About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Anne eli değmiş gibi


Kare yastıklar annemin elinden ,kalpli ve işlemeli yastık İkea,  Peçete dekupajlı süt şişesinden vazoyu ,şişenin durduğu sehpayı ben boyadım.
  

  Dikiş dikemem demiştim ya,anneciğim kıyamamış yine bana. '' Amann bir yastık dikmeye ne var dikerim ,olmazsa da söker atarım '' diye aldığım 1 metrelik ekose kumaştan bana hemencecik 2 yastık çıkarıverdi. Bir de Kemeraltı'na inip şu ponponlu şeritler var ya onlardan alıp yastığın kenarına geçirebilsem ! O güne kadar biraz da bu haliyle kullanayım bakalım.
Sevgili Ruşen hanımcığım'ın dünkü postunu gördünüz mü bilmem. Kendisine pek güzel etek dikmiş,güle güle giysin ! Ben de kıskanır gibi oldum hani :) Yok eteği değil dikiş biliyor olmasını . Bana '' ben de bu işi yeni öğrendim sen de başarabilirsin '' deyince pek heveslendim .
  Ne dersiniz önümüzdeki kış dikiş kursuna gitsem mi ? İnsan bu yaşa gelince '' ya beceremez de rezil olursam '' diye düşünmüyor değil :) Eskiden her işi başaracağıma sonsuz inancım vardı benim. Siz isterseniz '' cahil cesareti '' deyin. 
Ehliyet alır almaz kendimi İzmir'in en kalabalık yerinde trafiğe atmışlığım,hatta şehir içi direksiyon kursuna kendi arabamızla gitmişliğim vardır :) Kızkıza çıktığımız Paris turunda '' turdakiler alış-veriş meraklısı ,müzelere bunlarla gidilmez ''- daha da fazla şeyler demiştim ama şimdi yazmayayım -  deyip Saniye'yi de ayartmak suretiyle,gruptan kopup doyasıya müze gezmişliğim vardır. Hem de kullanılmaya kullanılmaya unutulmaya yüz tutmuş kırık dökük Fransızcamla. Daha anlatayım mı ? Kırkımdan sonra saz çalmak değil belki ama emekli olunca içimde kalan dil öğrenme hevesiyle Tömer'e gidip sınıfın en yaşlı öğrencisi olma onuruna erişmişliğim de vardır . Notlarım da hiç fena değildi hani :))) Ya bilgisayar kullanmayı öğrenmeme ne demeli ? Çalışırken ders saatimin fazlalığı ,ders dışı aktivitelerimin yoğunluğu nedeniyle okulda açılan bilgisayar kurslarına katılamadım. Hiçbir kursun  saati bana uymadı. O halde ne yapmalıydım ? Evdeki emektarı  kurcalaya kurcalaya bu işi kendim öğrenmeliydim. Ben de öyle yaptım. Mektepli değil alaylıyım yani !
Uzun sözün kısası aklına koyduğunu yapan gözükara ,meraklı ve hevesli bir öğrenciyim ben. Üstelik öğrenecek bunca şey varken boş geçirilecek tek dakikam yok !
Bu cahil ama cesur öğrenci bakalım bu kez de aklına koyduğunu yapabilecek mi ? Kış dönemi gelsin,kurslar açılsın hele. Sahi daha yaz bile doğru dürüst gelemedi değil mi ?
Herkese güzel ve sıcak bir hafta diliyorum.
Kalın sağlıcakla !











60 yorum:

  1. :)) onca şeyi başardıktan sonra dikiş size çok kolay gelecektir eminim...
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut veren güzel yorumunuz için teşekkür ederim !

      Sil
  2. Misler gibi sıcacık, sevgi dolu:) öpüyorum ablamı çok ama çok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nihan'ım teşekkür ederim :)Ben de öpüyorum çook !

      Sil
  3. Sevgili Nilgün hanım, hayat dolu yazınız beni nasıl yerimden zıplatti anlatamam. Bayılıyorum sizin gibi hayata dolu dolu bakanlara. Biz bazen bu yaşımızda sanki icimiz gecmis gibi davranabiliyoruz... Neşeniz, hayat enerjiniz hiç eksik olmasın inşallah. Süt şişesi çok güzel bir vazo olmus,ellerinize saglik.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,asıl siz gençler güzel enerjinizle bana çok iyi geliyorsunuz,teşekkürler ve sevgiler!

      Sil
  4. Yaparsın tabi Nilgün Ablacım,hem de en güzellerini yaparsın sen dikişlerin.Kesinlikle insanın içinde ufacık bir heves olunca gerisi geliyor zaten.Hem kurs da olursa artık neler görürüz buralarda bilmem.Kocaman sevgiler,mutlu haftalar.Bir de süt şişesinin yeni halini kıskandım :)Çok cici..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,senin güzel yastıkların masa örtülerin de beni heveslendirdi :) Öpüyorum kocaman!

      Sil
  5. :)) Sende kendimi görüyorum Nilgün abla. İçimde öyle bir öğrenme isteği var ki. Ama her şeyde bu böyle. İlla anlayacağım aklıma yatacak. Annemde böbrek taşı oldu biz kardeşimle böbrek ameliyatı yapabilecek kadar bilgi sahibi olduk okuyarak. Babam kalp krizi geçirdi o kadar çok şey araştırdık, doktorlarla konuştuk, inceledik ki. Ne yapılması gerektiğine biz karar erdik:) Ama tabi hobisel şeyleri öğrenmek en güzeli:)

    Bence sen dikişi de zamanın olsa mutlaka en iyisinden kıvırırsın eminim.

    Bu arada ben şu süt şişesinden vazoya bittim. Çok zevklisin çook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut'um,bu konuda gerçekten de çok benzeşiyoruz. Ben de oğlumu beklerken o kadar çok kitap okumuştum ki,kendimi alıkoyamamış eşimin Tıp Fak. öğrencilik yıllarından kalan Çocuk Hastalıkları kitabını da okuyup doktor arkadaşlara pes artık dedirtmiştim :)Süt şişesinden-Vazoyu boyamak istersen sana yardımcı olabilirim seve seve...Öptüm kocaman!

      Sil
  6. Ben tam bir maymun iştahlıyım, ilk önce boyamaya heves ettim öğrendim çok şükür, şimdi bende yabancı bloglarda gördüğüm yastık, ıvır zıvır ne yaparlarsa hayran hayran bakakalıyorum. Dikiş dikme hevesi ile yanıp tutuşmaya başladım ha birde çarpı işi var ki sorma! Sedo, Ahu, Dolunay hanım sağolsunlar çatlatıyorlar :) Bir ara da keçe işi vardı daha sayayım mı...Bilmem ki benzeşiyor muyuz? :)))
    Anneciği'nin eline sağlık tabi seninde, öpülesi eller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebiciğim eskiler maymun iştahlı derlerdi ama biz çok yönlülük diyoruz değil mi ? Kanaviçe senden korksun artık,kaçın Sebi geliyor !

      Sil
  7. Nilgün hanım güldürdünüz beni arada bazı cılgınlıklar yapmak iyi geliyor insana bence dikişede el atın güzellikler yaratıcanıza eminim SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gürşen,bakalım artık hele kış olsun ! Benden de size sevgiler...

      Sil
  8. Nilgün hanım yastıklarınız çok cici. Annenizin eline sağlık.
    Bende geçen sene dikiş dikmek konusunda heveslenip dikiş makinası aldım ama bir anda Cemil İpekçi gibi elbiseler üretemeyeceğimi fark edip hayal kırıklığa uğradım, uzun süredirde elimi sürmüyorum.Yastıklarınız sönen isteğimi canlandırdı kimbilir bende bişiler dikmeye başlayabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Begonvil hoşgeldin ! Cemil İpekçi olmayı isteyen kim zaten ,biz Cathy Kidston olalım :))) Şaka bir yana benim daha dikiş makinem dahi yok :(

      Sil
  9. Deseydin ben sana yastıkları dikiverirdim hayatım.Bu konuda ben de alaylıyım ya,yine de ihtiyacımı görecek kadar dikiş dikiyorum.Sabır işi,bir de evi dağıtıp batırmayı göze almak gerekiyor galiba.Yapamayacağını bir an bile düşünme e mi?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ne güzel olurdu değil mi? Ben boyardım ,sen dikerdin eğlenir giderdik :))) Yok yaparım tabii ki ben dikiş benden kork !

      Sil
  10. bukadar güzel marifetler den ve azimden sonra bence siz bu konuda da başarılı olursunuz hiç şüpheniz olmasın kolaylıklar dilerim size .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim,moral veren güzel yorumun için çok teşekkür ederim !

      Sil
  11. amannnn şeker ablacım senin için dikiş arkan dönük bile yapabileceğin şey bence:))hemen başlamalısın,en azından aksesuarlarda kullanabilirsin yada varolan birşeyleri değiştirebilirsin:))
    bu arada anneciğinin ellerine sağlık ama o sehpayla şişeye bittim resmen yahuu:)bende geçen hafta başlayacaktım boya dekupaj kursuna nasıl hevesle çocuklar gibi günlerce uyuyamadım ama kursu verecek kişinin ciddiyetsizliği yüzünden başlayamadım:((şimdi bende kışı bekliyorum artık:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Bakteri'm becerikli neşeli kızım,sen iste ablan sana mail ata ata boya işini bildiği kadarıyla öğretsin :) Ne zaman istersen e mi?Sevgiler...

      Sil
  12. Öğrenmenin yaşı yoktur ablacım, git tabi ne var, ben de 40'ımdan sonra öğrenicem sanırım dikişi:)

    YanıtlaSil
  13. İsteyince her şey olur. Ben de dikiş nakış kursuna gitmek istiyorum. Ve tabii ebru. Seviyorum, napayım. Arkadaşlarım hep ev hanımları olur orada, ne yapacaksın demeleri de çok saçma ayrıca. Okuldu, başka işlerdi derken olmuyor ama elbet bir gün gideceğim. Aslında dikiş dikmeyi biliyorum, elde de makinada da dikebiliyorum ama şöyle süslü püslü olsa ve her istediğimi dikebilsem çok daha güzel olmaz mı? En yakın zamanda inşallah.

    Yani istiyorsanız yapabilirsiniz bence. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim hoşgeldin! Ebruyu ben de denedim ama pek yayıntılı ve evde yapılacak iş değil o nedenle vazgeçtim:( Dikiş işi ise denemeli mutlaka! En kısa zamanda...

      Sil
  14. anneciğinin de seninde ellerine sağlık.insanın annesinin yanında olması ne kadar güzel allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.kocaman sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Serpil hanımcığım. Benden de kocaman sevgiler...

      Sil
  15. nilgün hanımcığım en güzellerini dikeceğine yürekten inanıyorum... bir de kurs sözkonusu ise çok daha kolay, çok daha ustaca olacaktır...
    yastıklar ve vazo harika... annenin de senin de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşen hanımcığım,destekleyen gayrete getiren yazılarınızla her zaman yanımda oldunuz. İyi ki varsınız,çok teşekkürler !

      Sil
  16. Sevgili Colette senin icindeki cocuk ruha ve bitmek bilmeyen enerjine hayranim. Memleketimiz gibi tuketici bir toplumda uretici olmak cok onemlii. Bu arada vazon cok guzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aygün çok teşekkür ederim ama kendini çok özletme e mi?

      Sil
  17. Bu kadar başarıdan sonra dikişi gözü kapalı yaparsınız :) Yastıklar çok şık durmuş. güle güle kullanın. İstanbul ikeadan işlemeli yastıklardan bende almıştım. ikea burada yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcığım çok teşekkür ederim. İkea gerçekten de '' evimizin her şeyiiii'' değil mi ?

      Sil
  18. ŞİŞE çok güzel olmuş. ben de bir iki şişe salamıştım yapayım böyle bişi diye.
    keşke işlem basamaklarını kısacık tarif etseniz bana:( beyaz boya sıradan bir ahşap boyası mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım sana kısaca şişe boyamayı anlatan yorum yazdım ama bana dönmedin,yoksa ulaşmadı mı?

      Sil
    2. hemen mail kutuma baktım. çok sağolun en kısa zamanda deneyeceğim:)
      blogunuzu sevdim:)

      Sil
    3. (bu arada asıl blogum http://serapcamavi.blogspot.com/ )

      Sil
  19. anneciğinin eline sağlık yakın olsaydık geri kalan işleride ben yapıverirdim:))
    canım içinde kalacağına öğren gitsin zararı yok faydası çok :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice biliyorum seve seve yardım edersin ama halledeceğim bu kış :) Sevgiler...

      Sil
  20. ponpon gerçekten çok yakışacak çok zevklisiniz mutlulukla kullanın sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ben de senin evin için yaptığın her şeyi çok zevkli buluyorum. Sevgiler...

      Sil
  21. senin gibi becerikli birinin dikişi başaramayacağını hiç düşünmüyorum aksine buradan bizi mest edersin diktiklerinle Nilgün ablacım:) kime çektiğinde belli aynı zamanda.boşuna dememişler anasına bak kızını al diye;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyracığım çook teşekkür ederim ! Annem çok sevinecek bu söze:)

      Sil
  22. Her telden çalmayı seven biri olarak Size imreniyor ve takdir ediyorum.Bence öğrenmenin yaşı yoktur.Bende kışa ingilizce kursuna gitmek istiyorum.Mozaik dergilerimi kendim okuyup yorumlamak istiyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canan hanım,ben de iki kış önce gittim İngilizce kursuna çok yaralı oldu. Sana da kolay gelsin,sevgiler!

      Sil
  23. anne elinin değdiği herşey başka güzel oluyor:) annenizin eline sağlık. sizin yaptıklarınız zaten çok özenli, elinize sağlık.
    öğrenmenin yaşı yoktur, sizin herşeye karşı ilginiz hayata olan bağlılığınız bence. siz yaparsınız dikiş, hem de ne güzellikler çıkar ortaya. hiç kuşkum yok:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan hanımcığım,çok teşekkür ederim. Gerçekten de öğrenmenin yaşı yok!

      Sil
  24. şişeye bayıldım bende, bu dekupaj olayına gireceğim karar verdim:) Takipçinizim artık , beklerim bloguma da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcuğum hoşgeldin! Ben de davetini seve seve kabul ettim,geldim :)

      Sil
  25. Adı üstünde anne eli işte...
    Herşeyimiz,
    yoktan vareden onlar değil mi ?
    Annenizin ellerine sağlık yastıklar çok güzel olmuş hele ponponlarıda dikerseniz planladığınız gibi tarzınızı tam yansıtacaklar:)
    Yaptığınız boya ve dekupaj işlerinin hepsinde detaycı bir zerafet gizli Haliyle ortaya çok zarif ve Colette marka ürünler çıkıyor:)
    Elinize sağlık şise/vazo çok hoş olmuş
    Masası da öyle

    Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş
    Aslında her fırsatı değerlendirmek lazım ama es geçiyoruz işte(ben)
    Sizi bu konuda da tebrik ediyorum
    Devam
    Sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Asya ,çok haklısın. Öğrenmek insanın varoluş sürecinde ''ben varım !'' demenin bir yolu. Öğrenme isteğimiz hiç bitmesin. Çok teşekkürler... Sevgiler !

      Sil
  26. Unos trabajos maravillosos, me quedo por aqui para no perderme nada.
    Besos desde España

    YanıtlaSil
  27. coletteciğim,
    senin elinden dikiş de kurtulamaz,bence:)
    bir promosyondan aldığım dikiş makinam evde duruyor,
    nohutu okudukça gaza geliyorum dikiş konusunda...
    ramak kaldı:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Nohut ah ! Hamarat kız bizi böyle gaza getiriyor ama bakalım artık !

      Sil
  28. Her iki e-posta adresimi taradım,hatta silinmiş kutusuna bile baktım ama senden bir ses yok canım.
    ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne oluyor bu maillere ? Yeniden yazdım canım!

      Sil
  29. Bravo size,insan neler neler yapmak istiyor ama önemli olan adım atmak, yapmayı istemek öyle değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabiha hoşgeldin ! Çok haklısın başlamak bitirmenin yarısı demişler. Ben de heves ettim artık,durmak yok !

      Sil