About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

27 Temmuz 2012 Cuma

Bizim evden sıcak hava etkinlikleri


 Keşkül traşlı halinden utandığı için bu pozu o  uyurken yakaladım :)


Bu sıcakta hala nasıl kucak ister bu kedi hiç anlamam :)


Evi sadece uyumak için kullanan Tagaddi 'nin yatak olarak  kendisine en olmadık yerleri seçtiğini söylemiş miydim ?


Sıcakta iştah falan kalmadığı için kahvaltılarımızı da oldukça hafif yapıyoruz.
Boyama faaliyetlerine ara vermiyoruz tabii. Bu da eski bir ahşap salata kasesinin geri dönüşümü. Bu havada Yılbaşı temalı oluşu da evde ayrı bir espri konusu oldu :)

Bu yıl kaydedilen 4. en sıcak  Haziran ayını yaşamışız ,Temmuz da bence geri kalmadı ; yakındır açıklanması .
Sıcak gerçekten çok sıcak.
Bizim evde son 15 gündür pek bir faaliyet yok. Bu sabah Gelincik'i evine yolcu ettik. Allah yolunu açık etsin !
Yaz başından bu yana şükürler olsun evimiz hiç boş kalmamıştı ,şimdi nasıl alışacağız bakalım ?
Kızlar pek neşeli değiller. Keşkül  derisinde başlayan yaralar nedeniyle epey yüklü bir ilaç tedavisi oldu,ardından ilaçlar alerji yaptı. Biraz rahatlasın diye traş oldu,o haliyle poz vermek istemediği için elimde fotoğraf makinesini görünce saklanıyor. Küdük kucağımdan inmemeye kararlı olsa da besbelli çok mutlu değil, iştahı kesildi. Tagaddi deseniz sıcağa aldırmadan sokak sokak gezmeye devam ediyor.
Ben de '' Buradayım ,her zaman yorum bırakamasam da sizleri izlemedeyim '' demek için uğradım.
Hafta sonu keyfiniz çok güzel ve özel olsun ,
Kalın sağlıcakla!

41 yorum:

  1. Merhaba Nilgün Hanım, sıcaklarda herkes perişan anlaşılan... Gerçekten çok sıcak. Salata kasesinin, Yılbaşı temalı olması bence hoş olmuş, bu sıcaklarda;) ellerinize sağlık.. bizler de izlemedeyiz sizi:). Güzel eviniz gönlümüzü açtı iyi oldu.. Bu arada Keşkül'e geçmiş olsun, biran önce iyileşmesini dilerim. Anlaşılan sıcakta tatlı Küdük ve Tagaddi de kendine göre takılıyorlar:)) fıstıklar ne yapsınlar..Sıcaklarda hepimiz perişan olduk. İyi hafta sonları dilerim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili gooogoook sıcaklar daha da sürecekmiş :( Kızlar hallerinden memnun olmadıkça evin neşesi de olmuyor. Güzel dileklerin güzel gönlünden geliyor ,çok teşekkür ederiz. Sevgiler!

      Sil
  2. Evet, bizde Ankara da yanıyoruz! Bu hafta hiç dışarı çıkmadım, hiç klimaya gerek duymamıştım ama dün hemen taksalar gözüm kapalı alacaktım. Maalesef sıra çok, gene kaldı. Neyse sağlık olsun, dayanacağız artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanımcığım Ankara'nın gecesi bari serindir,biz gece gündüz yanıyoruz! Aşırı nem de bonusu :( Serin günlere...Sevgilerimle!

      Sil
  3. Şu anda Keşgül gibi yatasım var, öyle bitkin ve halsizim ki...

    Bu arada kahvaltı sofran nefis görünüyor Nilgün Abla, hele boyamaların yakıyor ortalığı..
    Sen yorum bırak bırakma, herkesin kalbindesin hem. Ben de bunu söyleyeyim dedim...
    Allah kavuştursun bir de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Nohut'um benim dünyaya bir dahaki sefere Keşkül olarak gelesim var. Klimanın karşısında yat ,mama tasta,park evin karşısında ! Ohhh ne ala! Kalbindeki yerimi hiç kaybetmemem dileğiyle ,iyi hafta sonları!Ha bir de Amin !

      Sil
  4. Gelincik hanım, arkasında onu özleyecek pek çok can bırakıp uçmuş uzak diyarlara demek! Olsun onu da en çok özleyenin yanına gidiyor neticede! Allah tez vakitte kavuştursun hepinizi tekrardan!

    Keşkülcük, o kadar derdin içinde bir de alerjiyle mi uğraşıyor :( Sağ arka ayağı da sarılı zaten. Kıyamam ona şimdi! Hay Allah:( Aslında, o öyle yatarken göbeğinden başlayıp mıncıklayasım var ama çok güzel uyumuş, uyandırmamalı şimdi:)

    Tagaddi ve Küdük, özgün yaşam felsefeleri içinde bildikleri yolda dümdüz ilerlemekteler göründüğü kadarıyla; helal olsun kızlar durmak yok, istediğiniz gibi yaşamaya devam!

    Bu arada siz kilo vermişsiniz; bu sıcaklar o işe mi yaradı ne?

    Salata kasesi hem renk hem desen itibarıyla "fevkaladenin fevkinde" Ellerinize, yğreğinize sağlık!

    Hamiş: İster yorum bırakın, ister bırakmayın, isterseniz takip etmeyi bile bırakın, sizi biz gönlümüze yazdık, ne olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanımcığım ben boşuna marazlı Keşkül demiyorum . İlaçlar alerji yapar,bahçeden bakteri kapar,fazla abur cubur yerse midesi bozulur...
      Kızlar pek keyifsizler sabah akşam değişmeyen sıcaklık hepimizi klimalı günlere mahkum etti ama buna da şükür,geçende Alsancak'a gittik Gelincikle, elektrikler kesilmiş;sokaklar ,mağazalar sıcaktan cayır cayır yanıyordu.
      Bu arada Allah kavuştursun dileğinize '' Amin! '' diyorum. Kilo meselesine gelince iştahım olmadığı doğru da kilolar yerli yerinde maalesef,fotoğrafçı rotüş mu yapmış ne ?
      Kase ise siz dostlara kavuşacağı günü bekler :)
      Bizler de sizi koskocaman öptük efeem ,kalın sağlıcakla!

      Sil
  5. ahh canım ya resmen serilmişler, bizde evde böyleyiz hele geceleri yastık elinde dolaşıyor herkes evde :))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesliciğim sorma! İzmir o kadar sıcak ki dışarı çıkamıyoruz,açtık klimayı oturuyoruz maaile :)Sevgiler,iyi hafta sonları!

      Sil
  6. Keşkül' ün hastasıyım. Bende sırf narkoz almasın diye bu yaz Chilek'i traş ettirmedim ama hayvan pişti sıcaklarda:( Belki haftasonu gideriz traşa;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihancığım kedileri anestezi almasınlar diye biz de traş ettirmiyoruz ama Keşkül traşta çok uslu duruyor ,hani biraz elimden gelse ben bile yaparım. Size nispeten serin bir hafta sonu dilerim. Burnuma pata yeme pahasına da olsa Chilek'i ve seni çok öptüm!

      Sil
  7. ah kıyamam onlara..
    geçmişler olsun..
    can taşıyorlar yazık....
    üzüntüleride hep bize kalıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nunucuğum hiç sorma,çocuktan hiçbir farkları yok :( Sevgiler ve iyi hafta sonları arkadaşım!

      Sil
  8. pamuk pamuk bırak kucakta kalsın ..

    YanıtlaSil
  9. yılbaşı teması serinlik veriyo bence ben kedilerde yeniyim kapıyı açık bırakıyorsunuz ya gelmezse korkmuyormusunuz birde ben pencere bile açamıyorum 5. katta oturuyorum düşer diye ödüm patlıyo keşküle nazar değmesin utandırmayın onu amaa sıcak konusunda buyrun adana ya beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Menekşeciğim bu kedi milleti kaçarlar hem de her fırsatta:( Küdük'ü yalnızken bahçeye bile çıkarmıyorum çünkü o sokağı hiç bilmez. Tekir olanı yani Tagaddi'yi ise sitenin içi güvenli olduğu için bahçeye bırakıyorum ,zaten o yetişkin bir yaşta sokaktan geldi katıldı aramıza,başının çaresine bakabiliyor ama kışlık evimizde hiç sokağa çıkarmıyorum. 5. kat çok tehlikeli haklısın,telleri bile yırtar bunlar çok dikkatli ol canım. Sevgilerimle!

      Sil
  10. Aynen komşucuğum, bizde de durumlar böyle:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili komşum Antalya'nın sıcağını bilmez miyim? Size kolay gelsin!Hepimiz hepinizi çok öptük.

      Sil
  11. Benim de bi Keşkül'üm olsun çok isterdim. Ama evimizin delikanlısı Max asla ve katta buna izin vermez. :(

    Nasıl dost oldu sizin bıdıklar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bettciğim sanırım benimkilerin hepsi de çok iyi huylu hayvanlar,hiç ama hiç sorun olmadı bizde. Keşkül zaten inanılmayacak kadar iyi kalpli bir köpek,kediler de uyumlu olunca sorun kalmadı. Sevgiler canım!

      Sil
  12. Benim de bir Keşkül'üm olsun çok isterdim ama evimizin delikanlısı Max Efendi buna asla ve katta izin vermez. :(

    Nasıl sağladınız siz bu dostluğu acaba?

    YanıtlaSil
  13. Keşkül'ün koca burnunu, Kudük'ün maviş gözlerini, Tagaddi'nin tombiş yanaklarını öperim. Sanırım sıcaktan Uyku'nun da iştahı hiç yok. Çok zayıfladı. "Yuvaylak kediii" diye seviyorduk onu, karnı çöktü zavallıcığımın. Söz veriyorum; kış gelince "aman ne soğuk, kardan bıktım, yağmurdan sıkıldım" tarzı şikayetlerimin 4ünü yutup, birini seslendireceğim.

    Aaaa, iş patililere gelince herkesi unutuyorum, sizi de öptüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Nihal hanım söz konusu onlar olunca benim de gözüm dünyayı görmüyor :)Ben zaten sıcağı hiç sevmem bu yaz iyice bozduk arayı :))) Sevgiler bizden size!

      Sil
  14. canım ya keşkül nasıl bayılmış sıcaktan,bu sene hepimizi bayılttı bu havalar.kedişimin bakışları da çok anlamlı yerim ben onu.kocaman sevgilerimleeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil hanımcığım sıcaklar bayılttı gerçekten de. Hiç enerjim kalmadı inanın:( Sevgiler...

      Sil
  15. Sevgili arkadaşım,Trabzon'da görmediğim sıcakları yaşıyorum.Son üç gündür evin önündeki büromuza bile geçemiyorum.İki haftadır buradayım resmen tansiyonlarım düştü.Gelirken, orası serin olur diye şal bile almıştım...Hüsran,hüsran....Nilgün hanım,bizim Kajununda bir ay evvel ayaklarında insan sivilcesi gibi kabartılar çıkmıştı.Veterinere götürmüştüm,ne de olsa emanet benim için....Veteriner mamayı değiştirdi ve az verin dedi.Aynen yaptık ve tamamen olmasa da silikleşti görüntü.Koltuk altlarına kadar sivilceler dökmüştü yavrum.Gerçekten keyifleri onların da yok.
    Size ilginç bir şey anlatayım da biraz gülün.Buraya eve geldiğimde her yerde anormal karıncalar vardı.İnanın temizlik yapıyorum onların geçtiği yerleri,bölgeleri es geçiyordum.Banyo kapısının önünden bir yol çizmişler doğru mutfağa geçiyorlardı.Dış kapının önünden de konvoy halinde geçiyorlar,haliyle sek sek oynamaya başladım eşimle.Öylede hızlı ve kalabalık konvoy ki görmememiz mümkün değil.Atlaya zıplaya yaşıyorduk.Fakat, ben mutfak köşelerine toz şeker döktüm,yol yapmasınlar bir arada dursunlar dedim.Nasıl olsa yaşıyoruz birlikte, karınları da doysun bari dedim.Ama bu arada ne olur çekilin diyede dua ediyordum.Ezilme ihtimalleride çok fazlaydı.Velhasıl bu gün karıcalar yok olmuş.Ama aradım onları nereye gittiler diye.Gerçekten mutfakta bile yok olmuşlar.Herhalde karıncalar bile sıcağa dayanamadı diyorum,toprak altına geçmiş olabilirler diye düşündüm.İşte böyle, karınca dostluğum bitti malesef.Bana hiç zararları yoktu,arada bir elimden silkeliyordum.Birde sek sek oynuyordum.Şekerle zehirlediği mi düşünmüyorsunuz değil mi?Sebep şekerse çok üzülürüm...:(( Çok öpüyorum hoşcakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel hanımcığım aynı isilikler bizim kızda da vardı ,vet.aldığı vitamini kesin dedi. Keşkül'ün cilt problemi nedeniyle epey ağır bir ilaç tedavisi uyguladık. Bunlar evde bakılan köpekler olduklarından artık insanlaşıyorlar mı ne,ne gereği varsa :)Karıncaları görür görmez kaşınıyorum ben arkadaşım o nedenle onlarla yaşayamam ,sen ne kadar iyi bir insansın ,hayranım sana. Allah gönlüne göre versin her şeyi. Bizim nüfus arttıkça artıyor bir de Kara'mız var ,bahçeden gitmiyor ,ilan verdim bir Allah'ın kulu aramadı;cins kedi değil ya :( İşte sıcaklarda durum böyle. Hepimiz hepinizi çok öpüyor ,serin bir hafta sonu diliyoruz.Kalın sağlıcakla!

      Sil
  16. Keşküle geçmiş olsun,gelin hanıma da iyi yolculuklar dileriz,Allah sevdiklerine kavuştursun.Burası da çok sıcak,kavrulacağız bu gidişle.İyi hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanımcığım çok teşekkür ederim. Bence de daha çook kavrulacağız ,ne de olsa önümüzde Ağustos ayı var:( Ben de iyi hafta sonları dilerim!

      Sil
  17. off sıcak her yerde ama olsun. yazı çok beklemiştik colette. şurada ne kaldı ki. sonra başlayacak serin rüzgarlar.Allahtan bahçemiz var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketciğim çok haklısın,kışın soğuktan çok şikayet ettik ama bu kadar sıcak da fazla be güzelim :) Güzel bahçende nefis bir pazar dilerim!

      Sil
  18. Traşlı halinden utanan ve fotoğraf çektirmeyen Keşkül tiplemesine bayıldım, sıcaktan dolayı kafa yerde uyuması da ayrı tabiiki... umarım bir an önce iyileşir... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Nilüfer ! Bir bilsen Keşkül ne kadar duygusal bir köpektir. Pek alıngan ,pek neşeli ,şapşal ve sevimlidir. Kafası neden yerde ben de bilemedim şimdi :) Sevgiler ve iyi pazarlar!

      Sil
  19. Dört ayaklı dostlarınızın bu ilginç isimlerine bayılıyorum .Evcil hayvanlar gerçektende insanlar gibi oluyorlar, biz dört tane kedi besledik hepsininde huyları farklı farklıydı. Hele Ankaradaki kedimiz 'melahat' kızınca küser arkasını dönerdi. Keşkülün yatışı da evlere şenlik kafa yerde, neyse geçmiş olsun. Küdük te çok güzel ama yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sabiha hoşgeldin! Ne kadar kedi var,o kadar huy var :) Melahat da bizim Keşkül gibiymiş anlaşılan! Sevgiler ve iyi pazarlar!

      Sil
  20. Ben bu yaz küresel ısınmaya inandım Nilgün Hanım:( Her işi en az efor sarfederek nasıl yaparımın hesabındayım hep:)) Pisilerimiz de hep yerlerdeler. Benim bile taşlara yatasım geliyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piştik Nedret hanımcığım piştik :( Kızlar perişan durumdalar ,benden beterler inanın .

      Sil
  21. Keşkül ve Küdük'e çok geçmiş olsun. Tagaddi her zaman enerjik:)
    Güzelleri kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım Tagaddi de çok zayıfladı :( Yemek yemiyor ,bahçeden eve girmiyor :(

      Sil