About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

10 Şubat 2011 Perşembe

Hastaneleri de düşünmek gerek

Eşimin hastalığı nedeniyle ocak ayınının ilk haftasında hastaneye yattığını söylemiştim.O zaman orada aylardır yatan hastalar ve hasta yakınlarıyla sohbet ettiğimde zaman geçirmekte çok zorlandıklarını gördüm.Zamanları çok ama yapacak işleri neredeyse yok.Servisin fakir bir kitaplığı vardı ve çoğu kitaplar bağıştı.İnsanlar kitaptan çok resimli dergileri okumayı-bakmayı-seviyorlar,bu nedenle servis şefinden aldığımız izinle eşim ve ben evdeki dergilerin bir kısmını yollamaya karar verdik.Farklı bir bakış açısı değil mi?Bakın bakalım çevrenizde belki böylesi bir bağışa ihtiyacı olan hastane okul vs.vardır,kim bilir değil mi?
Not:Sabah aradığım PTT kargo dergileri teslim alacakları saati veremediği için hala bekliyorum.PTT ile gönderi yollarken bir daha düşünmek gerekiyor galiba !
Hepinizin hafta sonu çok güzel geçsin.

25 yorum:

  1. Bende dergi hastasıyım, focus, bilim teknik, atlas, geo, mutfak dergileri, hobi kadın vs, evde koyacak yer bulamıyorum artık. atmaya asla kıyamam, ve işin enterasan tarafı geçmiş yılları okumayı seviyorum, o güne o zamana ait ortamları, şimdikiyle mukayese ediyor insan. Ama böyle yaarlı olucanı bilince fazlalıkları değerlendirmek lazım, iyi oldu bu haberiniz, ama önce dergi sahiplerine sormam lazım, evde herkesin kulvarı farklıdır, oğlan atlas bilim vs, kız, girl, evim vs...dye böyle sıralanır gider, teşekkürler bu çağrınız için. Sevgiyle sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hobibox haklısın tabii evde herkesin onayı olmalı.Benden de size sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canım çok iyi düşünmüşsün bende 3 yıl önce bir valiz dolusu Roman vardı elimde bir gazetenin verdiği nobel ödüllü kitaplar serisi ve okunmuş olanların pek çoğunu Tepecik göğüs hastahanesinin yeni yapılanmaya çalışan kütüphanesine vermiştim.
    her yatan hasta ailesinden 3 kitap rica ediyorlardı bir arkadaşımın eşi yatmıştı o ara onun vesilesiyle duymuştum bende elimdeki okunmuş kitapları pek çok kişininde arkadaşı olması amacıyla oraya götürdüm.
    sevgiyle sağlıkla ,öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hatice çok tatlısın sen:)Aynı hastaneden söz ediyoruz biliyor musun?Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  5. zaman kısıtlı değilse yollamalı PTTyle

    YanıtlaSil
  6. Cok iyi dusunmussunuz gercekten, burada da ev doktorumda yada klikte bekleme odasinda tibbi dergi yada brosurlerin yanisira insanlarin okuyacagi cesit cesit dergiler var. Hastalikli, stresli insanlari biran icinde olsa rahatlatmak icin dediginiz gibi gorselligi daha cok dergiler cok ise yarayacak bencede..Ne guzel bir paylasim, cok tesekkurler...Sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. ne kadar duyarlı bir düşünce kimbilir hangi umutlarla sayfalar açılacak...yüreğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. ÇOK GÜZEL... BENDE OKULUMUZA GÖNDERİYORUM ....BEKLERKEN BÖYLE DERGİLER OKUMAK STRESİ AZALTIYOR ..

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir düşünce. Huzurevleri için de makbule geçebilir ancak hijyen açısından belli riskler taşır mı? Sanırım belli kuralları var hastanelerin.

    YanıtlaSil
  10. Kitaplara yer bulunuyor da dergiler için olmuyordu.
    Ne iyi oldu yazdığın colette.Aklımızın bir köşesinde dursun.

    YanıtlaSil
  11. Mine haklısın tecrübe ettim,öğrandim:(
    Mehtapcığım gerçekten stresi alıyor okumak.
    Meyra çok tatlısın,ne güzel söylemişsin.Teşekkürler.
    Kelebekana ellerin dert görmesin,yüreğine sağlık.
    Begonvilli Ev,çok haklısın o nedenle klinik şefinden izin aldım,zaten hasta yakınları okuyacak daha çok.Huzurevleri için bir kampanya başlarsa katılırım (kitap dergi bağışı konusunda)
    Sevgiler,yorumlarınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Annemler önümüzdeki ay taşınacaklar, daha dün akşam konuştuk evdeki ansiklopedileri, eski dergileri ne yapacaklar diye. Çok güzel bir fikir verdiniz. Hemen aradım babama söyledim Balıkesir'deki bir hastahane ile konuşacak.
    Ne güzel oldu..

    YanıtlaSil
  13. Çok iyi fikir. Bu dergiler herzaman güzel ve güncel. Atmaya da kıyılmadığı için en iyisi böyle değerlendirmek. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  14. Duyarlılığınız ve hatırlattığınız için teşekkür ederim.Sevgiyle kalın.Aida

    YanıtlaSil
  15. duyarlılığından dolayı seni tebrik ederim colettecim..bizlere de böylesine bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlattığın için kendi adıma teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  16. Süper ya Hu süper!
    Gönlünüze sağlık ablacığım..
    Kitap okumak,ekmek gibi / su gibidir benim nazarımda.Bir an hastanede düşündüm kendimi.Olur ya insanlık hali.Orada iyileşmeyi beklerken,zamanı en iyi şekilde değerlendirmek,gönlümü ve ruhumu doyurmak için,bol bol okurdum herhalde.Okumak en iyi ilaç çünkü.Bu arada eşinize de çok geçmiş olsun.Umarım daha iyidir şimdi..
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  17. Nilgün ablacığım; benim hastanede yatan tanıdıklarıma hediye olarak genellikle dergi götürdüğümü biliyor muydunuz? Çok iyi düşünmüşsünüz. Ben kalp ameliyatı dolayısıyla bir hafta yattığımda da en çok odama televizyon ve kucağıma dergi ihtiyacım olmuştu. Empati bile yeter, tıpkı sizin gibi..Fikrinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Kitaplara da, mecmualara da ihtiyacı olan çok yer var değil mi... Hem insanları da okumaya teşvik etmek açısından güzel fikir. PTT kargo hesaplı ama maalesef çoook yavaş:(

    YanıtlaSil
  19. Bu kadar tatlı bi düşünce ancak senden çıkardı Nilgün ablacım aklıma düştü şimdi :))

    YanıtlaSil
  20. Duyarlılığınızı alkışlıyorum, bundan sonra hasta ziyaretlerime kolonya, meyve suyu, vs. yerine dergi götüreceğim,çevremi de bu konuda uyaracağım.

    YanıtlaSil
  21. ne kadar düşüncelisin. Hepsi dua edicek sana.

    YanıtlaSil
  22. Ablacığım bu harika bir fikir.

    YanıtlaSil