About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

25 Şubat 2011 Cuma

Haydi bahçeye çıkalım artık !

     Biz kışın soğuklarda şehir merkezindeki evimize kaçıyoruz ama havalar azıcık ısınınca bahçeye dönmek için can atıyorum. Geçen haftalarda bahçeli evimize gittiğimizde dışarısı 17 derece evin içi 12 dereceydi ,gün boyu yanan şömineyle evin içini gün boyu anca 2 derece daha arttırabilmiştik.Kaloriferi açsak  da ev ancak 2 günde kendine gelebildiğinden hiç yeltenmedik bile.Akşam güneş batınca tıpış tıpış şehre döndük.
    Bahçeli ev ve bahçede sayısız kedi ve kocaman bir köpek  emeklilik hayalimdi benim.Kısmen gerçekleştirdik,kısmen diyorum çünkü eşim hala aktif olarak çalıştığı için emeklilik hayalime ortak olamıyor ayrıca kışın geldiğimiz evin bulunduğu semt benim çocukluğumun geçtiği yer ve çok sevdiğimiz komşularımız var.İşte böyle bir ikilem yaşıyoruz .Zor oluyor tabii kızlarla göçebe yaşamı.Neyse ki alıştılar, kediler evlerine düşkün olurmuş ama onlar daha çok ailesi olarak gördükleri bize  düşkün olduklarından pek bir şikayetleri yok.(yol boyu ciyak ciyak bağırıyorlar o kadar),Keşkül zaten arabayla gezmeyi çok sever.
     Evin tadilatına başlamadan bahçeye ağaç dikmiştik biz.Nasıl bir bahçe istediğimi çok iyi biliyordum. Londra'da gördüğüm gibi İngiliz Kır Bahçesi.Her şey doğal görünecekti...Kısmen başardık çünkü bazı bitkiler çok su ve serin iklim istediğinden - ben de bunu bilmediğimden -ne yaptıysam yetiştiremedim dolayısıyla yeşili bol ama bakımı kolay bir bahçe elde edemedik.
       Yaz bahar aylarında bahçe keyfine doyum olmuyor.Sabah kahvaltıları ayrı akşamüstü çayları ayrı güzel.Kısır partileri ,çiğ börek partileri,mangal partileri derken  son yıllarda kilolarıma kilo kattım :)
      Sevgili dostlar bu gün biraz uzun yazdım ,sabredip okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Sizleri seçtiğim bahçe görselleriyle başbaşa bırakıyorum.Hafta sonunuz rengarenk geçsin !









görseller burada

13 yorum:

  1. Benim de hayalini kurduğum bir yaşam bu; bahçeli evim, çiçeklerim, begonvil, yasemin ve güllerle dolu bahçemde kitap okuyacağım, Minik ve Jane ile oynayacağım köşeler. Mutlaka başkaları da katılır, bundan eminim. Sağlık sorunları yüzünden şehirden ayrılamıyoruz ama oğlum Side'de böyle bir ev aldı çok şükür. Bir Amerikalı'dan alınan evin ilk dikkat çekici özelliği bakımlı bahçesiydi. Bahçenin hep öyle kalması için emek vermek gerekiyor, bu yüzden sık sık gidip ilgilenmem lazım. Sizin paylaştığınız resimler harika. Heveslendirdi beni.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Begonvilli Ev,çok haklısınız bahçe bakımı süreklilik istiyor,yaz kış eliniz gözünüz üstünde olmalı.Sağlıklı günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı rafları ve ferforje oturma grubunu sevdim.

    YanıtlaSil
  4. Ne de güzel yazmışsınız, okudukça okuyasım geldi. Hele seçtikleriniz beni benden aldı.
    Biran önce yaz gelse de Altınoluk'a gidip bahçe ile ilgilensem diye can atıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Şeytanın ''yaz''dedikleri ben de :)))
    CafenoHut teşekkürler,evet ya bahar gelsin artık,yaz onu takip ediyor zaten :)

    YanıtlaSil
  6. bahçeli bir ev, hayali bile güzel.İyi hafta sonları:))

    YanıtlaSil
  7. İyi geldi bu sabah bana bu sayfa colette.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. yazıyı okuyunca tiril tiril giyinip bahçeye çıkasım geldi. Çakılla ben güneşte mayışırken sarı fıs fıs, boncuk, bozo, zeytin,pıs pıs, robin ve biblo da oralarda dolanıp dursalar. Ama malesef benim bahçem hep böyle kalamıyor. arada ucu kaçınca tekrar düzenlemesi çok zorr

    YanıtlaSil
  9. Çooook güzeller..Bizimle paylaştığınız için teşekkürler colette öğretmenim.hayırlısıyla emeklilik hayallerinizi dilediğiniz gibi gerçekleştirmeniz dileğimle.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. zevkle okudum.fotoğraflar da çoook güzeller Colette öğretmenim.bayıldımm:) emeklilik hayallerinizi dilediğiniz gibi gerçekleştirmeniz dileğimle.sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  11. içimi ısıttı bu görüntüler,teşekkürler=)

    YanıtlaSil
  12. sevgili colette,bende şanslı insanlardan biriyim.evim bahçeli,kışın hiç ilgilenmiyorum,çünkü çalışıyorum.ama mart ayından itibaren bakımına başlıyorum.bazı yerlerine çim ekmek istiyorum ama yabani ot çok buralarda , ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  13. içim açıldı coletteciğim...
    bahar-yaz gelsin:)))

    YanıtlaSil