About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

5 Mayıs 2013 Pazar

rustik çarpı işi çay kutusu / kırkyama masa örtüsü



Bir biten iş bir de yeni başlayan iş...

Çay kutusunu boyamayı nihayet tamamladım ama sırada bekleyen projelerin kafamdaki hızına ellerim yetişemiyor ne yazık ki .







Daha önce kardeşime çay kutusu yapacağım diye bu mutfak temalı çarpı işini işlemiş ve sizlerle paylaşmıştım. Tık tık Kutuyu ancak boyayabildim hatta daha cilalamadım bile.

2 kat Cadence küf yeşiline boyadım,mumladım 2 kat da cadence bordo ile boyadıktan sonra kurumaya yakın zımpara yaptım. Kapağın içine ve yanlarına stencil uyguladım. Çarpı işininin kenarlarını dantelle temizledim ve kapağa yapıştırdım ve kirlenmesin diye 2 kat dekupaj tutkalı sürdüm 2 gün kurumaya bıraktım kısmetse bu gün cilalarım ve tam olarak bitmiş olur!





Masa örtüsü dikmeye doyamıyorum,diktikçe dikesim var !
Bu kırkyama örtünün parçalarını hazır kesilmiş olarak Gelincik bana Amerika'dan getirmişti. Gördüğüm ilk an bayıldım ve hemen masa örtüsü olarak dikmeye karar verdim. Makine işleri bitti şimdi sıra el işlerinde ,umarım yakında biter de sizlerle paylaşırım.

Bu işin ustalarına çok saygı duyuyorum kırkyama gerçekten zahmetli bir iş. Benim yaptıklarım daha ne ki ? Neler dikiyorlar gittiğim atölyede bir bilseniz neler... İşin ilginç yanı ne biliyor musunuz? Atölyeye devam edenlerin yarısından çoğu yabancı. Şöyle ki eşi Nato'da görevli olan İspanyol,Portekiz ve Macar hanımlar var. Birleşmiş Milletler gibi bizim atölye. Bir de hızlı ve hırslı çalışıyorlar ki görmeniz lazım!

Bir dahaki yazımda kendilerinden izin alayım da yaptıklarının fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşayım ister misiniz?


Ben dikiş öğreneyim diye çabalarken kendi küçük ,yüreği büyük NoHutcuğum bana bu plaj çantasını dikmiş de yollamış bile...Ama ben bunu plajda kullanmaya  kıyamam ki ! Dikiş kursuma giderken iş çantası yapsam olur mu ?

Bir pazar günü daha sıcak ve güneşli ... Ben ev halkıyla zaman geçirmek üzere sizden izin istiyorum.

Buraya yolu düşen herkese çook güzel ve daha da önemlisi  gönüllerince geçecek bir pazar diliyorum.
Kalın sağlıcakla!

15 yorum:

  1. Ne kadar güzel hepsi, cay kutusu ayri güzel, masa örtüsü ayri güzel...plaj cantasi da cok hos, gule gule kullanin...iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. Ekmek kutusu da masa örtüsü de çok çok güzel olmuş. ahşap boyama konusundaki zevkinize zaten hayranım. patchwork çalışmalarınızı da ilgiyle takip ediyorum. hepsi için ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İsteriz.
    Olur.

    Eller dert görmesin, her iki iş de çok güzel olmuş.Ahşap işlerinden bihaber bendeniz kutuyu çok beğendi :)
    Sevgiler, iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  4. Kırkyama işine hayranım, ama sadece seyredip imrenmekle kalacağım. Dikiş dikmekten nefret ettiğim için, yapanlara hayranlığım katlanıyor. Ne kadar muntazam çalışmışsınız. Renkler desenler de harika. Ellerinize sağlık Nilgün Hanım'cığım.

    YanıtlaSil
  5. vayyyyy muhteşem zarif bir kutu !! bu kutuyu beğenmemek için insanın 5 duyusunun da çalışmaması lazım, tüm duyuları uyaran bir çalışma çünkü.
    ellerinize sağlık :)
    masa örtüsünün güzel olacağı kesin.
    çantanız çok güzel.
    bir kursa girip bir kaç memleketten arkadaş edinmek de herkese nasip olmaz, çok özel bir kurmuş yani :) benim hiç öyle kurs arkadaşlarım olmadı yahuu !!
    Güzel pazarlar...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nilgün Hanım, yorumların altında "e-posta yoluyla abone ol" kutucuğunuz kaybolmuş.

    YanıtlaSil
  7. "Bakmaya doyamadım"

    Ne güzel olmuş kurumayı bekleyen çay kutusu... Bin zahmet bin teknik ama sonucuna değiyor; gerçekten "emek verilen, özen gösterilen dahası sevgiyle yapılan herşey ne güzel sonuçlanıyor"

    Ne güzel olmuş kırkyama masa örtüsü daha şimdiden.... Çok çabul yol alıyorsunuz elinizi attığınız her işte; içten tebrikler...

    Ne güzel bir hediye hazırlamış size Nohut; güle güle kullanırsınız şüphesiz; hep güzelliklerle kullanın benim dileğim...

    Ne güzel oldu Pazar günü iç açan renkleri taşıdınız evimize...

    Dedim ya "bakmaya doyamadım"

    YanıtlaSil
  8. Bahar yorgunlugu size pek ugramisa benzemiyor Nilgun Hanimcim. Bu ne hiz, bu ne gozu gonlu oksayan isler. Masallah, masallah. Tahtalara vuruyorum.

    YanıtlaSil
  9. Nilgün hanımcığım
    Çay kutusunun renklerini ve stencılın şeklini çok beğendim,işleme ayrı güzel bütünüyle harika bir kutu olmuş.
    Kırkyama masa örtüsünüde çok beğendim ellerinize,emeğinize sağlık.
    Hediyenizde çok şık iyi günlerde kullanın.
    En içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Çok muntazam bir patchwork masa örtüsü yapmışsınız vallahi gönülden bravo diyorum bayıldım bayıldım. Patchwork işi çok zor ben de bir ara yapmaya çalışmıştım yine amatörce tabii ki..:))
    Çarpı işini ise hiç bilmiyorum. Siz yine harikalar yaratmışsınız. Gerçekten ellerinize sağlık. Yaptığınız işlere bakmaya doyum olmuyor..:))
    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Siz projelere yetişemiyorsunuz,bizde bloğunuzda ki güzelliklere yetişemiyoruz.Çay kutusu harika,kaneviçeli süper! Ellerinize sağlık.Kırk yamada sizde harika işler çıkarıyorsunuz,bayılıyorum seyretmesine....Öptüm,sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ay o ne guzel bir carpiisi bayildimm eline saglik cook guzel hersey gule gule kullanin ;)

    YanıtlaSil
  13. Çay kutusuna bayıldım Nilgün Hanım elinize sağlık. Kırkyama örtü tamamlanınca çok güzel olacak eminim. Bu arada nerede gidiyorsunuz kurs için? sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Çay kutusu şahane olmuş, çok zarif. Ben de bu kutu kapaklarına nakış montesi işine bayılıyorum, hiç gerçekleştiremedim henüz ama kesin yani ben de böyle bir kutu yapacağım, niyet ettim :)
    Kırkyama da çok güzel olmuş, renkler ne kadar uyumlu, e bitince son şeklini göreceğiz tabii di mi? Merakla bekliyorum...
    Nohut çantayı harika yapmış-ki ne yapsa öyle zaten ;) Bir de kremle (ama azcık koyu), maviyle (ama azcık koyu), ne kadar uyumlu di mi :) Güle güle kullanın Nilgün öğretmenim, Nohut bacımın da ellerine sağlık :)
    Mutlu haftalar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Yaaa yine ne güzel şeyler var burada böyle Nilgün abla. Harika işler, bayıldım:)

    YanıtlaSil