About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

9 Aralık 2011 Cuma

Yastık sohbeti !





Sevgili Doris Day 'in filmleriyle büyüyen bir kuşağız biz !
O hep gülen yüzü, sapsarı , kısacık kesilmiş ama hep mizamplili (!) saçları ,incecik belini iyice belli eden daracık kalem etekleri ve muhteşem olmasa da sıcacık sesiyle söylediği şarkıları...
Bayılırdım Doris Day'e. İdeal Amerikan ev kadınını temsil ettiği için bir dönem O'na olan sevgim eleştirilse de O'nu sevmekten hiç vazgeçmedim ben...
Rock Hudson'la şimdiki deyimle, kimyaları öylesine tutmuştu ki,herkes onları birbirine yakıştırıyordu. Heyhat ! Rock kadınlardan hoşlanmıyordu ! Tabii  bunu o zamanlar hiç kimse bilmiyordu. Bakmayın ideal ikiliye olan sevgimin büyüklüğüne ,onlar  filmlerinin çoğunu daha ben doğmadan çekmişlerdi :) Annem ve arkadaşları onları konuşur ben de kulak misafiri olurdum.
Babam memurdu ,onun görevi icabı çocukluğumun bir kısmı Aydın'da geçti . Aydın ile ilgili anılarımın en güzeli sinema günleridir. Annem çarşamba günleri ''kadınlar Matinesi'ne '' giderken beni de yanında götürürdü ,ben de nazlanmadan ,büyük bir hevesle o renkli o büyülü dünyaya dalardım . 
Zaten Aydın küçücük bir yer ,ev hanımları ne yapsın ? Ya '' kabul gününe '' gidecekler her hafta aynı yüzlerle aynı sohbetlere katılmaya  ya da arada sırada şöyle güzel '' Salon Filmleri'' gelecek de Zafer Sineması'na ,onlar da  çocuklarının ellerine sade gazozla leblebi tutuşturup büyülü bir dünyada yaşamayı hayal edecekler 2 saatliğine...
Televizyonda zaman zaman bu eski filmleri veriyorlar ya  eğer rastlayabildiysem birine, hala aynı heyecanla izlerim biliyor musunuz?
Bir gün size çocukluğumun Hülya Koçyiğitli , Türkan Şoraylı filimlerinden de söz ederim isterseniz. Yeşilçam'ın o naif , zengin kız-fakir delikanlılı filmlerinden. Ya da fabrikatör Hulusi Kentmen 'den...
Bu gün şu Noel Babalı yastık aldı götürdü beni Doris Day'in '' Yastık Sohbeti '' ne... tık tık Yoksa aklımda yoktu böylesi bir yazı yazmak.
Beni ziyaret etme inceliğinde bulunan pek çok genç arkadaşım var. Muhtemelen çoğu Doris'in filmlerini televizyonda görmüşlerdir,sıkılmadan izleyebildiler mi bilmem ama bizim kuşak için hoş bir nostalji oluyor bu filmler... 
Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken böyle geçmişe doğru kısa bir yolculuk döküldü klavyemden, bilmem hoşunuza gitti mi? 
Herkese eski filmler tadında bir hafta sonu  dilerim !
Not: Noel Baba baskılı goblen yastığı internetten sipariş ettim. İlgilenenlere sitenin adını özelden verebilirim burada özellikle yazmadım ,reklam olur diye.

26 yorum:

  1. Pillow Talk sanırım bizler doğmadan çekilmiş bir film. Yine de romantik komedilerin en akılda kalanlarından biri. Doris Day'i çok güzel anlatmışsınız. bu sarışın sevimli kadın benim de favori oyuncularımdandır..Rock Hudson'un dramı ona hayran genç kızların dramının yanında hiç kalır. Ne büyük hayal kırıklığı yaşattı değil mi:))Yalnız bu filmde unutulmayacak biri daha vardı, Thelma Ritter. Bu sevimli kadın komedide olsun, dramda olsun Amerikan sinemasının unutulmazlarındandır.

    Uzun sinema sohbetine neden olan goblen yastığınız harika olmuş. Güle güle kullanın. Adresi not ettim.

    YanıtlaSil
  2. Geçmişe doğru bu keyifli yolculuk bence çok hoş oldu :)
    Ben elbette bilmiyorum ama sizinle aynı kuşaktan olan ve sizin gibi o günlere özlem duyarak arada-bir dile getiren ablalarımdan biliyorum, dinliyorum onlardan, izlemedim derken tereddüt ediyorum aslında çünkü izlemiş gibi oluyorum o kadar derin o kadar üzerinde durarak anlatılıyor ki.
    Ben çok severim böyle bizzat yaşayarak yazılmış olan nostalji yazılarını okumayı ve dinlemeyi, sanki oturup o geçmiş günleri dinleyince kendimi yıllanmış çınar altında gölgeleniyor gibi hissediyorum, tuhaf ama öyle.
    Belki bir gün sizi okuduğum gibi dinlemekte nasip olur, otursam yanınızda anlatsanız hiç çıtım çıkmadan dinlerim uzun saatler boyunca :)
    Diğer nostalji yazınız için fazla bekletmeyin olur mu? :)

    YanıtlaSil
  3. rock hudson ı çocukluğumun mc millan ve karısı dizisiyle ilk hatırlıyorum... ne yakışıklı adamdı... o vakitler trt nin siyah beyaz ekranında doris day li filmler de oynardı... sinema dönemine geç kalmış olsam da tv de yakalama şansım olmasına seviniyorum...
    bu ara epeyce bi nostaljik takılan ben bu paylaşımı çok sevdim... devamı gelsin lütfen. :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba ,ben de bu filmleri tv den hayal meyal hatırlıyorum ama romantik komedilere her zaman ilgi duymuşumdur.ama ben başka bir tesadüften söz edicem ki ben de bu sabah bir yastık paylaşımı yapmıştım blogumda ,pembe ve dantel ,bu yastık sohbetini görünce gülümseyerek katılmak istedim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili colette, ne hoş, nostaljik bir paylaşım olmuş bu, benim de çok severek defalarca izlediğim bir filmdir pillow talk:), bu ikiliyi hatırlamak iyi geldi:) Goblen yastığı çok sevdim, elimdeki işleri tamamlayabilirsem işlemek isterim ben de, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. merhaba ,ne kadar benzer şeyler,küçük kasabaların sinema günleri,kabul günleri,29 Ekim baloları,milli bayram törenleri....
    Doris Day,Kim Novak,Audrey Hepburn daha aklıma gelmeyenler...
    Çok güzel anlatmışsınız.Yazınızı okurken yüzümde bir gülümseme oluştu.Size de iyi hafta sonları.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Doris Day ve Grace Kaly ....hastasıyım...

    YanıtlaSil
  8. Çok fazla filmlerini izlemedim ama bende bayılıyorum bu ikiliye, hele komşu oldukları bir film var tel. hatları karışıyor, kavgayla başlıyor herşey ...:)) iyi ki götürmüş o noel babalı yastık eskilere, güzel bir yazı okuduk böylelikle.
    Site adresiyle ilgileniyorum, öğrenirsem memnun olurum :)
    Mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
  9. Bahsettigin kisileri tanimiorum maalesef:) sevgili Collette..
    Fakat bu nostaljik yazinin bende yarattigi cok keyifli bi etki var.Benim cocuklugumda Bonanza vardi trt'de( tabii trt bugunun trt'si degildi)
    Hergun aksam uzeri kusaginda bonanza'yi izlerdik.ve o atmosferi severdim ben.
    Neyse...ellerine saglik..
    İyihafta sonlari...

    YanıtlaSil
  10. Biz senin kuzukların olalım sen hep anlat bize colettecim...mutlu haftasonları ;)

    YanıtlaSil
  11. aldınız götürdünüz yine Nilgün Abla :)

    YanıtlaSil
  12. Hem de nasıl hoşuma gitti, bu yazıların devamı gelsin canım, ben zevkle okurum:)

    YanıtlaSil
  13. Paylaşımınızı okumak benim için büyük bir keyifti. Yeşilçam havasını da solumak isterim yazılarınızda.
    Noel babalı yastık bittiğinde belli ki çok güzel olacak. Ellerinize sağlık.
    Sevgiyle kalın.
    Mutlu ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.
    Kızlarınızı da burunlarından öptüm:)

    YanıtlaSil
  14. bahsettiğin genç kuşaktan sayılır mıyım ben bilmiyorum ama :P
    doris day filmi hiç izlemedim.
    izleyesim geldi şuanda ;)

    YanıtlaSil
  15. Oyyyy Nilgünüm nerelere götürdün şimdi sen beni :)
    Bayılıyorum o zamanların filmlerini seyretmeye, Yastık Kavgasını en az 5 kere seyretmişimdir, tv de yakalayabilsem eski filmleri kesin seyrederim, yerli-yabancı hiç farketmez...
    Yastığına gelince, ne diyeyim yani, basbayağı kıskandım işte, işleyecek zamanım yok ki, elimde sipariş iş var, işte bu yüzden sipariş almıyorum örtüler için ama bu istisna, ricasını kıramayacağım bir müşterim çünkü :(
    Neyyyyse, seneye işlerim, seni kıskandırırım ben de :))))

    YanıtlaSil
  16. siyah beyaz ve nasıl keyifli filmler izlerdik trt'de...
    nathali wood favorimdir benim,
    steve mcqueen ile:)

    ruşen de sözetmiş ya...mc millan ve karısı severek izlerdim ben de:)
    güzel geçsin haftasonun coletteciğim:)

    YanıtlaSil
  17. benim yazdığım yorum nerelerde kalmış?
    Doris Day evet:)
    ayrıca Nathalie Wood ve Steve Mcqueen filmlerine bayılırdım...
    ne güzeldi o siyah beyat trt günleri:)

    mutlu haftasonları coletteciğim...

    YanıtlaSil
  18. Bu filmleri ne kadar da özlüyor insan.Eski filmlerin tadı bambaşka.Duygu yüklü.Çok güzel bir paylaşım olmuş.Kırlent de bir harika.

    YanıtlaSil
  19. Ben de tv.de görünce büyük bir hayranlıkla izlerim bu filmleri.Yanılmıyorsam, Kim Novak'ın Piknik diye bir filmi vardı onu da çok severek izlemiştim televizyonda.
    Yazınız nostaljik olmuş,teşekkürler.
    Gül Göktuna
    Not:İzmir'de Üçkuyular'da mı oturuyorsunuz?Mutfağınızı kendi mutfağıma benzettim de.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili komşum öylesine yazıverdim işte ... Yoksa daha kimle kimler vardı değil mi ?
    Sevgili Zeynep ne hoşdu o eski filmler,aynı kuşaktan olmasak da ortak beğeniler yaratıyor aramızda...
    Ah Sevgili Ruşen hanımcığım,Mc Millan unutulur mu? Devamı belki...
    Sevgili Romantik butik evet ben de gördüm o güzel postunuzu...
    Sevgili elişi defteri,öylesine yazılıverdi bu yazı işte... Yastığımı beğenmenize memnun oldum :)
    Sevgili Dolunay Hnım ,aslında ne çok ortak yönümüz var:)Annemim 29 ekim balolarında giydiği tafta kolsuz elbiseler daha düne kadar duruyordu biliyor musunuz?
    Sedo'm evet gerçekten neydi o filmin adı? Sitenin adını sana yolluyorum.
    Grace Kelly ne dramdı ama değil mi?
    Sevgili Motto Bonanza'yı biz de ailecek pazar günleri izlerdik :)
    Müjdeciğim :)
    Sevgili Bahar006,teşekkürler canım. İnan ki yazılarımın çoğu planlı değil öylesine yazıveriyorum.
    Syhn canım,bence izlemelisin. O naif talı filmler insanda endorfin etkisi yapıyor :)
    Banucuğum ,bu yastık sanırım gelecek yılbaşına kadar bitmeyecek. Durmadan iş başlama hastalığı var bende:)Sen beni kıskanıyorsun ya :))) Daha ne diyeyim ben sana marifetli hatun ?
    Cepayna'm
    Natali Wood... Ne hoş hatundu değil mi? Sahi onu kocası mı öldürdü?
    Sevgili Pembe kekik,çok teşekkürler:) Keyif almana sevindim .

    Sevgili Gül Göktuna,hoşgeldin !Kim Novak... Evet o da güzel bir postu hakediyor :) Ben Mavişehir'de oturuyorum ,tam karşınızdayım yani :)))

    YanıtlaSil
  21. Nilgün ablacım merhaba..Çok uzun bir zamandır ziyaretine gelemedim, daha doğrusu ziyareti başaramadım. Ne zaman blogunu tıkladıysam, sağ tarafta sayfayı aşağıya çekmeme yardımcı olan ok sayfanın sonunda duruyordu ve aşağı inemiyordum. Kızlarının sayfasına da öyle..Artık Örgü Çantam Hatice'ye yazacaktım ki sana ulaşsın, benim ulaşamadığımı söylesin. Bugün Mim cevabı verirken senin sayfanın rengine bakmak için gireyim dedim ki..Bir de ne göreyim, aşağı inebiliyorum. Çok şükür kavuşturana..Özledim valla..Sevgilerimi yolluyor, öpüyorum..

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel anlatmışsınsınız gerçektende Bir zamanlar genç kızların kalbi bu ve Rock Hudson Alain Delon gibi dönem,in yakışıklı aktörleri için atardı.Siyah beyaz Televizyonda dönemin unutulmaz filimlerine bizde bayılarak bakardık. ben hala o dönemin kadınlarına çok özenirim onlar gibi balımlı ve o tarza da giyinmeyi saçlarımı da hoş artık (kuaförler yapamıyor ya) hafif dalgalı yada şimdiki deyişle vag yaptırmaktan çok hoşlanırım. özellikle daha çok bluzlarımı ve eteklerimi terzime o zamanların modellerinden dikmesini rica ederim.çok uzatmayayım. yastığınız bitince harika olacakeminim. bu arada bende iki adet goblen işi ve iki adetde evcilik bloğu sahibinin yaptığı bir modelden etamin işikırlent yaptım biraz ellerim ağrıdı ama duramadım ne yapayım..bittiğinde bloğumda yazacağım. boyama işleriniz de çok güzel olmuşlar içim gidiyor ama çok vakit bulamıyorum ne yazıkki. güzel bir hafta diliyorum sevgiyle sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Serap maalesef bir kaç arkadaşım daha bloğumu açamadıklarından şikayet edince arka planı kaldırdım . Teşekkür ederim canım . Ben de seni merak ediyordum açıkçası :)
    Şükran Hanımcığım,aynı dönemim kızları olarak benzer anılar biriktirmişiz ne hoş :) Siz her şeyin en güzelini yaparsınız ben eminim ama yastıklarınızı en kısa zamanda paylaşmanızı diliyorum. Meraktan çatlarım yoksa :))) Sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  24. sıkılmadan izlerim o filmleri... ne güzellerdir... ayrıca yastık çok güzel gözüküyor, kolaylıklar dilerim :)

    Ahu

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar, bu hazır şablonlu goblenlerden ben de arıyorum. Hangi siteden sipariş verdiniz acaba?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar,
    Yastığınıza bayıldım. Çok zevklisiniz. Rica etsem aldığınız sitenin adresini benimle paylaşırmısınız.
    mail adresim: elifemre5@gmail.com

    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil