About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

14 Ağustos 2015 Cuma

Sıcak çok sıcak...



 

Böyle de başlık olur mu ?
Havanın sıcağı malum ,herkesin canı burnunda sen de kalkmış " sıcak çok sıcak! " diye başlıyorsun sohbete.

Ama ne diyeyim,nasıl diyeyim bilemediğim günler bunlar. Hayat bizim evde ağır aksak sürüp gidiyor. Kah elime biraz elişi alıyorum,kah kitap alıp devriliyorum. 
Evin bitip tükenmez derleme toplama,süpürüp silme işlerini hiç söylemiyorum zira onların kulağa hoş gelen bir yanı yok :(

Bahçe fotoğrafı  2-3 hafta öncesine ait. Rahatça yayılıp ,tat alarak yiyip içtiğimiz günlerden kalma yani...
Neredeyse 3 haftadır akşamları bahçeyi bolca suladıktan sonra açıyoruz klimayı kaçıyoruz içeri. Oturabilmek ne mümkün....


Şu an için işleme yapamasam da bu renk renk iplikleri işleme yapabileceğim günler için alıp bir kenarda bekletmemin bir sakıncası olamaz değil mi ama ?



Tabii evin her bireyi benim kadar şikayet etmiyor halinden . bilakis sıcağı sevenler de var aramızda . Bir daha dünyaya gelirsem bizim evin kedisi olacağım arkadaşı !
Nereyi beğenirse oraya yatar ,orta sehpa,masa üstü,benim yastığım hiç farketmez . Suyu taze değilse söylenir ,bir yudum içmez,beklemiş mamayı yemez ,canı isterse kucağa gelir istemezse atar bir tokat gider ... Saraylım !



Keşkül'üm tedaviye cevap verdi çok şükür. İlaçlarını düzenli olarak veriyoruz ,kontrollerini de aksatmadık. Tek sorun hala gözle görülür bir kilo kaybı yok. O da olacak inşallah ! Dualarınız,iyi dilekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgili komşum size yazdım ama internetiniz sorunlu olduğundan göremediniz sanırım. Çok şükür iyiyiz biz !

Havadan sudan bir yayın oldu ama taktir sizin ,bu günlerde biraz kafa dağıtmaya çok ihtiyacımız var ...
Kalın sağlıcakla !

22 yorum:

  1. evet evet bugünlerde kafa dağıtmaya çok ihtiyacımız var ve bu paylaşım ilaç gibi geldi bana bilesin..
    saraylım sultan şahı anlatırken sanki bizim hardalı senden dinlemiş gibi oldum:) aynen canı nerde isterse oraya serilir, suyu bayatsa içmez gider babasının her gün başucuna koyduğu taze sudan içer:) baba bu duruma sinir olur kalkar yeniden kendine su koyar:) maması tazeyse yer değilse ayak üstüne bayılarak bana taze mamalar ver diye hareket çeker:))
    keşküle de ayrı sevindim, inşallah daha da iyiye gider..
    güzel bahçenin keyfini sürebileceğin havalarda keyifle geçsin günlerin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Sebuşcuğum ,bizimkisi bir de bildiğin sokak kedisi ama saraylı soyundan zannediyor kendini. Neyse ki varlar ,iyi ki hayatımızdalar öyle değil mi?

      İnsanın böylesi günlerde kendini iyi hissettmesi çok mühim. Kafa dağıtıcı yayınlara devam o halde.
      Sevgiler ♥

      Sil
  2. Keşkülün iyi olması sevindirici. Sıcaklıklar nemli ve boğucu , klima olmasa ne yapardık . Küdük geliyor gözünaydın , hareketlilik var , şov var .İpliklerin rengi çok güzel . Oğluşunun yolu açık olsun . Allah kavuştursun şimdiden arkadaşım . Sesini duymak iyi geliyor . Pozitif enerjisiyle sevgi dolu arkadaşım 😊 👍 🌹 🐈 🐕💐🍀💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varlığıyla,güzel yorumlarıyla bana her daim moral olan sevgili Şükran hanımcığım çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle kalın ♥

      Sil
  3. ben de sizin evin kedisi olmak istiyorummmm :D :D :D Ankara'da çok sıcak :( atölye hele yanıyor... Bir daha soğuk diye söylenmicem söz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedenciğim bu dünyada iyi insanlar olmaya çabaladık,sanırım bir dahaki gelişimizde bizim eve kedi olabiliriz. Hem ikimiz iyi anlaşıyoruz oooh mis mis !
      Ankara'nın sıcağına hiç dayanılmaz ,Allah sabır versin .bıktırdı hakikaten de...

      Sağlıkla kal,serin serin esen günlere inşallah!

      Sil
  4. Hem saraylı hem evin ağası:) Yatışından da belli zaten şeker şey. Keşkül ise nasıl da masum masum bakıyor daha iyi olmasına çok sevindim. İyi ki varlar

    YanıtlaSil
  5. çok şanslısınız, hayalimde ilerde böyle bir evde yaşamak var :) güzel evinizde mutluluklar dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Keşkül' ün tedaviye olumlu anıt veriyor olması; bu günün en şahane haberi ♥♥♥ Ha gayret Keşkül ♥

    Dilerim hayatımıza çöken renkler, tezlikle, masada işlenmeyi bekleyen iplikler gibi rengarenk olurlar tez zamanda.......


    YanıtlaSil
  7. şu bunaltıcı, bıktırıcı havada ve ortamda ne güzel böyle güzel bir haber almak.. İnşallah kilolar da gider yaz sonuna kadar.. Çok öpüyorum minikleri..

    YanıtlaSil
  8. bayıldımmm içim açıldı bu fotoğraflara
    harikasın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İçim açıldı fotolara bakarken, valla sıcaklar ancak böyle iki güzelle ve böyle yeşil bir bahçede çekilebilir bence:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Evet, sadece sıcak değil bunaltıcı bir nem eşliğinde her yaz çektiğimiz çileyi çekiyoruz bizler de.. Bu sıcak günlerde taptaze görüntülerle dolu sayfanız bana moral verdi. Özellikle Keşkül'ün iyileşiyor olmasına çok sevindim. Sevgiler, selamlar bizden..

    YanıtlaSil
  11. çok sıcak ama senin güzel evinde kedi olsam hiç fena olmazmış:))
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Nilgün,

    Seden'in söylediği gibi çok sıcak Ankara gününden selam olsun. Keşkül ile ilgili sevindirici haberi almak beni çok mutlu etti. Bizim Maça'ya da su koyuyorum, yarım saat sonra o suyu içmiyor. Artık buzdolabından soğuk su içmeye başladı. Suyu içince teşekkür etmek için elimi yalıyor. Bu sene İzmir çok bunalttı. Kardeşim tedavi görüyor, bu nedenle de klima yasak. Abla yattığım yer havuz oluyor diyor. Eskiden bir spiker havalar nasıl olursa olsun sizin havanız yerinde olsun derdi, ne gezer bizim havamızın iyi olması mümkün mü. Güzel yürekli insan her şeye karşın yazdığın postlar paylaştığın güzel fotoğraflar bizi bir parça olsun güzelliklere taşıyor. Bu arada yarın İzmir de yağmur var, belki ferahlatır. Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur kardeşine acil şifalar diliyorum. O kadar sıcak ki sağlıklı bir insanın dayanması bile çok güç, zaman zaman nefes almakta bile zorlanıyorum.
      Kediler ne alem şeyler ! Aman benimkiler duymasın bir de dolaptan suya alışırlarsa yandım demektir ☺️
      Sonunda bu günler geçecek de asıl endişem gelecek günlerden ...
      Sağlıkla kal !

      Sil
  13. Bayilirim ben bu sicaklaraa. O kedi ruhu bendede var. Ama sicagi bulamiyorum :( Yagmurdan yosun tuttum resmen icim daraldi. Bu yazi ne iyi geldi bir bilsen:)

    YanıtlaSil
  14. Bu havadan sudan diye adlandırdığımız yayınlara da ihtiyacı var hepimizin. Bahçe görselleri içimizi açtı. Buralar da halen çok sıcak. Şimdilerde sonbahar sözleri duymaya başladık bloglarda biz henüz yazın keyfine varamamışken sonbaharı duymak üzücü oldu. Hala tatil gelsin diye bekliyoruz. Kedicikler ahh onlar yok mu ahhh buradaki hamam sıcaklarda bile yorganın altına girip uyur benim kızım, buzdolabına çıkar üstü sıcak ya, evde klima çalışıyor diye. Keşkül ün de tedaviye yanıt vermesine çok sevindim. Hızlıca iyi olmasını diliyorum. O güzel bakışlarından öpüyorum güzel keşkül'ün. İyi ki onlar hayatımızda varlar.
    Sevgiler çok çok

    YanıtlaSil
  15. Huzur var bu bahçede, huzur :)

    YanıtlaSil
  16. Ağustos'un 15'i yaz, 15'i kış derler di mi, e hadi, lütfen yani, ayın 18'i ve İstanbul'da pek bi boğucu, sıkıcı, yapış yapış :( Eylül gelse bi, ondan sonra ferah feran inşallah, hadi inşallah :))
    Keşkül daha da iyi olsun, Saraylı da keyfini sürmeye devam etsin, bahçeniz hep böyle misler gibi, huzurlu olsun, ipliklerinizde gözüm kaldı yalnız, demiştim di mi :) Güle güle işleyin vakti saati gelince :)
    Sevgiler, selamlar çok, en çok yaseminlere...

    YanıtlaSil
  17. Tagaddi ve diğerleri çok şanslı senin gibi güzel yürekli tatlı bir sahibeleri olduğu için ( bu arada tagaddiydi değilmi adını karıştırmış olabilirim :) keşke dışarıdaki diğer hayvanlarda onlar kadar şanslı olabilse keşkül de dilerim bir önce sağlığına kavuşur Nilgüncüğüm çok geçmiş olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. nasıl güzel bir ortam nasıl dingin nasıl huzurlu bayıldımmmm


    bloğunuzu takibe aldım :) eğer ilginizi çekerse bende bloguma beklerim :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil