diye düşünmemek ve üzülmemek mümkün değil.

    YanıtlaSil
  8. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum..ahh keşke!

    YanıtlaSil
  9. "Kaynaşmıyorsa bu insan seli;
    Esmiyor demektir sevginin yeli,
    Tetik çekiyorsa birinin eli,
    Sevgisiz büyümüşüz, güller perişan.
    Hikmet Onaç
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nilgün,

    Günün aydınlık olsun. Postunu okuyunca birden Şenay'ın seneler önce dillerden düşmeyen bir şarkısı aklıma geldi, hayat bayram olsa;
    Şu dünyadaki en mutlu kişi
    Mutluluk verendir
    Şu dünyadaki sevilen kişi
    Sevmeyi bilendir
    Şu dünyadaki en bilge kişi
    Kendini bilendir
    Şu dünyadaki en soylu kişi
    İnsafa gelendir

    Bütün dünya buna inansa
    Bir inansa hayat bayram olsa
    İnsanlar el ele tutuşsa
    Birlik olsa
    Uzansak sonsuza..... diye devam ediyor. Hayatın bayram olmasından vazgeçtik, ayrıca neden olmasın, bari yaşanmaz hale getirmesinler yeter. Allaha şükür aklımızı ve vicdanımızı her şeye karşın yitirmedik. Neden böyle olduk????. Başımıza gelmiştir; bazı mekanlara girdiğinizde sebepsiz bir huzur, içeriden yükselen bir neşe gelir doldurur içimizi… Ve bir gülümseme yayılır yüzünüze “burayı sevdim!” dersiniz… İşte bizde bu nedenle seni ve bloğunu seviyoruz. Daha önceleri de yazmıştım, yeterli zamanının olduğu sürece yayınladığın postlarını izliyor olacağız. Senin ve seni izleyenlerin hiç olmazsa bugünü bayram olsa, kucak dolusu sevgiler.


    YanıtlaSil
  11. Nilgün hanımcığım....O küçüçük bahçenizdeki mutluluk tüm evrene yayılsın.güçlü duralım güçlü olalım...yüreği güzel insanlarla hep beraber olalım.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  12. Evet canım, bu dünyanın acilen iyi kalpli, barışcıl insanların çoğalmasına ihtiyacı var.
    Güzel bir haftasonu dileklerimle.

    YanıtlaSil
  13. Dünyayı güzellik kurtaracak ama insanlar sizin de dediğiniz gibi güzellikleri görmemek için gözlerini kapatıyorlar. Hatta gönül gözlerini maalesef.

    YanıtlaSil
  14. Keşke yalın olsa yaşamak ve gönül gözümüz hep açık olsa ....İnsanlar yargılama yerine saygı duymayı denese ve hırslarından birazcık arınabilse..Benim bir özlemim ise "blr kahve içmeye uğradım" diyerek önceden haber vermesine gerek kalmadan gelen ve sohbeti ile günü şenlendiren candan komşularımız- davetiye ile saatlerine kadar yazılmış akşam yemekleri yerine içten yapılan bir bardak çay eşliğinde sohbetler...Yalın ve basit bir hayattır en çok huzur vereni değil mi:)

    YanıtlaSil
  15. sevgili nilgün, rüzgarın esmediği saniye bile sıcağı ne kadar korkunç hissettiriyor. sonra esmiyor ki nidası ve ardından o kadar çok ağaç kesiliyor ki nasıl essin acısı geliyor. dünya da artık sadece iyiler ve kötüler kaldı. azıcık iyiliğe çok fazla kötülük. ama bilirim ki iyilik her zaman kazanır. umudu hep içimde.

    YanıtlaSil