About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

26 Ekim 2013 Cumartesi

Tembellik halleri...



" Haydi bu gün yazayım,yok şimdi aceleyle çalakalem yazarım sonra içime sinmez;iyisi mi yarın yazayım "  derken günler geçti ve ben buralardan uzak kaldım.

Son günlerde fotoğraf da çekemedim ,doğru dürüst elişi de yapamadım . Yukarıdaki fotoğraf da hiç içime sinmedi aslında . Camın doğal yansımasını engellemek için proğramda çektim karanlık oldu,otomatikte çektim cam parladı ,hala bir photoshop prağramım olmadığı için hataları düzeltme şansım da yok. " Aman olduğu gibi görünsün " dedim ve işte geldim buradayım...

El işi yapamıyorum dedim ya , galiba bu işler en güzel uzun kış gecelerinde yapılabiliyor.Yazın sıcaktan hiç kanaviçe yapamıyorum ama arada boyama yapabilmiştim. İşte bu tabak da o günlerden kalma. Deseni CK'nin bir peçetesinden seçip boyamıştım. Teneke kutular ise  çay kutusu ,kurabiye kalıbı  gibi sadece görünüşlerinin  güzelliği nedeniyle alınmış ıvır zıvırlar...

Bayram  bayram dedik işte o da geldi geçti! Şimdi sırada bloglardaki coşkuyu arttıracak yılbaşı süslemeleri var. İnanmayacaksınız ama bu havaların güzelliği nedeniyle ben daha o havaya giremedim . İzlediğim yabancı bloglarda ,pinterestte hatta yabancı dekorasyon dergilerinde bu hazırlıklar çoktan başladı ama ne bileyim işte daha erken. Bir de çok sevdiğim bir şeye duyduğum özlem ona kavuşmaktan daha baskın bir duygu olduğundan mıdır nedir ,yılbaşı için hissettiğim coşkunun yılbaşı günü büyünün bozulması gibi yok oluvermesi nedeniyle " ne kadar ertelesem o kadar kardır " düşüncesi var bu yıl bende. Evim için tek bir süsleme yapmadım daha...


Küdük'ün yokluğu evde hissediliyor . Tagaddi bu durumdan pek memnun evin tek kedisi olmayı nihayet başardı ama Keşkül için durum aynı değil. Yaşlı kızın kocaman yüreği o denli sevgi dolu ki bakışları her an " Küdük nerede? "diye sorar gibi... Ondan her gün güzel haberler alıyoruz neyse ki oğlum ona ,o oğluma çok düşkün... 

Sağolsun sevgili arkadaşlar "neden başka bir patiliyi evlat edinmediler ki ?" diye sorup Küdük 'e olan sevgilerini dile getirdiler. Buradan cevap veriyorum: yeni bir patiliyi -mümkünse sokaktan alıp- evlat edinmeyi onlar da düşündüler ancak henüz düzenlerini tam olarak kuramadıklarından  herhangi bir durum değişikliğinde yavruyu sokağa bırakamayacakları için -önceden yaptıkları gibi-getirip bana bırakmak zorunda kalacaklardı. Ben de" artık evde yeni bir cana yer olamayacağını "söyledim. Açıkçası " bırakırsanız bakamam ! " dedim, Küdük evin bir bireyi yine dönüp gelebilir ama her yeni gelen öncekilerin düzenini alt üst ediyor. İşte durum böyle. Onu özlemiyor muyum? Hem de çok özlüyorum Tagaddi asla kucak kedisi değildir ama Küdük öyle miydi ya ?

 Bakın yine çenem düştü. Yazdım da yazdım... Hem de format atıldıktan sonra kafası şaşıran pc ile kavga ede ede. Arkadaşlar benim yaşlı kız arada satır atlıyor bazen de üst satıra çıkıyor . Özellikle süratli yazarsam klavyem feleğini şaşırıyor. Sizce sorunu klavyemi değiştirerek çözebilir miyim? Bu yazıyı o kadar zor tamamlayabildim ki anlatamam :(

Yeniden görüşmek dileğiyle herkese mutlu hafta sonları !
Sevgiler...

24 yorum:

  1. Senin bu cam boyamalarını görünce, evde ne kadar cam eşya var hepsini boyayasım geliyor..Nefis olmuş yine..Bu arada sevgili Keşkül'üde kafasından öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşegül sorma bi ara ben de her camı boyanacak obje olarak görüyordum ama sonra bir baktım ki evde koyacak yer kalmamış :)
      Canın istiyorsa boya gitsin ,yerin yoksa hediye edersin :)
      Keşkül de seni öpüyor sulu sulu :)))

      Sil
  2. bu güzel tabağı satın aldığını sanmıştım kendin yapmışsın! Ne kadar güzel! Harikasın arkadaşım eline sağlık, çok tatlı olmuş, insan kullanmaya kıyamaz seyirlik:)))Küdük'ün yokluğuna üzülme yuvası oldu diye sevin:))klavyene geçmiş olsun mu desem:)))bilirim ne gıcık eder adamı umarım kısa sürede düzelir...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım çok teşekkür ederim. Benimkisi üzülmekten çok özlemek. Sonuçta gittiği ev oğlumun evi :)
      Bizden de size sevgiler!

      Sil
  3. Çok beğendim tabağı. Bu kelimenin Türkçe ifadesini bilmediğim için İngilizce yazıyorum, çok "vintage" bir havası olmuş. Merak ettim peçete dekopaj mı yoksa peçetede ki desenin el ile boyanması mı kullandığın teknik? Teknik ne olursa olsun sonuç şahane olmuş, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüferciğim tersten peçete dekupajı yaptım ardından da beyaz cam boyasıyla boyadım. Enamel boya bulamamıştım ,olsaydı daha güzel olurdu. Teşekkürler canım!

      Sil
  4. Tabağın deseni çok güzel , harika olmuş . Ellerinize sağlık .
    Mutlu haftasonları , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı Zeynep'im çok teşekkürler. Sana da mutlu hafta sonları canım !

      Sil
  5. Nilgun abla merhaba hosgeldin :) bu aralar ben de blogu cok ihmal ettim :(( Ayrica baslikla fotograf hic birbirini tutmamis..bilmeyen gercek sanir,aman aa. basligi okudum ve fotografi gordum yani tembellik halleri buysa dedim,ellerine saglik harika gorunuyor.Kanavice demisken ben de basladim ama gozlerom dondu valla :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşahcığım herzamanki gibi gelişinle burayı aydınlattın. Senden de ses çıkmıyor haklısın!
      kanaviçe zor bir uğraş gerçekten de...
      Sana da kolay gelsin!

      Sil
  6. Tabağı hazır sandım desem! Ellerinize sağlık, nefis olmuş!
    Size de mutlu bir haftasonu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Aslında zor bir iş değil ama zamana yaymak gerekiyor ,orası biraz sıkıcı hepsi bu!
      Sevgilerimle.

      Sil
  7. tabaga bayıldımmm..
    bıızımde godenızmız var ::)

    YanıtlaSil
  8. Tabağa bayıldım ellerine sağlık Sevgili Colette. Hiç de öyle kötü falan olmamış bence biraz hüsnü kuruntu gibi geldi :))) ben ne fotoğraf çekiminde ne de boyamada bir hata görmüyorum.
    Ah o ev arkadaşlarımız ne kadar da özel ne kadar da değerli. Ben de bir süredir evimin önündeki kediciklerden birini alayım diyorum malum kış geliyor ama bir düzen kuramıyorum istediğim gibi. Hiç ayrılmadan sonuna kadar gidemedikten sonra onlara yazık etmek de istemiyorum.
    Güzel ev arkadaşlarınla keyifli haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette güzel sözlerin için çok teşekkürler.
      Ev arkadaşı konusunda sana bütünüyle katılıyorum. Koşullar tam olarak oluşturulmadan hayatımıza bir canlıyı dahil edip sonra da bakamadım diye sokağa salmak çok yanlış! Zamanı gelince senin de bir cana evini yüreğini açacağını biliyorum. Şimdilik bizim kızları sevebilirsin olur mu?
      Sevgiler!

      Sil
  9. tabak nefis olmuş.boyamalarını çok beğeniyorum.ellerine sağlık.yeni yıl konusunda senin gibi düşünüyorum.hele içine fazla heves girerse bişey çıkar kaçar düşüncesi oluyor bende artık.sadece anın hakkını vermeye çalışıyorum :)
    küdük sevindim bir yandan ama bir yandan üzüldüm.keşke dillerini tam olarak anlayabilsek.onlar hakkında karar veriyoruz ya, ne düşünürler ne hissederler tam anlayamıyoruz.gerçi zamanla bir dili oluşuyor aranızda az buçuk anlayabiliyoruz.küdük halinden memnunmuş ya önemli olan o.muhteşem bir hafta sonu diliyorum.(gerçi bir günü gitti ama olsun:)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dolunay ne kadar haklısın! Onların yerine karar veriyoruz gerçekten de... Belki özgür olmak isterler eve hapsedilmek işlerine gelmez,belki bizimle olmaktan mutlu değiller... İnsanoğlu bencilliğine kurban ediyor gibi bu canları :(
      Güzel bir hafta senin olsun!

      Sil
  10. Tabağı kesinlikle satın aldınız sandım Nilgün ablacığım.Harika hatta kusursuz olmuş.Yılbaşı hazırlıklarınızı dört gözle bekliyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabiacığım çok teşekkür ederim. Ben de senin Tildalarını imrenerek izliyorum.
      Mutlu ve verimli bir hafta dileklerimle!

      Sil
  11. Keşkülü çok özlemiştim öğretmenim..Teşekkürler fotoğraf için :) Tabağınız nefis olmuş bu arada , el yapımı olduğuna inanamadım, kusursuz yapmışsınız elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim Keşkül bu ara pek nazlı ,inan ki fotoğrafını çekerken poz vermek istemiyor ama galiba senin için verdi bu pozu :)
      Sevgiler...

      Sil
  12. Yaptiginiz her is cok zevkli bana hitap edince gözlerim bir bayram ediyorki sormayin gitsin. Ah su bilgisayarlar yok mu anlamak cok zor ve can sıkıcı bir sey :( Size photoshop programı olarak benimde kullandigim gayet basit ve türkce olan photoscape programini öneririm kolayliklar gelsin sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili meslekdaşım. Bu proğramdan haberim yoktu,basit olması ve dilinin Türkçe olması işime gelir doğrusu :)
      Ben de sana kolaylıklar dilerim. Sevgiler!

      Sil