About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

17 Aralık 2013 Salı

Yemek lazım!

Yemek konusunda hiçbir iddiası olmayan ama konuk ağırlamayı çok seven birinden 1 bilemedin 1,5 saatte hazırlanacak salatalar,atıştırmalıklar menüsü


Yeşil Mercimek Salatası : Dondurucuda her zaman haşlanmış mercimek,nohut ,fasulye gibi kuru bakliyat bulundurmak hayat kurtarıyor.
Malzememiz 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek,
2 limonun suyu
1/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze sarımsak ( dövülmüş 3-4 diş sarımsak da olur )
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1/4 çay bardağı nar ekşisi
tuz,arzuya göre acı kırmızı pul biber
Hepsini karıştırın ...
Afiyet olsun1


Kanepeler;
tost ekmeğini dörde bölün,
çemen,pul biber,tuz,kimyon,ceviz,zeytinyağı,ev yapımı biber salçası,ev yapımı domates salçasını göz kararı karıştırın,ekmeklere sürüp maydanoz yapraklarıyla süsleyin!
Afiyet olsun!


Lahana salatası
1/2 kg.  süzme yoğurdu damak tadınıza göre 3-5 diş ezilmiş sarmısakla hazırladıktan sonra bir kaç kaşık light mayonezle karıştırın ,bu karışımı  haşlanıp tiftilmiş tavuk göğsü, 1 kutu mısır konservesi,8-10 tane ince kıyılmış kornişon turşu (kıyılmış olarak hazır satılıyor ) çok ince kıyılmış 1/2 Lahana  göbeği , 1 demet dereotunun üstüne boca edin ,iyice karıştırın ,cevizle süsleyin.
Afiyet olsun! 


1,5 paket tahıllı bisküvi veya kakaolu bisküviyi rondodan geçirin,2 çorba kaşığı erimiş tereyağı ve 2 çorba kaşığı ılık sütle karıştırın, bu karışımı ince bir hamur haline getirin, elinizle kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın "Dr. Oetker Ceescake yap " paketinin üstünü okuyun TIK TIK  Cheescakenizin kremasını hazırlayın ;Yazdan dondurduğunuz vişnelerle kekinizi süsleyin bir parça yaprak jöle ile vişne suyundan sos hazırlarken kekinizi derin dondurucuya koyun soğusun ,sos ılınınca kekinizi dondurucudan çıkarın üstüne dökün. Servis yapana değin buzdolabında bekletin .
Afiyet olsun!



İlave olarak şipşak tarafından - milföy hamuruyla- bir tepsi börek yapın ama benim gibi fotoğrafını çekmeyi unutmayın !

Tüm bu hazırlıklar çok zamanınızı almayacağı için yorulmayacaksınız bile...


Son olarak ; sıcacık evinizin kapılarını açın ve konuklarınıza yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle "hoşgeldiniz! " deyin!


Unutmayalım ki konuklarımız bize yiyip içmeye değil güler yüzle karşılanıp hoş sohbetler eşliğinde güzel zaman geçirmeye geliyor. Lütfen tüm gün hazırlık yaparak kendinizi hırpalamadan önce bunu bi düşünün !

Kalın sağlıcakla!

22 yorum:

  1. herşey çok lezzetli görünüyor elinize sağlık,ben pastadan bir dilim rica etsem:) eminim evinize gelenler kapıdan itibaren gülümsemeye başlıyordur, önce size daha sonra cicilerinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili cicibici hobiler koca bir dilim verdim gitti sana...
      Böyle düşünmene çok sevindim biliyor musun?

      Sil
  2. elbette yemeye , içmeye gelmiyorlar, lakin dostlar için hazırlanan ve onlarla yenilen yemekler de pek bir lezzetli oluyor ama değil mi? dost sofralarımız eksilmesin, bence en büyük zenginlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii sevgili arkadaşım ancak senin de ifade ettiğin gibi birlikte olmak en güzeli . Beraber olunca ne yediğin değil ;nasıl yediğin , kimlerle olduğun önem kazanıyor.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Hepside cok lezzetli gozukuyor :) ellerinize saglik sizede misafirlerinizede afiyet bal seker olsun
    Lahana salatasi fikrini caldim :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir verebildiysem ne mutlu bana,
      Afiyet olsun o halde.

      Sil
  4. hepsi 100 üzerinden 1567 :)))

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. Ben yeşil mercimek salatasına haşlanmış pirinç, turşu, havuç rendesi de koyuyorum. süper hafif ve lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Luna aldım bu tarifi ,yazdım aklıma ...
      Turşu ben de koyarım aslında ama lahana salatasına koyunca kalmadı :)))

      Sil
  6. Colettecim çok doğru söylemişsin. Misafirlerimiz gelmeden enerjimizi tüketmemeliyiz.Bende aynı fikirdeyim. Dostlar bizim için geliyor. Yoksa restorana giderlerdi karın doyurmak için. Öncelikli olan güler yüz tatlı dilli sohbet diğerleri onun eşlikçileri olabilir anca. Ellerine sağlık yaptıkların da çok güzel görünüyor bu arada. Sevgiler canım. Dostlarınla hoş muhabbetler..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Canan hanımcığım yeme-içme sektöründe olduğunuzdan siz çok daha iyi bilirsiniz ki masalar dostlarla anlam kazanır,gerisi hikaye...

    Sevgiler benden size!

    YanıtlaSil
  8. Ben de konuk agirlamayi, sofra sohbetlerini çok seviyorum ve mümkün oldugu kadar pratik tarifler seçip konuklarimla birlikte keyfe daha çok zaman ayiriyorum...birlikte olmaktan huzur ve mutluluk duydugunuz konuklariniz yeni yilda da eksik olmasin...

    YanıtlaSil
  9. Yeşil mercimek salatasına özellikle erkekler bayılıyor, nedendir bilinmez, belki askerlikten kalma yeşil mercimek alışkanlığındandır :)) Ben lahana salatasına bayıldım, bu tarz yoğurtlu-mayonezli karışımları çok severim, yılbaşına yapsam mı ki? Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Oo harika lezzetler elinize sağlık, ben de böyle pratik lezzetlere kesinlikle ihtiyaç var zaman hepimiz için çok değerli;)) bu harika tarifler için çok teşekkürler. Hakikkatten sözünüze katılıyorum, masalar dostlarla anlamlı gerçekten. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ah o lahanalı olanı hemen denemeliyim. Nasıl severim, ellerine sağlık. Konukların yemeğe değil, hoş sohbete geldikleri doğrudur da, bende bir-iki istisna var. Saymıyoruz onları değil mi:)
    Ellerine sağlık, harikasın.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık sevgili komşum...Hakikaten yemek içmek işin bahanesi önemli olan güleryüz, hoş sohbet ve sıcacık bir ortam..

    YanıtlaSil
  13. benim gibi yemek konusunda çok becerikli olmayanlar için güzel tarifler. teşekkürler Sevgili Colette. ben de çok beceremesem de şatafatlı yemekler tatlılar yapmayı en iyi şekilde servis yapmaya özen gösteririm. Dostlar elbette yemeye içmeye gelmiyorlar ama yapılan hazırlıklar sevilenlere karşı gösterilen özen ve intizamı ifade ediyor benim için.
    dost sohbetleriyle şenlenecek keyifli sofralarımız olsun..

    YanıtlaSil
  14. Fotoğraflara bakmaktan yazdıklarını okuyamadım bile, iyiki bizimkiler burada, akşama evde yemek olduğunu bilmek bile ne güzel bir duygu:))
    Bu arada senin ev sahibeliğin de ne harikadır !

    YanıtlaSil
  15. Ben de çok severim misafir ağırlamayı ve her daim pratik birşeyler yaparım ki gelenleri yorgun argın karşılamayayım. Tam aynı kafadanmışız:-)

    YanıtlaSil
  16. harikaa tarifler
    kimini bilipte unuttugumuz..kimi damak tadimiza cok uygun...goruntuleri super
    ellerine saglik colettaecim...doydum kaciyorum...sende bir kahveye ugrarsan
    cocuklar gibi mutlu oldugumu gorunce nedenini anlicaksin:)))))))

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar;
    Tarifleri çok beğendim hemencik not aldım bende:) Yeni yıl için yapmayı düşünüyorum. Bizim kültürümüzde homini gırtlak yemek yeniliyor genellikle. Ben daha çok böyle hafif tarifleri ve sofralardaki uzun sohbetleri seviyorum. Dostlarla buluşulan leziz sofraların vazgeçilmezi bu sohbetler. Bazı insanlar gerçekten sadece yemek yemeğe geliyorlar. O yüzden ev hanımları olarak fazlasıyla yoruyoruz kendimizi:) Keşke herkes sohbetin ve yemeklerin birleştirici özelliğini görebilse sizin gibi. Televizyon ile birlikte yenen yemeklerden de hiç hoşlanmıyorum ama nedense bu bizde vazgeçilmez bir alışkanlık olmuş. Herkes pür dikkat tv deki programı izleyip yemek yiyince bütün hevesi kaçıyor insanın. Böyle keyifli zamanlar için dostlara, keyif için zevk için yemek yiyen insanlara ihtiyacımız var kesinlikle:) Ellerinize sağlık. Daha nice böyle güzel sofralara:)

    YanıtlaSil