About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

1 Mart 2012 Perşembe

Bana da öğret !





Biz hobicilerin gündüz işi akşam işi ayrıdır ya ben de akşamları  battaniyeme iki sıra daha ekleyeyim diye çabalayıp duruyorum. Hani belki merak edenleriniz vardır bu battaniye neden bir türlü bitmek bilmiyor diye... Kanıtlar dün akşama ait :)
Evinde evcil hayvanı olanlar çok iyi bilirler,ilginiz başka bir işe yöneldiği anda birden akılları başlarına gelir ,nerede ve ne yapıyor olsalar hemen koşa koşa gelir sizi kendileriyle ilgilenmeye mecbur bırakırlar.
Küdük özellikle bana çok düşkündür demiştim ya ,bazen evde kuytu bir köşede saklanır -kafasını dinlemek ister belki de- ben de merak ederim ''nerede ''diye. Eşim de der ki '' eline örgünü al,hemen çıkar gelir nasıl olsa :) '' 
Evcil hayvanlar insanın stresini alıyorlar ,açıkçası çok iyi geliyorlar bana. Maalesef her zaman her şey yolunda gitmeyebiliyor ... Küdük iki gündür pek iyi değil ne yazık ki,zaten pek miniktir kendileri iştahsızdır ve çok yemek seçer. İki gündür daha bir iştahsız bu gün de gözleyeceğim muhtemelen yarın veteriner yolları görünecek bize. Bu kışın bitmek bilmeyen gribinden onlar da nasiplerini aldılar . 
Allah evsizlerin ,yakacakları olmayanların ,yeterli beslenemeyip soğuğa direnç gösteremeyenlerin yardımcısı olsun ! Bizler sıcacık evlerimizde soğuktan kardan şikayet ederken ki  bazen buna hiç hakkımız olmadığını düşünüyorum, onlar ne yapsınlar ? Böyle zamanlarda sosyal dayanışmanın önemi daha bir ortaya çıkıyor değil mi ? Artık kim ne yapabilirse,elimizden ne gelirse ;az çok demeden ... Bazen uzağa gitmeye gerek yoktur,bize ihtiyacı olanlar çok yakınımızda olabilir!
Yine daldan dala atladım değil mi? Dün gece dekorasyon sitelerini gezerken gördüğüm bir iki görselle içinizi açmak isterim bunca karamsar sözlerimden sonra.
Evinizden huzur yüreğinizden merhamet eksik olmasın !
Sevgiler bizim evden size...









Söylememe gerek var mı ? Ben bu fotoğrafa bittim !

Görseller buradan ve buradan

43 yorum:

  1. Günaydınn

    Yazınız kalbimi
    evlerin güzelliği içimi bu buz havada sıcacık yaptı.Sizi ve beyaz patileri sevgiyle kucaklıyorum
    Asya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Asya ,biz de sizi kucaklıyoruz :)

      Sil
    2. Sevgili Küdük çok özür diliyorum
      Hastacık olmuşunda Asya geçmiş olsun dememiş:(
      Bazen çok hızlı düşünüp hızlı yazıyorum böyle ayıp ediyorum
      Seni pembiş burnundan ve patinden çok çok öperim

      Sil
  2. o bitmez bitemez battaniyelerden bir adet de bende var... hadi sizin evde küdük var, bende... :))) bahanem de yok... bi çok işi bir arada yapmaya kalkınca birileri diplerde köşelerde beklemede kalıyor. kızımın hırkasını dahi bitiremedim... ciddi anlamda utanıyorum!:((
    tatlı küdük'e çok geçmiş olsun... tez zamanda eski enerjisine ve performansına kavuşur dilerim.
    fotoğraflar harika... baharın ilk günü bahara endekslenmişken bu kışı anımsatan fotolar dahi içimi açtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşen hanımcığım siz çalışıyorsunuz iş güç sahibisiniz ,bir dlu işi aynı anda yapmak kolay mı ? Kızçe'nin kazağının bir oturuşluk canı kalmıştır ,eminim ben.Sevgiler...

      Sil
  3. colette cok guzel yazmissin cok. hic karamsar degil bilakis hep aklimizda olmasi gerekenleri oyle yumusak yumusak anlatmissin ki. ellerine saglik. cok sevdim. Guzel bir gun olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülçin,teşekkür ederim . Güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle sevgiler...

      Sil
  4. Ay ben o nü yerim yerim ne tatlı kisss o pamuk gibi;)son fotoya bende bittim...3 de ki fener pek hoş...amin canım amin senin de evinden huzur eksik olsun...Allah saglık sıhhat versin hepimize....çekilişime uğradın mı?optum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili coco-jelly şimdi uğruyorum canım,sevgiler...

      Sil
  5. O fotoğrafa ben de bittimmm :)
    Küdük'e geçmiş olsun, naz yapıyordur naz beyaz güzellik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sedo ,nazlanıyordur değil mi? Zaten o benim nazlı kuşum :) Size iyi bir hafta sonu dilerim !

      Sil
  6. görseller çok güzel, bence siz de son fotoğraftaki gibi poz verebilirsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ecerce,Keşkül canı isterse poz verir bakalım artık,eşref saatini kollayacağız :) İyi hafta sonları canım !

      Sil
  7. Evet hepimize merhamet... Görseller hakikaten içimi açtı. Ve battaniye çok güzel oluyor. Ben de bu model takıntı gibi oldu. Birkaç tane ördüm. beğendiğim renkleri bir araya getirip getirip ördüm. Tüm iyi dileklerinize katılarak, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dshandmade hoşgeldin! Bu battaniye blog dünyasının en çok bilinen ikinci örneği galiba :) Hemen hepimiz bir kaç tane ördük. İyi bir hafta sonu dilerim !Sevgiler...

      Sil
  8. Çok şekermiş yaramaz. Nasıl da mest kucağınızda :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili cebimdeki renkler,teşekkür ederiz,kucak kuşudur o :) Size iyi bir hafta sonu dilerim ,sevgilerimle!

      Sil
  9. Aynı bizim zeytin, gider kendi kafasını dinler, ben elime ne zaman bişey alsam iki ayağının üzerine kalkıp ellerini sallamaya başlar, türkçesi beni kucağına al yani:) Gerçekten ilgi istiyorlar çocuk gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar yerim ben o Zeytin'i bir lokmada :) İyi bir hafta sonu dileriz size de...

      Sil
  10. Geçmiş olsun. Ne zor şey bu bebişlerin hastalanması. Kendim hastalansam bilirim ne yapacağımı, garibim söyleyemez sıkıntısını. İnsanın yüreğine taş oturmuş gibi oluyor. Dün Uyku aşı oldu. Günlerdir uğraşıyoruz, kafesine koyup veterinere götürmeye, istemiyor. Girmiyor bir türlü kutuya. Biz de her zamanki veterinerine götürmek yerine, eve yakın bir veterinere rica ettik eve gelip aşı yapar mısın diye. Geldi yaptı ama çok canını yaktı kediciğimin. Biraz da ateşlendi. Geceleri hep yanımızda yatar ama yatağın hep en geniş yerini seçer, bu sefer aramıza kıvrıldı, sabaha kadar eli elimde uyudu canımın içi. Ben de de bir evham. Neyse sabaha bir şeyi kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nihal hanımcığım,Uyku'ya da çok geçmiş olsun. Bizim veterinerimiz de hayli uzakta ama aşı günlerini aynı zamana denk getirdik eve geliyor yapmak için ,yoksa üçü birden çok zor.Böyle hastalık zamanları benim de tadım tuzum kalmıyor :( Hepimiz hepinizi çok öptük !

      Sil
  11. senin kaleminden çıkan her bir kelime öylesine zarif, sıcacık ama bir o kadarda düşündürücü ki seviyorum senin hatırlattıklarını...yüreğine sağlık colett'im ;)
    Ama görsellerle de besledin yine beni ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebiciğim canım,çok tatlısın sen ! Ben de seni çok seviyorum. İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle öptük sizi kocaman!

      Sil
  12. son fotoğraf çok güzel gerçekten:=))

    buarada çok geçmiş olsun......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ares de verir bu pozun alasını :) Çok teşekkür ederim ,bu sabah daha iyi .Sevgiler bizden size...

      Sil
  13. Bu sıralar bizde çok istiyoruz bir evcil hayvanımız olsun ama sonra kendimize güvenemiyorum Çok büyük sorumluluk, bir de sabahları zavallım hep yalnız olacak. İyisimi ben tası tarağı toplayıp bir sahil kasabasına yerleşince edeneyim bir can yoldaşı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayda ,evcil hayvanlar bizimle mutlu,uzun çalışma saatleri olanlar bence bu işi emekliliğe ertelesinler :) Sahil kasabası fikri güzel gerçekten bazen ben de İzmirdeki evi kapatalım diyorum ama eşim çalıştığı için daha var bize de...Sevgiler bizim evden siz iki güzele !

      Sil
  14. Kıyamam ona. Çokcuklarımız gibi onlar da, hastalanınca evin neşesi kaçıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın Nedret hanım ,zaten minnacık bir şey kuzu iyice ufaldı :( Bu sabah daha iyi gibi en azından henüz yediklerini çıkarmadı. İyi bir hafta sonu dilerim !

      Sil
  15. Küdük'e çok geçmiş olsun:) Çok üzüldüm güzel beyaz prenses için...Pablo'da çok sık hastalandı son 1,5 aydır günde bir tane bıldırcın yumurtası verdim inanılmaz faydasını gördüm hani çocuklara da kışın hasta olmasın diye içirirler ya. Tavsiye ederim. Benimde bitmeyen bir battaniyem var bitmeyecek gibi de gözüküyor bu kış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pabloanddido çok teşekkür ederiz . Pablo'ya da kıyamam o daha bebek sayılır,bıldırcın yumurtası yaradıysa afiyet olsun kuzuya ! Size iyi bir hafta sonu dileriz !

      Sil
  16. Çok geçmiş olsun güzel Küdük'e.
    Daha demin benzer bir durum yaşadım denebilir, ne zaman el işi ya da pc'ye yönelsem Aşkım dibime gelip miyaaav miyavvv başlıyor bağırmaya. Bir iki konuşup, sevdikten sonra yine kendi işime dönünce de yanıma atlayıp kollarımı falan ısırmaya başlıyor:))))
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayşın ablası teşekkür ederiz . Aşkımla Külkedisi'nin hikayelerine ara verdin bu aralar,merak ediyoruz. Sevgiler bizden size...

      Sil
  17. Küdük'ünüze geçmişler olsun. Dört ayaklı dostlar ve güzeller, 17 gün misafirimiz oldu ama ne alışmışız. çok özledik. Alttaki resim de bir harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Havlu Dantel Modelleri hoşgeldiniz,bu dostlara çabuk alışılıyor haklısınız :) Size iyi bir hafta sonu dilerim ! Sevgiler...

      Sil
  18. aynı çocuk gibiler. ilgi istekleri, dikkat çekme girişimleri veya sevgi verildiğinde o sevgiyi yansıtışları insana inanılmaz bir keyif veriyor. ben bu satırları yazarken benimki pek mutsuz mesela:)patileri kucağımda "hadii bırak arık" der gibi bakıyor:)

    küdük nasıl oldu? umarım önemli bir sorun yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan hanımcığım bu sabah daha iyi görünüyor çok şükür. Yediklerini çıkarmadı en azından. Başka bir işle meşgul olmamıza hiç tahammülleri yok değil mi? Kuzucuklar ... Kocaman sevgiler bizden size...

      Sil
  19. çok geçmişler olsunn...Ne kadar güzelmiş küdük bayıldımm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çiçeklendim,çok teşekkür ederiz :) Küdük ve ben sizi çok öpüyoruz . Sevgiler !

      Sil
  20. Unutmadan... şömine, yanında kocaman koltuk, yerde örgü sepeti... bayıldıııım:)
    Bizim kuyrukluların huyları hep aynı mı ki :) Bıdık ta neler yapıyor sıkıldığı zaman, elimi çekiştiryor, duygu sömürüsü yapıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucuğum tam senlik bir manzara değil mi? Yünler şişler tığlar ... Bayılınmayacak gibi değil ki zaten. Bizim kızlar Bıdık'a selam söylüyor,öptük sizi kocaman!

      Sil
  21. oyyy kıyamam ben ona geçmiş olsun.

    Bizde de aynı Nilgüncüm BADEM de yalnız kalmaya alışık değil akşamları eve çıktığımızda yaptıklarını tahmin edebilirsin bana iki akşamdır örgü ördürtmedi:)) Gün içinde arada çıkıyorum eve bir görünüyorum paşama kendini yalnız hissetmesin diye.
    tüm özgür canlarında sahiplenilmesi dileğiyle.

    Görsellere bayıldım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice neyse ki dükkan yakın da Badem bey hazretleri evde fazla yalnız kalmayacak yoksa çok sıkılırdı çoook. Dileğine can-ı gönülden katılıyorum,sevgiler ve iyi hafta sonları canım !

      Sil