About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

27 Aralık 2012 Perşembe

Kısa kısa...

İnsan kendi mutlu olmasa çevresini mutlu edemiyor,çevresindekiler mutsuzsa kendi mutlu olamıyor. O halde Yeni yılda sadece kendimiz için bir şey dilemek,istemek yeterli değil! Herkesin dileği gerçek olsun!




Huzur mutluluğun olmasa olmazı. Bence huzur var ya onun parayla pulla ,güzellikle çirkinlikle alakası olmadığı gibi bizden çok uzakta da değil. Yanıbaşımızda ,evimizde.. "Huzur nedir ? "diye sorun karşınızdakine ,tanımlayamıyorsa ,ağzında bir şeyler geveleyip duruyorsa zaten  iliklerine kadar huzursuzdur.

Bu yıl çok çabuk geçti sanki. Yapılacak işler,dağarcığa eklenecek bilgiler,okunacak kitaplar  artarken zamanın azalması haksızlık değil mi? Ben daha çook kaneviçe yapacağım,patchwork yapacağım,camlar ahşaplar boyayacağım da ne zaman?

Fotoğrafçılığım hala istediğim düzeye gelmedi. Galiba bu iş bana göre değilmiş.

Şunun şurasında Yılbaşına 3 gün kaldı benim daha hediye almam gereken kişiler var. Çarşıya çıkamadım ,  gelip gidip boyamaya  çalışıyorum  ama ya o güne kadar yetişmezse ! Son dakikada acele acele alınanlar her zaman işe yaramaz şeyler olur ve ben de bunu hiç istemem.


Bir de hediyelerin sağ salim yerine ulaştırılması var ki o başlı başına bir iş. Kardeşimin getirdiği CK kurabiye kutusu hasar görmüş örneğin çok üzüldüm :( Biraz sağını solunu çekiştirdik uzaktan belli olmuyor ama ben çok beğenmiştim keşke kargoda özen gösterselerdi ... Hoş ne özeni çocuğun valizi kendisinden 2 gün sonra geldi. Bu bizim ailenin tatil geleneği oldu artık. Yazın da Gelincik'in valizi kaybolmuştu da  bilmem nerelere kadar gitmiş 3 gün sonra geri gelmişti.

Ev - benim oğlanın deyişiyle - AVM gibi oldu,her yanda süsler ışıklar . Ben çok severim de evi dağınık gösteriyor akşama kadar ortalık toparlıyorum hala bir yerler gözüme batıyor. Kalkayım da bir düzenleme yapayım en iyisi.



Neyse bir yakınıma yılbaşı hediyesi olarak boyadığım  çay kutusu ile bu kısa kısa, her telden yazıya  son vereyim!
Kalın sağlıcakla!

18 yorum:

  1. Mutlu yıllar şimdiden ablacım, kutu için çok güzel olmuş dememe gerek tok sanırım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım 2013 hepimiz için çok güzel bir yıl olsun inşallah!
      Benden de sevgiler...

      Sil
  2. Zamanın insana yettiği bir yer var mı Nilgün? Var sa hep birlikte oraya gidelim diyecektim.
    Bırak ev dağınık kalsın. Sevdiklerin gelmiş, ohh..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Tülin zaman bize yetmeyen zaman olsun.
      Dağınıklığı takan ben değilim ki yılbaşı süsleri ve ışıklarından rahatsız olan oğlum :)

      Sil
  3. Ayyy canım Keşkül çoktan seni göremiyordum çok sevindim gördüğüme , mahmur bakışlım :) Huzurlu bir yıl diliyorum öğretmenim, keyifli geçsin seneniz inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim Keşkül'ün fotoğrafını koyarken sen aklımdan geçtin biliyor musun?
      Hepimizin yılı çok güzel geçsin inşallah!

      Sil
  4. Tagaddi Sultan' ın teşrif buyurmadığı bu yayının yorumuna; yukarıda arz-ı endam eden 2 güzel kızın fotolarını ve Keşkül hanımın bir evvel ki şahane fotosunu kopyalamak üzere izin isteyerek başlamalı. İzin var midur??

    Fotograf da ucundan gördüğüm kadarıyla büsküvi kutuları çok güzel; sizin ellerinizden çıkan çay kutusu da hakeza şahane. Hediye olarak alacak olan şanslı kişinin çok severek kullanacağına adım gibi eminim.

    Her ne kadar valiz, kargo vs. gibi meseleler aksilik ve sıkıntı yaratsa da esas olan; tüm sevdiklerinizin eksiksiz yanınıza ulaşmış olmaları... Evin neşesi kılık kıyafetle artıp azalmıyor neticede, hele de sizler için :)))

    Dileğiniz dileğimdir. Herkes sağlıklı ve huzurlu olsun öncelikle. Sıkıntısız insan yok; sıkıntı olsa dahi çabuk geçecek, mutsuzluk, dert ve tasa vermeyecek türden olsun. 1 dakika sonra geldiği gibi gitsin, unutulsun... Oğlunuzun deyimi ile şimdilerde "AVM" gibi olan eviniz dahil her evin bereketi, bolluğu ve sevinç ışıltıları olsun.

    Dileğim 2013, hepimiz için bu yıldan çok daha güzel bir yıl olsun.

    Sevgilerimi ve kucak dolusu baki selamlarımı yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım,sizler buraya uğramayınca çok ıssız kalıyor.
      Sesinizi duyduk mutlu olduk.
      Tagaddi hanımefendi güneşi fırsat bilip sokak teftişinde olduklarından bu karelerde yer alamadılar,ben de teşriflerini bekleyemedim:)

      2013 çok güzel bir yıl olacak ben hissediyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Keyifle okudum, bende sizin gibi düsünüyorum, mutluluk tek basina olmuyor. Yeni yilda saglik ve daha cok mutluluk diliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama sevgili Blog Vintage Duygular?
      Kendimiz için istediğimiz her güzellik hepimizin olsun!
      Sevgiyle kalın!

      Sil
  6. Ama şimdi ev kalabalık çok normal dağılması falan, bence koyverin gitsin, onlar gidince bu dağınıklığı bile özleyeceksiniz.

    O maviş gözlü tontiği öpe öpe bitirmek istiyorum resmen!Kurulmuş yumuşacık yere, şaşkoloz gibi bakıyor :)

    Çay kutusunun yeni sahibi çok mutlu olacaktır eminim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Acemi Terziciğim dağınıklığı kafaya takan benim oğlan. O da etrafta fazlaca yılbaşı süsü ışığı falan var ya onlardan rahatsız olmuş.

      Beyaz topak hiç sorma,evin asıl sahibi o :) Bakar mısın nasıl da kurum kurum kuruluyor.

      Çay kutusunu pazar günü götüreceğim ,yeni sahibi de umarım seninle aynı düşüncede olur.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Ogretmenim,

    Bence bu yila cok sey sigdirdiniz bi kere kendinize haksizlik etmeyin. Pati hayata gecti, yeni bir yasam bicimi sectiniz, 4 mevsim bahce dediniz; kedi torunlar oldu, bakip dagittiniz, eve oglanlar eklendi, arabanizi terlikten kediye cevirdiniz... Az mi?

    En onemlisi (bu bizim icin de gecerli) rastastik.Flos, flas, flas...

    Daha ne olsun, fotografciliginiz zayifmis, bavullar kaybolmus, ev daginikmis, el islerine az vakit kaliyormus vs... birseylerin ters gitmesi iyi seyleri dengeler, o nedenle birakin bu tarz bazi seyler eksik olsun, kotu olsun, daginik olsun.

    Taga hanim zahmet edip yuzunu gostermemis ama olsun, yuz gorumlugu ise derdi, hemen veririz... her eve lazim huzur toplari onlar.

    Ben saglikli ve huzurlu bir yil geride kaldi, gelecek yil icin aynini daha az ozlem, daha fazla huzur seklinde diliyorum.

    Pamuk Prenses ve Hasmetmaaplarinin burunlarindan, Keskul ablanin gozlerinden hasretle operiz efem. Evin diger canlarinin da yanaklarindan bittabiki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursun hanımcığım bu moral veren sözlerinizden sonra kendimi çok daha iyi hissettim.

      Sizi çook öpüyor,güzel dilekleriniz hepimiz için gerçek olsun diyorum.

      Taga hanımefendi Nurdan hanım'a da söylediğim gibi ,kötü giden havalar bir gün kendilerini eve hapsolmaya zorlayınca güneşi gördüğü il an sokağa kaçtı ve akşama kadar teşrif etmedi. O nedenle fotoğrafını çekmedim ama dün akşam sizin için bir fotoğrafını çektim,yollarım :)

      Hepimiz hepinizi çok öptük efenim.

      Sil
  8. :))))
    AVM gibi ev ha:)))
    bırak dağınık kalsın,
    sağlık ve huzur derim başka da bir şey demem...
    mutlu yıllar,coletteciğim
    sana ve sevdiklerine istediğin her şeyi,
    bir dolu süpriz güzelliği getirsin 2013!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıraktım Cepayna'm bıraktım :)
      Güzel dileklerin hepimiz için gerçek olsun !
      2013 çok güzel bir yıl olacak ,hissediyorum :)
      Sevgiler bizden ...

      Sil
  9. ne güzel özetlemişsiniz.mutluluk ufacık bir ayrıntıda gizli olabiliyor bazen.sevgilinin bakışında bir dostun sıcaklığında..şimdiden mutlu yıllar.ktuda şahane olmuş.

    YanıtlaSil
  10. bu pisinin bıyıklarının üstüne birer öpücük.:)

    YanıtlaSil