About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

22 Nisan 2015 Çarşamba

Nisan güzeli !


Patchwork çalışmalarım...
Dresten Plate modeli kırlentler.


En sevdiğim Altıgen modeli kırlentlerim.


Linda Coleman 'ın  kendi şirketi JJ için tasarladığı ve  şablonunu  Cross country Sticcer dergisinden alarak işlediğim kaneviçe panolarım .
Bu dergiyi aynı adla Amazon.com 'dan sipariş edebilirsiniz!


Bu sabaha dair...
Eşim bahçe teftişinde ,ben bloğa yazı hazırlama derdinde (derdimiz bu olsun değil mi? )



Veee ... Kamera arkası !

Bu Nisan benim bildiğim Nisan gibi geçmiyor. Akşamları yine kaloriferler yanıyor,sabahları hırkasız bahçeye çıkılmıyor,çıkılsa da şöyle rahat rahat bir çay keyfi yapılmıyor !

Geçtiğimiz hafta Narlıdere Life dergisi için bahçede çekim yaptım. Biliyorsunuz artık her sayıda el işi,dekorasyon ve günlük yaşam hakkında kısa sohbet yazıları yazıyorum. Önce fotoğraff çekimini ben yapmak istemedim. Dergilerde gördüğüm fotoğraf çekimleri  hep profesyoneller tarafından yapılıyor. Ben kimmmm ,fotoğrafçılık kim ? Editör Belkıs hanım ise yazılarımın blog yazılarım havasında olmasını istediği için her aşamasının, - sayfa düzeni dahil olmak üzere - benim elimden çıkmasını özellikle istedi, ben de mecburen kabul ettim. Aslında yazmayı sevdiğim kadar fotoğrafçılığı sevmiyorum. Bu da kayıtlara geçsin lütfen :)))

Yukarıdaki görseller dergi için çektiklerimden bazıları , son iki tanesi size özeldir ;  
 Kimyonlu olanı dergide yayınlanmayacak bile tahmin edersiniz ki ...

Efendim ne diyordum?
Mor salkımlarımız açtı, hatta her gün sona yaklaşıyor bile, dökülmeye başladı . 

Bahçemizde yeni minnak misafirimiz var. Nerden geldi,annesi kim, kaç aylık ? Hiç bilmiyorum ama tekir bir kız çocuğu. Şimdilik bize karşı çok çekingen davranıyor ama abilerine ablalarına pabuç bırakmaya niyeti yok. Bizimkilerin " Kıhhh! pısss! " demelerine aldırmıyor, bi güzel karnını doyurup yaprak ,böcek ne bulduysa oynuyor,şiş göbeğini güneşe verip derin derin uyuyor. 
Biraz yakınlaşınca fotoğrafını çeker sizlerle tanıştırırım olur mu?
  
Şimdilik bir görünüp bir kaçıyorum. 
Gönlünüzce geçsin günleriniz. Kalın sağlıcakla !

44 yorum:

  1. Nilgün hanım kırlentler harika ellerine sağlık mor salkımların görüntüsü ve bahçeye kelimeler yetmiyor allah mutlulukla oturmayı nasip etsin sizlere . Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Ohommmm seyyy acaba bizim evede mi bir el atsaniz diyorum:)) Kirlentler sahane olmus, eve icim gitti zaten. Mor salkimlar beni benden aldi. Tek derdiniz blog yazisi olsun kesinlikle. Mutlu, mesut omurler diliyorum butun kalbimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Mevlude ! Bahçe işi ne keyifli ne de meşakkatli bir bilsen ...
      Hele benim gibi deneye yanıla öğrenen biri için :)
      Kırlentler adına sana teşekkür eder,bahçe işleri için de kolaylıklar dilerim ♥

      Sil
  3. ben kamera arkasına bayıldım hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin en eğlenceli tarafı kamera arkası zaten :)))

      Sil
  4. ooo, "efsane geri döndü" diyorum kısaca, sen anlıyorsun, ben çok çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh ellerine sağlık... Hepsi yine çok zarif...
    Sıcacık 💜💜💜

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Ben de buraya uğrayıp selam verenleri çok ama çok seviyorum ♥

      Sil
  7. O mor salkımlar, hiç bitmesin istiyor insan. Bu yıl bahardan bir şey anlamadık ne yazık ki, hava değişimlerinden bende nasibimi aldım, hasta oldum. Neyse ki bugün daha iyiyim. :)) Yeni miniğiniz de hayırlı olsun diyeyim.

    Öptüm çok! Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinciğim o mor salkımlar bitti bitiyor ama her gün sabah akşam teras süpürmekten benim canım çıkıyor :)))
      Hepimiz bu kış sırayla hasta olduk ,neyse ki bahar geldi de neşemiz az da olsa yerine geldi değil mi?
      Ben de çok öperim güzel yanaklarından ♥

      Sil
  8. Nilgün Abla şuan İstanbul da yağmur var ve hatta şimşek çakıyor o kadar yani.Bir açtım blogu senin harika karelerin karşıladı beni.Nasıl iyi deldin bir bilsen.Ah şimdi o bahçede olmak vardı.Bir de unutmadan o panolar nasıl şirin öyle ellerine sağlık.Yastıklar desen bahçenin birer parçası gibi olmuş.Ay çok sevdim bu postu.Özlemişim böyle yazılarını.Sevgiyle kal Nilgün Abla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah şu anda İstanbul da misss gibi bahar günlerini yaşıyordur ! Bu kış ziyadesiyle yorulduk,hasta olduk zira :(
      Panolar yavaş ama zevkle işleniyorlar . Çok teşekkür ederim canım. Öpüyorum ♥

      Sil
  9. Fotoğraflarının her karesinde öylesine kendimi buluyorum ki, hele mor salkımlı olanda. işlemelerin harika olmuş, ellerine sağlık, bu narlıdere dergisi yerel sanırım, nasıl alacağız, nasıl bakacağız biz? Çok keyiflidir eminim, içinde sen olunca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle komşu olacağız,mor salkımlarımızdan reçeller yapacağız ama yemeyip konu komşuya dağıtacağız Emel'im ♥
      Narlıdere Life yerel bir dergi canım,2 ayda bir yayınlanıyor . Çok teşekkür ederim ,elimden geldiğince yazıyorum ama fotoğraf işinde biraz daralıyorum o başka...
      Öperim ♥

      Sil
  10. ay o mor salkımlar beni benden aldı.eviniz,dört ayaklı dostlarınız harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ebrucuğum!
      Dört ayaklı dostlarımız iyi ki varlar değil mi? Yaramaz,huysuz ve biraz da pasaklılar ama sevimli ve oyuncu halleri bana o kadar iyi geliyor ki kusurlarını görmezden geliveriyorum artık :)
      Öperim ♥

      Sil
  11. Bir sevindim seni blogda görünce, hem yazmayi, hem fotoğraf çekmeyi gayet güzel yapıyorsun, ah mor salkimlar ah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşen ! Yamayı sevdiğim kadar fotoğraf çekmeyi sevmiyorum galiba :( Bunu yeni anladım ama söz verdim artık dönemem kiiii !

      Sil
  12. nazar değmesin her şey çok güzel ..

    YanıtlaSil
  13. Mor salkımlar harika. Hazır İzmir'deyken şu dergiye bir bakmak lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrizia " İzmir'e hoşgeldin ! " diyemeden dönmüş bile olabilirsin ,dergiyi bir dahaki sefere sana yollayayım dilersen . Teşekkürler canım ♥

      Sil
  14. Büyük bir istekle ,zevkle okudum her cümleyi , sözcüğü . Bahar gelmiş gönlüne bahçene mor salkımların , çiçeklerinin mis kokularıyla . İnce işler birer sanat eseri adeta . Şanslı bir kızın daha gelmiş hem de çok şanslı . Narlıdere Life dergisinin yeni sayısını bekliyorum internet üzerinden okuyorum . Nisan güzeli fotoğraf karelerinde 😊 ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şükran hanımcığım her zaman yürekten,dostça yorumlarınızla beni çok mutlu ediyorsunuz. Bir gün yüzyüze görüşüp kahvemizi içerken size teşekkür edebilmenin yolunu bulmayı umut ediyorum.
      Sevgiler ♥

      Sil
    2. Çok mutlu olurum zevkle içilen kahve olur benim için 😊 " Teşekkür etmek " estağfurullah arkadaşım , ben teşekkür ederim . Enerji kaynağım , pozitif , farkındalıklarınla , güzel yorum ve fotoğraflarınla ,kuyruklu dostlarınla, hobilerinle ...herşeyinle çok özelsin benim için Nilgüncüm ❤❤❤

      Sil
  15. Nilgün hanımcığım.....her şey mükemmel... allahım mor salkım asmanıza bayıldım.kimyon desen öğle..kırlentlerin güzelliği ellerinize sağlık...yeni kedicik hayırlı olsun.ben demiştim.yazılarınız ,çekimlerinizi hiç düşünmeyin siz mükemmel yapıyorsunuz. kandiliniz kutlu olsun.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel hanımcığım çok teşekkür ederim. Yine çok içten ve naziksiniz. Yüreğinize kaleminize sağlık!
      Sevgiler...♥

      Sil
  16. Her şey çok güzel! Hele kamera arkası:)) Mor salkımları çok seviyorum ama ne yazık ki çiçeklenme dönemleri kısa sürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum çok haklısınız. Çiçeklenme dönemi bitti bile. Her sabah -akşam bahçeye terasa dökülen çiçekleri süpürüyorum ama öyle güzel kokuyorlar ki " değer! " diyorum.
      Kimyon oğlan pek gezenti ,sabah çıkıp akşam geliyor,çok az yiyor ,çok oynuyor. Akıllanmasını bekliyorum artık :) Tagaddi de öyle miydi acaba ? Unuttum :)
      Sevgiler ♥

      Sil
  17. Sevgili Nilgün Hanım,

    Instagram'dan tüm çocukların ve yüreği çocuk olanların bayramı kutlu olsun sözleriniz beni çok mutlu etti. Keşke aynı duyarlılığı başka arkadaşlarda gösterse daha bir mutlu olacaktım. Haberleri TV'den izlememeye çalışıyorum, ancak bugünün özelliği olduğu için izledim. Avustralya'dan (belki başka ülkeler de var), 10.000 kişi Şafak Yürüyüşü için Türkiye'ye gelmiş. Bu anlamlı Bayrama biz ne kadar sahip çıkıyoruz tartışılır. Mor salkımlar çocukluğumun anılarında. Bahçemde de olsun isterdim. Ancak, çardakta onun yerine az da olsa asmalar var. Onlarda yaz sonunda sarı, yeşil ve mor salkımlar veriyor. Narlıdere Life Dergisindeki yazılarınız da postlardaki yazılarınız gibi, zaten başka türlüsü de beklenemez. Çünkü siz Nilgün'sünüz yani siz sizsiniz bir başkası olamazsınız. Bir yerde okuduğum bir dizeleri aktarayım. Dost deniz kenarındaki taşlara benzer. Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın, ancak bazılarına kıyamazsın. İşte siz o kıyamadıklarımızdansınız. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur hanım bu yorumunuzu okuduğun andan bu yana yüzümdeki tebessüm hala gitmiş değil. İnanın bazı insanlar hiç yüzyüze görüşmediğimiz halde yüreğimize öylesine dokunuyorlar ki o sıcaklığı , tertemiz saf ve karşılıksız sevgiyi hissediyorsunuz. Bu gün ben bu duygularla dopdoluyum sayenizde ... Size çok teşekkür ediyor her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sevgilerimle💖

      Sil
  18. Mor salkım herkesin aklını başından almış sanırım :) Böyle güzel bahçede, böyle güzel huzurunuz ve mutluluğunuz daim olsun, maşallah, nazarlar değmesin ♥

    YanıtlaSil
  19. Blogunuzun tamamını inceleyemesem de , ilk sayfa postlarında hissettiğim şey huzur. Fotoğraflar harika. Bahçeye doyum olmaz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Yoksa Halide Edip'in bahsettiği Mor Salkımlı Ev burasımı?
    Bayıldımmm...;))
    O salkımlar kadar çok sevgiler size...;)

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar sevgili Colette, yorum bırakmayalı bayağı olmuş, beden ve ruhumun yorgunluğuna ver lütfen kışın kasveti ve hastalıklardan daha yeni yeni kendimize gelebiliyoruz.. Mor salkımlar ve parchworkler harika görünüyor bir dönem ne yapmıştım ben de bunlardan .. Bahçenin her hali ve her mevsimi çok güzel görünüyor, tabiii bunda eşinizin ve sizin katkılarınız inkar edilemez.. Life dergisine yazdığınız bölümleri kaçırmışım bilahare okuyayım ne güzel bir başarı bunlar böyle maaşallah .. Ayrıca bayram dileğiniz çok anlamlı içinde o vatan sevgisini taşıyan herkesin bayramı kutlu olsun .. kocaman sevgiler bırakıyorum bu güzel bloğa..

    YanıtlaSil
  22. bahçenize bayıldım. Siizi takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    http://www.bakbuharika.com/

    YanıtlaSil
  23. Keşke komşu olsaydık. Her gün kahveye sizdeydim. Sıranın bana gelmesine müsaade etmezdim. :)

    YanıtlaSil
  24. Bu ev sevilmezmi, maşallah maşallah maşallah :))

    YanıtlaSil
  25. harika fotoğraflar ve el emekleriniz
    bayıldım hepsine
    ağız tadıyla oturun bu güzel evinizde
    sevgiler

    YanıtlaSil