About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

8 Mart 2013 Cuma

Hiçbir üretim yok çünkü keyfim yok!

Bu sabah "hanidir bloğa yeni bir şeyler ekleyemedim biraz fotoğraf çekeyim " düşüncesiyle uyandım ama bir de baktım kiii... Off hava yine bulutlu . Hava kötü diye benim de keyfim kaçtı. Zaten hala ışık olayını çözememişim,elimdeki güzelim makinenin hakkını verecek ışıltılı fotoğraflar çekmeyi öğrenememişim bir de bu bulutlu havada fotoğraf mı çekilir ya huuu?


Bahar geliyormuş gibi yapıyor ,aniden vazgeçip yerini serin ve yağışlı havaya bırakıp uykuya çekiliyor ya,işte ben bu halleri hiç sevmem. Yazsa yazlığını kışsa kışlığını hele ki bahar baharlığını bilecek arkadaş! Oldum bittim "-mış " gibi yapan hiçbir şeye ısınamadım.




Ev taşıdım da tam anlamıyla yerleştim sanmayın sakın! Kitapları sağolsun benim oğlan yerleştiriverdi ama daha açıkta kalan en az bir kitaplık dolusu kitap var ki "ne edeyim ,nerelere sığdırayım ?" telaşındayım. Bilmem kaçıncı eleme işini yaptım yine,hah hah bir görseniz gülme krizine girersiniz 3-5 kitaba kıyabildim geri kalanları yine oraya buraya tıktım resmen.

Her şeyi çocuklar gibi merak eden, hobi malzemesi görünce ciğer görmüş kedi misali içi titreyen ben hobi dolaplarımı düzenlemeye devam ediyorum ,biterse bir gün paylaşırım sizinle...
Kiev seyahati öncesi iki arkadaşımla patchwork kursuna kaydolmaya karar verdik. Balçova'da bir atölye bulduk sahibiyle gittik konuştuk,bende bir heves görmeyin! Zaten yıllar önce bu işe de el atmıştım temel malzemelerim vardı ama Kiev'den yenilerini de aldım, şimdi de arkadaşlarla bir türlü organize olup gidip başlayamadık. Oysa herhangi bir kursa başlamak hayatıma değişik bir tat katmak istiyordum. Evde olunca zaten iş hiç bitmiyor,biraz değişiklik iyi olacak(tı) Neyse bakalım kısmet!



Akşamları "boş oturmayayım " diyerek başladığım tığ işine devam ediyorum. Bir de uzak soğuk bir yerde yaşayan arkadaşlarım için bere ördüm. Matah bir şey değil belki ama her ilmeğe sevgimi kattığım için olsa gerek pek beğenildi :)


Her işte bir hayır vardır ya bu ara hiç değilse dinleniyorum. Her gün sabahtan akşama koli yapıp bunları arabanın arkasına atıp taşı,sonra yıka ütüle yerleştir derken biraz yorulmuşum. Kiev dönüşü bir de grip yakama yapıştı ki akşamları çok yorgunsam hala yoklama yapıyor ,işte bu nedenle biraz dinlenmek belki de yeni üretimler için güç kazanmama vesile olur. Evet evet tembelliğim bahara bomba gibi gelmek için güç toplamak isteyen bedenimin bana armağanı...

Ben tembel tembel blogları dolaşmaya çıkıyorum ve size hem çok güzel bir hafta sonu diliyorum hem de "Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü " bir kez de ben kutlayayım diyorum!

KALIN SAĞLICAKLA!

33 yorum:

  1. Seninde emekçi kadınlar günün kutlu olsun :))

    Şimdi sen inanılmaz güzellikte patchworkler yaparsın :) Merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele bi başlayıversem :)
      Bana moral verdin teşekkür ederim!
      Sevgiler!

      Sil
  2. Merhaba herşeyden önce çok geçmiş olsun.
    Umarım kısa zamanda toparlarsınız sevgili collete.
    En son resimdeki ipin tam markası nedir?
    şapka çok güzel olmuş
    Kadınlar gününüz kutlu olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerine çook teşekkür ederim. İp Nako Tweed renk 35017.

      Sil
  3. İzmir yağmurlu ve kararmış olabilir, ama yazılarınız her zamanki gibi taa yürekten sıcacık ulaşıyor bizlere Nilgün Abla'cığım, arada CE-BE deseniz de razıyım şahsım adına, nitecede üretmek elbet hepimiz isteriz, bana varlığınız yetiyor gerçekten. Kitaplara kıyamadım demiştiniz, neden öyle oluyor, zor kıyılıyor gerçekten:)). O yünlere bakıp hemen gülümsedim, bildim nerelere ulaşacağını sanki;)) çok tatlılar bence gayet hoş olmuşlar bu arada ben olsam ben de bu renkleri seçerdim, çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık. Güzel dileklerinize çok teşekkür ediyor, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan biliyor musun benim şimdi seni öpesim geldi.Ne tatlı kızsın sen ya. İnsana mutluluk enerji ve neşe veriyorsun.
      Kocaman kocaman sevgiler...

      Sil
  4. Aynı dönemde aynı motifleri öreceğiz demek ki arkadaşım.
    Ben de iplerimi almış elimdeki battaniyeyi bitirip başlamayı planlamıştım :)) Neyse ki battaniyemin son sırasını önceki akşam ördüm. Hafta sonu görücüye çıkacak.

    Bir de Dükkan Pati için bir proje var elimde, o da sürpriz olsun :)

    Emekçi olmayan kadın var mıdır diye de düşünmekteyim bu arada canım.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel Tülin . Sen ben bitirene kadar çoktaaan yapar ,yıkar ütüler ,görücüye çıkarırsın ama.
      Dükkan Pati için sürpriz ha:)
      Ne güzel ne güzel!

      Sil
  5. İzmir de ara mevsimleri doyasıya yaşayamıyoruz ki ,içimizde kalıyor resmen. Hoop diye yaz geliyor ki, ben hiç sevmem kendilerini. Karanlık havaya inat resimler gayet başarılı, kendine haksızlık etme bence :)
    Bide sen iyice yerleş, "bahara merhaba partisi" yapalım.
    Bende fotoğrafçılık, dikiş gibi kurslara gitmek istiyorum ama istediğim gibi ne bir yer var, ne de zamanım var. Tam bir çıkmaz durumdayım. Aklım fikrim yeni şeyler öğrenmekte. Kısaca bir gün olur inşallah diyerek oyalıyorum kendimi. Umarım en kısa zamanda başlarsın patchwork kursuna, bizim de gözlerimiz şenlenir :)
    Mutlu, keyifli hafta sonları diliyorum, tatlı yanaklarından öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebiciğim bir türlü biraraya gelemedik değil mi? Şeyda bizi toplayacaktı ama onlar da ailece hastalıktan kurtulamadılar bu kış. "Bahara merhaba " yapalım vallahi hem de çok çok güzel olur. Ben varım!

      Kurs meselesini hiç açma,Atölye'ye gidemedim diye kendime çok kızıyorum ama bu kış nasıl koşuşturmalı geçiyor anlatamam. Neyse kısmet artık,bahar gelsin hele...

      Ben de sizi çok çok öpüyor kocaman kocaman sarılıyorum.
      Sevgiyle kal!

      Sil
  6. :) sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler!
      Nazik ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
      Sevgiyle kalın!

      Sil
  7. Geçmiş olsun çok, gününüz de kutlu olsun ama siz fotoğraflarınızı beğenmeseniz de ben çok beğeniyorum :) Hava kapalı da olsa koyun ve anlatın ;)
    O kalpler şahane, motifler şahane, o minik ev sepete de bayıldım :)
    Bere de güle güle kullanılsın, ellerinize sağlık, tembellik demişsiniz ya, e bu tembellik sayılmaz ki, pek çok şey yapmışsınız ya işte, daha ne olsun ;)
    Ne güzel şeyler yaparsınız kimbilir kursta, bekliyoruz dört gözle...
    Sevgiler, kızlara selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ben yorumunu yanıtlamıştım nereye gitmiş?
      Iphone'dan yazmayı beceremiyorum :(

      Biz de size mahsus selam ederiz,kuzuları kocaman kocaman öperiz.

      Sil
  8. Colettecim kapalı havalar beni de genelde etkiler.Benim bu seneki kurs çalışmlarım fos çıktı.Senin ki umarım olur. Kırk yama çalışmalarını şimdiden merak ediyorum. Örgülerin de çok güzel.Hele motifler eklenince kimbilir ne güzel olacak. Tembel halinde böyle güzel şeyler yapıyorsan, çalışkan halinle neler yaparsın kimbilir.
    Sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Canan hanımcığım benim kurs da yatacak gibi görünüyor. Arkadaşlar birlikte gidelim dediler ama her hafta birimizin işi çıkıyor ,ya ben yalnız takılacağım ya da önümüzdeki yıla kalacak yamam işi...

      Benden de size kucak dolusu sevgiler!

      Sil
  9. inanmayacaksın colette, o kalplerden ben de
    diktim yeni. ve dün kütüphaneme astım. çok eğlenceliler..
    yakında paylaşırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketciğim rastlantı çok hoşmuş gerçekten,merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum .

      Sil
  10. Nilgün hanım mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır demiş atalarımız :) mart martlığını yapsın sonra da bahar Allah'ın izniyle sağolana... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet hanımcığım çok haklısınız,insanoğlu halinden hiç memnun olmaz ki. Yazın da "çok sıcaaak!!!" diye söylenir dururuz.
      Sevgiler ,mutlu hafta sonları!

      Sil
  11. Dinlen komşucuğum dinlen. Geçmiş olsun, grip zor bir hastalıktır, hemen iyileştim diye ayaklanmayın.Elbette üreteceğin günler de olacaktır. Bu sisli puslu günler geçince bahçe sefalarımız, yürüyüşlerimiz ve kim bilir daha ne hoş uğraşılarla dolu günlerimiz olacak ve ardından çok sıcak günler olacak. Yeter ki sağlık olsun. Bu arada fotoğraflar harika:)Sokağınız çok hoş görünüyor. O minik kalpler var ya bayılıyorum onlara. Tesadüfe bakın ki, ben de bu sabah yardımcımın isteği üzerine üç tane kuş ve pötikareli kumaştan bir minik kalp diktim ama elle yapılacak doldurma dikme işlerini ona bıraktım. Kuş yuvası falan diyordu. Belli ki kafasında bir tasarım var. Şimdi temizlik yapıyor. İşini bitirince bir şeyler yapacak. Tekrar geçmiş olsun diyor, iyi haberlerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh sevgili komşum ne güzel yazmışsın,evet haklısın bahara az kaldı. Uzun yürüyüşler bahçe sefaları bizi bekliyor:)

      Minik kalpler epeydir bir köşedeydi yerini bulmuş sonunda galiba.Sizin kalpler de çok güzel olacaktır eminim merakla bekliyorum . Kolay gelsin ama lütfen kendinize çoook dikkat edin!

      Hepimizden hepinize kucaklar dolusu sevgiler selamlar!

      Sil
  12. Sevgili Nilgün hanım,hiç yormadan yapın işlerinizi,nasıl olsa siz yapacaksınız.Bu hafta bende grip ve faranjit ikilisine yakalandım ki hala atamadım,gerçekten kırgın ve yorgun vucut taşıyorum.Sakın ihmal etmeyin,zor geçiyor.Hepimiz yalancı bahar aşkına geldik sanırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel hanımcığım yorgunluk değil de benimkisi kış mahmurluğu . Havalar güzelleşse de şöyle dışarılara taşsak.

      Size de çok geçmiş olsun,
      Benden de sevgiler kucak kucak!

      Sil
  13. merhabalar efendim... uzun zamandır burdakı butun blogları hemen hemen dıyeyım takıp edıyorum.. herkes harıka işler cıkarıyor bende tek basıma oldugum ıcın zorlanıyorum ufak kızımla ama yapmaya calısıyorum bıseyler işte... ızmırde su karmasık havalarda bende karmasık her telden bıseyler yapıyorum ıste...pekı bu berenın yapılısını paylasırmısınız cok hos gorunuyor yada var mıdır bır kaynagı acaba.. sevgiler... nurdan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdancığım bu bereyi bir arkadaşım kızı için örmüştü ben de ondan bakarak yaptım.Bu işlerde pek becerikli sayılmam , elinden biraz örgü-tığ işi gelen herkes yapabilir.
      Ölçü göz kararı çünkü kullanılan yüne ve tığa göre değişiyor. Ben hangi yünü ve kaç numara tığ kullandığımı yazdım.

      Başlarken 6 zincir çekip kapat,üstüne 16 sık örgü yap(2 kerede çek) kapat. Bunu 5 eşit parçaya böleceksin.3 sık iğne,bir zincir,1 üçlü dolama ,2 zincir bir üçlü dolama daha. Böyle devam edip baş ölçüsüne göre öreceksin. Ben 12 sıra ördüm. Sonra 5-6 sırada bir eksilterek sık iğne yapıp(bir defada çek) yine baş ölçüsüne göre 2 parmak kadar örüp bitireceksin.

      Yapınca haber verirsen sevinirim. Kolay gelsin!

      Sil
    2. çok teşekkur ederım hemen başlıyorum:)bıtınce haber verıcem...

      Sil
    3. bu arada evınızın bulundugu sokaga bayıldım boyle yerler ızmırde nerde kı ben hıc gormedım karsıyakada degıl sanırım?

      Sil
    4. pekı bısey daha bu uclu dolama ne demek?

      Sil
    5. Tığa ipini 1 kez dolayıp aynı deliğe 3 kez batıp hepsini bir defada çekiyorsun.

      Sil
  14. Arkadaşlar www.dekofest.com da mükemmel tasarım aksesuarlar var eviniz için üstelik firma üretici firma kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil