About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

12 Haziran 2014 Perşembe

Öylesine...




Dekorasyon kitapları ve süreli yayınlarının iflah olmaz tutkunuyum. Yurt dışı seyahatlerimde giysi satan yerlere neredeyse hiç uğramıyorum ama kitapçılardan çıkamıyorum desem yalan olmaz... 

Bizde kaliteli ,bol resimli dekorasyon kitabı neredeyse yok,yurt dışından gelenler de el yakıyor. Kitaba acımadan para veren biri olsam da savruk biri değilimdir. Oralarda kitapların dahi autleti var. İndirimli yerlerden aldıklarım ya da 2. el hasarsız - az hasarlı-  olarak satın aldıklarımı bile  "kitabın eskisi daha makbuldür "deyip okudukça  çok ama çok mutlu oluyorum. 




Kır evi tarzını kendime çok yakın buluyorum. Evimiz bir site içinde olmasaydı daha mutlu olurdum muhtemelen çünkü evin çevreyle de uyumlu bir tarzı olmalı. Buralarda evlerin  mimarisi daha çok sözüm ona modern tarzın kötü birer kopyası . Ne yazık ki çevreyle ve yaşam tarzıyla örtüşmeyen evler tasarlanıp çok yüksek fiyatlara satılıyor. Bir süre sonra o sitenin modası (!) geçiyor ve yakın bir gelecekte neredeyse yarısı terkedilmiş  evlerden oluşan bakımsız siteler saracak dört yanımızı...

Bahçelerin de bir tarzı olmalı diye düşünüyorum . Neyse ki bu alanda bir parça bilinçlendik. Eski Türk filmlerindeki gibi zengin evlerin tonton bahçevanının budadığı kırmızı sarmaşık gülleri yerini çevreyle uyumlu ,yeşili bol örneklerine bıraktı ... 

Ege'nin yazı sıcak ve yakıcıdır ,kışın yağış olsa da yazın tek damla düşmez bizim buralara.

Su değerlidir o nedenle bahçeleri pek havalı gösteren çim alanlar hem ev ekonomisi için hem de ülkenin doğal kaynaklarına zarar verdiği için az tercih edilmeli .Ben bu konuda uzman değilim ama yaşayıp öğrendiklerimi paylaşmamın kimseye zararı olmaz değil mi?


Bir de son zamanlarda dış mekanların dekorasyonuna evin iç mekanları kadar önem verilir oldu. Bahçeler ,balkonlar ,teraslar evlerin içi gibi özenle döşeniyor. Ne güzel balkonlar fazla eşyaların atıl deposu olmaktan kurtuldu :)))

Bu günlük klavyemden bunlar döküldü,yarın mı ? Bilemiyorum artık... Burada bizbize söyleşiyoruz işte hesap kitap yapmıyorum ki...

Kalın sağlıcakla!

Not: Sarı kırlentler Kemeraltı'ndan bir mağazanın kapı önüne yığdığı indirimli kılıflar. Tanesini 7,5 liradan aldım.  Patchwork yastık kılıflarını artan kumaşlardan elde diktim. Ortancalar bahçemden,güller akrabalarımızın bahçesinden . Teneke kutudan sarkan el işi mi? Hayırlısıyla bitince bebek battaniyesi olacak ....

13 yorum:

  1. o kadar doğru ve o kadar güzel yazmışsın ki, su gibi aktı fotoğraflarınla yazın. Dergiler konusunda da çok haklısın. Bizdeki dekorasayon dergileri, reklamdan başka hiç şeyi olmayan dergiler. 200 sayfanın 150 si renklam abartısız. Birde mimar elinden çıkmış bir iki ev dekorayonu, bir kaç obje tamam, hadi, yallah:) ver 10 lira.
    Bu nedenle ben yerli dergi almıyorum neredeyse hiç. Evim dergisi ucuz ve diğerlerine nispetle daha dolu. Bunun dışında aldıklarımı sen biliyorsun zaten.
    Bende kır evini çok seviyorum, country çok seviyorum ve şu koltuk kılıflarına bayılıyorum senin, kır evini çok seviyorum, renklerini, eşyaların dizilişini.
    En az yabancı dergiler kadar işe yarıyor senin evinde:)

    YanıtlaSil
  2. sohbet ediyoruz biz bize :)))))

    YanıtlaSil
  3. Sabah sohbeti çok güzel oldu,kırlentler harika özellikle senin diktiklerin tabi herşey çok huzurlu görünüyor her zamanki gibi senin evine baktıkça oturup kahve keyfi yapasım yanında da kitabımı okuyasım geliyor gamsız gamsız ama neredeee...Bizim cadılar evi hiç toplu tutmuyor ki ev toplamaktan temizlik yapamıyorum o kadar yani:D Sohbetine doyum olmaz Nilgün Abla ama işler beni bekliyor:(

    YanıtlaSil
  4. Bu yazınızda kendimi buldum komşucuğum. Bu kadar mı benzeşir iki insan. Zevkler, ilgi alanları, sahip çıkılması gereken değerlerle ilgili görüşler..
    Evim dergisine ben de bayılıyorum. Çok hoş fikirler veriyor.Yıllarca Hause dergisi almıştım. Bir ara Triplex adlı bir dergi vardı, o da çok hoştu. Hala saklarım.
    Gelelim yastıklara; çok çok hoşlar. Evin dekorasyonundan sıkılınca en kolay yöntem yastıklarla havayı değiştirmek. Ayrıca konsept oluşturmada da çok yardımcı oluyorlar. Şu günlerde deniz ve yaz konsepti aklımda , derken bir de baktım ki bu ayın Evim dergisinde yer vermişler. Aaa, yine fazlaca yazdım. Bahçede ve evde çok iş var. sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

    YanıtlaSil
  5. Arabistan'dan beş adet dergi taşıdım, yük mü yük ama kıyamadım o dekorasyon dergilerini ardımda bırakmaya, keşke hem dergi hem kitaplar daha ucuz ve daha kolay ulaşılır olsa, keşke bizden de böyle yayınlar çıksa... ve ne güzel yazmışsın nasıl güzel anlatmışsın, bi solukta zevkle okudum. öpücük :)

    YanıtlaSil
  6. nilgün tespitlerin çok doğru ama bunun farkında olan kaç kişiyiz ah! eflatun yastıkların nasıl da ışıldıyorlar. ruhu olan evleri seviyorum. evine değen ellerine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bayıldım koltuk kılıflarının nizam intizam ve şıklığına,
    Allah sana gönlünün istediği gibi bi başına ev verir inşallah
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  8. nilgün hanımcığım...beraat kandilinizi kutlar,hepimize hayırlı olur inşallah..dualarınız kabul olur....eflatun kırlentlerin iyi günlerde kulan.ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  9. Eviniz, pek çok insanın yaşamak istediği kadar ( buna ben de dahilim) güzel bir ev... Güle güle oturun. Kırlentlere bayıldım ellerinize sağlık. Ayrıca çimlerin çok su tükettiğini de bilmiyordum. Onun yerine ne kullanmak lazım? Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar tekrardan; yabancı dergiler konusunda bir öneri getireceğim; ipad kullanıyorsanız her türlü yabancı dergileri yurt dışı fiyatıyla aynıya getirebilirsiniz :) Ama ben nedense teknolojiye meraklı ve ilgili olduğum halde; ipad ile nedense kitap/dergi okurken pek zevk alamıyorum.İlla ki dergilerin sayfalarına dokunacağım :) Ama yine de sıklıkla kullandığım güzel bir alternatif.Böylelikle neredeyse yarı fiyatına dergiyi okumuş oluyoruz ;) Güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil
  11. zevkinize evinize bayılıyorum. çevremizde yaşayan herkes sizin gibi tertipli zevkli olsa keşke. patchwork yastıklar ne güzel olmuş bende şu an sehpa örtüsü yapıyorum biterse böyle yastıkda yapayım. keyifle oturun, sevgiler :))
    www.atolyenott.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Zevkinize bayiliyorum :) Ortancalar annemin en sevdigi cicekler o yuzden bendede yerleri ayri :)
    Keyifle, huzurla mutluluklar guzel bir hafta dilerim size
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. pardon! tık tık!!! özledimde, o nedenle:)))

    YanıtlaSil