About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

11 Ocak 2014 Cumartesi

2014 ocak - ilk yazım...





Blog işi gönül işi...
Bir kere paylaşmayı seveceksiniz;emeğinizi,bilginizi ,zamanınızı hiç tanımadığınız insanlarla paylaşacak bundan hiç gocunmayacak hatta mutlu olacaksınız. İnsanları karşılıksız sevecek ,beklenmedik durumlarda çoğu zaman hoşgörecek ve yazmaya devam edeceksiniz! Yorulunca da dinlenmesini,güç toplamak üzere ara vermesini bileceksiniz!

Yok merak etmeyin hiçbir şey olmadı,hiç kimseye sitem falan da etmiyorum. Yalnızca biraz ara vermek iyi geldi / gelecek...

Yaklaşık 2 haftadır yazmıyorum bu ara herkes grip ya belki grip oldum sanmıştınız ,yok iyiyim çok şükür . Kesiyor biçiyor ,dikiyorum. Pek çok kitabım birikti ,onları okuyorum. İnternete daha az zaman ayırınca okumaya daha çok zaman buluyorum. Bahçede yapılması gerekenler var sabahları biraz bahçeyle uğraşıyorum,günler zaten kısa ev işleri,kızlar derken akşam oluveriyor.

Kısaca memleket ahvalini izlerken ne kadar iyi olunursa o kadar iyiyim !
Bahçemden ,limon ağacımdan ikramda bulunsam sizlere alır mısınız? Aman iyice yıkayın ama temizlik şart ! 
Tatlı bir şeyler ikram etmek isterdim size lakin şimdi limon , portakal zamanı ; yani ekşi işte... 

Mutlu geçsin hafta sonunuz!

49 yorum:

  1. Ben de su siralar evimin tadini cikariyorum. Ozlemisim evimi... mutlu bir hafta sonu diliyorum.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakettin canım . Çıkar evinin keyfini . Öpüyorum çok ♥

      Sil
  2. Ahh o limonlar nasıl güzel nasıl kıymetliler... Birden Alaçatı'da olmak istedim çarşıda dolaşmak, Çeşme sahillerinde ılık esince rüzgar deniz kokusuyla mutlu olmak... bak bir kase limon beni nerlere taşıdı Nilgün ablacım :) ara vermek iyidir iyi gelir, bazen lazımdır ;) Öpüyorum seni, Riyad'dan sevgiler, iyi haftasonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kıymetliler Ahucuğum çook... Limon portakal ılık Akdeniz havası ne güzel değil mi?
      Hayat tadını çıkarmasını bilene güzel.
      Öpüyorum seni limon kokulu günler diliyorum.

      Sil
  3. özlemiştik ...
    bir şey kesin ki; internette çok kaldıkça kitap okumaya zaman az kalıyor.
    merhaba demen güzel oldu.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon burada olmayı çok seviyorum ancak kışın zaten günler kısacık gün ışığından daha fazla yararlanabilmek adına biraz yavaşlamak istedim.
      Benden de sevgiler.

      Sil
  4. İyi olmanıza sevindim Nilgün hanımcığım bende grip olduğunuzu sanmıştım.Dinlenin ara verin tabii ama kendinizi çok özletmeyin.
    Sevgilerimle çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanımcığım iyiyim çok şükür . Burada olmayı seviyorum çok sık olmasa da merhaba demek için uğrarım tabiii.
      Ben de çok öpüyorum.

      Sil
  5. Hoş geldiniz:) Merak etmiştim doğrusu ve hasta olmamanıza çok sevindim. Bu sıra Türkiye'de herkes grip salgınından muzdarip. Bizim de izin zamanı geldi şimdi epey tedirgin olduk bu hastalık mevzularından. Evinize her baktığımda huzur buluyorum kim bilir orada yaşamak ne kadar huzur vericidir, fotoğraflardan bu etkiyi alabiliyorsak:) Limon ağacı en sevdiklerimdendir. Mutfak penceremin hemen önüne bir tane dikmek istiyorum ben de. Bu gelişte ağaçlarımızı seçeceğiz bakalım, insan her meyveden dikmek istiyor nasıl karar vereceğiz bilmiyorum. Limonlar çok güzeller. Elimi uzatıp birini alasım geldi:) Çok sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacığım çok haklısın. Grip salgını tanıdığım herkesi perişan etti,aman hava değişikliğine dikkat edin. Bilirsin İzmir'in havası çok değişkendir.
      Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Limon bu iklimde rahat yetişiyor biz daha evin tadilatı başlamadan nar,limon ,şeftali ağacı diktik;nar bir yıl meyva verdi bir daha vermedi ama az da olsa şeftali oluyor limon daha verimli gibi. Bir de zeytin mutlaka dikin ,çünkü aza kanaat ediyor ve yaz kış yeşil kalıyor. Benimkiler birer öneri sen gönlüne göre seçebilirsin ama bunlar bizim iklimde garanti :)
      Benden de sevgiler.

      Sil
  6. Ne güzel, dalından limon toplamak ! Mis gibi tazecik. Ben bir de limon çiçeklerinin kokusuna bayılırım. Bahçenizde açtıkları zaman kimbilir nasıl kokuyordur.
    Ağzınızın tadı, keyifli yaşamınız daim olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nova hanımcığım limon çiçeğinin kokusu bana baharı hatırlatır. Dün İzmirde nasıl güzel bir hava vardı anlatamam baktım limonun üstünde birkaç çiçek var hemen seni anımsadım:)
      Sevgiler...

      Sil
  7. herşeye ara vermenin iyi olacağı düşüncesindeyim herzaman...
    limon yemeyi çok seven biri olarak,limonlu foto çok hoşuma gitti :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Minik'im:)
      Limonlardan dilediğin kadar alabilirsin.
      Öperim !

      Sil
  8. :)
    2014 her anlamda güzellik getirsin dilerim...

    mis gibi limon kokusu burnuma kadar geldi...

    sevgiler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Cepayna 'm!
      Kaseden dilediğin kadar limon alabilirsin :)

      Sil
  9. Ne garip; yüz yüze tanışmıyoruz ama paylaşımlarınız sekteye uğrayınca merak etmiştim sizi. Keyfinizin yerinde olmasına sevindim açıkçası:)..Limonlar da bir harika bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shingetsu' nun Pisili Dükkanı çok teşekkür ederim. Sen zaten blog isminle gönlümde taht kurdun ,yüzyüze gelmesek de...

      Sil
  10. Gribe yakalanan biri olarak, hasta olmamana çok sevindim, limonlar harika görünüyor. Benimde bahçemde limon ağacım var ama bu sene limon vermedi bana :( Çok kıymetli oluyor insanın kendi yetiştirdiği her şey :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacığım çok geçmiş olsun!
      Tanıdığım herkes bu gripten şikayetçi ,Allah tez zamanda şifa versin inşallah!
      Canım limon bazen küsüyor hiç meyva vermiyor bizim bu evde 2. kışımız ağaçların bakımını zamanında yaptırdık,evvelki yıllar biz de pek ürün alamıyorduk ne yazık ki:(
      Benden de sevgiler!

      Sil
  11. 2014 selamlar:))))limonlar missss.
    Ğüzel hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Halime çok teşekkür ederim,haftanın başı geldi ama olsun varsın değil mi?
      Mutlu bir hafta dilerim ben de sana. Öperim çok!

      Sil
  12. özledim sizi ve o güzel paylaşımlarınızı,iyi ki araya bir ara verip yazdınız acaba hastamı tatile mi çıktı diye merak ediyordum.Yazdığınız bütün cümlelere tek tek katılıyorum,memleket böyle olunca morali bozuk oluyor insanın...kitap konusunda çok haklısınız internet çok kötü baltalıyor okuma isteğimi ve zamanımı...limonlardan aldım bir tane salatama sevgi sıktım sizin elinizden,ama bu kadar ara vermeyin olur mu,özletmeyin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicibici hobiler anlayışın için çok teşekkür ederim. Burada olmayı gerçekten de çok seviyorum ama okumak istediğim kitaplar o kadar çok birikti ki... Beni anlayacağınızı umut ediyorum.
      Sevgiyle kal !

      Sil
  13. Ben maalesef yokluğunun farkına varamadım Sevgili Colette şu mendebur hastalıktan yeni kalkıyor 2014'e yeni uyanıyorum diyebilirim :)))
    Ama sen hep buralarda ol yine de, arada sırada mola versen de fazla uzatma emi.
    Limonlardan almaz mıyım hiç şu an en ihtiyacım olan şeylerden..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette sen de öyle ,çok özletme kendini .
      Öperim çok ♥

      Sil
  14. nilgün hanım ...hoşgeldiniz. her yer tertemiz çiçekler limonlar ayy .. içim açıldı.maşallah.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim çok teşekkür ederim. Ne mutlu bana iç açan yazılar yazabiliyorsam eğer.
      Öperim çok!

      Sil
  15. limon fikri çok mutlu etti beni. bahçenize girip 1 tane kopardığımı hayal ettim...teşekkürler limon için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuhal'in Müzesi Sanırım bu ilk ziyaretiniz ya da ilk yorumunuz;hoşgeldiniz!
      Ben de çok teşekkür ederim,her zaman beklerim.
      Sevgiler...

      Sil
  16. Limonları kaseyle rica edeyim öğretmenim ;) Limonçello yapayım, hani şu Aramızda kalsın dizisindeki limon şerbeti yani, teybe de Zeki Müren'den Lingo lingo şişeleeer :))) Hastalıktan gözümü ancak açabildiğim için o limonlar bana çok llazım ;) Teneffüse çıkmak, ara vermek, başka alanlara kaymak azıcık bence de güzel ;)) sevgiler çook ;) Yaseminlere de çok özlem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo bayıldım bayıldım ben bu işe. Ben de sayende izlemeye başladım o diziyi biliyor musun?
      Limonun sözü mü olur ben sana sıcak ballı limonlu çay yaparım yanında sohbet . Nasıl beğendin mi?
      Sevgiler...

      Sil
    2. Beğenmek ne, bayıldımmm :) İnşallah, orda olmazsa İstanbul'da :)) Her zaman beklerim ve çok da isterim yüz yüze görüşebilmeyi ;)

      Sil
  17. eviniz çok güzel.. herkesin hayallerindeki gibi. ne güzel ki siz hayallerinize kavuşmuşsunuz. ayrıca limonlar harika görünüyor. yeni üye oldum blogunuza. paylaşımlarınızı iple çekeceğim bundan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Meri çok şükür ki küçük ama huzurlu bir evim var. Yıllarca çalıştıktan sonra artık dileğim sakin bir hayat sürüp sağlıklı yaşlanmak. Allah sizlere de nasip etsin inşallah!
      Sevgiler...

      Sil
  18. Nilgün Hanım Merhaba;

    Blogunuzu keşfettiğim sizi bulduğum için çok mutluyum inanın. Dediğiniz o kadar doğru ki blog işi gönül işi... Yazmadığınız süre zarfında neredeyse her gün blogu ziyaret ettim. Eski gönderileri okudum. O kadar paylaşımcı ve o kadar zevklisiniz ki. Hatta akşam eşimle konuşuyorduk. Bir gün müstakil bir ev yaparsak diye. Ona sizden bahsettim. Ne kadar zevkli olduğunuzdan, benim ruhumu yansıttığınızdan. Bu ne güzel bir şeydir ve herkese nasip olmaz. Mis kokulu limonlara karşılık, Eskişehir'den kucak dolusu sevgiler yolluyorum size. Sağlıcakla kalın ve hep bizimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Melek Altınay Aksözek hanım ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Anne tarafından Eskişehirli biri olarak Eskişehir'den gelen her konuğu ayrı bir heyecanla karşılarım.
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Allah size de gönlünüzdeki hayatı nasip etsin,hayallerinize sağlıkla ulaşmanızı dilerim.
      Limonlardan dilediğiniz kadar alın lütfen,her şey paylaştıkça güzelleşir.
      Sevgiyle kalın!

      Sil
  19. ben de ay sonunda uzun bir izne çıkıp oğlum ve evimle ilgileneceğim bir süre. çok özendim size, hele de bahçenize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Antigone gönlünüzce gezin eğlenin güzel bir tatil geçirin inşallah. Okullar tatil olunca çocuklarla zaman geçirmek çok faydalı olur tabii,o da sizi özlemiştir. ,Sevgiler...

      Sil
  20. Sizin bu kış bahçenize bayılıyorum. Orada ne keyifli kitap okunur, kahveniz çayınız yanınızda, kızlar ayak ucunuzda.Keyfiniz bol olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dedem,gofret ve ben,kitap okumak ,örgü örmek ve çarpı işi yapmak işte burada çok zevkli ama bir de bahçeli evin işi bu kadar çok olmasa !
      Öperim canım,sevgiler...

      Sil
  21. Hafta sonu İzmir deydim çok şanlısınız hava çok güzeldi, Limonlarınız ağzımı sulandırdı doğrusu, paylaşımlarınıza çok teşekkürler....mutlu kalın, sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sry haklısın hafta sonu İzmir'de hava olağanüstü güzeldi. Bahar havası vardı resmen. Güzel ziyaretin ve nazik yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  22. Ben anladım seni😉aslında blog yazan hepimizin zaman zaman hissettikleri, bir ara nilgüncüm nerdesin diye yazacaktım son postunun altına ama dedim ki bi dur, belliki nefes almak istiyor, benim ki de yakındıır😉 limonlar bahçenden mi? Bu ne güzelliktir yarabbim, şifa niyetine yiyin, selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim kalp kalbe karşıdır sözüne gel de inama!
      Biraz mola vermek lazım . Hem güçlenmek hem de dinlenmek için.
      Buradayım ama daha biraz daha az uğramak istiyorum. Gerçekten de hiç kitap okuyamaz oldum ve içim içimi yiyiyor . Bizim evin işi zaten biraz ağırdır ,ben de yorgun olduğumdan mıdır nedir bu ara daha bi zorlanır oldum. Neyse iyiyim iyiyim merak etme.
      Öpüyorum çok ♥

      Sil
  23. Ne zevkli bir blog.. Takipteyim, sevgiler.. =)

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Colette, hislerini doğru kelimelerle anlatmakta üzerine yok.Ara vermek ve kendin için bir şeyler yapmak insanı huzurlu ve mutlu kılan şeylerden biri.Bu yıl limon ve mandalinaların tadından hiç birşey anlamadım maalesef.Ama,senin bahçendense lezzetlidir mutlaka.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hümeyra duygularımı anlayıp bana hak verdiğin için çok mutlu oldum.
      Limonlar tatsız olsa ne olur ki evin huzurlu yüreğin mutlu olsun yeter ...
      Sevgiyle kal...

      Sil