About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

29 Haziran 2012 Cuma

Hafta sonu yazısı


Benim haftam koşuşturmakla  mümkün olan her fırsatta evden kaçmakla geçti.
Off !!! bitişiğimizdeki ev keşke hiç satılmasa mıydı ? '' Allah'ım gönlüme göre bir komşu ver! '' derken bir şeyleri eksik mi diledim?
Tam 1 ay oldu tadilat başlayalı 1 arpa boyu yol gittiler. Hilti midir nedir işte onunla her bir yerleri delmeye sabah 8 de başlıyorlar, akşam 7 ye bazen 8 e kadar sürüyor ,cumartesi dahil :( Ev sallanıyor resmen. Korkarım bizim banyodan çıkıverecekler . Bir yandan da bahçeyi kazıp duruyorlar. Kalkan kırmızı toprak doğru bizim eve ,bizim bahçeye. Kapı pencere kapalı oturuyoruz bu sıcakta. Geçen hafta annem bendeydi 2 günde kendi evine kaçtı :( 
Lütfen bitsin şu tadilatları da yaz günü bahçede oturmak kısmet olsun bize de... 
Bu gün çok değerli  konuklarım var (sürprizi sonra açıklarım ) daha bahçede masa sandalye ne varsa yıkanacak,tozdan topraktan arındırılacak. İnşallah erken gider ustalar !  
Benden haberler böyleyken böyle...
Sizin hafta sonunuz çok şahane geçsin !

39 yorum:

  1. Aman sorma Nilgün Abla bizim evin yanında eski bir tarihi bina vardı, restore edecekleri tuttu, karşımızdaki bir evde yılalrdır satılıktır, bir ay önce satıldı ve orada da tadilat başladı, sanırsın birbirleriyle yarışıyor ustalar gürültü yapmada... Biz de cam pencere açamaz olduk. Bu yazn böyle geçeceği de kesinleşti, hayatta bitmez restorasyon işi öyle bir ayda falan:(
    Neyse ümidimizi kesmeyelim biz yinede:)
    Bahçe işini suyla oynamayı çok severim ben, gelsem de senin için evire çevire yıkasam sandalyeleri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydacığım az önce bir haber daha geldi. Bizim sitede tam çaprazımdaki ev de satılmış ! Bu yaz belli oldu ki bana rahat yok :( Allah sana da bana da sabır versin ! Aminnn !

      Sil
  2. Sevgili komşum, aynı dertten muzdaripiz. Neyse ki bizim komşular büyük işleri bitirdiler, küçük değişimlerle uğraşıyorlar. O gürültüleri, tozu toprağı anlatamam. Bir de Minik yan tarafa gelen giden ustalara havlamaz mı..Kabus gibiydi. Şimdi merakla bekliyorum, bakalım komşuluğumuz nasıl olacak. Çünkü burada bir merhabayı esirgeyen, buz gibi ifadeli, uzaydan gelmiş gibi davranan insanlar gördüm. Çok nazik ve güler yüzlü olanlar da var neyse ki..Size kolaylıklar ve sabır diliyorum.

    Bugün bizim semt pazarımız var. Semt pazarı dediysem yakın değil. Sitenin servisi ile 20 dakika sürüyor. Şimdi oraya gideceğim. Yani koşuşturmamız bitmiyor. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum aferin Minik'e ! Kimse kusura bakmasın ama biraz da empati yapsınlşar ama değil mi? Dün akşam bahçedeki topraklar rüzgarla kalkıp olduğu gibi bize geliyor,lütfen sulayın dedim;tabii sulamadılar ... Ben de köpek olsam havlardım vallahi :))) Keşkül'e havlamayı öğretmediğime pişmanım,o neredeyse hiç havlamaz biliyor musunuz ? Site yaşamı apartmandan daha zor aslında,bizim burada da egosu gereğinden fazla şişmiş insanlar var. Nazik ,güler yüzlü insanlar da yok değil ama ,bir tane huysuz bile olsa sitenin huzuru kaçıveriyor işte. Neyse komşucuğum ülkemizin durumu bu ,kolay yoldan çabucacık bir yerlere (!) gelenler ,6 aylık bebeğin köfteyi hazmettiği kadar hazmedebiliyorlar oldukları yeri. Pazardan benim için Antalya'nın beyaz barbunyasından alır mısın? Afiyetle yerken beni de an olur mu? İzmir'de o tür barbunya bulunmuyor biliyor musun? Oooo yine yorum değil mektup yazdım ben. Çok güzel bir hafta sonu dileklerimle...

      Sil
    2. Almam mı komşucuğum. Hatta şehre indiğimde alıp kargo ile gönderebilirim. buralarda kargo şirketi yok. Bu ciddi bir öneri.

      Sil
    3. Ah ! Bilmez miyim ,yaparsınız? Komşucuğum siz en iyisi derin dondurucuya atın ben gelince pişirir yeriz. Bu da ciddi bir öneri :)

      Sil
  3. sevgili nilguncum
    vallaha uzuldum yazdiklarina
    sansmi nedir?yoksa sansizlikmi?
    insallah gorunce yuzunu gulumseticek komsular gelirde sonunda sevinirsin
    opuyorum kocaman
    merak ettim kimler var ? ama belli etmedim
    aramizda kalsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan hanımcığım komşularım inşallah iyi insanlardır,bir kez kapıda gördüm o kadar! Konuklarım blog arkadaşlarım olacaktı ama bu hafta değil,önümüzdeki hafta gelebileceklermiş :( Sen yine de kimselere söyleme olur mu ? Öptüm kocaman!

      Sil
  4. ablacım merhaba ... uamrım carcabuk biterde tadilat işi sende bir an önce rahatca bahcende keyif yaparsın ve gercekten iyi komşular gelir de değimiş dersin.. sana süpriz misafirlerinde güzel bir akşam diliyorum sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damlacığım güzel dileklerin için çook teşekkür ederim. Güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle seni kocaman öpüyorum!

      Sil
  5. ah ah çok üzüldüm yaz günü hiç çekilmiyor tadilatlar...ufak tefek olsa insan razı gelir ama böylesi...kolaylıklar sizlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asosh,''bir hafta sonra hilti işi bitecek '' dediler. Bakalım artık :)Teşekkürler canım!

      Sil
  6. Sabredeceğiz artık,çaresi yok :( Teşekkür ederim canım!

    YanıtlaSil
  7. Uzayan ve bitmek bilmeye tadilatlar gerçekten kabus gibi oluyor. Aslında site benzeri yerlerde büyük tadilatlar için belli bir tarih sınırı koymaları lazım. Sonuçta yazın tadı çıkarılacak bir yerin tadını kaçırıyorlar.
    Mesela adada dernek yönetiminin bir kuralı var. Büyük tadilatlar haziran ayından ekim ayına kadar yasak. Çünkü yazın yaşanacak bir yerde huzur bulmak istiyor insan. En fazla 1 hafta kadar opsiyon tanınıyor, sonrasında şikayet edip durdurabiliyorsunuz.
    Dilerim tadilatlar bir an önce biter.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Ayşımcığım site yönetim planında aksi madde olmadıkça ne yazık ki hiçbir şey yapamıyorsunuz. İnsanlar tabii evlerine tadilat yapacaklar ama bunca duyarsızlık,uyarılara kulak asmamak niye ? Yarın komşu olacağız değil mi? Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
  9. Bizimde karşı komşu tadilata girdi. iki gündür apartman inliyor. sadece banyo duvarlarımız bitişik bugün duş alırken bende usta bize geçecek diye korktum. İnşallah sıkıntılarınız tez zamanda biter. Bu sıcaklarda tadilat hiç akıl karı değil..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak sana da kolaylıklar dilerim ,bizim tek duvarımız bitişik ama o bile yetip artıyor :( Benden de sana sevgiler...

      Sil
  10. kolay gelsin sana. Biliyorum o derdi ben. Burda da aylardır Buca belediyesi yol yapımı bahanesiyle evin biraz yukarılarına harfiyat dolduruyor. Giriş kapısı bize çok yakın nasıl toz akıyor eve anlatamam, Ne şikayetler ettimse kurtulamadım. umarım biran önce kurtulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo sana da kolay gelsin ! Bu tadilat işinden rahatsız olan ne çok kişi varmış meğer değil mi?

      Sil
  11. canım birbirine bitişik evlerde ne yazıkki bu gibi sıkıntılar maalesef yaşanıyor ama birazcık duyarlı olunabilinse bir çok şey daha kolay halledilebilir. umareım bahçeye ve eve zarar vermeden bir an evvel tadilatları biter kolaylıklar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükrancığım bahçe toz içinde kalıyor her akşam ne var ne yok yıkıyorum . Ev de resmen titriyor,bir arkadaşın banyo seramikleri düşmüştü böyle bir tadilatta,umarım biz ucuz kurtuluruz.

      Sil
  12. Aaaaa..kimler geliyoooor, bak şimdi kıskandım yaaaa :(
    Şaka şaka, seviniyorum, seviyorum blog dostluklarının sanaldan gerçeğe dönmesine, hele o ilk görme anına bayılıyorum :)
    Dilerim tez zamanda biter o tadilat ve yeni satılan evde tadilat yapmazlar, kışın yapsalar ya tadilatları, nasıl olsa yazın oturmayacaklar mı, şu insanların hiç birbirlerine saygısı kalmadı yaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banuuu sen de gelsene ,hem gelenler yabancı değil! Banucuğum burası artık yaz kış oturulan bir yer oldu,sanırım kışa taşınmayı düşünüyorlar. Tadilat yapacaklar tabii ben ne diyebilirim ama biraz saygı istiyorum,bir de hafta sonu çalışmasınlar!

      Sil
  13. Colettecim İnsanlarda bir düşüncesizliktir gidiyor.Evlerini keyifleri için hazırlarken,konu komşunun keyfini kaçırmış olmak bazı insanları hiç ilgilendirmiyor.Gittikçe bencilleşiyoruz.Herşeye her olaya ben endeksli bakıyoruz. Etrafa verilen zararla ilgilen malesef ki kalmadı gibi bir şey.Allah sabırlar versin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hanım bu gün aşağı yukarı aynı şeyleri yazmışız sizinle. Biraz saygı ,insanlardan tüm istediğim biraz saygı ! Amin canım amin! Sabır sabır ya sabır...

      Sil
  14. İnşallah bu sıkıntıyı size unutturacak kadar iyi insanlar çıkarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Nedret hanımcığım! Kapı komşum olacaklar. Diğer evdeki karşı komşum çok anlayışlı ve nitelikli insanlar, umarım burada da aynı şansa sahip olurum !

      Sil
  15. Yaz aylarında tadilat yapılması kadar sıkıntılı bir durum yoktur h erhalde,bende sekiz senedir her yıl bir komşunun gürültüsü ile yaşadım.Kusura bakmayın dedikleri de yok,üstüne üstelik yapılan tadilatlar sonucu evime tavandan sular sızdı.Yaptırmalarını söylediğimde biz banyomuzu yeni yaptırdık,kırdıramayız dediler.Kırdırırsak masrafı siz ödersiniz dedikleri an gereğini yaptım.Bir hafta süre içinde her şeyi yaptırmak zorunda olduklarını öğrendiler.Bazı komşular ne yazık ki bir şeyleri hakediyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanım,bizim kışın oturduğumuz ev çok kalabalık bir blok. Biz yaklaşık 10 yıldır aynı apartmanda oturuyoruz ama inanın her yıl birileri tadilat yapar ve yönetimle mahkemelik olur. Sizin başınıza gelene akıl sır ermez ,pişkin insanlarmış doğrusu. Ama derslerini almışlar işte. Benden de sevgiler...

      Sil
  16. umarım çektiğin eziyeti unutturan komşuların olur collete'cim. can sıkıcıdır tadilat gürültüsü ve pisliği. boşver herşeyi unut ve konuklarına odaklan o zaman:) güzel bir hafta sonu diliyorum ben de.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Umarım Nagehan hanımcığım ! Ben de size güzel bir hafta sonu diliyorum !

    YanıtlaSil
  18. merhaba colette abla bazen böyle süpriz durumlarla karşılaşabiliyoruz istesekte istemesekte katlanmak durumunda oluyoruz umarım tüm bu çektiğin sıkıntılara değer ve gönlüne göre iyi güzel insanlar gelir komşu olarak

    YanıtlaSil
  19. Misafirin de komşunun da hayırlısı lazım şu hayatta!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim misafirim iyidir. (Rahmetli Özal gibi demedim ama! )

      Sil
  20. Çok zor bir durum bu, umarım daha fazla başını ağrıtmadan biter. Bence insanların kendi bencillikleri o kadar baskın ki, bununla baş etmek yada saygı dediğimiz şeyi aramak, beklemek çok zor... Ve bu sadece bu tadilat konusunda değil toplumsal yaşamın her alanında geçerli. O yüzden akıllı insanlar akıllı kurallar koymalı. Kuralcı bir insan değilim ama artık anladım, kurallar olmazsa kimsede içsel saygılar, vs. yok. Çünkü benim gözlemim çoğu insanın "ya ben karşı taraftaki insan olsaydım" kavramını düşünmediği, belki de işine gelmemesi sebebiyle göz ardı ettiği yönünde. Denmeli ki şu saatler-günler de tadilat yapabilirsin, ya da site içerisinde arabanı şu noktaya koyabilirsin (bu da benim karın ağrım)... Aman neyse, sadece umarım kısa sürede atlatırsın diyecektim güya... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer ne zaman bu kadar saygısız bir millet olduk biz? Hatır gönül bilinmez oldu :( Ne yazık ki toplumsal yaşamda kurallar çoğu zaman işe yarıyor,sonuçta kurallar da duyulan gereklilik sonucu yine insanlar tarafından konmuş. Benden de sevgiler...

      Sil
  21. Bizimkiler yine iyi, Ukraynalilar Pazar gunu 7 de baslayip gece yarisi 12 de bitiriyorlardi hatirlarsan Nurdan. Iceri dolan ince tozlari hic saymiyorum bile.

    Incecik tozlar kardesim nasil girer o yatilimli pencerelerin icinden, altinda boslugu olmayan celik kapilardan falan... supurur silersin, hop arkana bak ayak izin cikiyor.

    Valla tadilat yapanin memleketi yok, ortak tadilat-tamirat akilsizligi diye bisey var bu dunyada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ukraynalılar'ı hiç sevmedim şimdi. Saygısızlar n'olcak? Gidilecek yerler listesinden sildim :) Bu dünyada ortak empati eksikliği var bence de... Ben yaptım oldu gibilerinden... Neyse şimdi önümüzdeki haftaya bitmesi için dua ediyorum ,umarım kabul olur :)

      Sil
  22. Aslinda Ukraynalilar cok naif ve bulunduklari cografya icinde insani degerlerini en fazla gelistiren, akilli, geleneklerine bagli ve kulturlu insanlar. Cok da sayglidirlar ama is tailata gelince Mr Hyde oluyollar... Biz de genelde Mr Hyde'lara rastliyoruz, kismet iste.

    Bu tamir tadil islerinde bana gore istisnalar, disaridan adam tutmaya paralari olmayan ve kendi islerini kendi yapmak zorunda kalan orta halli ev sahipleri (ki ancak cumartesi - pazar) zamanlari olanlar; ki onlari hos gorebilirsiniz, kotusu sonradan gormeler. Umarim size komsu olarak onlardan biri dusmemistir.

    Vallahi onumuzdeki hafta bizim de boyle ucunu cekistirip hafta bitsin deyu dua ettigimiz nedenler var. Ne diyeyim Allah dualarimizi kabul eylesin. Amin :)

    YanıtlaSil