About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

6 Temmuz 2012 Cuma

Her telden ama ciddi bir hafta sonu yazısı !

Yaz geldi geliyor derken temmuz ayının ilk haftasını da sonladık.
Bana göre yaz, sıcaktan şikayet etmektir,el işlerine geçici olarak ara vermektir,sabah akşam var olmaya çabalayan bahçemin çiçeklerine su vermektir. Mahallenin delisi olarak sokak kedilerinin su kaplarını kontrol etmek,onlara mama servisi yapmak demektir. Sitemize sokak köpeği giremediği için civardaki köpecikler ne yapar nereden su bulurlar benim için muamma olduğundan onlar için çaresiz kalmak demektir...
Bu mevsimde bloglarda da bir durgunluk vardır. Pek çoğumuz yazlıklarına ya da tüm yıl boyu düşünü kurdukları tatile giderken buraları pek ıssızlaşır. Oysa yazın günler uzundur,yapacak işler de pek çoktur. 
Burada yıllarca yaptıklarımdan çok, emekli yaşama geçişle birlikte yeni yeni el attıklarımı paylaşmayı yeğledim. İçimde uyuttuğum dikiş nakış,örgü ,tığ işleri ve boyama işleri gibi... Çevremde çalışma hayatı olmamış ya da çok kısa sürmüş arkadaşlarım da var. Çoğu benim yeni yeni emekleme aşamasında olduğum bu işleri çoktaaann yapmışlar da bıkmışlar ! Bazen böylesi daha iyi diye düşünüyorum,bir nev'i Benjamin Button misali tersten başlayan bir yaşam...
Öğretmenliğimin son yılları öğrencilerimin stresli ÖSS hazırlıkları nedeniyle pek yavan geçti. İlk yıllarda sınıfta kitap özetleri yapar,sınıf düzeyine göre okunan kitapları tanıtır ,gençlerde okuma alışkanlığının kazandırılmasında ciddi adımlar atardım. Sonraları okul yönetiminin de desteklemesiyle veliler sınıfta böyle etkinliklere karşı çıkmaya ''çocuklarının kitap okumaya ayıracak zamanları olmadığından bu ödevleri vermemem gerektiğini '' söylemeye başladılar. Derken benim Edebiyat derslerim Türkçe Dilbilgisi derslerine dönüşünce yaptığım işin de tadı kaçtı. 
Dikkat ettiyseniz yeni bir hayat yeni bir uğraş felsefem nedeniyle burada pek edebi sohbetlere girmem. Yurdumda ve dünyada olan bitenleri çok yakından izlediğim ve belli bir dünya görüşüm  olduğu halde sosyal konulara da pek değinmem. Türkiye gibi ülkelerde gündem çok hızlı değişir,birini hazmedemeden diğerine canınız sıkılır.
 Çok iyi bildiğiniz konularda bile hiçbir şey bilemez yapamaz duruma gelir ,kahrolursunuz ! Yıllardır çözüme ulaşmak şöyle dursun çözüm için adım bile atılmamış sorunlar için yetkililer daha ne beklerler bilemezsiniz. 
Sözümün nereye varacağını anlamak için bu sabah evinize giren herhangi bir gazeteye göz atmanız yeterli olur...






 Haydi bakalım tüm bunlara kafayı takıp da tadınızı kaçırmadan durabilirseniz eğer;
Herkese güzel bir hafta sonu dilerim !

27 yorum:

  1. eet gündem çok hızlı değişiyor yada değiştiriliyor ülkemde :( devekuşu gibi toğrağın altına gömmek istesemde kafamı yok yapamıyorum. içses sürekli konuşmada bu seferde...
    Hafta sonu şayet keyiflenmek istiyorsam kesiyorum bağlantımı heryerle. gazete bile okumuyorum düşün bağlantı kopma seviyemi. ama ben inanıyorum atlatacağız biz bu günleri. inancımı kaybetmek istemiyorum.
    sanada iyi hafta sonları canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut güzeldir,insanoğlunu varoluşundan bu yana ayakta tutmuştur. İnancımızı kaybetmeyelim tabii ki. Size de iyi hafta sonları!

      Sil
  2. Sevgili Öğretmenim ;çok dukunaklı yazınız biz bize benzeriz dedirtti.Türkiye'de yaşamak hüzün ve mutluluğu birlikte yaşamıyı gerektiriyor.Yaşam daha iyi,daha güzelleri umut etmekle akıp gidiyor farkında olalım olmayalım...Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arzu ,tabii ülkemizi çok seviyoruz ve bu ülkede yaşamanın bir bedeli var . Neyse ki umut hala bizimle... Benden size sevgiler...

      Sil
  3. o kadar üzülüyorum ki...Bu haberlerin yanında bir de daha çok para kazanma hırsı ile yediklerimizde yapılan hilelere de üzülüyorum.Değişen gıdaların genetiği nedeniyle bizim de DNA larımız değişti herhalde.Her şey bozuldu. Amonyak ile yıkıyorlarmış tavukları beyazlasın diye. Düşünebiliyor musunuz? Bu kadar mı kalpler kapkara oldu?!Vicdan duygumuzu mu aldı GDO lu gıdalar. Bilimi bile kötüye kullanıyoruz. Çok doluyumm çokkk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da işin çok mühim ama nedense gazetelerin sağlık sayfalarının dışına çıkamamış bir gerçeği. Hiç sorma arkadaşım ben yıllardır tavuk yiyemiyorum,ağzımda çiğnediğim tavuk mu lastik mi bilemediğimden. Hangimiz dolu değiliz ki ? İyi hafta sonları dileklerimle...

      Sil
  4. Bazen yaşadığım zaman yanlış geliyor, bazen de yaşadığım yer. İnsanlar bunlarsa biz kimiz? Biz insansak etraftakiler ne? Bir daha gelirsem ya sokak kedisi olacağım, ya da begonya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Elifciğim bu ülkede sokak kedisi olunmaz! Ayaklarıyla ezerken zevk alırlar,bir tas suyu esirger,kuyruğunu kulağını keserler:( Düşünen sorgulayan insan hastalığına yakalanmışsın sen,Allah şifanı versin !

      Sil
  5. Bu kadarla bitse keşke kafaya takılacaklar. Kabus gibi bir ülke olduk. İnsan kime hangi gence üzülsün bilemiyor ki. Kaldırımda yürürken bile ya kafanıza balkon demiri düşüyor ya da beton yutuyor insanı. İşin kötüsü hiçbir hatanın-ihmalin cezası olmadığı için de giderek büyüyor bu kabus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafaya takılacaklar listem çok uzun da bunlar üste çıkıverdiler işte :( Bu güzel hafta sonunda kafam bulandı gitti işte ne yapayım ? Güzel geçsin hafta sonunuz!

      Sil
  6. Blogumdaki durağanlık asıl nedeni bunlar işte aslında Colettem... :(
    Ben de mümkün olduğunca politik-Sosyal konuları girmiyorum, polemik istemiyorum blogumda...
    Ama özellikle bu sıralarda "Nereye gidiyoruz...." sorusu ben de birşeyler üretme zevkini yoketti gibi :(
    "Nereye gidiyoruz...."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Banucuğum! Ben bloğumda zaten canı sıkkın,çalışmaktan ,insan kalabalığından,iş yükünden bunalmış insanlara sevgi dolu yüreğimden bir gülücük göndermeye çalışıyorum bunca zamandır ama o gencecik şehit düşen pilotumuzun cin gibi bakışları beni o kadar etkiledi ki çenemi tutamadım işte. Türkiye'de üstün yetenekli olup astronot eğiti alan 4 gencimizden birisiymiş üstelik ! İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Öte yandan hemcinsim olduğuna utanadığım bir kadın kocasına kendi elleriyle 2. eşi seçtiğini yaptığı marifetmiş gibi ballandıra ballandıra anlatıp meşhur olmaya çabalıyor. Zavallı kadıncıklar da '' aaa demek olabilirmiş '' zannedip başlarına gelen ve gelecek olan her felakete razı oluyorlar! Kadının kadına yaptığını kimse yapamaz zaten! Laf uzar gider... İyisi mi güzel bir hafta sonu dileyeyim ben sana!

      Sil
  7. Okullarımız da çocuklarımızın aldığı eğitim yukarıdaki yazdığın sebepler dolayısıyla içler acısı... Eğitim değil aslında verilen, sadece öğretiyorlar... Çocuklar sınav sorularını yanıtlayacak kadar dil bilgisi kuralı, matematik, fizik, vs. öğreniyorlar, soruları yanıtlıyorlar ve bitiyor, gerçek hayat ta uygulaması hakkında fikirleri yok, kitap okumuyorlar, okuyamıyorlar, öğrendikleri matematik formüllerini hayatta nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar... her şey göstermelik... Sonra da bizler oturup Türkiye için ah vah ediyoruz,nasıl böyle olduk diyoruz, bu insanlar ne diyorlar böyle diyoruz... Ama bence nasıl bu hale geldiğimiz çok açık. Öğretim şahane, eğitim sıfır...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüferciğim tam da arzu edilen bu değil miydi canım? Düşünmeden sorgulamadan kendisine verilenleri hap gibi yutan,tembel uyuşuk ama bencil bir kuşak yetiştirmek. Bu bilinçli bir adımdı uygulayıcısı öğretmenler bilerek bilmeyerek maşa oldular! Ah! Vah! zamanı geçti ama uyumaya devam... Dur daha neler göreceğiz hele bir okullar açılsın ! Sevgiler canım ve iyi hafta sonları!

      Sil
  8. Benim de canımı acıtan konulara değinmişsiniz,üzülmemek imkansız.Herkesin morali bozuk.Umarım gelecek beraberinde mutluluklar getirir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanımcığım ,aynı yollardan geçmişiz benzer tepki vermememiz düşünülemezdi zaten. Umarım diyelim ve insanoğlunu ayakta tutan umudumuzu hiç kaybetmeyelim ! Sevgiler ve iyi hafta sonları!

      Sil
  9. Emeklilik günlerimizde bir dakikamımızı bile boş geçirmeme, çevremize ve kendimize güzellikler katabilme çabamızın nedenleri aynı. Yoğun çalışma hayatı sırasında bir takım özlemlerimiz oluyordu. Şimdi de elimizden geldiğince zamanımızı boşa harcammağa çalışıyoruz. Allah hepimize sağlıklı ve huzurlu emeklilikler nasip etsin.

    Ülkemizin hallerine üzülmemek, olan bitenden etkilenmemek için taştan yapılmış kalplere sahip olmamız gerekir. En azından vatandaş olarak durumları değerlendirip, ona göre tavır koymalıyız. Bloglarda bu konulara değinip değinmeme tamamen kişilere kalmış bir şey. Zaten herkesin bir çizgisi, bir konsepti var; konsepti uygun olanlar elbette düşüncelerini dile getirebilir. Okunur ya da okunmaz, o ayrı konu kişisel düşünceme göre.. Gerçekten de iç açıcı bir görüntü yok ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum benzer tepkileri vermemiz yaşanmışlıklarımızın benzerliğinden zaten. Ülkemizi çok seviyoruz ve bir köşede oturup kalmamak için çırpınıp duruyoruz . İnsan kendisi için bir şey isterken çevresi için de istiyor tabii. Mutluluk bireysel olunca tadı olmuyor ki. Kişisel farklılıklarımız zenginliğimiz ama toplumsal barışı ve mutluluğu dilemek de hakkımız. Sevgilerimi gönderiyorum size...

      Sil
  10. Balik hafizali olan bir milletin gündemi hizli degisir ögretmenim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu doğru söze ne denir ki... Sevgiler canım sana ve dikiş dolu ,fesleğen kokulu günler!

      Sil
  11. Nilgün hanım,her şeye çok canım sıkılıyor...Kendimi tutayım diyorum tutamıyorum....Ben 80 ihtilalini üniversitede yaşadım,inanın Ülke bu kadar çorba değildi.Sağ ve sol vardı.Tek amaçları Vatanı biz daha iyi kurtarırız kavgası idi.Şimdi şu Vatan, kimlerin elinde oyuncak oldu?Hele siz durun,okullar açıldığı zaman annelerin feryatlarını...Okullar bile tek tek alınıyor, dönüştürülüyor.Acaba o çoçukların sizin gibi bir öğretmenleri olabilecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sibel hanımcığım! Ne doğru tesbit yapmışsınız. Biz ülkemizi çok seviyoruz ve her ne istediysek hepimiz için istedik. Aynı şeyi ben de düşünüyorum,okullar açılınca göreceğiz asıl curcunayı . Çocuklarımız bir şekilde kurtuldu da torunlar için yanıyorum ben ! Sevgiler arkadaşım güzel ailenize ve tabii kızımız Kaju'ya!

      Sil
  12. Hayatımda muhalefet olduğum birçok şey oldu ama içim hiç bu kadar huzursuz ve hiç bukadar umutsuz olmamıştı........
    Üzgünüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İjlalciğim bu ülke çok kötü günler gördü ama ben umudumu hiç bu denli yitirmemiştim :(

      Sil
  13. gelişmeler her gün karalar bağlamamızı gerektirecek boyutta...
    bu ülkede insan olmak,
    hele de kadın olmak hep zor olmuştu,
    ama...
    bu kadarını aklım almıyor,alamıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cepayna'm kadınlar en büyük kötülüğü yine kadınlardan görmüyor mu? Bu kadın ünlü olma peşinde bir şovkızı mı ,maşa mı hepsi birden mi acaba?

      Sil
  14. Bende çok şeyler söylemek istiyorum, ama yukarıdaki yorumların hepsi benim de hislerime tercüman zaten. Arkadaşlara ve size tüm kalbimle katılıyorum. Sadece çocuklarımız için güzel ve umutlu bir gelecek diliyebiliyorum. Herkese iyi günler...

    YanıtlaSil