About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

8 Eylül 2014 Pazartesi

Köyde bir pazar sabahı !



Biz bu evimizi aldığımızda neredeyse yolu bile yoktu. Bazı hafta sonları inşaatı denetlemek için bakmaya gelirdik ,eşim yanımda olmasa ben yolu bile bulamazdım. O kadar yani ...

Şehrin oldukça merkezinde bir apartmanın 15. katındayken köydeki evimizde sürekli olarak oturacağımızı düşünemiyorduk bile.

Zamanla gele gide buraya ısındık ve yaklaşık 2 yıldır da sürekli buradayız ama ne yazık ki eski sakinlik ve doğallık kalmadı ,her yanımız inşaat ,her yanımız site; betonlaşmaya teslim olmak üzere sevimli köyümüz.

Yine de köyde oturmanın  zevkli tarafları var. Hafta sonları kurulan köylü pazarlarına bayılıyorum. Eskiden hiç pazara çıkmazdım, hatta itiraf ediyorum bu işten nefret ederdim. Şimdi hafta sonu mutlaka pazara çıkıyorum ve alış-verişimi köyün yerlisinden yapıyorum.

Bazen çok güzel peynir, zeytin, reçel, tarhana ve salça buluyor ,bulunca da fazlaca alıyorum. Kendimi yorup salça, reçel yapmaya değmiyor; o kadar az tüketiyoruz ki aldıklarım bütün kış yetiyor da  artıyor bize. 

Malum peynir çabuk bozulur. Peynir-zeytini zeytinyağına yatırarak saklamak hem akıllıca hem de lezzet açısından oldukça başarılı bir çözüm oldu.

Yöntem kolay, taze biberiye (dilerseniz taze kekik de olur ), pul biber (isteğe bağlı) sarımsak ve bolca zeytinyağı; ihtiyacınız bu . Kavanozdan tüketebileceğiniz kadarını alıp kapağını kapatın , tüm kış bozulmadan yiyebilirsiniz.





Biz kalabalık bir aile değiliz.

Oğlum büyüyüp de kendi hayatını kurmak üzere evden ayrılalıberi ki bu yaklaşık 10 yıl ediyor ,evde iki başımıza kaldık. Benim de eşimin de birer kardeşi var ama yurt dışında yaşıyorlar. Kardeşimle çok  bağlıyızdır birbirimize ,hemen hemen haftada 2-3 kez telefonla görüşürüz ama çok sık biraraya gelemiyoruz ne yazık ki. 

Ailemin tarafı da kalabalık değil. Babam tek çocuktu ,annemin iki ağabeyi vardı ,bu dünyadan yıllar önce göçtüler ve onların çocukları ... İşte hepsi bu kadarız!

Anne tarafımdan 3 kuzenim var ,aynı şehirde oturmuyoruz ama birbirimizi her fırsatta arar sorarız. Çevremiz daha çok arkadaş,dost ve komşulardan oluşur.
Belki bu nedenle kalabalık sofraları,güle oynaya yenen yemekleri çok sever ve özenirim.



Pazar günleri ise benim için çok özeldir zira eşim yalnızca o gün çalışmıyor. 
Diğer günler uzun uzun keyifle sabah kahvaltısı yapamıyoruz. Pazar günlerini çok seviyorum keşke ardından pazartesi gelmese !


Fotoğraf çekmek çok eğlenceli  de ben o kadar acıkmıştım ki daha fazla sabredemedim. Bir de her çekimden önce makine ayarlarını kontrol etmeye alışamadım. İlk çektiklerim ziyan oldu ne yazık ki...

" Eh bu kadarı da yeter !" deyip yemeye başlayınca elimde kalan düzgün fotoğraflar bunlardı!

Herkese sofrasının bereketle dolup taştığı, kalabalık, bol sohbetli ,neşeli ve sağlıklı bir hafta dilerim!
Kalın sağlıcakla!

45 yorum:

  1. Şehrin göbeğinde yaşamaya alışkın bir insanım ben aslında ama kalabalıklardan uzak sakin bir hayata burada öyle alıştım ki şehre varmak ürkütücü geliyor artık, ihtiyacım olduğu zamanların haricinde. Yakınında pazarı, eski usülden bakkalı, kasabı tuhafiyecisi falan olan yerlere her zaman sempati duymuşumdur. Geçmişe olan özlemime iyi geliyor, daha huzurlu hissediyorum. Bir de insanın kendiyle kalması iyi geliyor. Kalabalıklarda kendi sesimi duyamamak yoruyor beni fazlasıyla.
    O kavanozdaki peynir çok güzel göründü, merak ettim tadını, bana biraz kandıra peynirini hatırlattı, bizim orada severiz çok. Bir gün size de tattırmak isterim o bakraçlı yoğurtlarını ve delikli köy peynirlerini:)
    Bahçe kahvaltısı da en sevdiğim şey, pazarları bahçede kahvaltı yapmak harika bir his, hele sizin gibi güzel bir bahçede, güzel dostlarla sohbet eşliğinde olması bir başka olur.
    Biz de kalabalık bir aile değiliz, günden güne azalan nüfus da etki ediyor tabi ama önemli olan bağlılık ve sevgi. Çok kalabalık olup da birbirinin yüzünü görmeyen tanımayan bir boş kalabalık olmaktansa 3-5 kişi olup sevgiyle bağlı olmayı tercih ederim..
    Mutlu bir hafta olsun hepimiz için..
    Tüylü sevimli dostlarıma da sevgiler yolluyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacığım çok fazla yorum bırakamasam da inan bana senin her yazdığını zevkle,ilgiyle okuyor ,kah seninle seviniyor kah dertleniyorum. İnce ruhun,tertemiz yüreğin yazdığın her satıra sinen içtenliğin beni ziyadesiyle etkiliyor. Ne diyeyim Allah dileklerini tez vakitte kabul etsin, güzel evinin bahçesinde sevdiklerini ağırlamak ,neşeli sofralar kurmak nasip olsun inşallah. Ben de sürekli oturmak üzere geldiğinizde bir çayını içmek için gelirim inşallah,tabii ki seni de bekleriz ,kızlar buna bayılırlar emin ol!
      Sevgiyle kal daima...

      Sil
  2. Ne kadar güzel miiisss gibi bir sofra bu. Umarım aynı huzur ve sevgiyle uzun yıllar daha beraber olursunuz ♥ Benim de en büyük dileğim eşimle uzun yıllar boyunca bahçemde böyle güzel ve huzurlu sofralarda hayatımı geçirmek. Ne kadar istersek oluyordu değil mi, evren evren evren :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin tatlim amin! Allah sana da sevdiceğinle yaşlanmak nasip etsin inşallah! Biz 30 u devirdik sevgi ve saygıyla ,darısı başınıza :)

      Sil
  3. Nasıl özendiriyorsunuz...

    Rivayet odur ki, İstanbl' da oturan beyaz Türklerin İzmir' e taşınması sürecini yaşıyoruz. Kısa zaman içinde İstanbul' un nüfusunun bir kısmı İzmir'e akacak büyük kısmı da göçtükleri yerlere geri dönüş öecburiyetinde kalacak.

    Yani deme o ki, sizin köyün bu halinden ne kadar çok fotograf alırsanız o kadar iyi... Hiç istemediğiniz otların dahi burnunuzun dibinde bitmesi yakındır :D

    Tatil günlerimiz Perşembe Cuma oluncu Pazartesi sendromumuz da bitecekmiş zati!

    Yanlız peynirleri böyle şık ve güzel saklayınca yemeye kıyamıyorum ben....

    Güzel bir hafta sonu daha güzel bir hafta getirsin size - öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım amaç da bu zaten :) Birlikte yaşamak ,birlikte yaşlanmak istediğimiz dostlara İzmir reklamı yaparak yanımıza çekmek :)
      Bize yakın satılan her ev için " güle güle otursunlar ! " demekle birlikte "ahhh keşke burayı Nurdan hanımlar alsaydı " diyoruz bilesiniz!

      Peynirler yemek için ,dostlarla zenginleşen sofralarda bir bardak demli çaya,sıcacık köy ekmeğine katık etmek için. Evet hala bizim pazarda gerçek ekşi maya köy ekmeği bulunuyor,sahi siz buraya hiç hafta sonu gelmediniz değil mi? Gelin de birlikte pazara çıkalım e mi?
      Biz de kocaman kocaman öptük ...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir kahvaltı sofrası olmuş. Huzur dolu. Peynir fikri benimde aklıma çok yattı. Eminim leziz oluyordur. Bizler buralarda köylerden ziyade ne yazık ki "organik pazar" adı altında sertifika sistemine dayatılmış pazarlarla idare edebiliyoruz. Doğallığını koruyabilen pekte bir şey kalmadı kalamadı ne yazık ki güzel ülkemde. Bu açıdan oldukça şanslısınız.

    Size güzel bir hafta diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif,öncelikle yanılıyorsam kusura bakma,sanırım bu ilk ziyaretin. Hoşgeldin ,sefalar getirdin!

      Haklısın bizim buralarda da doğallığın kaybolması yakındır lakin şimdilik tadını çıkarmak,gelecek için çok da kafa yormamak lazım diye düşünüyorum.
      Yolunuz düşerse bekleriz. Sevgiler...

      Sil
  6. Nasıl güzel davetkar bir masa Nilgün Abla.Daha ne olsun bu çektilerin bile beni mest etti.Kalabalık pazar kahvaltıları nasıl güzel oluyor değil mi.Herkes karınca gibi masaya birşey taşıyor neşe içinde ,afiyetle yeniyor masa başı sohbeti uzadıkça uzuyor.Biz çok kalabalık bir aileyiz ve birbirimize çok bağlıyızdır.Ama herkes evlenip ayrı ev olunca ve farklı şehirlerde yaşayınca her istediğinde bir araya gelinmiyor.Aman herkes sağlıklı mutlu olsun değil mi.Önümüzde bayram var annemde buluşuruz nasıl olsa.Mutlu haftalar, sevgiyle ve hep mutlu kal Nilgün Abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne mutlu ki kalabalık bir ailen varmış Biz eşimle çok özeniriz ama dediğin gibi kalabalık da olsan başka başka şehirlerde yaşayınca her zaman görüşmek kısmet olmuyor. Ne yapalım herkes yerinde sağolsun !
      Sana da mutlu haftalar!
      Öpüyorum kocaman...

      Sil
  7. İstanbul'da ben de hiç pazara çıkmıyorum. Aslında arada bile gitsem olur ama çalışınca haftasonunu pazarda geçirmek istemiyor insan.
    Ben en çok Altınolukta pazara gitmeyi seviyorum, azıcık parayla hem bir yığın şey alınıyor hem de inanılmaz lezzetliler..
    Sizin sofra süper görünüyor bu ara, olsa da yesek şimdi.. Ayy acıktım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydacığım çalışırken ben de pazarla pek uğraşmaz ,alış-verişimi çoğunlukla iş dönüşü marketten hallediverirdim . Şimdi o renkler,o koku hoşuma gidiyor,hem yavaş yavaş köylüyle tanış olduk,sohbet ediyoruz. Bana değişik ve ilginç geliyor bu yavaş yaşam...

      Senin kahvaltı masalarının yanında benimkinin adı bile olmaz ama yine de çok naziksin,teşekkürler ...

      Sil
  8. Ne kadar da tanıdık geldi! Köy diye gelip betonlaşma ile karşılaşmak...
    Bir köylü pazarınız olması büyük şans. Biz de güya köy diye geldik ama köy halkı market meraklısı çıktı.
    Bu arada bahçede kurulan kahvaltı sofrası muhteşem görünüyor. Güzel ve marifetli ellerden çıkan sofra da böyle olur :)) Keyfiniz daim olsun sevgili komşum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum maalesef betonlaşma insanımızı esir aldı ,küçük hesaplar peşinde koşmaya ,kısa zamanda çok kazanmaya heveslendirilen köylü tarlasını ,bahçesini kolayca gözden çıkarabiliyor. Pazarda ürününü satın alırken sohbet ettiğim köylü," biz şimdilik direniyoruz ama nereye kadar,belediye seçimlerini kaybetseydi bizim tarlalar da imara açılırdı " dedi. Bu arada bizim ilçe yıllardır büyük şehirle aynı partiye oy veriyor :)

      Güzel sözleriniz beni yine ziyadesiyle mutlu etti,iyi ki varsınız. Hepimizin keyfi daim olsun inşallah!

      Sil
  9. sofranın bereketi,tadı tuzu,güzelliği daim olsun.
    ne güzel yüreğinde sevgi ve ilgiyle yaşanan akrabalıklar:)
    benim çok günlerce olmasa da yalnızlık sevgim var,sanırım çok koşturmalı yaşamaktan bi sükun bi rahatlık güzel geliyor:)
    fotoğraflar da çok güzel,ev de
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Havva yalnızlık da güzel tabii ama çok yoğun çalışıp da yorulunca güzel. Bense yıllardır sakin bir hayat sürdüğümden bazen kalabalık olmayı özlüyorum işte :)

      Canım çok teşekkür ederim,söylediğim gibi pek çok fotoğraf yanlış proğramda çektiğim için ziyan oldu. Eee aç karına bu kadar oluyor işte :)))
      Benden de sevgiler!

      Sil
  10. peyniri zeytinyağı içinde saklayabileceğimi bilmiyordum, zeytini böyle koruyorum evet ama peynir hiç aklıma gelmezdi. Şimdi sende okuyunca, yeni almıştım, hemen küp küp kesip koydum kavanoza. Ne diyim sana, iyi ki varsın, böyle yeni şeyler öğrendikçe dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Bugün sebep sensin Nilgünüm benim. Sağol varol.
    Pazarı çok severim ben. Her hafta iple çekiyorum ctesi ve çarşambaları kuruluyor burada. Sadece peynir ve yumurta gibi şeyleri almamaya çalışıyorum. Güvenemiyorum buradaki pazarlara.
    Ama inşallah komşu olursak:) takarız sepetleri kolumuza, beraber gideriz pazara, benim görmediğimi sen, senin görmediğini ben aldırmak için dürtükleriz artık birbirimizi.
    Bu arada işe başladım ben Nilgüncüm. Çok süpriz oldu banada. Hiç hesapta kitapta olmayan bir durumdu. Ama kısmet işte. Çok fazla yazamasamsa, okumak için mutlaka geleceğim.
    Öperim yanaklarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim biz peyniri bu şekilde çok sevdik. Sarımsak ve otların kokusuyla tatlı ve hoş bir aroma oldu ve yalnız kahvaltıda değil, şarap yanında da eşlik edebilir. Umarım sizin damağınıza da uyar.
      Seninle komşu olmak için biraz daha İzmir reklamı yapayım bari:))) Zaten ne demişler " bir gün herkes İzmirli olacak ! " " kim demiş ?" diye sorma e mi? :D

      Çalışma hayatına yeniden başlamışsın,hayırlısı olsun! Allah güzel gönlüne göre versin. Hangi sektör yine sağlık mı yoksa ... Her koşulda senin için en iyisi neyse o olsun!
      Öpüyorum güzel yanaklarından .

      Sil
  11. Nilgün hanım artık tüm ülke şantiye haline geldi maalesef .Biz de akraba olarak kalabalık değiliz.Benim de bir kızım var yurt dışında okuyor.Ben emekliyim eşim çalışıyor, hafta sonunu bizde bekliyoruz ama böyle güzel bahçeli evimiz yok ancak balkon sefası oluyor.Peyniri çok severim bu şekilde beklediğini bilmiyordum yapacağım.Size huzur içinde keyifli zamanlar geçirmenizi dilerim.Not.Ben de İzmir'de yaşıyorum mahsuru yoksa eğer artık nerede yaşıyorsunuz Türkan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Türkan hanımcığım aslında benzeşen yönlerimiz pek fazlaymış. Siz yazınca anladım ben de...
      Biz yıllarca Bostanlı Mavişehir'de otuduktan sonra şimdi tam karşıya Güzelbahçe'ye geçtik. Güzelbahçe'nin köye doğru olan kısmındayız. Yolunuz düşerse beklerim,çok da mutlu olurum.

      Ben de size huzurlu ve mutlu günler dilerim.!

      Sil
  12. O nasıl güzel bir sofra öyle :) Pazar sofrası kurasım geldi :)
    Bi de hangi peynirleri zeytinyağında saklıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili mor incir ,beyaz peyniri saklıyorum ama geçende İzmir tulumunu da koydum bakalım sonuç ne olacak?
      Peynir sert olursa daha iyi oluyor tabii.

      Sil
  13. 28 yıl önceye götürdünüz beni.. öğrenciyiz üniversitede, yurtta ne bulursak onu yiyoruz .. bir arkadaşımıza denizliden koli geldi, açtı, içinden böyle zeytinyağı içinde harika peynirler çıktı..kimseye ikram etmemişti hiç unutmuyorum..:)) evet iyisini bulunca öyle yapmak lazım öğretmenim, iyi ki hatırlattınız.
































    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Serpilciğim ! Ben yatılı okumadım ama evden gelen yiyecek kolisinin bir öğrenci için ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Oğluma ilk yıllar sık sık koli yollardım,kızartma yapıp kavanoza koymuşluğum da vakidir. Sabah erken saatte gelen kargoyu açıp bir heves yiyip bitirdikten sonra geri yattığını anlatmış ve beni ağlatmıştı :(
      Canım,bak dene memnun kalmazsan çağır ben yerim :)
      Öpüyorum kocaman!

      Sil
  14. Ne kadar huzur dolu bir sofra!
    Bu arada İzmirin kurtuluşun yıldönümü bugün! iyi ki kurtuldu düşman işgalinden ve iyiki bizim caanım İzmir'i miz oldu..
    peynire gelince; ne kadar akıllıca bir saklama yöntemi.. deneyeceğim bende..
    Huzur dolu daha nice sofralaraa ve birgün bir yerde görüşmek dileğimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Sebuşcuğum !
      Zaman zaman blog yazmayı bırakmak istiyorum ,inan ki böyle güzel rastlantılar ,birbirinin ruhundan anlayan dostlar edindiğim için vazgeçiyor;yine yazıyorum.
      Bir gün inşallah kocaman bir buluşma ayarlar yüzyüze tanışır ,görüşürüz.
      Sevgiler...

      Sil
  15. Ah ah, o kalabalık sofraları ben de çok özlüyorum. Yenilen ve içilenlerin yanısıra o sofralardaki bazen sıcacık bazen eğlenceli sohbetleri.
    Kalabalıklar artıyor ama dostlar azalıyor maalesef.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nova hanımcığım bizim kuşaktan sonra korkarım ki eş dost akraba muhabbeti hepten yok olacak. Gençlere de hak veriyorum bir parça ,çok çalışıyorlar ,yorgunlar bu tür şeylere zaman ayırıp yorulmak istemiyorlar ama hayat insanlarla güzel.
      benden de sevgiler!

      Sil
  16. colettecim,,,suanda gecenin bir yarisi,,,ama yani basimda melisam
    nasil guzel kokuyor anlatamam.
    en guzel parfumden daha guzel,,,tabi benim icin:)
    internetimde bir sorun vardi,,,nasil ozlemisim hepinizi
    kahvalti sofrana bayildim..paylasiminada bir okadar..
    iyiki varsiniz,,iyiki yollarimiz kesismis
    haydi beraber kahvalti sonrasi cayimizi icellimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihancığım aynı internet bağlantı sorunu bizim evde de var. İnan ki yorumlara cevap verirken dahi en az 3-5 kez kesiliyor. Sırf bu nedenle geç yanıtlayabildim.
      Canın sağolsun diyor,ben de seni kocaman öpüyorum. Kendine çok iyi bak arkadaşım. Sevgiler...

      Sil
  17. Fotoğraflarınız ve blogunuz soğuk ve gri ofisimde içimi açtı. Sağlıklı ve mutlu günlerde oturmananızı dilerim bu güzel evinizde. Blogunuzun takpçisi olacağım.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum blog yazılarım size az da renk ,ışık olabildiyse ...
      Sevgiler...

      Sil
  18. Nilgün hanımcığım pazar günlerini kim sevmezki acaba.. bende altlı üstlü kızım ve torunumuzla mutlu mesut oturuyoruz en sevdiğim şeylerden birisi de artık her anımızı orada geçirdiğimiz büyük ve ferah balkonumuzda pazar sabahı özenle hazırladığım kahvaltıya kısa bir mesaj atarak,kahvaltının hazır olduğunu onları beklediğimizi haber vermem ve geldiklerinde daha dört yaşındaki torunumun '' anneanneciğim inanamıyorum harika bir sofra demesi beni beni benden alıp götürüyor mutluluk ülkesine:. Sizin de oğlunuzun canı sağ olsun ne yapalım yediği ekmeği nerede, yatağı orada derler. Köylü pazarlarına bende bayılırım nerede olursa olsun mutlaka eşim ve ben uğramak için her fırsatı yaratmaya çalışırız . Aslında peyniri bu şekilde bende daha önce görmüş olmama rağmen neden hiç düşünemedim ki yenilerde getirttiğim keçi peynirini bulunduğu kavanozdan bu şekilde bir transfer yapayım . Kendinize iyi bakın.. sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ay dillendi mi o kadar ? Maşallah . Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Blog yazmaya yeni başladığımda bir yorumdan kızınızın doğum yeni doğum yaptığından söz etmiştiniz. Dün gibi anımsıyorum ...
      Şükran hanımcığım siz de benim yöntemi bir deneyin bakalım torun ne diyecek? Çocuklar her zaman daha objektif oluyorlar kuşkusuz.

      Öpüyorum sizi...

      Sil
  19. nilgün hanımcığım...izmirin pazar yerleride ne güzel olur...şimdi imrendim. her gün çıkardım. işte çarşamba bostanlı,salı tire ,cumartesi alaçatı,hele urla pazarı bütün otları,bornova özkanlar, gerçekten sizler çok şanslısınız.(İZMİR) ..9 eylül kurtuluşu..iyi ki bizim.....gerçekten.peynirin kapağındaki beze bağına ,sofraya bayıldım.nilgün hanım izmiri iyi bildiğimden sizin güzel bahçede olduğunuzu tahmin etmiştim tahminim doğru çıktı. zannedersem o tarafda bademli köye gittim. pazarı kurulmuştu. köy kahvaltı yerleri çok,o köyde arkadaşımızda var sizden iyi olmasınlar çok iyi insanlar...bahçeli evler bildiğim kadar bornova ve güzelbahçede var.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel hanımcığım şimdi başka şehirlerde yaşayan arkadaşlar alınacak biraz ama ne yapayım ben düşüncemi açık açık söylerim İzmir'in havası,suyu,çarşısı bir başkadır :)
      Keşke yolunuz düşse de size bahçemde bir kahve ikram edebilsem,günlerce konuşur yine bıkmayız herhalde :)
      Sevgiler...

      Sil
  20. Ağaçtan sarkan nazar boncuğu ilişti gözüme...iyki orda,bu güzelliklerin ona ihtiyacı var,güzel İzmir'mi çok özledim fotoğraflara bakınca bizim oraların kokusu çarpıyor burnuma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nil ne kadar tatlısın! Evet bahçede nazar boncuklu bir süsüm var ,aslında o evin her bir yerini gezdi gezdi sonunda burada karar kıldı . Beğenmene çok sevindim.
      Sen de İzmirli misin ?

      Sil
    2. evet öğretmenim İzmirliyim,4 yıl öncesine kadar da hep İzmirdeydim,Başka şehir bilmem bilsem de gitmem derdim,evlendim,artık eşim ve kızım Nil' le Denizli'de yaşıyoruz...

      Sil
  21. çok özledim blog gezmelerini, iki gündür dolaşıp duruyorum komşu, komşu ...zeytinyağında peynir çok da lezzetlidir. ağızınız tadı eksilmesin, bol olsun, bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşen biz de seni özledik,yokluğun ziyadesiyle hissediliyordu.
      Hoşgeldin blog evine !

      Sil
  22. Merhaba çok hoş görünüyor,ellerinize sağlık.Ben de çoook acemi ve çok yeni bir blog sahibiyim ve dikiş dikmeyi çok seviyorum ,Emekli olmaya yaklaşmış bir öğretmenim.Yorumlarınızı beklerim :)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba blogunuz, resimleriniz ve yazılarınız çok samimi. İnsanın işi gücü bırakıp size komşu gelesi geliyor.

    YanıtlaSil