About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

5 Ağustos 2011 Cuma

Tembellik kalk git üzerimden!






Biraz sıcaklar biraz isteksizlik derken bu hafta canım hiçbir şey yapmak istemedi.
Bahçede şeftaliler olgunlaştı ,oğlum bu yaz elleriyle koparamadan döndü ,onun için marmelat yapmak istiyorum,gelince yesin! Üşeniyorum :(
Neyse ki kışlık domates-biber karışımı sosumu yaptım. burada Geçen yaz geç kalmıştım da istediğim gibi kırmızı biber bulamamıştım pazarda.
Kaneviçeyi ancak akşamüzeri hava serinleyince alabiliyorum elime,yavaş gidiyor :(
Bu hafta böyle geçti...
Herkese eğlenceli ve verimli bir hafta sonu diliyorum. Sevgili dostlar kendinize çok dikkat edin bu yıl Ramazan çok sıcağa denk geldi, en güzeli yavaş ve sakin olmak !

15 yorum:

  1. Tembel halin buysa ...:)
    utandım kendimden,şimdi gidip mak.bekleyen çamaşırları asacam,çok pis gaza geldim sayende Colette :))
    öptüm,sevgiler ...:)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah canım niye tembellik olsun minik molalar de üstelikde boş durmuyorsun bak:))

    Nlgüncüm ve tembellik birbirine çok zıtlar:)) öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Biber ,domatesin tarifini yazsana canım merak ettim ben daha o işlere bakamadım.Şeftali harika görünüyor.çocuklar yemeyince böyle oluyor insan sende benim gibisin ahhh annelik içte.Öptüm canım kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Sedo Kız'ım yapma kendine haksızlık etme. Seni bilmez miyim ben hamaratım benim.
    Hatice'm yok gerçekten kolumu kaldırasım yok ,ben de çok öptüm !
    Mevdoş'um hani burada ''http://evimiseviyorum-colette.blogspot.com/2010/12/kolay-ve-saglikli-bir-menu.html ''diye bağlantı verdim ya orada anlatmıştım :) Yaparsan size de afiyet olsun !

    YanıtlaSil
  5. Yavaş ve sakin olmak ....Ah,bir becerebilsem :(
    Bu arada,kendine haksızlık etme arkadaşım,harika işler yapıyorsun.Bu sıcaklarda bile :)Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Tembelliğin anlamı bizlerde daha değişik oluyor herhalde:))
    Nilgüncüm, sos ben de konserve hazırlıyorum ama sadece domates- yeşil biberden... Yağ biberini közleyip ayrıca bütün bütün dondurucuya koyuyorum, hani turşu gibi yaparım kışın... Ama senin sosta aklım kaldı, notumu aldım:) Şeftalilerin ne güzel olmuş maaşallah, bereketli olsun ellerinde:)

    YanıtlaSil
  7. sıcaklarda gerçekten insan eline bir şey alamıyor ama siz salçanızı bile yapmışsınız. sizin yanınızda tembel olan esas benim, bazen canım akşam yemeği bile yapmak istemiyor. şeftali marmelatını çok severim, yapınca tarifini bizimlede paylaşırmısınız, eminim çok lezzetli oluyordur, sevgiler .)

    YanıtlaSil
  8. Nilgün abla ne güzel ilerlemiş kanaviçe işin, ben dün hiç elime alamadım istedim hep bi bahane buldum işlememek için sonra suçluluk duydum resmen ama yok olmadı mı olmuyor, sen yine çok iyisin harikasın :)

    YanıtlaSil
  9. Ablacım; hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bunun adı tembellik değil bal gibi ' yaz yorgunluğu'..Çok kişiden duyuyorum son günlerde çevremden..Havalar biraz ılınsın, normale dönecektir eminim..Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ablacım; hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bunun adı tembellik değil bal gibi ' yaz yorgunluğu'..Çok kişiden duyuyorum son günlerde çevremden..Havalar biraz ılınsın, normale dönecektir eminim..Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Blogger' ın tembelliği bu kadar oluyor demek ki, biraz önce Banu ablanın sayfasında da tembellik başlığı altında bir çalışma günü okudum yine :) Siz de pek tembel sayılmazsınız yani. Domates biber karışımını ben de deneyeceğim bu arada, çok teşekkürler,

    YanıtlaSil
  12. Nilgün ablacım bitmiş bile kaneviçe işin..salçalarını yapabildiğine göre elde var 1 diyelim..önümüzdeki hafta hepimiz için verimli bi hafta olsun..

    YanıtlaSil
  13. boşver coletteciğim,tembelli de yapmak gerek bazan:)

    YanıtlaSil
  14. şeftali marmelatına bayılırım, sendeki için sabırsızlanıyorum colette :))

    YanıtlaSil
  15. Hep öyleyiz Nilgün Hanım'cım, bu sıcaklar enerjimizi alıp götürüyor. Siz yine iyisiniz maaşallah.

    YanıtlaSil