Karnabahar salatası ve kepekli penne,hem lezzeti hem de çok sağlıklı bir akşam yemeği.Eşimle akşam yemeklerimizi hafif ama sağlıklı yemeye çalışıyoruz.Her akşam mutlaka salata ve sebze yemeği oluyor masamızda.Dün akşamın menüsü de karnabahar salatası ve kepekli penne makarnaydı..
Salatamı hepimizin bildiğinden farklı yapmadım,haşladığım karnabahara çoğunlukla sarımsaklı yoğurtlu sos hazırlıyorum ama makarnanın sosunda da sarımsak olduğundan bu kez bol maydanoz,bir kaç taze soğan,bir tatlı kaşığı pul biber,zeytin taneleri ve salatamda vazgeçemediğim mısırla yaptım.Üstüne eşim ve ben ekşi sosumuzu yağımızı ayrı koymayı tercih ediyoruz.Ben salatalara azıcık sızma yağ seviyorum eşim ise damak tadından ödün vermiyor yağı bolca koyuyor :)Ekşi olarak da ben nar ekşisini severim eşim limondan vazgeçemez...
Kepekli makarnamın da bilmediğiniz yönü yok sadece sosunu yazdan yapıp küçük kavanozlara koyup saklıyorum ben.Nasıl mı,anlatayım;3-4 kg.kadar kırmızı etli bibere 1 kg.kadar kırmızı domates ,ölçü bu;miktarı oranları bozmadan artırmak elinizde ...Biberleri fırında közlerken rondodan kabuklarıyla geçirdiğim domatesleri bir miktar yağ ve tuz ilavesiyle kaynatıyorum.Közlenmiş biberleri fırından çıkarıp kabuklarını soyuyorum ve onu da rondodan geçiriyorum,sonra ikisini birlikte yeniden 5-10 dakika kadar kaynatıyorum.Sıcakken önceden kaynatıp sterilize ettiğim kavanozlara kaşıkla dolduruyor üstlerine kapatacak kadar zeytinyağı döküp başaşağı bir gece bekletip ertesi gün raflara yerleştiriyorum.
Sos serin bir yerde bekletilirse daha iyi olur.
Makarna yapacağım zaman bir kaç diş ince kıyılmış sarımsağı z.yağında soteliyorum ve sostan makarna miktarına göre alıyorum bir taşım daha kaynatıp kekik ilave ederek hazırlıyorum.Sıcak sıcak üstüne döküp servis yapıyorum.
Kolay ama çok sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği,isterseniz yanında bir şişe kırmızı şarap da iyi gider.Önerim ''Kalecik Karası''
Haa unutmadan masamızda taze çiçek bulundurmak sıradan bir masayı ziyafet sofrasına çevirmeye yetiyor...
Sevgiler,afiyet olsun.
Karnabahar salatasına ben de bayılırım! Sadace zeytinyağı, sarımasal ve limonla bile harika bir tat! Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcoletetcim bende sebze yemeklerine bayılıyorum özellikle karnabahar ve brokoliyi birçok yemeğin yanında garnütür olarak yaparım, çok severim..
YanıtlaSilbide tabi makarna hergün yesem bıkmam ;)afiyet şeker olsun canım...
ahhh sevgili colette sosunuzu çok beğendim tarifini aldım hemencecik leziz olduğu belli:))
YanıtlaSilellerinize sağlık ben de yapıyorum bu şekilde harika oluyor. salatasız bir sofra düşünemiyorum .
YanıtlaSilsevgiler canım afiyetler olsun
haşlanmış karnabaharım var,hemen yapayım ben,açım üstelik:)
YanıtlaSilbu arada mimledim seni coletteciğim...
ellerinize sağlık,afiyet olsun.sos tarifini not aldım önümüzdeki yaz ben de yaparım.annem bana heryaz domates rendesinden konserve yapar ama biberle olan değişikmiş, onu sadece makarnalar için deneyeceğim :))paylaştığın için çok teşekkürler.
YanıtlaSilben genelde firinda karnabahar, brokoli ve havuc yapiyorum, besamel soslu. salatasini da denemem lazim. ellerine saglik.
YanıtlaSilsevgiler eli
bizim akşam yemeği mönümüze benziyor. :) yanında kırmızı şarapla harika oluyor.
YanıtlaSilBen hiç konserve yapmadım. Sizin yaptığınız domates biber sosunu yapmayı da kafama koydum ama sormak istedim. Kavanozları nasıl kaynatıyorsunuz ve dezenfekte ediyorsunuz. Çok teşekkür ederim şimdiden.
YanıtlaSil