About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Haziran 2014 Pazartesi

Kedili...


Mevsimler değişti,aylar artık şöyle adlandırılacak gibi geliyor bana...
Ocak,şubat ,mart ,nisan,nisan nisan nisan...ocak ,şubat ...




Bu aralar bizim evde bu kanepe pek revaçta. Artık kim önce kaparsa onun oluyor ...



Fotoğrafları şöyle bahçeye çamaşır ipi gereyim yabancı bloglarda gördüğüm üzere  rüzgarda salınan örtü fotoğrafı gibi çekeyim diye beklettim ama hava hafta boyu açmadı bir türlü . Açmak şöyle dursun geçende çamur yağdı resmen de neredeyse tüm gün balkon teras yıkadım,hala daha sarı sarı görünüyor seramikler gözüme de eşim " bırak birazını da yağmur temizlesin " deyince bu öneri işime geldi  sözünü dinleyiverdim :)))




Ne yapalım bahçeye çıkamadık biz de kış bahçesinde çekim yaparız değil mi ama?
Kapı ardından masum bakışlar fırlatıp  ev halkına dahil olmayı kafasına koyan Kahve'nin çabalarını taktir ettim doğrusu ...

Evde yeterince kedi var zaten , yatak - yorgan,yastık, örtü falan bari kedili olmasın değil mi? Yoook elim hep kedili objelere gidiyor ne yapayım ? Ben de böyleyim işte...

Küçücük bir fotoğraftan yola çıktım,pinterestte gördüm bu aplike örneğini,aradım taradım büyük halini bulamadım. Sağolsun Çiğdem hanımcığım " dur üzülme sen, bunu fotokopiyle büyütür çalışırız " deyince bi sevindim sormayın!
Yatak örtüsü yapacak kadar büyütüldü ,her parçası tek tek çift taraflı yapışkan telayla işlendi ,kedili aplikenin çevresi battaniye dikişi çalışıldı ,kediciğin bıyıkları  sap işiyle işlendi,kalan her yer elde yorganlandı ,aynı işlem dört köşesi için de uygulandı ve yaklaşık 2-3 ay gibi bir sürede araya iki yastık bir runner sıkıştırılarak bitirildi...

Kendileri çocuk yatak örtüsü olurlar, bu ara çocuklar için birkaç şey daha çalıştım ama artık kime kısmet olur bilemiyorum :)))




Kedinin aslı  bu,dileyen benim gibi büyütüp çalışabilir....

Herkese gönlünce geçecek ,aydınlık, güneşli misssler gibi bir hafta dilerim!
Kalın sağlıcakla!

21 yorum:

  1. günaydın
    yumulasım geldi,o yorgana şöyle bir sarılayım,kahvemi alayım,verandanın köşene oturup yağan yağmuru seyredeyim:)
    çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çoook tatlı bu kızlar. Nasıl özlemiştim anlatamam. Dün hattım açıldı ve bu sabah yürüyüşten dönünce daha hiç bir işe başlamadan sizlere yazıyorum. Nasılsınız sevgili komşum? Yaptığınız işler harika! Ellerinize sağlık. Daha uzun yazmak isterdim ama pek çok iş beni bekliyor. Artık daha kalabalığız. Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  3. bende gelip yanına uzanıcam kızımın :)))
    öpüyorum ikinizi ve diğer lokumuda

    YanıtlaSil
  4. Harika birşey olmuş elinize sağlık, sizin evin bu renkli halleri bizim de günümüze yanısıyor bence;))) gözümüzü gönlümüzü açıyor doğrusu, elinize sağlık Nilgün Abla'cığım.. Kedili objelere elin kayması normal bencede;) çok hoş olmuş çok büyük emek verilmiş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. şahane olmuş çok beğendim, ne emek var üzerinde ama sonuca değmiş! bu arada koltuğa yumulan o kedicik pozlarına bayıldım, çok güzeller..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. colettecim,,,nasil sirin bir kose olmus?
    tabiki kapisirlar..benim senin diye:)
    sen kedilere,,,ben kuslara,,tavuklara hastayim..
    ama olsun,,tamamliyoruz
    bloglar arasi muhabbet bu iste:)
    opuyorum,,,sevgiyle selamliyorum

    YanıtlaSil
  7. Ahh ne kadar sevimli bir örtü olmuş o öyle, emeklerinize sağlık, gönlünüze sağlık:) Kedicikler olmadan olmuyor ki, bir kere hayatımıza girdiler mi her alanımıza yayılıyorlar sevgiyle:) Ne kadar uzun bir uğraşmış bu iş meğerse ben böyle uzun zaman aldığını bilmiyordum. Kedili aplikenin çevresindeki battaniye dikişi favorim, böyle büyük yatak örtülerine falan da nedense çok yakıştırıyorum:) Güle güle kullanın:) Ev ahalisinin koltuk telaşı da pek tatlı, yakışmışlar oraya, huzurlu görünüyorlar her zamanki gibi. Öperim patilerinden onların her birinin ayrı ayrı:)

    YanıtlaSil
  8. Harika oldu ellerinize sağlık...Eeee sırada ne var şimdi, süpriz mii?

    YanıtlaSil
  9. Ooohhh gel keyfim gel...dedim resimleri görünce ne güzel yayılmışlar kanepeye:) yatak örtüsü şahane olmuş, eline sağlık, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. oyyy yanlarına uzanasım geldi güzelliklerinize kurban olurum sizin:))

    Canım ellerine sağlık, bayıldımm kedi resmini aldım ben de makine de belki aplike olarak kullanırım paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Çocuklara pek yakışmış yeşilli, turunculu yeni renkler :)) Pek de güzel poz vermişler.. Bu arada örtü tek kelime ile harika...

    YanıtlaSil
  12. nilgün hanımcığım...kuyruklu dostların keyifi yerinde .O köşede de kapılmıyacak gibi değil yani....sizler harika işler yapıyorsunuz.(maşallah) ellerine sağlık çokgüzel olmuşun ötekinde süper...sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  13. ne güzel sıralamışsın ay takvimini bayıldım :)) Nisan benim ayım ama fazlası sıkıyormuş onu gördüm bu sene :)))
    Kediler muhteşem ellerine sağlık Sevgili Colette. kedi sevilmez mi hiç canlı olsun resim olsun ne farkeder. Fazlası da iyidir. Ellerine sağlık.
    O kanapeye bende gözümü diktim bakalım çok rahat görünüyor :))
    Mutlu haftaların olsun..

    YanıtlaSil
  14. Biraz önce sokakta arabanın motoruna girmiş minnak bi kedicik buldu kızım,ne olcak bizim evlerin halleri böyle ....sevimli dört ayaklar...örtünüzde çok güzel iyi günlerde kullanılsın sevgiler GÜRŞEN

    YanıtlaSil
  15. mutlu exclusive design9 Haziran 2014 13:24

    ellerinize sağlık.. Kedi çok ama çokk tatlı...

    YanıtlaSil
  16. Rüya gibi bir kanepe, bir yanda pisicikler, bir yanda köpecikler, arkada misler gibi bahçe, daha ne istenir ki hayatta ♥

    YanıtlaSil
  17. çok sevdim, kuyruğunu, kurdelesini, karşısına geçip, geçip seyretmişsindir eminim, insan emek verince çok kıymetli oluyor, sevgili nilgün ellerine, gözlerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. sen yaparsan işte böyle güzel olur:) ellerine sağlık,bin kez...bu arada çocuklar da iyi köşe kapmışlar:)

    YanıtlaSil
  19. çok güzel olmuş Nilgüncüm, ellerine sağlık. Senin kadar becerikli olabilsem bu konuda, çok geriyim çok:)

    YanıtlaSil
  20. Ne severim sizi, minikleri <3

    YanıtlaSil
  21. Kanepe çok şirin duruyor. Maşallah kızlarında keyfine diyecek lsöz bulamıyorum. Ellerinize sağlık . Renkleri konuşturmuşsunuz. Sevgiler.

    YanıtlaSil