About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

30 Kasım 2013 Cumartesi

Patchwork Yılbaşı ve bir kaç şey daha...


Bu yazımı belki  tık tık layıp okumak istersiniz...

Başlarken zor bir çalışma olacağını az biraz tahmin etmiştim ama ne yalan söyleyeyim yorganlama aşamasında dön dolaş beni epey zorladı.

Patchwork (kırkyama ) benim yaklaşık 8 yıl önce ,emekli olur olmaz gönül verdiğim bir hobiydi. İki yıl üst üste kursa gitmiştim ,bütünüyle el dikişiyle çalışıyordum ve sabırsız bünyem zora gelemediğinden ara vermiştim. 
Geçen yıl internette dolaşırken Lavanta Patchwork Atölyesi'ne rastladım "bir ziyaret edeyim " dedim. Orada patchwork eğitmeni sevgili Çiğdem'le tanıştım ve artık hep dikesim var... 
Daha önce hiçbir yerde görmediğim çeşit çeşit kumaşlar , Atölye'nin olağanüstü sıcak ve ferah havası hiç dikiş bilmeyenlerin bile aklını başından alır. Şimdi bu yazımı okusa mahcubiyetinden yüzü kızarır biliyorum ama Sevgili Çiğdem'i tanısanız ne demek istediğimi anlarsınız.


Neyse lafı fazla uzatmayayım . 
Yeni Yıl benim için çok özeldir. Karın lapa lapa yağdığı yemyeşil bir orman içinde yaşamak isterdim. Deniz tutkum hiç olmadı,yıllarca deniz kenarında, manzarası olan bir evde  oturdum ama bu küçük bahçeli evi inanın çok daha fazla seviyorum. Yeni Yılı karşılarken evimi süslemekten çok zevk alıyorum. Hemen her yıl ağacımı süsler ,evi ışıklandırır ve sevdiklerimi evimde ağırlarım. Bu yıl ağacımı henüz kurmadım -kurasım yok- evimi daha değişik süslemeye karar verdim. "Bütünüyle el işi objeler hazırlayacağım " dedim kendime . Geçen yıllarda boyadıklarım ve bu yıl diktiğim duvar süsü bana yeterli geldi.
Siz ne dersiniz?





Duvar süsünü tamamen elde çalıştım,(zaten makinede yapılan yorganlamayı pek sevmiyorum ) Detayları makinede çalışmak için çok da uygun değildi aslında... 
Yaklaşık 1 aylık bir çalışmamın sonucunda dün tamamladım .... 





Mutlu bir hafta sonu dileklerimle...

Not: Tamamen kendi rızasıyla poz veren Keşkül'e ve her çalışmamda beni ilgiyle izleyen Tagaddi'ye huzurunuzda çok teşekkür ederim ( ! )

35 yorum:

  1. Bayıldım,bayıldım bu nasıl muhteşem bir çalışma arkadaşım ne emek ne emek ellerine kollarına sağlık.İyi günlerde kullanılsın inşallah.Diğer el çalışmalarınızda çok güzel olmuş.Keşkül ve Tagaddi'yide sevgiyle kucaklarım.
    Mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım sizin zevkinize ve ürettiklerinize hayranım. Bu yorumunuz benim için inanamayacağınız kadar değerli. Çok teşekkür ederim.
      Kızlar da size sevgilerini gönderiyorlar.

      Sil
  2. Tek kelime kırkyama ile harikaaa colettecim.Ellerine sağlık.

    Keşkülde güzel bakıyor ama ben tagaddiye daha çok bayıldım o nasıl poz öyle hemen kucaklamak istedim. Mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcığım çok teşekkür ederim.
      Tagaddi'ye söyledim pek bi memnun oldu :)

      Sil
  3. Çok güzel bir yılbaşı köşesi olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Ben bloğumu yeni kurdum ama 2 senedir sizi ilgiyle takip ediyorum,çalışmalarınızın hepsi harika ama yeniyıl kırkyamanız benim gibi bir yılbaşı delisi için şaheser niteliğinde.Bayıldım!!! Eviniz ise çok masalsı söylediklerinize katılıyorum,umarım benimde böyle bahçeli cici bir evim olur,ama yılbaşı ağacınız öksüz kalmasın bu yıl, onun için her zaman yer vardır:D ben de bloğuma beklerim:) Çocuklardan zaman bulabildikçe birşeyler yapmaya çalışıyorum,çok proje var ama yapmaya zamanım yok:(sizler yaptıkça ben mutlu oluyorum,ellerinize sağlıkk:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicibici hobiler blog dünyasına hoşgeldiniz o halde. Yanılmıyorsam daha önceki yorumlarınızdan sizi anımsıyorum ve çok becerikli bir hanım olduğuna kuşkum yok.
      Güzel yorumun için çok teşekkürler. Şu ağaç işini bir daha düşüneyim bakayım :)

      Sil
  5. sevgili colettecim,,,mesaj alinmistir,,,istedigin bir jj..varsa hemen yaz bana
    cok kolaylik sagladin
    opuyorummm..sonra bakicam paylasimina:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen sağ salim gel hele Cihancığım ben gelir hem bi çayını içerim hem de işlemelerine bakarım,bana yeter!

      Sil
  6. Bu kesinlikle bir sanat eseri olmuş sevgili blog komşum...Ellerine sağlık..Bu arada Keşkül gönüllü poz vermiş ama yinede köpeklerde olduğu gibi hep bir öff havası var..Kediler kamerayı çok severken, köpeklerin bu haline bayılıyorum..İkisinide sıkı sıkı kucaklıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın blog komşucuğum. (pek sevdim bu komşuluk işini ben de...) Ne zaman deklanşöre bassam kafasını çevirdi,başka zaman olsa tatlı ve biraz da saf bakan köpek fotoğraf makinesini görünce heyecanlandı mı ne?
      Tagaddi ise çok fotojenik bir kedi ve ne zaman fotoğraf çeksem orada beliriyor.
      Biz de size sevgilerimizi gönderiyoruz...

      Sil
  7. çok çok güzel olmuş Nilgün ablacım ellerine sağlık, ne güzel düşünmüşsün evi el emekleri ile süsleme fikrin çok hoşuma gitti, o kuyruklu bıdıkları da seni de öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahucuğum böylesi daha değerli ama değil mi? Bakalım yaptıkça paylaşacağım ...
      Biz de seni çok öpüyoruz ♥

      Sil
  8. Çok kıskandım çok. Şaka bir yana çok güzel olmuş panonuz. Kırkyama benim de ilk göz ağrım. Bir şeyler yapmayı çok istiyorum ama, tembellik ediyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolunay hanımcığım keşke bir başlasanız. Kaneviçeleriniz kadar güzel olacaklar eminim ve bizler de kaneviçerinizden sonra patchwork çalışmalarınızdan da ilham alırız.
      Sevgiler!

      Sil
  9. Ellerinize ve emeğinize sağlık harika olmuş...sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Harika olmus tek kelimeyle bayildim :))
    Ama sadece bakmakla yetineyim ben. Sanat eseri olmus ve bence eve bu tarz el emegi urunler daha deger, anlam katiyor. ne onu yapacak kadar yetenekliyim nede sabirli :)))
    Ayrica fotojenik tagaddii ve keskulde fotograflara kendi karakterlerini yansitmislar :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim.
      Hayvanların o kendine özgü huyları ,inatları,kıskançlıkları her şeyleri ama her şeyleri o kadar güzel ki...
      Benden de sana sevgiler,iyi pazarlar!

      Sil
  11. tek kelimeyle harika olmuş Sevgili Colette. Bu sabır, bu intizam beni ne kadar çok etkiliyor bilemezsin. eminim evin bu yılbaşında da yine harika olacaktır senin bu muhteşem el eserlerinle.
    keyifli pazarlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette çok teşekkür ederim.
      Ben de sana keyifli bir pazar dilerim!

      Sil
  12. Merhabalar;
    Bence ortaya çıkarttığınız bu duvar süsü harika olmuş, bayıldım. Ellerinize sağlık. Patchwork'e her zaman ilgim vardı. Teyzemin çok sevdiğim bir arkadaşı yapardı,her yere de yanında taşırdı. Sonra kuzenim başlamıştı yıllar evvel. Sonraları ben de öğrenmek istedim ama öğretecek kimseyi bulamamıştım. Bu seneler seneler evveldi. Şimdi artık nette pek çok şey var ama ben bir türlü deneyemedim, korktum. Kafam da epey karıştı aslında öyle miydi böyle miydi derken. Bana patchwork çok başka hisler veriyor, o renkli kumaşlar, pofuduk yüzeyler, ortaya çıkan güzellikler mutlu ediyor. iyi ki yapmışsınız çok sevdim. Ellerinize emeğinize sağlık. Pofuduk kediniz de süper poz vermiş. Bir kedici olarak kendiliğinden ortaya çıkan bu pozları hayranlıkla izliyorum.Hele o biblo duruşları yok mu kendimden geçiyorum:) Bir gün belki minicik de olsa bir tutacak falan yaparım cesaret edip de veya Türkiye'ye döndüğümüzde bir kursa giderim belki de. Çok isterim kendi yaptığım bir patchwork işim olsun ve ilerde çocuğuma onu bırakayım:) Annemin ortaokulda işlediği nakış tablo hala durur, benim için:)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacığım patchwork zor değil ama nasıl söyleyeyim uzun zaman alan dolayısıyla sabır ve emek isteyen bir uğraş. Online ne kadar olur bilmiyorum ama istersen sana yardımcı olurum seve seve...
      Kediler konusunda çok haklısın,paşa gönülleri istemezse dünyada yaptıramazsın hiçbir şeyi ...

      Sevgiler canım,iyi pazarlar!

      Sil
    2. Ahh ne kadar incesiniz:) söylemeniz bile nasıl da mutlu etti beni anlatamam. Size de zahmet vermek istemem. Birkaç tane çiçekli kumaşım var onları bi bulup çıkartayım bir deneyeyim istiyorum. Takıldığım yerde sorsam yardım alsam o bile bana yeter. Çok sevinirim:) İlginiz sıcaklığınız için minnettarım:) Ayrıca evinize bayılıyorum söylemeden edemiycem biz de şimdi izmir'de aldığımız evimizin tadilatı ile uğraşıyoruz sizden ilhamlar alıyorum her baktığımda fotoğraflarınıza. Umarım gelince benimde bir sürü çiçeğim, bir sürü pofuduk kedim, güzel renkli tabaklarım, kurabiyelerim ve sıcacık bir evim olur. Kocaman sevgiler benden de. İzmir'de sizinle tanışmayı da çok arzu ederim siz de isterseniz:) Mutlu kalın. Kediciklere öpücükler:)

      Sil
    3. Tuğbacığım tanışmak isterim seninle,İzmir'e geldiğinizde haberleşelim olur mu?
      Yeni evinizin tadilatında kolaylıklar dilerim -ne zor ama ne keyifli bir iştir o ...-
      Ayrıca patchwork için de her zaman sözümün arkasındayım. ,Başlangıç için gereken malzemeleri internetten temin edebilirsin,kumaşı kesmek için mat,cutter ,mezura ,cetvel ve tabii dikiş makinesi ,gerisi kolay:)
      Sevgiyle kal,daima...

      Sil
  13. Vayyy... Bayıldım. Eline sağlık, çok şık bir çalışma olmuş arkadaşım. Koca bir eve bile bu yeter bence de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama Tülinciğim?
      Artık evde dağınıklığı hiç götürmüyor kafam. Az çoktur!

      Sil
  14. Harika olmuş. Ellerine sağlık. İnsanın kendi emeği ile yaptığı şeyleri daha çok seviyorum. Ortama daha bir sıcaklık katmış. Ayrıca, o kuyruklular da tam yenilesi.
    Süpersiniz.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşüncedeyim,"az olsun ,emeğimle olsun! "
      Bizden de sana sevgiler kucaklar dolusu!

      Sil
  15. O nasıl bir emektir öyle, çok severek yaptığınız o kadar belli ki yoksa böyle harika bir şey çıkmazdı ortaya ellerinize ve zevkinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Azize ,severek yaptım haklısın!

      Sil
  16. muhteşem olmuş, sabrınızı ayrıca takdir ediyorum, evin en güzel süsü keşkül...çok yakışmış merdivene çoook...

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık her şey çok güzel ne desem bilemedimSizden bir ricam var bu keşkül sultanın resmini pek poz vermiş bayıldım kendilerine,tabii gönlümde tagaddininde yeri var ama!facebook hesabımın profil resmi yapabilirmiyim?cevabınızı bekliyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Meltem yap tabii ama sırayla yap birbirlerini kıskanmasınlar :)))

      Sil