About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

29 Haziran 2015 Pazartesi

Patchwork masa örtüsü bahane sohbet şahane!


Bazı hafta sonları çok sakin geçiyor. Hoş iyi de oluyor bahçede evde yapılacak o kadar çok iş oluyor ki geniş geniş ,içimize sine sine onları yapıyoruz. Hava güzelse misal ben bahçede bol bol fotoğraf çekiyorum. Kapalı mekanlarda fotoğraf çekmek için epey çaba göstermek lazım ama açık havada ışık güzelse çek dur...


Anneciğimin biz zorunlu hizmetteyken " örgü öremiyorum, tığ işi yapamıyorum, hiç zamanım yok  ama fiskos masama bir şeyler yapmak istiyorum " diye sızlanmama dayanamayıp elcağızıyla örüp yolladığı masa örtüm ve kırlentlerim düştü geçende aklıma. 
Sakladığım yerden çıkardım bir güzel güneşlendirdim bahçede . Bir iki poz  fotoğrafını çekiverdim . Eskiler ne değerlidir benim gözümde bir bilseniz. Eski derken ,anısı olan ve bizim aileye ait olan eskiler ama yanlış anlaşılmasın !


Patchwork çalışmalarına devam ediyorum. Bu işi pek sevdim, dikiş makinesinin çalışırken çıkardığı o tıkır tıkır ses var ya o sese bayılıyorum!
Geçende önce "yer minderi olsun şömine karşısında kızların minder kapma savaşı son bulsun ! "  diye başladığım aplike çalışmasını , kamuoyunun " yazıktır onca emeğe ,sen bunu başka bir şeyler yap !" demesine kulak vererek masa örtüsüne çevirdim.
Fena olmadı gibi,hem bahçeye çok yakıştı.


Kış sert ve uzun geçince bizim evin girişindeki begonviller dondu, arka bahçe çok daha kuytu ve güney cepheli olmasına rağmen oradaki tüm sardunyalar da maalesef aynı akıbete uğradılar. Bir de benim çok sevdiğim ve giriş kapımızı hem meraklı gözlerden saklasın hem de benim ufaklığa ( woswosuma ) gölge yapsın diye diktiğimiz Manolya da aynı akıbete uğradı. Havaların ısınmasıyla yeniden canlanıp çiçeklenmeye başladı ki bu mevsimde olacak iş değil ! 


Hayat bizim evde bazen tatlı bazen de acı akıp gidiyor. Bu aralar Keşkül 'ün yürümek hatta yerinden kalkmak bile istememesi canımızı sıkıyor. Arka bacaklarından iki kez ameliyat olan kızımız bir gün gelecek hiç yürüyemeyecekti bunu biliyorduk ama şimdi " lütfen o gün hiç gelmesin !" diye dua ediyoruz. Bir de aşırı kilo artışı vardı. Yapılan tahliller sonucunda hipotiroti olduğu anlaşıldı. İlaç tedavisine başladık. Hayırlısı artık !


Evde değişiklik yapmayı seviyorum. Normalde kış bahçesi bu zamanlar zaman geçirmeyi tercih edeceğimiz yer değildir ama havaların serin gitmesini fırsat bilip kış bahçesinde bu köşeyi kendime okuma köşesi olarak düzenledim. Bahçeyi seyrederken aylık dergilerimi,kitaplarımı burada okumayı planlıyorum.Sıkılırsam değiştiririm yine, çok zor değil ki...

Bu günlük benden bu kadar, daha yazarım ama siz okur musunuz bilmem. Ne de olsa artık ig. var, az yazı çok fotoğraf ; blog devri bitmek üzere ... 
Yok yok bloğumun yeri de izleyisi de apayrıdır  benim gönlümde.

En kısa sürede görüşmek dileğiyle buraları ıssız bırakmayalım !
Kalın sağlıcakla !

64 yorum:

  1. Okuruz tabii okumaz mıyız hiç? Daha fazlasını da okuruz, hem okur hem keyifleniriz.
    Ne iyi ettin de yapıverdin o örtüyü diyeyim Nilgün Ablacım. Bahçende sende yine harikasınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinciğim ne tatlısın sen ! " Bu zamanda blog okuyan kadı mı ?" derken bu yorumun geldi :)))

      Sil
  2. Harika fotoğraflar hepside, ellerine sağlık. Zaten dergini okurken bir fotoğrafın vardı instagramda paylaştığın ona bakılmıştım, yine bayıldım:) Lütfen daha çok yazı yaz daha çok fotoğraf paylaş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacığım çok teşekkür ederim canım. Şimdi merak ettim hangi fotoğraftı acaba ?

      Sil
  3. Blogun yeri hepimizin gönlünde ayrı...
    Keşke yazmayı bırakıp üşenenlerde dönse aramıza da buralar daha bir şenlikli olsa :)

    Keşkül'e çok üzüldüm. Ama en azından sizin gibi sevgi dolu insanlar var yanında.. Bu da tesellisi galiba bu konunun...

    Masa örtüsü de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık ♥
    Sevgilerimi yolluyorum kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem herkes dönsün diye ha gayret yazıyorum ben de :)))
      Keşkül hepimizi çok üzdü ,ne çok seveni varmış meğer .
      Biz de sizi öpüyoruz kocaman !

      Sil
  4. Merhaba Nilgüncüm:)eellerine sağlık. ..Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Keşkül'üme sağlık diliyorum.
    Fotoğraflar ve el işleriniz her zamanki gibi çok hoş.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşımcığım. Umarım Bodrum iyidir .iyi haberlerini bekliyoruz.
      Sevgiler !

      Sil
  6. Fotograflara, detaylara tek tek bakmaktan yorum yazmayı unutacaktım neredeyse :D

    Örtünün üzerinde yayılmış halinizi kim çektiyse minnetdarım; sağolsun var olsun.... Ne güzel bir kare olmuş hayatın içinden; kopyasını kendimde saklayacağım izninizle ♥ Bu arada örtünün üzerinde tostoparlak olan Karapati mi?Yoksa Kızçe mi? Hangisiyse artık kıçın kıçın iliştirmiş belli ki kendisini oraya, ama kenar süsü gibi duruyor ♥

    Örtüler vallahi şahane olmuş ♥♥♥ Anneciğinizin de sizin de pamuk ellerinize sağlık ♥ Güzel günlerde hep güzellikler içinde kullanılsınlar.

    Yeni okuma köşenizi de çok sevdim. Köşe adının hakkını vermiş; kendinizi " köşe "lendirmişsiniz en güzelinden :D

    Hayat, herşeye rağmen çok güzel şey; en küçük köşenin bucağı ve tabii a' nın hakkını vermek lazım :))))

    Ev halkının tamamını kocaman kucaklarım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Nurdan hanımcığım buralar sizsiz olmuyormuş. Hani "Kanbersiz düğün olmaz !" Sözü var ya bence sizin için söylenmiş. Siz döndünüz beni de peşisıra getirdiniz blog dünyasına .

      Sil
    2. Gitti yine :)))
      Şidiii birrr, fotoğrafı çeken belli , kıvrılan topalak kedi Karapati .

      Sil
  7. Örtü çok yakışmış, ellerin dert görmesin.

    Çok geçmiş olsun Keşkül'e, inşallah geçici bir durumdur. Galiba onların yaşlılığı da daha zor, belki de o yüzden bizden kısadır ömürleri, sahiplerinin yanında olsun zor zamanları diye..Ailesiyle birlikte ya, en güzeli bu onun için..Keşkül'e sağlık, size de sabırlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim doğada kendi başına neredeyse hiç yaşama şansı olmayan bir canı evlat edindiğimizde bunların bir gün başımıza geleceğini biliyorduk . Şimdi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalıyoruz. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler !

      Sil
  8. Nilgün hanım sizi hayranlıkla takip ediyorum.Tam benim hayal ettiğim gibi,ne güzel bana ilham kaynağı oldunuz ve ben de bloğumu aktif hale getirmeye çalışıyorum,tabi amatörce sizden öğreneceğim çok şey var.Sevgiler alevceisler.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az sonra ziyaretine geleceğim Alev hanımcığım . Hoşgeldin , varlığınla beni çok mutlu ettin. Sevgiler !

      Sil
  9. Bundan önce yazdığım yorum size kadar gelemedi mi acep?????

    YanıtlaSil
  10. Örtü harika, ellerinize sağlık!
    Keşküle kıyamam ben, böyle duydukça kahroluyorum keşke insanın elinden bir şey gelse..Sizi düşünemiyorum bile her şeye şahitlik ettiğiniz için daha zor bir durum Allah şifa versin, yardımcınız olsun, dualarımdasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir bilsen ! Aslında beni anlıyorsun ama gözlerinle görmek ve her an bu çaresizliği yaşamak ... Zor çok zor!
      Öpüyorum !

      Sil
  11. O çimlerin üzerindeki pozunuza bayıldım!
    Keşkül için dua edeceğim inşallah ilaçlar işe yarar:(
    Masa örtüsüne gelince iyi ki aklını çelmişler de fikrini değiştirmişsin nefis olmuş..
    Fotoğraflar da rüya gibi,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuşcuğum dualarınızda Keşkül de olsun canım . Sevgiler

      Sil
  12. Bahçe ve fotoğrafınız süper ama keşkül inşallah iyi olur ağzı dili olmayan ama her şeyi hisseden hayvancıklara sahip çıktığınız ve herkese örnek bu davranışınız için sizi canı gönülden kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka türlüsü elimden gelmez , yüreğim elvermez ki zaten .
      Teşekkür ederim, sevgiler !

      Sil
  13. Sen yaz Nilgün Abla ben böyle uzun uzun dinlemeyi seviyorum.Takılıyorum peşine geziyorum bahçenin her köşesini.Fotoğraflar da bahçe de harika.Örtüler desen bin bir emek.Eline sağlık hep mutlu huzurlu günleriniz geçsin o güzel bahçede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın ! Hepimizin evinden huzur yüreğinden sevgi merhamet eksik olmasın ! Dört bir yanımız yangın yeri, burası bir liman bize ... Sevgiler !

      Sil
  14. Olur mu hiç Nilgün hanım? Blog bambaşka bir şey. Anlık paylaşımlarla uzun uzun yazılan blog yazısının yeri bir olur mu hiç?
    Biz yazıyoruz gayretle, sizin yeni yayınları da hevesle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu yorum için bile yazarım ben . Sevgiler!

      Sil
  15. Hep yazın,biz de keyifle okuruz

    YanıtlaSil
  16. adaşım ig mg bırakın bloga geri dönün :) ben ısrarla açmıyorum başka hesaplar
    bizim zaten paylaşım yapacağımız yerimiz var diye düşünüyorum.. zira habire fotoğraf çekmek güzelde tek tek paylaşmak hoş değil bana göre.. bir yazı hazırlamak düşünerek planlamak yada içinden geldiği gibi bir kareyi kelimelere dökmek çok daha mutluluk verici bence.. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda benim de düşüncelerim aşağı yukarı aynı doğrultuda. Fotoğraflar o kadar hızlı paylaşılıyor ki benim gibi ara sıra telefona takılanlar yetişemiyor. Her an her saniye bakamam ,bakarsam da "merhaba " demeden geçemem . Yok yavaşça kaçacağım ben ig.den.
      Buradayım gücüm yettiğine ...
      Sevgiler !

      Sil
  17. Keşkül için üzüldüm inşallah o bahsettiğiniz gün hiç gelmez ve iyileşir... bence de bloglarımızı bırakmayalım kendi adıma ben blogum sayesinde çok güzel dostluklar edindim eminim ki sizin içi de durum aynıdır... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben buradaki dostlukları çok önemsiyorum o nedenle bloğuma özen gösteriyorum. Seninle aynı düşüncedeyiz yani :)
      Benden de sevgiler ♥

      Sil
  18. Ellerine sağlık canım..Evet mobil internet biraz azalttı blog zevkini ama yine de az da olsa buralara uğramak ve sevdiklerini dinlemek güzel:)) Keşkülüm de iyileşir umarım ve hayatında hep güzellikler olur canım.♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İjlal zaman mı azaldı,işler mi çoğaldı bilmiyorum ama daha hızlı olacağız derken ne çok şeyi kaçırdığımızı farkettim birden...
      Eskisi kadar üretememek,her şeyi yapayım derken hiçbir şey yapamamak ...
      Öpüyorum seni ♥

      Sil
  19. Çok güzel bahçedeki o huzurunuz, renkler, örtüler ve çiçekler. Köpüşün keyifsiz olmasına çok üzüldüm, umarım kısa zamanda toparlar. Onlar bizleri hayata bağlıyorlar, hep iyi olsunlar.
    İnstagramı seviyorum bazen içinde kaybolduğum oluyor ama blog sayfamın anlamı, tadı çok başka. İnsanın yazma, paylaşma isteği sürdüğü müddetçe bloglar devam edecektir ve etsin de. Sizin yazılarınızı okumaktan, yaşantınıza adım atmaktan mutlu oluyorum. Her zaman heyecanla, keyifle okuyacağım.
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacığım ne kadar güzel söyledin. Birbirimizin hayatına dahil oluyor,yüreğine dokunuyoruz. Ben de senin yanındayım biliyorsun. Ne zaman istersen...
      Sevgiyle kal ♥

      Sil
  20. Ne güzel anlatıyorsun Nilgün Abla.. Yazdıklarını okurken bu kadar zevk alıyorsam bir de yanında olsam sen anlatsan ben dinlesem ne büyük mutluluk olacak benim için.
    Her detay çok çok güzel, hele o dantel kırlent ve örtü, senin patchwork çalışman, çiçekleriniz...
    Sadece Keşkül konusu üzücü, umarım biran önce daha iyi hisseder kendini:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Aydacığım. Bu böyle olmayacak toplanalım biz İzmir'de ,İzmir olmasa bile şöyle yakınlara geliver ,mesela Alaçatı nasıl?
      Keşkül için dualarınız şifa olur inşallah. Sevgiler ♥

      Sil
  21. Bahçe fotoğrafların çok güzel ne zaman görsem şu çardağın altında oturup sohbet ediversek diyorum. tepeden çekilen fotoğraf yılların karesi olacak bence çok hoş. keşkül için hayat zor olmasın dualarım onunla. ben hergün blog için birşeyler bulupdurum ama ne zamana kadar bilemiyorum. blog gibisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Ayşen keşke...
      Hayata aynı pencereden bakan insanlarız biz. Uzak da olsak bunu hissedebiliyorum. Blog yazılarını merakla bekliyorum,sen yaz e mi?
      Sevgiler ♥

      Sil
  22. Selam. Okuruz tabiiiii okumaz mıyız?... yok yok siz yazmaya devam edin Nilgün Hn.
    Hele yaşadığınız yer bir harika. Yazınızı okurken fotoğrafladığınız karelere bakmak çok keyifli. Bu arada geçmiş olsun Keşkül'e, inşallah bir an önce şifa bulur.
    Hiç anlamıyorum biçki dikiş işinden ama patcwork lere bayılıyorummmmm. Emeğinize, ellerinize sağlık.
    Öpüyorum sizi iyi geceler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısınız sevgili Gülşah ,çok teşekkür ederim.
      Patchwork çok fazla dikiş bilgisi gerektirmiyor. Merakınız varsa hiç durmayın,öğrenin derim ben.
      Sevgiler !

      Sil
  23. Öncelikle Keşkül' cüğüme şifalar diliyorum. kıyamam sizinle daha uzun kalması dileğiyle.
    Tüm fotoğraflar çok güzel çıkmış canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Haticeciğim. İnşallah dualarınız şifa olur .
      Sevgilerimle !

      Sil
  24. minder.olmaktan kurtulup masa ortusu olan aplikeli calisma harika, bahce muhtesem bir de keşkül iyi olsa çok iyi olacak. yazı tabiki okunur, diz yazın yeterki. blogun yeri her zaman başka, baştacı o:)) keyifli günleriniz olsun sevgili colette:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan hanımcığım çok teşekkür ediyorum. Ben de yazmayı çok seviyorum ama inan ki uzun yazarsam okuyucular sıkılır diye her yazdığımı dönüp kısaltıyorum:)
      Sevgiler ♥

      Sil
  25. Nilgün Hanım, keyifle okuduğum blogunuz benim olmazsa olmazlarım arasında. Sizin gibi gönlünde sevgi ve iyimserlik,güzellik dolu insanların var olduğunun örneği bu blog kendi adıma büyük enerji alıyorum sizin bloğunuz ve sizin sayenizde tanıştığım diğer bir kaç blogdan sakın bizi bırakıp gitmeyin her zaman yazamıyorum belki ama sizi ve bahsettiğim diğer o bir kaç bloğu izlemeden güne başlamıyorum siz ve onlar benim kahve arkadaşlarımsınız.Keşkül, Karapati, çiçekleriniz bizim de canlarımız sizi çok seviyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem duygularımız karşılıklı. Ne zaman senin evine uğrasam içim huzur doluyor. Seni ve sana yakışan pastel dünyanı çok seviyorum.
      Sevgiler♥

      Sil
    2. Ama ben'' Meltemin Evi'' bloğu değilim.:) fakat duygularımız yine karşılıklı Meltem Hanımın bloğu ve pastelleri yastıkları da şahane. Ben Meltem TÜMAY :)) SİZİ SEVİYORUM

      Sil
    3. Kırdığım kocaman pot için çok özür dilerim. İnşallah bana gönül koymamışsındır Meltem. Öperim kocaman !

      Sil
    4. Hiç sen gibi yüce gönüllü bir insana gönül koyarmıyım ben, anca gönlümün kapılarını ardına kadar açarım ben de öptüm kocaman

      Sil
  26. Okunmaz mı hiç, blog olmasaydı nasıl tanır, sevebilirdim, pozitif enerjinle, harika paylaşımlarınla , kızçelerinle , farkındalıklarınla , sevgi ve huzur veren arkadaşım. Keşküle üzüldüm tedavisi çok yararlı olur inşallah. 😊 ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Şükran hanımcığım!
      Yüzyüze görüşemesek bile benim için her zaman moral veren iyi bir dost oldunuz.
      Sevgiler ♥

      Sil
  27. Ne kadar huzur veren bir bahçe!
    Ama Keşkül'ün durumuna üzüldüm:( Umarım iyileşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyzacığım umarım daha iyi olur. Bütünüyle iyileşme olasılığı yok ama yürüyebilsin o bile yeter. Teşekkür ediyorum,sevgiler ♥

      Sil
  28. Herzaman yorum bırakmazsamda çok zevk alarak takip ediyorum muhteşem paylaşımlarınızı.
    Keşkül için çok üzüldüm, umarım kendi acı çekmeden sizleride üzmeden yaşamını en güzel şekilde yaşasın.
    Benim kızımın köpeğide gözleri kör oldu ve akabinde de böbrekleri zor durumda şuan ilaç tedavisi alıyor ama nereye kadar bilmiyoruz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,ziyaretiniz için ...
      Sevgiler !

      Sil
  29. Bir "Maşallah"ın esintisini buraya bırakıp gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  30. MERHABA. BAYILIYORUM BU BLOĞA, EMEKLERİNİZE, SİZE, RESİMLERE, ENERJİNİZE..
    BRAVO, ALLAH NAZARZLARDAN SAKLASIN. SEVGİYLE KALIN..

    YanıtlaSil
  31. Siz, bahce, yaptiklariniz, Keskul yine harikasiniz. Ama keskul'un durumu uzdu, aaaa olmaz amaaa, kelimeleri dokuluverdi agzimdan:( Sevgi iyilestirir, sizin gibi sevgi dolu insanlarin arasinda olmak onun icin cok guzeldir eminim. Okuma kosene bayildim. Masa ortusu olarak cok chic olmus gercekten. Iyiki gelen seslere kulak vermissin:)) Ciceklerin arsizliginin ne zaman tutacagi belli olmuyor, insallah hepsi arsizlik ederde eski hallerine donerler bir bir...

    YanıtlaSil
  32. Bu güzel bahçenin tadı da ancak böyle çıkar. Keyfiniz bol olsun❤

    YanıtlaSil
  33. Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da onlarca otel bulunmaktadır. 1. Ve 2. Oteller bölgesi olarak adlandırılan turizm yörelerinde, zirveye yakın yerde konumlanan tesislerin çoğunda farklı mesafelerde pistler de mevcuttur. http://www.uludagoteller.com.tr/uludag-otelleri/ #uludağ #oteller #uludağoteller

    YanıtlaSil