About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

5 Haziran 2015 Cuma

Mutlu hafta sonları !

Bu hafta sonu çok ama çok önemli !
Pazar sabahı kahvaltı sonrası vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandığa gidiyor oyumuzu kullanıyoruz!
Sonra ... Sonrası yok artık!

Artık uzuuun saatler televizyon başında beklememize gerek kalmıyor . Sonuçlara bilgi ve iletişim teknolojisi sayesinde çok çabuk ulaşabiliyoruz.

Yaşı benim gibi yeterince büyük olanlar çok iyi anımsarlar. Biz günlerce süren sayma işleminin sonucunu  sabırsızlıkla beklerdik.  Sosyal refaha erişmiş Avrupa ülkelerinde ya da zaten düzenini siyasete değil de sisteme göre kurmuş Amerika'da seçim sonuçları,  iktidara gelen partinin hangisi olduğu halkı pek ilgilendirmeyebilir. Bizim gibi her hükümet değişikliğinde ekonomisi,eğitim ve sağlık sistemi değişen ülkelerde ise seçim sonuçları çok ama çok önemlidir.
Lütfen bu kez üşenmeyelim sandığa gidip oyumuzu verelim!



Gelelim yukarıdaki fotoğrafın burada bulunma nedenine . Bu hafta sonu için azıcık yaramazlık yapmaya ne dersiniz? Bir zamanlar çokça yaptığım peynirli keki pişirmek düştü aklıma. Kalktım pişirdim ve afiyetle yedik. Eminim siz de bu tarifi biliyorsunuz ama ben merak eden olur belki diye yazıvereyim .




Malzemeler;
Ölçeğimiz orta boy su bardağıdır: 3 yumurtayı çırpma teliyle çırpıyor bir yandan da içine 1 bardak yoğurt ,1 bardak sıvı yağ ekliyoruz . Malzemeler iyice karışınca azar azar 2-2,5 bardak elenmiş un (ben göz kararı koyuyorum burada tahmini ölçü verdim ) ,bir çimdik tuz ve 1 paket kabartma tozu ekliyoruz. En son da ince ince kıydığımız 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotuyla harmanladığımız bir bardak kadar ufalanmış yağlı beyaz peyniri karışıma ekliyoruz. Peynir tuzluysa ayrıca tuz eklemeyin!

Muffin kalıplarının 3/2   kadarına - klasik keke göre oldukça  kıvamlı olan- bu karışımı kaşıkla döküyor , ön ısıtma yapmadan 175 dereceye ayarladığımız fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz kabarıp üstü kızarınca fırını söndürüyor 10 dakika kadar dinlendirip çıkarıyoruz.

Yaklaşık 10-12 muffin kalıbı  kadar kekimiz oluyor . Bizim gibi evde 2 kişiyseniz size de yeter komşularınıza da :)))
Çayın yanında pek nefis oluyor ama kahveye de " hayır " demiyor. 
Afiyet olsun !
Mutlu hafta sonları dileklerimle ,kalın sağlıcakla!

18 yorum:

  1. Bu tarif tam benlik!peynirle dereotunun uyumuna bayilirim!eline saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mmmm valla sabah sabah canı çekiyor insanın ellerinize sağlık... ve kocaman günaydın ...

    YanıtlaSil
  3. Gönlünce bir haftasonu olsun arkadaşım.
    Ülkemiz imin de hayırlısı.
    Çok SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  4. çok doğru yazmışsın Nilgün ablacım...çok önemli bizim ülkemiz için..ben de yarın diyetisyenin vereceği diyete başlayacağım,acaba diyet başlamadan senin bu kekinle azcık yaramazlık mı yapsaydım:)

    YanıtlaSil
  5. Boş vermiyoruz, oyumuzu veriyoruz...
    Hepimiz için ama en önemlisi ülkemiz için bu sefer doğru sonuçlar çıkacak, ümitliyim :)
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
  7. bu kadar öz, özet söze ben ne diyim:) 7 haziran da umarım herşey vatanımız, milletimiz için hayırlısı olsun. Bu keki denemem lazım, zira bu aralar, un, hamur işleri biraz ertelendi işler güçler nedeni ile. Terapi saatlerime geri döneceğim bu tarifle:))
    Sevgiyle kucaklarım.

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir haftasonu dileriz biz de size :)). "Hayatta olan herşey hayır içindir olur" düsturundan yola çıkarak, bu ülke, özel ve görevli bir ülkedir;" sonuç ne olursa olsun, mutlaka hakkımızda hayırlı olacaktır" notu düşeyim istedim. ♥♥♥


    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Yurtdışında olduğumuz için oyumuzu kullandık geçen hafta sonu, elçiliktekiler ilk defa bu kadar yüksek oranda oy kullanımı var dediler, hayırlısı olsun hepimiz için.
    Ne zamandır, peynirli kek istiyordum şimdi muffin kabı almaya çıkıyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Nilgün Abla, tuzlu keklere bayılıyorum, börek edasinda birşey oluyor, ben de patatesli keki çok yaparım, yapınca yayinlayayim bari :) Afiyet olsun size, kocaman öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  11. Her söylediğinize canı gönülden katılıyorum inşallah bu güzel vatanımız için her şeyin en hayırlı sı olsun muffinleriniz çok güzel gözüküyor elinize sağlık ben muffin kaplarına da bayıldım renkleri çok güzel mutlulukla kalın

    YanıtlaSil
  12. Pazar sabahı erkenden kalkıp oy kullanmak için Antalya'ya gideceğiz. Meleğim Jane'im de hasta ve yarım günlüğüne evde yalnız kalacak. Veteriner kalabileceğini söyledi. Aklım kızımda kalacak ama bu seçimler çok önemli. Bir oy dahi önemli. Öte yandan kekler nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Benim de aklımda bir şeyler var ama Jane iyileşmeden elim varmıyor.

    YanıtlaSil
  13. özellikle bu kadar kritik dönemde hiç es geçemem, o oy kullanılacak.
    ülkemiz için güzel dileklerim, umutlarım hiç bitmedi, hayırlısı olsun.
    tam da hamur işlerinden uzak kalmaya çalışırken bu tarifi görmem iyi olmadı ama olsun arada bir kaçamak yapmak iyidir:))
    sevgiler kucak dolusu:)

    YanıtlaSil
  14. Tarifler için teşekkürler ,sizin oralara yaz gelmiş ne güzel biz İstanbullular hala donuyoruz da :(

    YanıtlaSil
  15. Oy kullanmayan ve protesto edenler de umarım kullanır ve birşeyler değişir. Kek görüntüsü çok güzel sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Aynen ablacım yarın görev günü:) Bu tarif hep aklımdaydı ve bir türlü deneyemedim desem:) Ne iyi yaptın paylaşmakla acil denenecekler listesinin başına geçti:)
    Çok öperim.

    YanıtlaSil
  17. Sonunda keki yaptım sizin tarifle , evdekiler bayıldı. Poğaçaya göre yapması da daha kolay, haftada bir isterler artık :)

    YanıtlaSil
  18. Çok sevindim Deniz . Hele geri dönüş yapman beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Genelde olumlu olunca hiç kimse haber vermiyor da 😞

    YanıtlaSil