About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Yaz geldi mi ne?




Yazıya nasıl başlayacağımı bilemedim.
İçimden gelmedi iki satır yazmak. Zorlama olmasın diye hiç vermediğim kadar uzun bir ara verdim. Hayat zaten yeterince zorken ,herkes binbir dertle uğraşıyorken ve moralim bozukken ne hakkım vardı sizlere  de mutsuzluk zehrini akıtmaya...

Bu yıl ülkem insanı çok üzüldü ,çok yıprandı çok acı çekti. Keşke "güzel günler göreceğiz çocuklar ! " diyebilsek...
Hep birlikte söylesek o türküyü...  Ha sahi youtube  kapalıydı değil mi hala :(


Ege'ye yaz geldi...
Her zamanki gibi ansızın hem de...
Tadını çıkarmak gerek bu güzelliğin. Şükretmesini bilmek gerek... Ege dünyanın harikası,memleketimin her köşesi eşsiz her köşesi hazine ...

Keşke "ülkem çok güzel,eğitimde fırsat eşitliği var,insanlar özgürce demokratik haklarını kullanabiliyor,işsizlik yok,sağlık hizmetleri kusursuz,yaşlılar mutlu ,gençler umutlu " da diyebilsek... Keşke...


Bahçe yaza hazır. Kızların keyfi yerinde,bizim ev şükürler olsun konuklarla dolup taşıyor,biten el işlerim var ,yeni başladığım kitaplar biten kitaplar derken hayatımız akıp gidiyor...

Şimdilik bizim cepheden haberler bu kadar. 
Hayatınızda her şey dilerim gönlünüzce olur...
Kalın sağlıcakla!

20 yorum:

  1. aynen nilgün hanımcığım... acılardan yorulduk..her gün bir şey uyanıyoruz.allahım hepimizi korusun.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  2. Bende kaç günlerdir ne fotoğraf çekmek istiyorum, ne de yazmak. Ama burasıda bizim birlikte neşelendiğimiz, birlite sevindiğimiz bir yer oldu artık Nilgüncüm. O kadar çok şey paylaşıyoruz ki! Birbirimnizi tanımadan, çok yakın, çok candan arkadaşlar olduk. Burası sayesinde. Seni çok iyi anlıyorum. Geçecek bu sıkıntılı günler, benim inancım sonsuz. Bak sende ne güzel fotoğraflarla geldin, günümü aydınlattın, içimi açtın. Birbirimize geçen bu harikulade enerji yeter!
    Çok seviyorum seni, bahçeni, evini, kuyruklu dostlarını, hayata bakışını, enerjini...daha ne diyim ben sana.
    Daha sık paylaşalım, daha da çoğalalım, enerjimizi aktaralım inşallah...

    YanıtlaSil
  3. keşke....keşke güzel kalpli kadın...ne güzel,ne yalın yazmışsın...o güzel bahçende huzurun ve mutluluğun eksilmeden,artarak geçsin bu yaz...

    YanıtlaSil
  4. Güzel bahçeniz de huzur dolu günler dilerim

    YanıtlaSil
  5. Ama ama o zaman da kalbimiz kırılmıyor mu? Sokak karanlık, televizyon karanlık, burada da aydınlık olmayacak mı? Umut olmayacak mı hiç elimizde? Umut da kalmazsa ne kalacak ki geriye? Bize lezzetli yemeklerden bahset, güzel elişlerinden, mis kokulu çiçeklerden, yaramaz kuyrukluların hikayelerinden..Bahset ki, umudumuz olsun, bir tek umudumuz var zaten, o da elimizde kalsın..

    YanıtlaSil
  6. sevgili colette gerçekten özlemişim, merhaba sana , merhaba yaza, merhaba evdekilere, çok sık tekrarlıyorum ama şair ne demiş ''dünyayayı güzellik kurtaracak'' herkes inanırsa olur.

    YanıtlaSil
  7. Hayat, hep ileriye akıyor öğretmenim.

    Bu; etraf koşullar ne olursa olsun, öyle ya da böyle değişim kaçınılmaz demek. Bugün, bazılarımız için karanlık ve stres dolu; bazılarımız içinse yıllardır beklenen bolluk ve paranın elde edildiği en güzel günler demek. Geçmişte de hayat kimilerine rahatlık ve huzur; kimilerine dert, sıkıntı, yoksulluk ve kayıp taşıdı. Kısaca, hayatın sıkıntı ve rahatlık döngüsünün, ne en üstünde daimisin, ne de en altında. Üstüne; rahatlıkta da, huzursuzlukta da sınava tabisin...

    Zaman bizlere ne taşıyacaksa birlikte görüp, nefesimiz varsa yaşayacağız. Güne güzellik katan renklerinizden (sık gelemediğim için kendimi arka sıralara koyuyorum) sizi izleyenleri mahrum etmeyin derim kendimce.

    Gri renklerin içine bir nefes borusu açılmış olur böylece. Elif hanımın dediği gibi, karşıdaki yüzlere yerleşen bir gülümseme ile kalplere uzanan bir umuttan daha büyük sadaka mı var?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bahçene kuruldum, yorum bırakayım derken Sevgili Nurdan ın sohbetine dalmışım...Selamlarımı bırakayım istedim.

    YanıtlaSil
  9. Nilgün hanımcım ne güzel yazmışsınız..İnşallah yarınlar aydınlık ve güzel olacak..

    YanıtlaSil
  10. Aslinda cok sey yazacak, soyleyecek ama, sen o kadar guzel anlatmissin ki, uzerine sadece aynen, al bendende o kadar demek kaliyor bana.
    Ama bahcene bakarken gulumsedim, mutlu oldum, eminim her gelenin yuzune bi gulucuk konduruyorsun; Hadi bu kadarida bizim mutlulugumuz olsun...

    YanıtlaSil
  11. Benzer sözler ile ben de bir post paylaştım bugün Nilgin ablacığım, düşündüklerimiz hissettiklerimiz bir... yeter ki huzurumuz olsun biz yazını da kışını da güzel yaşamasını biliyoruz bu cennet ülkenin, artık fırsat verilsin ağız tadıyla olaysız bir gün bir hafta geçrimemize.
    Güzel yuvanda, bahçende keyfiniz eksik olmasın <3

    YanıtlaSil
  12. Geldi geldi yaz bence de... Ege'de bahçe ve balkon sezonu açıldı. Çok özlediğim bir yönüdür Ege'nin.

    YanıtlaSil
  13. Çoğumuzun bir tarafı hep kırık ama ne yaparsın günler günleri kovalıyor işte.. O güzelim evini, bahçeni, el işlerini hele de kuyrukluları fazla özletme lütfen..

    YanıtlaSil
  14. Çok haklısın colette sabah işe gelirken epeydir şu dikkatimi çekiyor. Etraftaki insanların hiç gülmüyor, neşeli bir yüz göremiyorum.. Özellikle trafik karmaşasında ufacık bir olayda hemen tartışma kavgaya dönüşüyor. İnanın çok üzülüyorum elimden ne gelirse onu medeni bir şeklide uygulamaya çalışıyorum.. Gerçekten de ülkemiz çok zor günlerden geçiyor umuyorumki kısa sürer son bulur.. iç karartıcı durumlara kaptırmadan hayatı idame ettirmek bizim görevimiz..bu güzel mevsime yakışır bir hayat olsun önümüzdeki günlerde sevgiyle sağlıkla kalın.Bahçe ve eviniz zaten o kadar iç açıcı ki mesela ben bakarken çok keyif alıyorum her sabah ..

    YanıtlaSil
  15. Çok mutlu oldum yazınızı görünce ♥ Sizin eve yaz gelmiş, çoook güzel olmuş. Bizim buralara da geldi sanırım. Gün içerisinde klimalı ofis, akşam işten çıkınca basık ve sıcak bir hava var, evde ise cam açtık, gelmiş galiba... Bizim için yaz bu kadar sanırım :)

    YanıtlaSil
  16. evet colettecim,,galba geldi yaz..
    ama biraz buruk,,biraz kirik
    kendine iyi bak,,opuyorum seni
    herzamanki gibi kareler cok guzel.......soylemeden gecemedim:)

    YanıtlaSil
  17. o kadar çok keşkelerimiz oldu ki , sanki bu yıl gibi geliyor ama uzunca bir süredir böyle .yaz heryere geldi , sıcaklar vurdu , you tube kapalı , umut yarınlarda :)

    YanıtlaSil
  18. Herşeye rağmen hayat güzel, umudumuzu yitirmemeliyiz... Sizin oralara da yaz bi başka güzel gelmiş Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Bizim buralara hala yaz gelmedi. Güya Afrika. İnanmakta güçlük çekiyorum bazen. İki gün güneş çıkıyor seviniyoruz ama üçüncü gün mutlaka hava grileşiyor ve yağmur dökülüyor. Yarın son diyorlar artık kasvetli havalar, bakalım bekliyorum ki güneş artık içimi ısıtsın. Bahçe ne güzel şey, salıncağa da bayıldım. Ben de bu sıra netten hep bahçe mobilyası oturma grubu salıncak falan bakıyorum. Aslında bizim için henüz erken onları artık oturmaya başladığımızda almak gerekiyor ama olsun yine de bir heves bakıyorum. Sizin ahşap salıncağı sevdim, şimdi orada oturup kitap okumak ne keyifli olurdu. Bir de o minik bisikletin büyüğünden alıp çiçek ekmek istiyorum içine ve dış kapıya, girişe koymak istiyorum ben de bakalım:) Böyle hayallerini kurmak bile iyi geliyor insana. Umarım biz geldiğimizde İzmir güneşli olur. Her şeye rağmen, tüm kötü haberlere ve yaşanan kötü olaylara rağmen hala yaşıyor olmak güzel, yaşamı sevebilmek güzel..Dostlar da iyi ki var. Benim de inşallah gelenim gidenim bol olur:)
    Sevgiler çok
    Patili ev ahalisine de öpücükler:)

    YanıtlaSil