About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

25 Ocak 2011 Salı

YAĞMUR




Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gece boyu hiç durmadı.O kadar çok yağdı ki eşimle ''yine İzmir'i su basacak ,Allah'ım sen insanları ve sokaktaki hayvanları koru ''diye dua ettik.Bu sabah haberlerde su baskını haberi yoktu çok şükür.İzmir ne yazık ki sel felaketiyle her kış mutlaka yüzyüze geliyor,özellikle Karşıyaka-Bostanlı ,Konak ,Alsancak ve Güzelbahçe'de evleri ve iş yerlerini sular basıyor,pek çok can ve mal kaybı yaşanıyor.Mavişehir'den balkondan bu sabah çektiğim fotoğraf bir parça  olsun fikir vermiştir sanırım.Arabalar suyun içinde kalmış ,çamura saplanmışlar...
İzmir'in ve İzmirli'nin daha iyi  belediye hizmetine layık olduğunu düşünüyorum ben.Bahane değil çözüm üretebilen insanlara ihtiyacımız var.
Herkese sıcacık güneşli günler dileklerimle...

11 yorum:

  1. Nilgün Hanım size de bloğunuzun temasındaki gibi güneşli günler dileriz bu arada headerdaki kedicikleri sizin kızlar kıskanmasın:) Mavişehir'de oturan bazı arkadaşlarımızdan buranın durumunu biliyoruz, şehirlerin yaşanılır olması için en önemlisi altyapının düzgün işlemesidir, bir peyzaj projesinde tek bir kaldırımın yapımında bile su gideri için eğim, drenaj detayları, bitkilendirme çözümleri düşünülür. Bu tip karmaşık işler nedense hep geçiştiriliyor. Sonuç ortada.

    YanıtlaSil
  2. Mavişehir ne yazıkki ismine hiç yakışmayan görüntülere sahne oluyor her yağışta gerçektende çözüm üretenlere ihtiyacımız var İzmirde sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili DEKOR GURU,Miskokulu lezzetler ne yazık ki her iş''yaptım ''deyince olmuyor.Şehirler inşa edilirken ne yöne ne kadar büyüyeceği neden hesaplanmaz da yetersiz altyapıyla halk yaşamak zorunda bırakılır hala anlamış değilim.
    Sevgili DEKOR GURU benim kızlar kıskanır elbet ama kediler çook güzel öyle değil mi?Sevgiler,güneşli günler...

    YanıtlaSil
  4. evet ya izmir de okurken her kış yaşardım şirinyerde camdan bakarken akan suları daha doğrusu dereyi hatırlıyorum

    YanıtlaSil
  5. sevgili colette gece ve hala aynı duygular içerisindeyim bende inş. fazla zarar görmeden geçer .

    ayrıca başlık resmine bayılm çok güzeller çok:))

    YanıtlaSil
  6. Nilgün ablacım, Mavişehir klasik görüntüsüne kavuşmuş yine:)) Ben şu an İstanbul'dayım, o yüzden memleketimden bihaberim (eşim konuşmaya ve anlatmaya bayılır da:)) o yüzden olsa gerek) Allah korusun artık ne diyeyim. Layık olduğumuz hizmeti alamadığımız kesin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. nedense İzmir'in bahtı bu , kendisine oy vermeyen iktidar paranın musluğunu kısıyor İzmir'E

    YanıtlaSil
  8. aynı yerlerde,aynı görüntülerin defalarca yaşanması çok kötü...
    felaket yaşanınca hemen çözüm üreten,benzer felaketle 2.kez karşılaşmamızı engelleyen,bunun için çabalayan yetkililer diliyorum hepimize...

    YanıtlaSil
  9. Allah tüm afetlerden tüm yurdu korusun diyeceğim, ama.... Allah akıl fikir vermişte, bireysel önlem alanlar almışta, asıl genel önlemleri almayan duyarsız umarsız yöneticiler nerde....

    YanıtlaSil
  10. Tatlım değerli dileklerin için çok teşekkür ederim. çok sık yorum yazamadığım için bağışla. izmir'e ve İzmir in güler yüzlü blogcusuna kocaman sevgiler. izmir

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ,
    yorumunuz için teşekkür ederim.Ben de ilk önce kızım için bir arşiv olsun niyetiyle başlamıştım ama malesef kızımın resmini bir ajans izinsiz alıp dağıtımını yapınca ve kanun bunun önüne geçemeyince bende kızımın resimlerini yayınlamamaya başladım.Ama eskileri de kaldıramadım.Güncel yazılarımla gulos.blogspot.com adresindeyim.Kediniz ve köpeğinize olan düşkünlüğünüz çok hoşuma gitti doğrusu.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil