About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

28 Ocak 2016 Perşembe

Yeşile Kaçıyoruz ....

Günler , hızına ayak uyduramadığım günler....
Nasıl da çabuk akşam oluveriyor. Sabah geç kalkan birisi de değilim oysa. 
Evin gün geçtikçe artan nüfusuyla paralel bitmek bilmeyen sil süpür , pişir taşır işleri ,annemin rahatsızlığı nedeniyle artık rutine binen doktor ziyaretleri derken bir bakıyorum ki gün bitivermiş !

Bu koşuşturmacalar arasında yine bir şeyler örmeye ,dikmeye ve okumaya çabalıyorum.
eski hızımdan eser yok tabii. Olsun varsın bakalım ,onun da bir sırası vardır elbet!





Bu koltuk şalı   nihayet tamamlanan ilk işim oldu. Kalan iplerle 2 popcorn  bir de büyükanne karesi motifli kırlent ördüm. İpim Alize Bahar. Tığım 3 numara . yalnız pamuklu ip battaniye için hiç uygun değil, çok ağır oldu .Neyse ki dekoratif amaçlı kullanacağım, o nedenle çok da önemi yok ...

Elimde birkaç yarım iş daha var . Zaman bulup tamamlayabilirsem onları da paylaşırım.

Bir küçük sürpriz sizi Evim Dergisinde bekliyor  ♥




 "Yeşile Kaçış

Günümüz modern kent yaşamı koşuşturmayla  geçiyor. Her gün bir öncekinden daha çok yük taşımak zorunda olduğumuz  hissine kapılıyoruz bu da beraberinde ister istemez çeşitli adı konulmuş / konulmamış yorgunluklar , hastalıklar getiriyor. Bir parça dinlenmek için hafta sonunu iple çekiyor , kendimizi deniz kenarına ya da kırlara atmak istiyoruz.

Bazılarımız için kır yaşamı geleceğe ait düşünün  ta kendisi, çalışma hayatının ağır temposuna da bu umutla katlanıyor.
Bazılarımız için ise  küçücük miniminnacık bahçeli bir eve sahip olmak, mümkünse  hemen ,değilse  emeklilik günlerinde… "

Evim Dergisi Şubat sayısı için yazdığım " Yeşile Kaçış " başlıklı yazımı okumak isterseniz dergi raflarda yerini aldı .

Buraya yolunu düşüren tüm dostlara mutlu ve keyifli günler diliyorum.
Kalın sağlıcakla !


20 yorum:

  1. Sevgili Nilgün, uzun aralar versende, blog sayfana dolu dolu dönüyorsun. Battaniye kocaman üstelik. Kirlentler, kalabalık Aile işleri. Ve bu güzel yazı , döndüğümde evim dergisi eski sayıları aramanın peşine düşeceğim kesin. Emel inde yazısı var. Iyki tanimisim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen aslında memlekete bakınca içimden hiçbir şey yazmak ,hele fotoğraf çekip " bakın bakın hayat ne güzel,dert yok tasa yok,ortalık güllük gülüstanlık " mışşş numarası yapmak hiç mi hiç gelmiyor. Burada bulduğum birkaç değerli dost ile başka haberleşme imkanın olsa galiba bu işi noktalayacağım.
      Neyse ... Sağ ol var ol !

      Sil
    2. Nilgün, uzakta olsada takipteyim. Hergün birlikte başka yerinden kırmaya çalışıyorlar iyiliği, guzelligi, kötülük heryerde, ama güzelliğide bbirileri ayakta tutmalı. Yoksa sadece kötülük ve korku kalacak yeryüzünde. Iyilik ve güzellikte var olsun ki, umut bitmesin. Çok az güzel insan var. Bu nedenle is çok. Sende bu özel ve guzel azinliktansin. Yola devam.

      Sil
  2. o kadar hızlı okumuş ki şubat dediğin halde yine şubat mı diye sormuşum :)
    halbuki ocak dergisini iki kere aldım kaç kere baktım olmadığını biliyorum ocak da
    demek benim beyin de yorulmuş yeşile kaçmak istiyor da bu sıra nereye baksam beyaz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'üm adaşım ,oluyor bana da bazı bazı. Gözümün önündeki görememeler falan. Canın sağolsun!
      Buraya gelip " merhaba " dedin ya ! O yeter bana.
      Öperim ♥

      Sil
  3. Nilgün hanımcığım....çok güzel,ellerinize sağlık...örgüyü örmeği çok severim.annemden sonra bende örgü kursuna gidiyorum.ellerimden dolayı az az yapıyorum.size koşuşturmalarda allahım kuvvet versin.maşşallah...cıvıl cıvıl her şeye yetersiniz.yazınızı görünce çok sevindim.hal böyle olunca ,güzel şeyler görelim. mutlu olalım istiyorum.ufak şeylerden mutlu olmaya çalışan bizler....sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı marifetli Emel hanımcığım , eminim çok güzel şeyler yapacaksınız ama çok yormayın kendinizi olur mu?
      Öpüyorum sizi 💞

      Sil
  4. Alacağım tez vakitte dergiyi öğretmenim :)
    Ne güzel olmuş hem battaniye hem kırlentler, elleriniz dert görmesin, kolaylıklar diliyorum tüm işlerinizde :)
    Yaseminlere selam hep bâki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen senin o tatlı sohbetini, ince esprilerini , evlatların tatlı çekişmelerini anlattığın yazılarını çok özledim.
      İyi ki merhaba demeye geldin ! Yaseminler ve ben öpüyoruz seni 💞

      Sil
  5. Ne güzel bir sürpriz oldu, almaya koşacağım dergiyi..Ellerine sağlık, kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nilgün ablacığım uzun süredir vakit bulup da okuyamıyordum blogları şu ara tatil ne iyi geldi, bi koşu geldim :) Dergide yazdığını bilmiyordum daha bir hevesle okuyacağım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepciğim bloglarımız dahi nostalji oldu. Şunun şurasında önümüzdeki ay 7 yaşına basacak bloğum ama ne çok şey yaşandı bu ülkede son 7 yılda...
      Allah bu günümüzü aratmasın inşallah!
      Öperim 💞

      Sil
  7. Son dönemlerde o kadar çok ihtiyacımız var ki güzelliklere,yeşilliklere..Günbegün alıştırılıyoruz kötülüklere,acılara..Üzüleceklerimiz katlanarak artarken kendi mutluluklarımızı yaşamaya tedirgin oluyoruz..
    Elinin değdiği emeklerin nasıl da güzel olmuş..Hele o kacaman battaniyedeki sabrına hayran kaldım Nilgün Ablacım..Ellerine,emeklerine sağlık..Bu ay da dergiyi yine keyifle okuyacağız demek ki..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Hasibe Allah bu günlerimizi aratmasın ! Oysa bu dünya kavga gürültüyle , savaşlarla kirletilemeyecek kadar güzel !
      Benden de sevgiler ❤️

      Sil
  8. Blogunda kocaman kocaman fotoğraflarına bakmayı özlemişim :) Battaniye çok şık duruyor... Renklerin uyumu şahane... Her zaman derim çok zevklisin diye :)
    Öpüyorum seni, boş bırakma buraları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şebo'm ben de seni ve artık kocaman bir delikanlı olan Oytun'u öpüyorum! Sevgilerimle !

      Sil
  9. Sevgili Nilgün hanım birbirimizi tanımasakta torunumun Nilgün teyzesi olmuş(geçtiğimiz günlerde üzgün bir anımda kendisi de benim gibi girdiğim blogları bakıp bana anlatan anneanne Nilgün teyzenin sayfasına gir dikkatin dağılır diyen 8 yaşındaki torunum Elif Ece) hamarat bilgili öğretici her yaptığı birbirinden güzel sayfasını uğrayanın hemen geçmeyip dakikalarca gezdiği hemşehrim şubat ayı evim dergisinde paylaşımlarını okudum kutlarım güzel bir yazı olmuş devamı gelsin inşallah sevdiklerinle hep mutlu kalmanı dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni çok mutlu ettiniz . Siz de tatlı torununuz da çok naziksiniz. Eksik olmayın ❤️

      Sil