About Me

Fotoğrafım
İzmir, Türkiye
Yasemin kokulu bahçenin kedileri ve günlük halleri hakkında... ♥ The cats of a jasmine scented garden and its daily snaps. Les chats de jasmin parfumé jardin et ses clichés quotidiens .

6 Aralık 2010 Pazartesi

365 GÜN NOELİ YAŞAYAN MAĞAZA



Sevgili DEKOR GURU  bir postuma yaptığı güzel yorumda Almanya-  Königsberg'de yılın 356 günü açık bir christmas mağazasının varlığından söz etmiş.Süslerinin ne kadar güzel olduğunu da eklemiş.Doğal olarak ben burayı görmeyi çok isterdim ama aklıma geçen yıl eylül ayında Kanada-Montreal'e yaptığımız ziyarette 'View city'(eski şehir)denilen turistik bölgede rastladığım mağaza geliverdi.Burada da olağanüstü güzel süslemeler,oyuncaklar vardı ve eylül ayında dahi yılbaşı arifesiymiş gibi cıvıl cıvıldı.Arşivimden bulduğum iki fotoğrafı ekleyerek orayı anımsamış oldum.Sevgili Dekor Guru'ya belleğimi canlandırdığı için teşekkür ederim:)Umarım yolum Almanya'ya düşer de sizlerle o güzel mağazayı da paylaşırım.
Sevgiyle kalın...

12 yorum:

  1. bana böyle mağazalara girmek yasak, ne bulursam alıyororum...sonra da ah ben ne yaptım diyorum ;))ee biraz keseyi düşünmek lazım bu devirde ;))

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Sebiciğim ,inanmayacaksın ama ben buradan elim boş çıkmıştım :D

    YanıtlaSil
  3. en az 2 saat geçiririm orada... hiç bıkmadan... :)

    YanıtlaSil
  4. Buraya da bizim yolumuz düşse keşke:) Sizin de Almanya'ya yolunuzun tam bu zamanlarda düşmesini dileriz. Çünkü her şehir meydanında kurulan Weihnachtsmarkt'lar tam bir şenliktir. Bu ara hava biraz soğudu, kar yağmasa bile:( yılbaşı havasını biraz daha fazla hissedebiliriz derken bir haftadır domain sorunundan dolayı sayfamızın açılmaması keyfimizi biraz kaçırdı doğrusu:( Şimdilik www.dekorguru.blogspot.com adresindeyiz. Eğer sorun biran önce çözümlenebilirse, yılbaşı ile ilgili yazılar yayınlayabiliriz. Size ve bu yazıyı okuyanlara, neşeli ve keyifli yeni yıla hazırlık günleri dileriz...

    YanıtlaSil
  5. Tam da şu anda orada olmayı istedim.
    :(

    YanıtlaSil
  6. Buradada boyle yaz kis acik olan bir magaza var, ozellikle peceteler, uzun mum yakmak icin ustu cok hos desenli kibrit kutulari ve cok hos masa ortuleri dikkatimi ilk cekenlerdi, sonbaharda goz atmistim, ama simdi nóel ve yeni yil icin hazirliklar sonbaharla birlikte basliyor dukkanlarda, ben bu sene evdekilerle idare ettim ama aklimda kalan birsey alinir mi? bilemem...Butun bir kis boyle hazirliklar olsa ne hos olur...ahh birde isin en guzel yani, kutlamalardan sonra magazalarda %70 lere varan indirimlerden bir sonraki sene icin guzel seyler bulmak...

    YanıtlaSil
  7. ya hu söylemeden geçemeyeceğim.çok ama çok tatlısınız hocam:)

    YanıtlaSil
  8. Size katılıyorum Ruşen hanım ama gün kısaydı ve benim görecek çok yerim vardı,bir dahaki sefere...
    Tülinciğim keşke...Ben de...
    Alaçatı benim yerime yo yo hepimizin yerine gez orayı ve cicilerini bizimle paylaş canım :)))
    Leyya utandım ,canım meslekdaş-branşdaşım :)

    YanıtlaSil
  9. aaa ne guzel bır yer boyle...cok begendım gıdersek zıyaret ederım ben de...

    YanıtlaSil
  10. Kıpır kıpır ve çok neşeli,
    bayıldım.Her gün bir kez önünden geçmek vitamin C niyetine harika olurdu:))

    YanıtlaSil
  11. Nilgün Hanım, çok muhteşem bir yere benziyor gerçekten de. Ama ilk yorumu yapan arkadaşın dediği gibi 'tehlikeli yer'ler buralar:)) Mutlaka iyi bir bütçeyle girmek veya cep orucu tutmak lazım !! Kolaysa tabii..Sevgiler..

    YanıtlaSil